Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Για άλλη μια φορά, ο κ. Χαρχαλάκης αντί να απαντήσει στα ερωτήματα μας για τις ενέργειες που θα κάνει, μετά την σύλληψη του στενού του συνεργάτη, για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, ανέθεσε στον εκπρόσωπό του να το πράξει, με ύβρεις και απειλές.
Εάν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό δεν θα επανερχόμαστε, παρά θα απολαμβάναμε τους εύστοχους χαρακτηρισμούς των συμπατριωτών μας για τον παπαγάλο και τις φωνές του.
Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος όμως επαναλαμβάνουμε ότι: 
Ο Δήμαρχος ψεύδεται όταν δηλώνει ότι ο συλληφθής συνεργαζόταν επί Δημαρχίας Κουκούλη με την τότε δημοτική αρχή και αυτό είναι γνωστό σ´ όλους, άρα μόνον εκτίθεται με αυτά που λέει, έστω και μέσω του παπαγάλου.
Με δικές του αποφάσεις έγινε μέλος επιτροπών του Δήμου και με δικό πραξικοπηματικό τρόπο διορίστηκε Υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το αποδεικνύουν έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του.
Είναι κωμικό να προσπαθεί να εμφανίσει τον συλληφθέντα ως φίλο μας, ήταν δηλωμένος πολέμιος της παράταξης μας υπάρχουν ντοκουμέντα γιαυτό.
Ο συλληφθής ήταν φίλος και συνεργάτης για πολλά χρόνια του κ. Χαρχαλάκη, τακτικός επισκέπτης στο γραφείο του, υπάρχουν επίσης ντοκουμέντα γιαυτό.
Για την ουσία της υπόθεσης όμως, δεν είπε λέξη μόνο απειλές και ειρωνία.
Προτίθεται ναι ή όχι να άξιοποιήςει τις όποιες δυνατότητες του παρέχει η νομοθεσία, για να διερευνηθεί αν ο συλληφθής έχει κάνει χρήση οπτικού υλικού απο παιδιά που επισκέπτονταν τη Δημοτική μας βιβλιοθήκη;
Περιμένουμε επίσης, να δούμε αναρτημένες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τις αποφάσεις αντικατάστασης του συλληφθέντα από τις επιτροπές, στις οποίες τον είχε τοποθετήσει ο κ. Χαρχαλάκης.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.Ο ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

