Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ για Κ. Μπογδάνο: Αυτονόητα καταδικαστέα η επίθεση


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην οποία καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

«Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου το οποίο ήταν παρκαρισμένο στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει στη Κηφισιά. Σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

naftemporiki.gr

Σας ευχαριστούμε που μας έχετε στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ της καθημερινή σας ενημέρωσης !!!

Σας ευχαριστούμε που μας έχετε στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ της καθημερινή σας ενημέρωσης !!!

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας !!!

Σας παραθέτουμε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για την επισκεψiμότητα του adelinfm.blogspot.com

    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 202Ι                         325.869

ΤΕΛΕΥΤΕΟΙ 3 ΜΗΝΕΣ                   996.000

ΤΕΛΕΥΤΕΟΙ 12 ΜΗΝΕΣ                3,46 εκ.

   ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015   9,19 εκ.

   ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ :

ΤΕΛΕΥΤΕΟΙ 12 ΜΗΝΕΣ                3,46 εκ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015   9,19 εκ.









ΝΔ για επίθεση σε Μπογδάνο: Οι υποστηρικτές του κατά συρροή δολοφόνου και των τρομοκρατών επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό


 Αναλυτικά η ΝΔ τονίζει: 

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Θυμίζουμε ότι αργά το απόγευμα, θύμα διπλής εμπρηστικής επίθεσης έπεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο του σπιτιού του, στην Κηφισιά, αλλά και στο αυτοκίνητό του.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή καταγράφηκε ολοσχερώς, ενώ σημειώθηκαν ζημιές στην εξώπορτα.

Ο βουλευτής πρόλαβε και μετακίνησε το αυτοκίνητο της συζύγου του, πριν προλάβει να επεκταθεί και σ’ αυτό η φωτιά, που αντιμετωπίσθηκε και χάρη στην κινητοποίηση των γειτόνων που έσπευσαν με πυροσβεστήρες να βοηθήσουν.

«Οι τραμπούκοι εχθροί της δημοκρατίας έκρυψαν για μια ακόμα φορά τα άνανδρα πρόσωπά τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Δεν θα νικήσουν, δεν θα φοβίσουν, ούτε αυτοί, ούτε οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έξω από το σπίτι του, αμέσως μετά την επίθεση.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Η επίθεση στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο είναι επίθεση στη Δημοκρατία.

Η επίθεση στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Ο δημόσιος λόγος του Κωνσταντίνου ενοχλεί όσους ιδεοληπτικούς πιστεύουν ότι η βία και η ανομία είναι "δικαίωμα". Χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη, όπου και αν ανήκει κομματικά, να καταδικάσει δημόσια και χωρίς αστερίσκους τέτοιες ενέργειες. Η Δημοκρατία είναι ΠΑΡΑ πολύ στέρεη και δυνατή και δεν τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται! Ο αληθινός φασισμός είναι η βία και το μπάχαλο στα Πανεπιστήμια, το κρέμασμα των καθηγητών από τις κρεμάστρες, το χτίσιμο των γραφείων τους και οι εικόνες αίσχους των ΑΕΙ και των δημοσίων χώρων που δεν αρμόζουν στη Χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Όλοι όσοι επενδύουν σε τέτοιες πρακτικές να ξέρουν μόνον τούτο: είναι μειοψηφία και είναι απομονωμένοι.

ΒΕΡΟΥΤΗΣ:Έργα για τους πολίτες της Λακωνίας συνολικού προϋπολογισμού 2.791.000,00€.


Εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται Κέντρα Υγείας του Νομού μας, συντηρείται το Εθνικό και Επαρχιακό μας οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα :

