Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Κυθηραικός Σύνδεσμος Αθηνών.Το χορευτικό μας στη κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηρακλείου Αττικής.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.Με λίγη προσπάθεια ακόμη θα τα καταφέρουμε!

Με λίγη προσπάθεια ακόμη θα τα καταφέρουμε!
Πέρασε ήδη μιά εβδομάδα από όταν σταμάτησε το «Πορφυρούσα» και η δυσκολία πρόσβασης, από και προς τα νησιά μας είναι εμφανής.
Η ανάρτηση που έκανα πριν 10 ημέρες είχε στόχο να κινητοποιηθούν οι φορείς του νησιού, να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι του υπουργείου και οι πλοιοκτήτες.
Πράγματι ανταποκρίθηκαν και έδειξαν ενδιαφέρον, ο Βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς.
Επικοινώνησα και ενημέρωσα τον αναπληρωτή του Δημάρχου, αντιδήμαρχο Μπάμπη Σούγιαννη.
Ο κ. Κατσαφάδος έθεσε το θέμα στον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, σε συνάντηση που είχαν στις 12 Ιανουαρίου, ενώ η κ. Θεοδωρακόπουλου και ο κ. Βουτσινάς εκτός από την άμεση επικοινωνία που είχαν με τις υπηρεσίες του Υπουργείου απέστειλαν και εγγράφως το αίτημα μας.
Απομένει η ενεργοποιήσει του Δήμου να απαιτήσει την αποκατάσταση της σύνδεσης!
Η ακινησία του πλοίου είναι αναγκαία για λόγους συντήρησης, εξίσου αναγκαία όμως είναι και η αντικατάστασή του στα δρομολόγια, για να μην είναι τα νησιά μας αποκομμένα για δύο μήνες.
Τα δύο δρομολόγια προς Αντικύθηρα είναι δημόσιας υπηρεσίας τι θα γίνουν οι άνθρωποι εκεί μες τον χειμώνα χωρίς συγκοινωνία;

 Μιχάλης Πρωτοψάλτης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2020



ΚΥΘΗΡΑ:Συνοδοιπορία Κλήρου και Λαού.

Συνοδοιπορία Κλήρου και Λαού.
Σύναξη νέων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα, στο Ι. Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Μετά τον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ καλωσόρισε τα νέα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, ενώ ακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τις πνευματικές υποχρεώσεις και τα διοικητικά καθήκοντα των Επιτρόπων από τον ιατρό π. Πέτρο Μαριάτο και τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη Μεγαλοκονόμο αντίστοιχα. Στο τέλος, στο αρχονταρίκι του Ι. Προσκυνήματος, σε κλίμα χριστιανικής αγάπης, συναντίληψης και συνεργασίας, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.
Καλή δύναμη στο έργο των Επιτρόπων μας.

Γιώργος Λουράντος




ΕΘΕΛΟΝΤΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