O Κουλεντιανός Πύργος είναι θρύλος και όνειρο, η θάλασσά του άγρια όπως η Ιστορία του, το πλησίον Μεταλλείο σαν επιτύμβιος πλάκα σκαλισμένη συνθέτει με βαθιά σχήματα το τοπίο που σε μεταφέρει σε παλιές εποχές Οι λέξεις δεν επαρκούν πάντα για την ολόπλευρη περιγραφή αλλά αυτό σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να κατανοηθεί και συγχωρηθεί απ τον επισκέπτη ή το γνώστη της περιοχής.
Είτε απ’ το «ΟΡΟΣ» είτε απ’ τη μεριά της θάλασσας αντικρίζει κάποιος τον Κουλεντιανό Πύργο αυτός του παρουσιάζεται με τα ίδια χαρακτηριστικά. Αγέρωχος, υψηλός, έρημος αρσενικός, δεσπόζει και ελέγχει το στενό της Ελαφονήσου μέχρι το μπογάζι της Μάνης και μεγάλο μέρος της στεριάς. Κοντά στον Πλατανιστό, δίπλα στον Άγιο Ελισαίο Παντανάσσης, το φημισμένο παρατηρητήριο χρησίμευε για να βιγλίζει τα εχθρικά πλεούμενα ή τους χερσαίους επιδρομείς, που για εκατοντάδες χρόνια, διαγούμιζαν τον τόπο. Ένα μίλι ανατολικά βρίσκεται η ΜΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ, το Μεταλλείο φάντασμα, που μέχρι την παραμονή του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, εργαζόταν πυρετωδώς και εξήγαγε στην Γερμανία μεγάλες ποσότητες ορυκτού πλούτου, κυρίως σίδερου, ώχρας, χαλκού, κασσίτερου. Το Μεταλλείο που ήκμασε παράλληλα με το Λαύριο, που έβγαλε σπουδαίους και παράτολμους Μιναδόρους, σήμερα είναι έρημο, ανενεργές, ούτε καν επισκέψιμο.
Φιλιωμένο αν και φάντασμα, με τη θάλασσα, το βουνό, τις στάνες των Κοντακαίων παραδοσιακών ποιμένων, πελώριο και μυθικό, κορνιζά μιας άλλης εποχής, εργασίας κοπιαστικής, αμοιβής ισχνής.
Αγία Παρασκευή του 1926 η μεγάλη Ιστορική απεργιακή κινητοποίηση και επιβολή αρκετών πρωτοπόρων αιτημάτων στον σκληρό Εργοδότη ΔρGROMAN,,Γερμανό,ιδιοκτήτη,των,μεταλλείων.
Ελάχιστοι οι εν ζωή που θυμούνται τον μπαρμπα – Γιώργη το Δαλέζιο απ τη Σύρα που μαζί με τον Ιωάννη Γκούβερη (βατικιώτη που αφού εργάστηκε για χρόνια στο Λαύριο είχε επιστρέψει στα Βάτικα), μαζί με την ενεργό συμμετοχή αρκετών σημαντικών μιναδόρων Κοντακαίων, Μενταίων, Κωνσταντινακαίων έδωσε το απόθεμα της προσφοράς του όχι μόνο στους εργαζόμενους του Μεταλλείου αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους,στην,Χώρα,μας.
Αξίζει πραγματικά από Ιστορικής άποψης, κοινωνιολογικής οικονομικής προσέγγισης, η μελέτη, καταγραφή, ανάδειξη όλων των πτυχών, που αφορούν το σπουδαίο αυτό μνημείο.
Εγκαταλείποντας τις πυρακτωμένες (αν είναι καλοκαίρι) από την τρομερή ζέστη πέτρες-μέταλλα, την σκουριασμένη γέφυρα, τις δέστρες, την τσαμαδούρα, την δροσερή γαλάρια της σιδεροσπηλιάς με τα υπόγεια ποτάμια της, ο επισκέπτης μπορεί με λίγη πεζοπορία ή με κάποιο πλεούμενο να επιστρέψει στον Πολιτισμό της καθημερινότητας.
Μένουν πίσω οι αμέτρητοι σταυροί χωρίς ονόματα, χωρίς καντήλια και διαβάσματα, η ίδια βομβαρδισμένη Πολιτεία-Αποβάθρα ,που θαρρείς αναμένουν την Ανάσταση, ίσως με την γνωριμία του Τόπου και την αναγνώριση του κόπου και των Αγώνων.
Παραλλαγή κειμένου του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΤΑΚΟΥ από το περιοδικό «ΜΑΝΗ ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ»
Για την αντιγραφή και παραλλαγή Ανδρέας Μέντης.
ΠΗΓΗ http://koulentia.blogspot.gr/ FOTO ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ

Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες - Η σύλληψη για παιδική πορνογραφία

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε 69χρονο για παιδική πορνογραφία, η θέση της παράταξης: Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες

Η είδηση έσκασε στο νησί και το "πλάκωσε" όπως ποτέ καμιά είδηση ως τώρα. Κατ αρχήν το έγκλημα αυτό καθ' αυτό και στη συνέχεια το πρόσωπο, η ηλικία του, η οντότητά του, ο ρόλος του στη τοπική κοινωνία, τα όσα ξέραμε για αυτον ως τώρα.

Εύλογα ήρθαν στο μυαλό όλων οι εικόνες των παδιών μας, των παιδιών των σχολείων μας, των παιδιών που παίζουν στις πλατείες και στις ακρογιαλιές μας, των παιδιών που καμαρώνουμε στο ωδείο και στις εκδηλώσεις της παιδικής βιβλιοθήκης στα Κοντολιάνικα.