Τρεις συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 591.000,00 € για την υλοποίηση έργων εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας Βλαχιώτη, Γυθείου και Νεάπολης, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Παναγιώτης Ε. Νίκας
, σήμερα στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας.
Επίσης ακόμα τρεις συμβάσεις για τα έργα οδικών υποδομών:
«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ» , προϋπολογισμού 1.200.000,00€
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 16 ΕΠ. ΟΔΟΥ ΠΕΤΡΙΝΑ – ΜΕΛΙΤΙΝΗ – ΑΡΝΑ, ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 17 ΕΠ. ΟΔΟΥ ΧΑΝΙΑ ΚΟΥΤΟΥΜΟΥΣ (ΑΙΓΙΕΣ) – ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΟΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑ, ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 18 ΕΠ. ΟΔΟΥ ΓΥΘΕΙΟ – ΠΛΑΤΑΝΟΣ – ΚΟΝΑΚΙΑ – ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 20 ΕΠ. ΟΔΟΥ ΚΑΡΒΕΛΑΣ – ΜΥΡΣΙΝΗ», προϋπολογισμού 600.000,00 € και
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠ.ΟΔΟΥ 27 ΣΚΑΛΑ-ΓΕΡΑΚΙ-ΒΑΜΒΑΚΟΥ-ΜΕΣΩ ΓΡΑΜΜΟΥΣΗΣ, ΒΡΟΝΤΑΜΑ, ΖΑΡΑΦΩΝΑΣ, ΑΓΡΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΖΙΤΖΙΝΩΝ» Προϋπολογισμού 400.000,00 €.
Έργα για τους πολίτες της Λακωνίας συνολικού προϋπολογισμού 2.791.000,00€.

BATIKA Πίσω Αι -Γιώργης ,ένα ακόμα θρησκευτικό στολίδι του τόπου μας.Οδοιπορικό του adelin fm

Οδοιπορικό του ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

 Ένα προσκύνημα πολύ ιδιαίτερο σε ένα περιβάλλον ιερό και γαλήνιο. Μία από τις ωραιότερες, κατανυκτικές τοποθεσίες άγριας βλάστησης υποδέχεται τον επισκέπτη.

Το εκκλησάκι του Πίσω Αϊ-Γιώργη ησυχάζει ανάμεσα σε πελώρια δέντρα. Στα πόδια του απλώνεται ένα μεγάλο φυσικό αλώνι και ξέφωτο. Ο μονόκλιτος ναός παλαιότερα ήταν καθολικός μοναστηριού και βρίσκεται δίπλα στα ερείπια τριών άλλων ναών. Το σύνολο αυτό θυμίζει τις επάλληλες οικοδομικές φάσεις των ναών στα Πεντάγια της Μάνης. Το τέμπλο και οι επιφάνειες του ναού έχουν ασβεστωθεί.

Στα μέσα του 14ου αιώνα πρέπει να τοποθετηθεί ο διάκοσμος του Αγίου Γεωργίου, που αν και επαρχιακό μνημείο, φαίνεται να ακολουθεί τα πρότυπα των μεγάλων υστεροβυζαντινών κέντρων της Πελοποννήσου. Τα μάτια των αγίων στις τοιχογραφίες έχουν καταστραφεί μάλλον από κατακτητές. Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων έγινε σφαγή γυναικόπαιδων στον χώρο του μοναστηριού κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

Οδηγίες πρόσβασης:
Είναι το τέρμα της πεζοπορικής διαδρομής Δ8. Από τη Νεάπολη, ακολουθώντας τον δρόμο προς Βελανίδια, στα 7χλμ περίπου και φτάνοντας στην κορυφή του όρους Βαβύλα, στρίβετε αριστερά στον χωματόδρομο που κατηφορίζει στην κοιλάδα του. Ο ναός βρίσκεται σε απόσταση 1,4χλμ περίπου από το δημόσιο δρόμο.
Πληροφορίες  από το monemvasia.gr




Τέλος τα πλαστικά μιας χρήσης στο Δημόσιο

 


Όλοι οι φορείς του Δημοσίου έχουν την υποχρέωση να σταματήσουν να προμηθεύονται 10 συγκεκριμένες κατηγορίες πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης


Σε εφαρμογή τέθηκε από εχτές, 1η Φεβρουάριου, η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα όλοι οι φορείς του δημοσίου έχουν την υποχρέωση να σταματήσουν να προμηθεύονται 10 συγκεκριμένες κατηγορίες πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης όπως μαχαιροπίρουνα, πιάτα, καλαμάκια, περιέκτες και κυπελάκια ποτών και τροφίμων καθώς και μπατονέτες.

Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στην Ελλάδα, που προβλέπεται να εφαρμοστεί από την 3η Ιουλίου 2021.

https://www.tanea.gr/

Νεοκλής Κρητικός:ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ τεσσάρων Κέντρων Υγείας της Λακωνίας, ήτοι του ΓΥΘΕΙΟΥ, της ΝΕΑΠΟΛΗΣ, του ΒΛΑΧΙΩΤΗ και της ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ!


