Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι έκανε κορωνο-πάρτι στην Ικαρία -Η ανακοίνωση

O ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης του εκπροσώπου Τύπου του, Νάσου Ηλιόπουλου εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στην Ικαρία.

ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορωνο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή. Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 18:00 ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας».​

Νωρίτερα, για το ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση στην οποία παρουσιάζεται σχετική φωτογραφία:


Ο εξοχωτατος πρωθυπουργός μας, συν τρώγει με άλλα 30 άτομα στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή Σαμου Στεφαναδη (απέναντι ακριβώς απ το σπίτι μας)!!! Από κάτω άλλοι 30-40 συνωστισμενοι μπάτσοι απ την κουστωδεια του, τον αναμένουν συνωστισμενοι!! Εγώ θα πάω να τους καταγγείλω τώρα λοιπόν!! Και συ κάτσε στο παγκάκι της γειτονιάς σου με το καφεδάκι σου, με τον φίλο σου, και πλήρωσε το πρόστιμο το τρακοσαρι!!!

https://www.iefimerida.gr/

ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ


Πυρκαγιά από άγνωστα αίτια ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Κύθηρα.
Η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου ήταν άμεση καθώς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου μαζί με τους εθελοντές πυροσβέστες.
Η πυρκαγιά έκαψε περίπου (1) στρέμμα δασικής έκτασης.
Ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το τοπικό κλιμάκιο.
Δήμαρχος Κυθήρων:
Σας παρακαλούμε ΜΗΝ καιτε κλαδιά με αέρα. Δεν γίνεται να το λέμε συνέχεια. Ας είναι ακόμα χειμώνας. ΔΕΝ ΚΑΙΜΕ ΟΤΑΝ ΦΥΣΑΕΙ ΑΕΡΑΣ!
_______________________________________________________________
Προσοχή στην καύση κλαδιών

έκκληση στους πολίτες του νησιού να προχωρούν στην καύση των κλαδιών, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και αφού πρώτα ενημερώσουν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο τηλέφωνο 2736034376.

Επίσης συστήνεται στους πολίτες να παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τυχόν εξάπλωση πυρκαγιάς.

ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ



ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ

Είχα την ευκαιρία από χθες, ευρισκόμενος στα Αντικύθηρα, να δω από κοντά τις εργασίες της εκ βάθρων ανακαίνισης και αποκατάστασης της Βενετσιάνικης Ιεράς Μονής του Αγίου Μύρωνος, που εκτελούνται με δαπάνες του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους. Τις ημέρες αυτές βρέθηκε στο νησί και η αρμόδια και εξαιρετικά καταρτισμένη αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων κα. Μαρίνα Παπαδημητρίου, η οποία έκανε πολύ σημαντικές επισημάνσεις για το Ναό, το Τέμπλο και τις Εικόνες, ανακαλύπτοντας μάλιστα και τα υπολείμματα του πρώτου χτιστού τέμπλου του Ναού με επιζωγράφηση, που ανάγεται στο 1690 περίπου. Η επιγραφή που βρέθηκε ύπερθεν της εξωτερικής θύρας του περιβόλου αναφέρει «1693 Οκτωβρίου 4» και πιθανόν η ημερομηνία αυτή να αφορά στον εγκαινιασμό του Ναού και των χώρων της Μονής, ήτοι στην αποπεράτωση των εργασιών. Συνεπώς η εύρεση της εικόνας του Αγίου Μύρωνος από τους Κρήτες πρέπει να τοποθετηθεί αρκετές δεκαετίες ενωρίτερα, ίσως πριν ή κοντά στα μέσα του 17ου αιώνα και πιθανόν να συνδέεται με την έλευση στο νησί κατοίκων από την Κρήτη με αφορμή την πολυετή πολιορκία του Χάνδακα (1645-1669). Αναμένεται σύντομα σαφής χρονολόγηση της αυθεντικής εικόνας του Αγίου Μύρωνος που οπωσδήποτε δείχνει να έχει αγιογραφηθεί πολύ πριν το 1500 και λόγω της αυστηρότητας του προσώπου του Αγίου παραπέμπει σε μοναστικό αγιογραφικό εργαστήριο. Για την ιστορία του νησιού στους αιώνες αυτούς έχει κάνει μια εξαιρετική έρευνα στο Αρχείο της Χώρας Κυθήρων ο Δρ. Κώστας Τσάλτας, στέλεχος των ΓΑΚ.
Από τις τομές που έγιναν στο ναό βλέπουμε μια εξαιρετικά στέρεη και πολύ προσεκτική λιθοδομή (που για την εποχή πρέπει να κόστισε σημαντικά) που θα αποκαλυφθεί στο σύνολό της δίνοντάς μας νέα στοιχεία. Τα παλαιότερα κτίσματα, δηλαδή αυτά που με βεβαιότητα ανάγονται στην αρχική οικοδομική φάση, είναι πέραν του Ναού, τα 3 κελιά στην ανατολική πλευρά του προαυλίου και φυσικά ο περίβολος που ακολουθεί την τυπική ενετική αρχιτεκτονική της Β΄ Ενετοκρατίας.
Διασώζονται 2 εξαιρετικές φορητές εικόνες του Χριστού και της Θεοτόκου, από το δεύτερο χρονολογικά τέμπλο του Ναού (το πρώτο ήταν το χτιστό), περίπου του 1750-60, που αποδίδονται με βάση την κα. Παπαδημητρίου με βεβαιότητα στον αγιογράφο Δημήτριο Καρβελά, γνωστό για σειρά έργων σε ναούς των Κυθήρων (Άγιοι Πάντες, Μεσοχωρίτισσα κ.λπ.), για τον οποίο έχει δημοσιεύσει σχετικά η κα. Παπαδημητρίου. Όπως μας πληροφορεί η κα. Ελένη Χάρου, στην είσοδο της Χώρας η γειτονιά λέγεται Καρβελάς, μάλλον από το όνομά του. Η οικογένεια προέρχεται από το χωριό Καρβελάς της Ανατολικής Μάνης, κοντά στην Αρεόπολη. Από το τέμπλο του 1750, επίσης, διασώζονται και οι κολώνες με σκάλισμα φυτικού διακόσμου. Το τέμπλο και οι εικόνες θα συντηρηθούν και θα αποκατασταθούν στο σύνολό τους.
Με αφορμή τις εργασίες ανακαίνισης της Μονής, είναι ευκαιρία για να ανακαλύψουμε νέα ιστορικά στοιχεία ανασυνθέτοντας έτσι την ιστορία του νησιού και να τα παρουσιάσουμε σε μια εκδήλωση στους κατοίκους.
Σημαντικό το ότι στις εργασίες της ανακαίνισης απασχολούνται αποκλειστικά συνεργεία και επαγγελματίες των Κυθήρων!













Το "mea culpa" είναι άγνωστο στον κ. Μαγουλά. Θα υπάρξει συνέχεια εκεί που πρέπει.

Ο κ. Μαγουλάς με καλεί να παραιτηθώ! Από πού; Αφού όπως δήλωσε ενώπιον έξι (6) ατόμων προχτές, εγώ "δεν είμαι εκλεγμένος"! Τελικά να παραιτηθώ ή όχι; Το "mea culpa" είναι άγνωστο στον κ. Μαγουλά. Θα υπάρξει συνέχεια εκεί που πρέπει.

ΥΓ: Εξυπακούεται ότι θα απαντήσω ξανά στον κ. Μαγουλά ΜΟΝΟ όταν ζητήσει δημοσίως ΣΥΓΝΩΜΗ για τα όσα είπε ενώπιον (επαναλαμβάνω) ΕΞΙ (6) ατόμων στην συνεδρίαση της Ο.Ε. στις 4/2/21. Μέχρι τότε θα ασχολούμαι με τα έργα των 35 εκατομμυρίων (για τα οποία ο κ. Μαγουλάς δεν βγάζει άχνα....)...

Δήλωση Νικολάου Μαγουλά-Θλίβομαι πραγματικά για την μεθοδευμένη συκοφαντική δυσφήμιση που υφίσταμαι όπου έχει ως στόχο την προσβολή της προσωπικότητάς μου.