Μετά αναλογιστήκαμε ότι συνήθως αυτοί που επιδίδονται στη παιδική πορνογραφία αντλούν τα θύματά τους από τον τρίτο κόσμο. Τα δυστυχισμένα παιδιά που ζουν σε κοινωνίες που μαστίζονται από το εμπόριο παιδικής σάρκας ή πέφτουν θύματα απαγωγής, αλλά που και αυτά είναι παιδιά μας. Γιατί όποια παιδιά και αν ήταν αυτά που γέμισαν τους υπολογιστές του συλληφθέντα ξέρουμε και ακούσαμε ότι βασανίζονται με βιασμούς και σεξουαλικές διαστροφές που καταλήγουν σε αργό και μαρτυρικό θάνατο.

Οι συλλήψεις ανώμαλων που ηδονίζονται με την παιδική πορνογραφία είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις μέρες μας και οι περισσότεροι από εμάς στεκόμαστε αυστηροί κριτές, που καταδικάζουμε με βδελυγμία και θυμό τους εγκληματίες, μόνο που ποτέ ως τώρα δεν είχαμε βρεθεί μέσα στο κυκλώνα. 

Στις επόμενες ημέρες η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το πόρισμα που θα καταδικάσει τον συλληφθέντα για εμπορία ή όχι. Όπως και αν έχει όμως το γεγονός του υλικού παιδικής πορνογραφίας στη κατοχή του ακόμα και για ιδία χρήση παραμένει.

Η παράταξή μας "Κύθηρα Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες" καταθέτει ξεκάθαρα την άποψή της και αυτή είναι η απόλυτη καταδίκη ηθικά και συνειδησιακά τόσο του ατόμου όσο και των πράξεών του. 

Η αυτοδικία δεν είναι στις επιλογές μας, η πολιτεία και η δικαιοσύνη αναλαμβάνουν αυτό το καθήκον. Εμείς από τη πλευρά μας οικτίρουμε τη κοινωνία μας που παραπλανήθηκε από την πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική δράση του 69 χρονου συμπολίτη μας και θεωρούμε αυτονόητο, ότι στο εξής θα πρέπει να του αφαιρεθούν όλα τα δικαιώματα συμμετοχής στις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου και της Βιβλιοθήκης στα Κύθηρα. 

Χαιρετίζουμε δε και επικροτούμε τις σχετικές αποφάσεις και κινήσεις του Δημάρχου Στράτου Χαρχαλάκη προς αυτή τη κατεύθυνση.

Δεν σκοπεύουμε να βγούμε στα καφενεία και στις πλατείες να τον υβρίσουμε, μολονότι έχουμε πέσει θύματα αντίστοιχης συμπεριφοράς από πλευράς του, πολύ δε περισσότερο δεν θα βάλουμε στο κοινωνικό περιθώριο τους συγγενείς του. Ευελπιστούμε ότι η Δικαιοσύνη θα αποδώσει το γράμμα του νόμου και η κοινωνία μας του ηθικού νόμου.

Ευχόμαστε να βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι από το "έγκλημα" που μας χτύπησε στο πιό ευαίσθητο σημείο μας: στα Παιδιά μας και οι συνειδήσεις μας να βρουν τη γαλήνη. Το ηθικό πλεονέκτημα τελικά το έχει αυτός που ενώ εκτίθεται πολιτικά και κοινωνικά θέλει και μπορεί να είναι νόμιμος και κοινωνικά ωφέλιμος.
----------------------------------------------------------------------
Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες
----------------------------------------------------------------------

ΒΑΤΙΚΑ.ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ !!