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ τεσσάρων Κέντρων Υγείας της Λακωνίας, ήτοι του ΓΥΘΕΙΟΥ, της ΝΕΑΠΟΛΗΣ, του ΒΛΑΧΙΩΤΗ και της ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ!

Όλα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Για τα τρία πρώτα η σύμβαση υπεγράφη σήμερα μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναδόχων, ενώ για το τέταρτο, αυτό της Αρεόπολης, η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί σε ενάμιση μήνα.
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να είναι έτοιμα τα έργα αναβάθμισης σε έξι μήνες, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι.
Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!
Προχωράμε για το καλό της Λακωνίας μας!

Υπογράφηκε σήμερα η 2η Υπουργική Διακήρυξη της Ένωσης για τη Μεσόγειο για τη Γαλάζια Οικονομία

 


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνυπέγραψε σήμερα, εκ μέρους της Ελλάδας, μαζί με τους αρμόδιους Υπουργούς 42 Κρατών Μελών από την Ευρώπη, τη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή, Μέλη του Διακυβερνητικού Οργανισμού Ένωση για τη Μεσόγειο, τη 2η Υπουργική Διακήρυξη για την Γαλάζια Οικονομία για την ερχόμενη πενταετία έως το 2025.

Η εν λόγω Διακήρυξη συνιστά το επιστέγασμα ευρείας διαβούλευσης μεταξύ όλων των κρατών που κράτησε παραπάνω από ένα χρόνο, ώστε να αποτυπωθούν οι βασικές θεματικές προτεραιότητες στη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία και να τεθούν οι βασικοί αναπτυξιακοί στόχοι.

Με την 2η Διακήρυξη οι Υπουργοί συμφωνούν ότι απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες για να επιταχυνθεί η ανάκαμψη της Γαλάζιας Οικονομίας στη Μεσόγειο και να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της και ζητούν να δοθεί έμφαση και να αναληφθεί περαιτέρω δράση στους ακόλουθους τομείς:

Θαλάσσια διακυβέρνηση, Θαλάσσια έρευνα, Καινοτομία και Απασχόληση, Βιώσιμη Αλιεία, Βιώσιμα και Ουδέτερα Κλιματικά Λιμάνια και Θαλάσσιες Μεταφορές, Διαχείριση των Θαλάσσιων Απορριμμάτων, Θαλάσσιος και Παράκτιος Τουρισμός, Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών, Θαλάσσιες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ασφάλεια στην Θάλασσα, και τέλος τις Βιώσιμες Επενδύσεις στην Γαλάζια Οικονομία.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του τόνισε :

«Εμείς, τα θαλάσσια και ναυτιλιακά κράτη της Μεσογείου, πρέπει να επιδείξουμε ισχυρή πολιτική βούληση, η οποία θα βασίζεται σε στοχευμένα εργαλεία και αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την υλοποίηση των διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών μας δεσμεύσεων.

Με την υπογραφή της Διακήρυξης, αναγνωρίζουμε τις μελλοντικές προτεραιότητες στη βιώσιμη γαλάζια οικονομία, αλλά ταυτόχρονα δίδουμε έμφαση στο κοινό μας ενδιαφέρον σε πεδία πολιτικής που θα φέρουν όλα τα μεσογειακά κράτη κάτω από μια ενιαία Στρατηγική που θα δημιουργήσει αξία με όρους εισοδήματος, νέες θέσεις εργασίας και κοινή συνισταμένη για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Εξάλλου ο κ. Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης με τη θεσμοθέτηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό χώρο, καθότι πρόκειται για την πρώτη φορά που κράτος μέλος της ΕΕ παρουσιάζει ολοκληρωμένη θεσμική πρόταση για τη νησιωτική συνοχή και τη Γαλάζια Οικονομία.

Κλείνοντας, την τοποθέτηση του τόνισε : «Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο και παγκόσμια δύναμη στο ναυτιλιακό τομέα, απόλυτα δεσμευμένη στο κοινό μέλλον των κρατών της ΕΕ και της Μεσογείου, υπό το πρίσμα πάντα των βασικών αρχών και προτεραιοτήτων της ΕΕ».