 









Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας


Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί – μέλη της εγκληματικής ομάδας

Συνελήφθησαν ακόμη δύο (2) άτομα, μη μέλη της ομάδας, κατηγορούμενα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -53,57- γραμμάρια ηρωίνης, -3- ζυγαριές και το χρηματικό ποσό των -1.950- ευρώ

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και για κλοπές

Εξακριβώθηκε, έπειτα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, η εγκληματική ομάδα είχε οργανωθεί με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, προκειμένου να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (05-02-2021) σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε συνεργασία και με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί και συγκεκριμένα πέντε (5) άνδρες και δύο (2) γυναίκες ως μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, διότι κατελήφθησαν να έχουν προμηθευτεί από μέλη της εν λόγω ομάδας μικροποσότητες ηρωίνης, βάρους -0,96- και -1,91- γραμμαρίων, αντίστοιχα, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Στη κατοχή των δραστών, καθώς και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους αλλά και σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο, βρέθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Βόλου και Λάρισας και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -50,7- γραμμαρίων,
  • -15- ναρκωτικά δισκία,
  • μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, βάρους -0,57- γραμμαρίων,
  • -3- ζυγαριές,
  • -2- κινητά τηλέφωνα,
  • διάφορα αντικείμενα (-3- τηλεοράσεις, -1- οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, -2- φορητοί υπολογιστές, -1- ηχείο, -1- ενισχυτής, -1- μπαταρία αυτοκινήτου) και
  • το χρηματικό ποσό των -1.950- ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των μελών της ομάδας αλλά και ενός ημεδαπού που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, διότι όπως εξακριβώθηκε, οι προαναφερόμενοι προμηθεύτηκαν μέρος από τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα, από δύο ημεδαπούς άνδρες, οι οποίοι τα είχαν αφαιρέσει από κατάστημα και Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Όπως προέκυψε, οι δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, την 4/5-02-2021 αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία, μετέβησαν σε κατάστημα της πόλης και αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο αυτού, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ, δύο τηλεοράσεις και έναν φορητό υπολογιστή. Στη συνέχεια, διέρρηξαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφαίρεσαν ένα ηχείο και έναν ενισχυτή. Τα προαναφερόμενα αντικείμενα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.



Στην εσχατιά της Περιφέρειας Αττικής στα όμορφα Αντικύθηρα γίνεται ο καθαρισμός των ρεμάτων.


Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων:

Στην εσχατιά της Περιφέρειας Αττικής στα όμορφα Αντικύθηρα γίνεται ο καθαρισμός των ρεμάτων.

Η ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας μας δεν λειτουργεί με πληθυσμιακά κριτήρια αλλά με κριτήρια σεβασμού του πολίτη και των περιουσιών του.
Θωρακίζουμε την Αττική μας
Προστατεύουμε τα νησιά μας.





ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Μητσοτάκης στα Κύθηρα 29-30.05.1992

 

Δαβάκης: Νέες μόνιμες οργανικές θέσεις για τα Νοσοκομεία της Λακωνίας

Υπεγράφησαν χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη νέες μόνιμες οργανικές θέσεις γιατρών που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκαν οι προκηρύξεις για τις ακόλουθες θέσεις:

Νοσοκομείο Σπάρτης:

  • 1 θέση Ακτινολόγου Επιμελητή Β΄.
  • 1 θέση Αναισθησιολόγου Επιμελητή Β΄.
  • 2 θέσεις Παθολόγου Επιμελητή Α΄.
  • 2 θέσεις ΤΕΠ Επιμελητή Β΄.
  • 1 θέση Νεφρολόγου Επιμελητή Β΄.
  • 1 θέση Ουρολόγου Επιμελητή Β΄.
  • 1 θέση Πνευμονολόγου Επιμελητή Α΄.

Νοσοκομείο Μολάων:

  • 2 θέσεις Παθολόγου Επιμελητή Α΄.
  • 1 θέση Βιοπαθολόγου Επιμελητή Β΄.