Σε πολύ μικρή απόσταση από την Νεάπολη μόλις 10 λεπτά βρίσκεται ένας παραδοσιακός αγροτικός οικισμός ,τα Ξενοφωτιάνικα - Κοντραφουριάνικα !! Το γράφουμε με δυο ονόματα γιατί μας είπαν ότι ισχύουν και τα δύο. Με το που πλησιάζει κάποιος κοντά στον οικισμό περνώντας μέσα από ελαιώνες και αμπελώνες πολύ περιποιημένους (κάτι που δείχνει την αγάπη των ανθρώπων που ζουν εκεί για την γη τους) νοιώθεις μια γαλήνη να σε περιβάλει !! Είναι το πράσινο ,είναι ο κοκκινόβραχος που στέκει επιβλητικά από πάνω ,είναι αυτή η αρμονία στα στενά σοκάκια του οικισμού! Μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί με την ευγένεια των ανθρώπων που κατοικούν εκεί και φροντίζουν αυτό το πανέμορφο μέρος ! Στη μέση του οικισμού βρίσκεται ο πανέμορφος Ναός των Εισοδίων της Παναγίας!! Απ' όπου και να τον αγναντέψετε θα σας γοητεύσει ! Λουλούδια σε γλάστρες στολίζουν τον αυλόγυρο του και μια πλούσια βλάστηση περιβάλλει τον ναό γύρω -γύρω χαρίζοντας του πολύχρωμα χρώματα !! Αξίζει να επισκεφτείτε τον οικισμό ακόμα και να οργανώσετε ίσως και τον γάμο σας εκεί , η την βάφτιση του παιδιού σας !! Θυμηθείτε με δεν θα μετανιώσετε ποτέ για την επιλογή σας !!! Χαρά μας να σας ξεναγήσουμε !!!
Πηγή 
Δέσποινα Studios Νεάπολη Λακωνίας

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Η πλατεία 'Βραιμάκη" άλλαξε εντελώς όψη μετά την ανάπλαση που έγινε και το αποτέλεσμα υο βλέπετε στις φωτογραφίες.Ο Δήμος Μονεμβασιάς υλοποιώντας μια σειρά από έργα στο δήμο, είχε συμπεριλάβει και αυτή την μικρή πλατεία που χρόνια ήταν χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα που έδιναν μια εικόνα εγκατάλειψης στη γύρω περιοχή. Σήμερα βλέπουμε να έχει δημιουργηθεί ένας χώρος περιπάτου που ξεκινά από την Γέφυρα "Βραιμάκη" και βγαίνει στην παραλία στην παιδική χαρά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ένας τόσος μικρός χώρος με σωστή αρχιτεκτονική μελέτη άλλαξε εντελώς όλη την γειτονιά και η Νεάπολη απόκτησε ένα χώρο όμορφο και περιποιημένο. Αν ξεκινήσει και η ανάπλαση της παραλιακής οδού από το ξενοδοχείο "Αρσενάκος" μέχρι το ξενοδεοχείο "Αιβαλί" θα αλλάξει εντελώς την όψη της παραλίας και θα δώσει στη Νεάπολη την εικόνα που ταιριάζει σε μια παραλιακή πόλη.
Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα

Ο π. Ευλόγιος από τον Κελί της Μεγάλης Παναγίας στην Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους

O πατήρ Ευλόγιος από το κελί της Μεγάλης Παναγίας στο Άγιο Ορός μιλάει για τα μοναδικά, χειροποίητα προϊόντα που παράγονται από τους μοναχούς στο Κουτλουμουσιανό κελί της Μεγάλης Παναγίας, απ' όπου και έρχεται στην Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους οδό Κεραμοπούλου 7, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (παλιό ΝΑΚ). Τα έσοδα από τα εξαιρετικά χειροποίητα προϊόντα: σαπούνια, θυμίαμα, μέλι, γλυκά και μαρμελάδες, νηστίσιμα ζυμαρικά, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και πολλά άλλα διατίθενται για την ανακαίνιση του ιστορικού αυτού κελιού το οποίο χρήζει άμεσης επισκευής και συντήρησης.
ΠΗΓΗ https://www.youtube.com