Τέλος στα «ορθάδικα» καφέ και take away: Πρόστιμο από 300 έως 3.000 ευρώ

 


Νέα μέτρα για τις καφετέριες και όσα καταστήματα εστίασης είναι ανοιχτά και λειτουργούν με τη μέθοδο του take away, θέτει σε εφαρμογή από σήμερα Τρίτη η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, με νέα ρύθμιση, απαγορεύεται η παραμονή των πελατών στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης.

σχύει και για τις «κίτρινες» περιοχές

Η αυτή, δεν ισχύει μόνο για τις περιοχές που είναι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή τις «κόκκινες», αλλά και για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κίτρινο» επίπεδο επιτήρησης.

Σύνφωνα με την τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ):

«Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

Οι παραβάτες του μέτρου – πολίτες ή υπεύθυνοι επιχειρήσεων εστίασης – θα πληρώνουν πρόστιμο, σε περίπτωση παράβασης.

Στο άρθρο 6 της ίδιας ΚΥΑ αναφέρεται:

«Παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), σύμφωνα με το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1.

  • Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο
  • Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη».

Σημειώνεται πως τα παραπάνω τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Όπως καταλήγει η ΚΥΑ, «η παρούσα ισχύει από την 2α Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00 έως και τις 8 Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00».

https://hellasjournal.com/

ΕΛ.ΑΣ:ΗΡΩΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΚΑΙΝΗ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ (3) ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ



Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σχεδόν -2- κιλά ηρωίνης και πάνω από -40- γραμμάρια κοκαΐνης

Συνελήφθησαν, χθες (1.2.2021) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί, 21χρονος, 26χρονος και 20χρονη, αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Χθες (1.2.2021) το βράδυ , ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι ανωτέρω αστυνομικοί, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου, ακινητοποίησαν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρείς (3) ημεδαποί, τους προσήγαγαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε ειδική κρύπτη στο εσωτερικό της πόρτας της καρότσας:

  • -6- ανισοβαρείς ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -1.840- γραμμαρίων και
  • ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -44- γραμμαρίων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ, -3- κινητά τηλέφωνα, καθώς και το παραπάνω όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Τα πειστήρια 






Διαδικτυακή έκθεση «TheDeliFairby EXPOTROF»



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακή έκθεση «TheDeliFairby EXPOTROF»

Η Περιφέρεια Αττικής θα συμμετάσχει στη διαδικτυακή έκθεση τροφίμων και ποτών «TheDeliFairby EXPOTROF» που θα πραγματοποιηθεί 1-5 Μαρτίου 2021, με επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας. Η διοργάνωση θεωρείται πρωτοποριακή, καθώς θα είναι η πρώτη διαδικτυακή και θα συνδέσει τους παραγωγούς της χώρας μας με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Στόχος της έκθεσης η προσέλκυση του ενδιαφέροντος των επαγγελματιών αλλά και των καταναλωτών, η επίτευξη συνεργασιών και η σύναψη συμφωνιών, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών τροφίμων και ποτών και η τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Στην αποκλειστική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί από τη διοργανώτρια εταιρεία RM INTERNATIONAL, η παρουσία των εκθετών και των εκπροσώπων τους θα είναι απαραίτητη τις ημέρες και τις ώρες διεξαγωγής της έκθεσης. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους εκθέτες που θα συμμετέχουν στην έκθεση με την Περιφέρεια Αττικής, είναι οι κάτωθι:

• Προφίλ εκθέτη: Περιλαμβάνει πληροφορίες ορατές στους επισκέπτες της έκθεσης σε Ελληνικά και Αγγλικά, όπως επωνυμία εταιρείας, εμπορική δραστηριότητα, κατηγορίες προϊόντων, στοιχεία επικοινωνίας, γεωγραφική ζώνη, εξαγωγική δραστηριότητα κ.α.

• Αποστολή δειγμάτων: Δυνατότητα αποστολής δειγμάτων μέσα από την πλατφόρμα (δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής).

• Εταιρικό βίντεο: Ο εκθέτης έχει τη δυνατότητα να προβάλει υπάρχον εταιρικό βίντεο στο ψηφιακό του περίπτερο.