Το γεγονός αυτό, το οποίο ενισχύει τον υγειονομικό χάρτη της Λακωνίας, είναι καρπός της άριστης συνεργασίας που έχουμε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα με τον αρμόδιο αν. Υπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς και με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, που και οι δύο παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα…

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Διοικητή, Γιάννη Καρβέλη, με τον οποίο έχουμε συνεχή επαφή για τα θέματα υγείας σε όλο τον Νομό μας και τον οποίο περιμένω να επισκεφθεί – όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν – τη Λακωνία, για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα ενίσχυσης των υγειονομικών μας δομών.

Οφείλω φυσικά να συγχαρώ και να ευχαριστήσω και τους δύο Διοικητές των Νοσοκομείων μας, την Εύη Παπαγεωργίου της Σπάρτης και τον Κώστα Κορωνιό των Μολάων, οι οποίοι δίνουν και αυτοί τον δικό τους αγώνα.

Ξέρουν ότι είμαι δίπλα τους!

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ:Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η κατασκευή της αντιστηριξης του κεντρικού δρόμου στα Φριλιγκιανικα

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η κατασκευή της αντιστηριξης του κεντρικού δρόμου στα Φριλιγκιανικα με δαπάνες του Δήμου μας. Έργα παντού. Χωρίς πληθυσμιακά η ψηφοθηρικα κριτήρια...








Καινούργια κουφώματα υψηλής ποιότητας σε αίθουσες του Γυμνασίου και του Λυκείου.


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:

Καινούργια κουφώματα υψηλής ποιότητας τοποθετηθηκαν με δαπάνες του Δήμου σε αίθουσες του Γυμνασίου και του Λυκείου. Τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων θα συνεχιστούν!






ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΩ ΔΗΜΌΣΙΑ και ΑΠΕΡΊΦΡΑΣΤΑ τα όσα είπε ο κ.Μαγουλας Νικόλαος για το δήμαρχο

Ως Αντιδήμαρχος των Αντικυθήρων γεννημένος και μεγαλωμένος στο νησί, ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΩ ΔΗΜΌΣΙΑ και ΑΠΕΡΊΦΡΑΣΤΑ τα όσα είπε ο κ.Μαγουλας Νικόλαος για το δήμαρχο (Ότι δεν είναι εκλεγμένος)και για το Νησί μου τα Αντικύθηρα (ότι γίνονται πολλά έργα για λίγους ηλικιωμένους)Είμαι περήφανος για το έργο μας και στα δύο νησιά (Κύθηρα-Αντικυθηρα) και θα συνεχίσουμε να κάνουμε έργα.Αυτο το έργο μας δείχνει να ενοχλεί ορισμένους.Εγω δεν έχω τη μόρφωση και τα πτυχία του κ.Μαγουλα, αλλά έχω την εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και τέτοια πράγματα δεν θα έλεγα ΠΟΤΕ για τον πολιτικό μου αντίπαλο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ¨ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ¨ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ


Κύθηρα 06 Φεβρουάριου 2021

ΠΡΟΣ

Τον κ. Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο.

Κύριε Υπουργέ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Κυθήρων «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» θα θέλαμε να σας συγχαρούμε, αλλά και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο που πολύ εύστοχα σας ανέθεσε ο πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Ως βουλευτής της περιφέρειάς μας και με δεδομένο το ενδιαφέρον που πάντα επιδεικνύατε για τα νησιά μας, είναι βέβαιο ότι γνωρίζετε απόλυτα τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, με κυρίαρχο αυτό της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και γενικότερα της σύνδεσής του με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να σας ζητήσουμε, να εξετάσετε και να υλοποιήσετε την εβδομαδιαία δρομολόγηση, σε ετήσια βάση, μιας δεύτερη σύνδεσης του νησιού μας με το Γύθειο.

Πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και θα επιλύσει πολλά προβλήματα των συμπολιτών μας, πρωτίστως δε αυτά των δραστηριοποιουμένων επαγγελματιών.

Έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε και θα ικανοποιήσετε το αίτημά μας, το οποίο πιστεύουμε αποτελεί αίτημα και του συνόλου των συμπολιτών μας, ευχαριστούμε θερμά.

Οι Υπογράφοντες

Παναγοπουλος Δημητρης, Μεγαλοκονομος Στυλιανος, Νικόλαος Μαγουλάς,

Καλλιγερος Ιωαννης, Γεωργιλάς Παρασκευάς