ΒΑΤΙΚΑ.ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ


ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ :: Κατά τη διάρκεια της δωδεκαετούς κοινωφελούς δραστηριότητάς του, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει αναλάβει πληθώρα πρωτοβουλιών στους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας, υλοποιώντας δωρεές, με αποδέκτες μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Το Ίδρυμα στηρίζει ποικιλοτρόπως τους δωρεοδόχους του, δίνοντάς τους το έναυσμα, ώστε να συνεχίσουν και να εκπληρώσουν το όραμα και την αποστολή τους. Οι τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας απορροφούν σήμερα, περίπου το 50% των συνολικών δωρεών του Ιδρύματος. Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα 12 δωρεές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άποροι, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα τρίτης ηλικίας). Ενδεικτικά, στη Νεάπολη Λακωνίας κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε το 1998, θερινή κατασκήνωση για άτομα με σωματικές / διανοητικές αναπηρίες. Ένας προσεγμένος τόπος πληρώντας όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις για φιλοξενία ατόμων με αναπηρίες ,δίνοντας την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στη θάλασσα και να απολαύσουν τις διακοπές τους ,παρέχοντας υπηρεσίες και ασφάλεια . Ένα κόσμημα στην περιοχή του Παλαιοκάστρου σε μικρή απόσταση από την Νεάπολη .ADELIN WEB TV.FM 107,3




Συναντήσεις με τους βουλευτές θέλουν οι αγρότες της Πελοποννήσου

Συναντήσεις ανά νομό με τους βουλευτές ζητούν οι αγρότες των ανεξάρτητων μπλόκων της Πελοποννήσου, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποίησαν στην Τρίπολη, με συμμετοχή εκπροσώπων απ' όλο το γεωγραφικό διαμέρισμα. Ειδικότερα, ύστερα από πολύωρη συζήτηση αποφασίστηκε ότι «το Παμπελοποννησιακό συντονιστικό όργανο καλεί τους κατά τόπους βουλευτές ανά νομό σε ανοιχτή συζήτηση με θέματα:
α) τις προτάσεις του συντονιστικού όπως αυτές εκτέθηκαν εκ μέρους των αγροτών στη συνάντηση της 21ης Φεβρουαρίου 2016 με τον πρωθυπουργό και
β) τοπικά αγροτικά προβλήματα.

Πηγή http://www.zougla.gr/

ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΡΕΝΤΕ:Η ΚΥΘΗΡΙΑ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ


Κατά την Κυθηραϊκή περίοδο της επιφανούς προσφυγικής οικογένειας Σαλαμόν από την Κρήτη, πριν ριζώσει οριστικά στη Ζάκυνθο, δηλ. από το 1665 μέχρι το 1716, ο προπάππους του ποιητή, Νικόλαος Σαλαμόν, στην πολυτάραχη ζωή του, συνήψε δύο γάμους στα Κύθηρα. Το 1678 διορίστηκε φρούραρχος Κυθήρων και παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο την Κυθηρία Ευφροσύνη Φαναροπούλα , η οποία πέθανε το 1688 χωρίς να αφήσει παιδιά. Το 1692, σύμφωνα με αρχειακές μαρτυρίες, ο Νικόλαος είναι παντρεμένος σε δεύτερο γάμο με την επίσης Κυθηρία Μαρία Δουρεντοπούλα, από την οποία απέκτησε το Δημήτριο, τον παππού του ποιητή, τη Δρακούλα, τον Τζαν Μάρκο και τον παπα Άγγελο. Η Μαρία ήταν κόρη του Μανέα Δουρέντε και εγγονή του Τζαν Φρατζέσκο. Η οικογένεια Δουρέντε στα Κύθηρα ήταν Ενετικής καταγωγής και είχε τίτλους ευγενείας. Διέθεταν εξοχικά στο Στραπόδι και στο Λειβάδι, κοντά στα οποία είχαν μεγάλη κτηματική περιουσία.
Πηγή
Eleni Harou

ADELIN WEB TV.ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΣΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΑ 25/03/2016

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ : Παρά τον άστατο καιρό, αλλά με κάθε επισημότητα ,γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος στα Κύθηρα. Το πρωί στην πλατεία του Ποταμού έγιναν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του στρατηγού Πάνου Κορωναίου . Ακολούθησαν εκφωνήσεις ποιημάτων και χοροί από το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Ποταμού. Ο πανηγυρικός συνεχίστηκε στη Χώρα , όπου μετά τον όρθρο και την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου ,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ , ακολούθησε δοξολογία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου. Μετά την δοξολογία ακολούθησε η γιορτή στην κεντρική πλατεία με την κατάθεση στεφάνων και τον πανηγυρικό της ημέρας από τον Δήμαρχο Κυθήρων κύριο Χαρχαλάκη. Ο καιρός τέλος επέτρεψε να γίνουν οι χορευτικές εκδηλώσεις και η παρέλαση από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Κυθήρων. Τις εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί των Κυθήρων τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος. Ρεπορτάζ ADELIN 107,3 FM WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.