• Αποθετήριο διαφημιστικού/προωθητικού περιεχομένου: Ο εκθέτης έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει διαφημιστικά έντυπα, ειδικές προσφορές, καταλόγους προϊόντων/υπηρεσιών και πιστοποιήσεις/διακρίσεις των προϊόντων/υπηρεσιών του, τα οποία θα μπορούν να τα προβάλλουν ή/και να τα κατεβάσουν οι επισκέπτες του ψηφιακού χώρου.

• Live επικοινωνία: Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έκθεσης, ο εκθέτης και οι εκπρόσωποί του (σύνολο 3 θέσεις) έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν σε πραγματικό χρόνο με βιντεοκλήση με ενδιαφερόμενους επισκέπτες άμεσα (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εκπροσώπων) αλλά και με προκαθορισμένα ραντεβού.

• Ημερολόγιο ραντεβού: Κάθε εκθέτης θα έχει στη διάθεση του κύριου χρήστη του ψηφιακού περιπτέρου ένα ημερολόγιο στο οποίο θα μπορεί να πραγματοποιεί τα ραντεβού του κατόπιν διαθεσιμότητας.

• Επαγγελματικός κατάλογος: Προβολή στον επαγγελματικό οδηγό της πλατφόρμας «TheDeliFairby EXPOTROF» για 12 μήνες.

• Ψηφιακή αποδελτίωση: O εκθέτης έχει τη δυνατότητα συλλογής στατιστικών στοιχείων και πληροφοριών (στοιχεία επικοινωνίας) όλων των επισκεπτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εταιρεία και τα προϊόντα/υπηρεσίες της, με στόχο την περαιτέρω αξιοποίησή τους.

• Β2Β Greece: Δυνατότητα προγραμματισμού δέκα (10) Β2Β απομακρυσμένων συναντήσεων με τους αγοραστές των μεγαλύτερων αλυσίδων σουπερμάρκετ, εταιρειών καφεστίασης και των ξενοδοχείων της hotelBrainGroup.

• Δράση B2B Global: Για εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα παρέχεται η υπηρεσία προγραμματισμού μίας (1) Β2Β απομακρυσμένης συνάντησης με ενδιαφερόμενο.

Επιπρόσθετα, στην πλατφόρμα της «TheDeliFair» θα δημιουργηθεί διαδικτυακό κανάλι με σκοπό την προβολή στους επισκέπτες συνταγών και προϊόντων από τις Περιφέρειες της Ελλάδας που θα συμμετέχουν στην έκθεση. Για το σκοπό αυτό, θα δημιουργηθεί τριαντάλεπτη εκπομπή με τη συμμετοχή chef και εξειδικευμένου παρουσιαστή που θα παρέχει πληροφορίες για τις συνταγές της Αττικής που θα μαγειρεύονται. Το κόστος για την εκπομπή γαστρονομικής προβολής θα βαρύνει αποκλειστικά την Περιφέρεια Αττικής.Η τιμή συμμετοχής ανά εκθέτη ανέρχεται στα 1.100 € πλέον ΦΠΑ, εκ των οποίων το 80% θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής.Το συνολικό κόστος που θα βαρύνει τον κάθε εκθέτη ανέρχεται στο ποσό των 220 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.). Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο

της Περιφέρειας Αττικής είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής (εξαιρούνται οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και εταιρείες logistics). Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί μόνο η έδρα ή η αποθήκη μιας επιχείρησης να βρίσκεται εντός της Αττικής.

Θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εκθετών οι οποίοι είναι αμιγώς παραγωγοί ή μεταποιητές και δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας. Τέλος, θα ληφθεί μέριμνα στο περίπτερο της Περιφέρειας να υπάρχουν εκθέτες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής από τις διαθέσιμες θέσεις, θα γίνει επιλογή των εκθετών βάσει μοριοδότησης με κριτήρια που θα ορίσει η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.

Όσες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως εκθέτες στο ψηφιακό περίπτερο της Περιφέρειας καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 07/02/2021 με υποβολή σχετικής αίτησης καθώς και υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης με το γνήσιο της υπογραφής (ακολουθούν συνημμένα) στην Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agrotiki1@patt.gov.gr ή στο Fax: 2132065020 (Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις χωρίς υπογραφή ή τη σφραγίδα της επιχείρησης).

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από:

1) παραστατικά που αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση είτε παράγει είτε τυποποιεί-μεταποιεί το προϊόν της εντός της Αττικής (π.χ. άδεια λειτουργίας σε ισχύ, τιμολόγια ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο συνάγεται ότι η παραγωγή ή η μεταποίηση ή τυποποίηση γίνεται στην Αττική)

2) την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο και σφραγισμένη με την σφραγίδα της επιχείρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες:Περιφέρεια Αττικής, Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της

κ. Κωνσταντοπούλου Μαρία τηλ: 2132065745, mkonstantopoulou@patt.gov.gr

κ. Σταυρουλάκη Βασιλική τηλ: 2132065770, vstavroulaki@patt.gov.gr

κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος τηλ: 2132065771, thanos.antonopoulos@patt.gov.gr

Συνημμένα: 1. Αίτηση

2. Υπεύθυνη Δήλωση

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Αγώνες Στίβου Ποταμός Κύθηρα 28.05.2000

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων:ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ



Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων παραμένει κλειστή για το κοινό αλλά ανοικτή στη γνώση. Παρέχει τη δυνατότητα δανεισμού και επιστροφής βιβλίων σε όποιον το επιθυμεί.
ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ :
Οι αναγνώστες μας μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση bibliothikikithiron@gmail.com ή να τηλεφωνήσουν στο 2736038220 αναφέροντας κάποιες βασικές πληροφορίες για τα βιβλία που επιθυμούν να δανειστούν. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα και θα κάνει την προετοιμασία ώστε να ορίσει την παραλαβή στην εξωτερική αυλή της Βιβλιοθήκης.

Κρούσματα σήμερα: Συναγερμός για ραγδαία αύξηση την Τρίτη (02/02)

 


Lockdown: Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία για τα σημερινά κρούσματα, με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις δηλώσεις τόσο των ειδικών όσο και των κυβερνητικών στελεχών να δείχνουν ότι το ολικό lockdown είναι όλο και πιο κοντά.

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έκρουσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, λέγοντας πως ίσως σήμερα καταγραφεί τετραψήφιος αριθμός.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι' αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που είχαμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα ήταν στις 29 Δεκεμβρίου, όπου καταγράφηκαν 1.047 μολύνσεις Covid - 19.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Ταραντίλης, τόνισε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown, διευκρίνισε πάντως ότι η εξέλιξη της επιδημίας «είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα - μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα».

Στη δίνη του κορονοϊού η Αττική - Ένα βήμα πριν το ολικό lockdown

Οι λοιμωξιολόγοι της ειδικής επιτροπής του υπ. Υγείας δεν σταματούν να εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην πρωτεύουσα, η οποία είναι στην «κόψη» του ξυραφιού και ανά πάσα στιγμή μπορεί να «σκάσει». Το παράδειγμα άλλωστε της Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο εξακολουθεί να τρομάζει, καθώς χρειάστηκαν περισσότεροι από δύο μήνες για να μειωθούν τα κρούσματα.

Πλέον το σκληρό lockdown τύπου Πάτρας στην Αττική είναι πιο κοντά από ποτέ και νέα μέτρα μπορεί να ανακοινωθούν και την προσεχή Παρασκευή. Αναμένονται δηλαδή αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων αλλά και στην ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα θυμίζουν Πάτρα.

Όπως μάλιστα, γράφει σήμερα η Καθημερινή που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν καλά τους επιδημιολογικούς δείκτες εάν για τρεις ημέρες τα κρούσματα είναι συνεχώς ανοδικά, τότε τα νέα μέτρα πρέπει να θεωρούνται… δεδομένα. Οι δείκτες δείχνουν ειδικά στην Αττική, ανοδικές τάσεις «παρόμοιες με αυτές στα τέλη Οκτωβρίου».

Στην κυβέρνηση αν και δεν χαρακτηρίζουν την υπάρχουσα κατάσταση «τρίτο κύμα», δεν μπορούν ωστόσο να αποκλείσουν με βεβαιότητα πως αυτό δεν είναι προ των πυλών. Και το μείζον στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πως κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί καθώς διαφορετικά ένα έρθει και συμπαρασύρει και την Αττική, τότε θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο ΕΣΥ και στην οικονομία της χώρας.

Οι επόμενες τρεις ημέρες, λοιπόν, θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες καθώς θα δούμε την διασπορά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης και δεύτερον θα δούμε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

.newsbomb.gr