ΠΟΤΑΜΟΣ 25 3 16 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ : Παρά τον άστατο καιρό, αλλά με κάθε επισημότητα ,γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος στα Κύθηρα. Το πρωί στην πλατεία του Ποταμού έγιναν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του στρατηγού Πάνου Κορωναίου . Ακολούθησαν εκφωνήσεις ποιημάτων και χοροί από το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Ποταμού. Ο πανηγυρικός συνεχίστηκε στη Χώρα , όπου μετά τον όρθρο και την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου ,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ , ακολούθησε δοξολογία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου. Μετά την δοξολογία ακολούθησε η γιορτή στην κεντρική πλατεία με την κατάθεση στεφάνων και τον πανηγυρικό της ημέρας από τον Δήμαρχο Κυθήρων κύριο Χαρχαλάκη. Ο καιρός τέλος επέτρεψε να γίνουν οι χορευτικές εκδηλώσεις και η παρέλαση από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Κυθήρων. Τις εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί των Κυθήρων τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος.  Ρεπορτάζ  ADELIN 107,3 FM WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.

Κύθηρα
Βίντεο και φωτογραφίες με πορνογραφία ανηλίκων κατηγορείται ότι διακινούσε με τη χρήση ειδικού προγράμματος εξασφάλισης ανωνυμίας ένας 69χρονος, που συνελήφθη στα Κύθηρα.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη του εντόπισαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Rhodes» για την πάταξη του φαινομένου, πραγματοποίησαν διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν σε server στο εξωτερικό ιστοσελίδα που χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για τον διαμοιρασμό πορνογραφικών αρχείων.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, σε ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη που αντιστοιχούσαν στον 69χρονο.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη την Τρίτη στο σπίτι του 69χρονου στα Κύθηρα, όπου, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, διεξήγαγαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Από την επιτόπια αυτή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση φυλλομετρητή με ενσωματωμένες βασικές λειτουργίες δικτύου με δυνατότητα ανωνυμίας, μέσω του οποίου γινόταν η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, βρέθηκε πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, στο οποίο η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο με πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης και χρήση ειδικού προγράμματος αποκρυπτογράφησης αρχείων.

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένας φορητός κι ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, ο 69χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Newsroom ΔΟΛ Πηγή http://news.in.gr/

Στα δίχτυα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων 69χρονος στα ΚΥΘΗΡΑ.

Κύθηρα
Βίντεο και φωτογραφίες με πορνογραφία ανηλίκων κατηγορείται ότι διακινούσε με τη χρήση ειδικού προγράμματος εξασφάλισης ανωνυμίας ένας 69χρονος, που συνελήφθη στα Κύθηρα.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη του εντόπισαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Rhodes» για την πάταξη του φαινομένου, πραγματοποίησαν διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν σε server στο εξωτερικό ιστοσελίδα που χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για τον διαμοιρασμό πορνογραφικών αρχείων.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, σε ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη που αντιστοιχούσαν στον 69χρονο.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη την Τρίτη στο σπίτι του 69χρονου στα Κύθηρα, όπου, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, διεξήγαγαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Από την επιτόπια αυτή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση φυλλομετρητή με ενσωματωμένες βασικές λειτουργίες δικτύου με δυνατότητα ανωνυμίας, μέσω του οποίου γινόταν η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, βρέθηκε πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, στο οποίο η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο με πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης και χρήση ειδικού προγράμματος αποκρυπτογράφησης αρχείων.

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένας φορητός κι ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, ο 69χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Newsroom ΔΟΛ Πηγή http://news.in.gr/

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για Ογκώδη Απορρίμματα