Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΝΕΜΗ ΚΑΙ Η ΣΒΙΓΑ

Φωτογραφία της Eleni Harou.
Δύο απαραίτητα όργανα της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης ήταν η ανέμη και η σβίγα. Η ανέμη ήταν ένα ξύλινο εργαλείο, στο οποίο τέντωναν τις κούκλες του νήματος για να τις τυλίξουν σε κουβάρι ή σε μασούρι. Η ανέμη περιστρεφόταν ξετυλίγοντας το νήμα. Η σβίγα είναι κι αυτή ξύλινο εργαλείο που αποτελείται από μια ρόδα που περιστρέφεται με χερούλι. Το νήμα ξετυλίγεται από την ανέμη και τυλίγεται στο καρούλι της σβίγας.
Πηγή 
Eleni Harou
Φωτογραφία της Eleni Harou.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ"ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΓΟΝΕΖΟ

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΓΟΝΕΖΟΥ : Με την δύση του ηλίου σταμάτησαν οι έρευνες από την Πυροσβεστική,την Αστυνομική Αρχή , και την Ομάδα Εθελοντών Διάσωσης. Δυστυχώς απέβησαν άκαρπες η μέχρι τώρα έρευνες παρότι κυριολεκτικά "χτενίστηκε" η περιοχή γύρω από τον Ποταμό. Οι Πυροσβέστες,ι οι εθελοντές,και οι πολίτες δεν σταμάτησαν λεπτό με συνθήκες που η θερμοκρασία σήμερα έφτανε τους 38 βαθμούς κελσίου, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες.Με την δύση του ηλίου οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε δύσβατο μέρος που υπήρχε έντονη μυρωδιά,αλλά λόγω της νύχτας ήταν αδύνατο ο ακριβής εντοπισμός του σημείου. Αύριο καταφθάνει κλιμάκιο τις ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένα σκυλιά και μαζί με τους Πυροσβέστες θα ξαναρχίσουν οι έρευνες. Αν πολίτες επιθυμούν να συνδράμουν στην έρευνα για τον εντοπισμό του αγνοούμενου είναι ευπρόσδεκτοi, καθώς η κάθε βοήθεια είναι σημαντική. Σημείο συνάντησης και εκκίνησης για την έρευνα αύριο στις 8 το πρωί στο "LASTRADA".

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΟΥΡΗΣ.Κανένα ψέμα !!!

Μόνο με ψέματα Δήμαρχε δεν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, τουλάχιστον να ζητήσεις συγγνώμη για αυτό που έχεις γράψεις. Δεν μπορώ να δεχτώ την ακύρωση της προσπάθειας και ολόκληρη της δουλείας που έχει γίνει από έμενα προσωπικά για να έρθεις εσύ σήμερα Δήμαρχος και να βρεις λεφτά για της μελέτες για το αεροδρόμιο. Ρωτά πρώτα τι έχει προηγηθεί για να τα βρεις εκεί που είναι , λογικό είναι ότι από κάποιο σημείο θα έπρεπε η νέα Δημοτική Αρχή να παραλαβή από την απερχόμενη Δημοτική αρχή και να υπάρχει μια συνέχεια. Ρωτά να μάθεις τι δουλεία έχει γίνει από το 2010 έως το 2014 , τι εξαιρέσεις που επιτύχαμε από τα πρότυπα και της συνιστώμενες πρακτικές του ICAO, το πόρισμα από την ομάδα σύστασης εργασίας στην Υ.Π.Α. που χωρίς αυτό δεν μπορούσαμε να ζητάμε για επέκταση, τα έγγραφο παραχώρησης της Εγχωρίου περιουσίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς με αριθμό Ε16/90/89/30-3/2011, την εξαίρεση και δεινότητα για ανάθεση μελέτης σε εξωτερικό μελετητή εκτός υπηρεσίας, (ζητήματα που έπρεπε να καθοριστούν πριν βρούμε χρηματοδότη για της μελέτες) γιατί όπως δεν γνωρίζετε μελέτες για τα ελληνικά αεροδρόμια κάνουν μόνο οι εσωτερικοί μηχανικοί της υπηρεσίας. Πες ένα μπράβο που καταφέραμε και ο Αντιπεριφεριαρχης ήρθε να χρηματοδότηση και να ένταξη της μελέτες στον προϋπολογισμό, ρωτά να μάθεις να ενημερωθείς σε πόσες μετακινήσεις έχω προβεί για να να τρέχει ο φάκελος. Αν δεν υπήρχα εγώ το 2010 εσύ σήμερα για να ξεκινούσες την διαδικασία επέκτασης από το μηδέν ,θα έψαχνες πρώτα πρώτα για ομάδα διερεύνησης δυνατότητας επέκτασης του διάδρομου στο άβατο της Υ.Π.Α, εκεί μέσα αν δεν μιλάς την αεροπορική γλωσσά δεν σε ακούει κανείς , υπήρχαν εμπόδια από ανθρώπους που τους πέρναγε η υπογραφή τους για να μην φτάσουμε ποτέ στην επέκταση του διάδρομου , και ώμος σήμερα βγαίνεις περήφανος και υπεράνω όλων ότι εσύ καταφέρνεις τα πάντα , Δήμαρχε αυτό που βρήκες και παρουσιάζεις είναι δουλεία μου.
Εγώ θα σε παραδεχτώ από εδώ και περά να συνέχισης το έργο να το τρέχεις , διότι έναν χρόνο τώρα αυτήν την προγραμματική σύμβαση όλο την υπογράφετε και όλο ανυπόγραφη είναι , Δήμαρχε άμα χρειάζεστε έναν χρόνο για την σύνταξη και υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μην περιμένεις έργα στο νησί , θα τα φτιάξουν οι επόμενοι , και εσύ θα περάσεις στην ιστορία ως ο καλύτερος διευθυντής τύπου και δημοσίων σχέσεων του Δήμου Κυθήρων. Άσε τα λόγια σκύψε το κεφάλι και δούλεψε και εδώ είμαστε όλοι για να σε χειροκροτήσουμε εκ του αποτελέσματος.

πηγή  w.facebook.com

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.Τα ψεύδη αποκαλύπτονται!!!

Τα ψεύδη αποκαλύπτονται!!! Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν πείθει κανέναν!!! Σε Δελτίο Τύπου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με ημερομηνία 23 Αυγούστου 2013 γίνεται αναφορά στην Έκθεση των Φρατσίων και με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη, αναφέρονται από τον συντάκτη του ΔΤ τα εξής:
"ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ο οποίος στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια αποδέχεται την πρόταση και αναλαμβάνει την χρηματοδότηση των μελετών για την επέκταση του διαδρόμου στο Αεροδρόμιο καθώς και την χρηματοδότηση κατασκευής του έργου.
Το αίτημα προς την Περιφέρεια είχε υποβάλει ο Δήμος Κυθήρων, αφού η ΥΠΑ τελικά δήλωσε αδυναμία να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για τα Κύθηρα".
Όλα αυτά τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή 8μιση μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές του Μαίου 2014. Ανακοινώθηκε στον Κυθηραϊκό Λαό ένα έργο και μάλιστα η δέσμευση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει όχι μόνο τις μελέτες για την επέκταση του διαδρόμου αλλά και το ίδιο το έργο!!! Ουάου που θα έλεγε και ο Βαρουφάκης!!! ΤΙ από αυτά έγινε;;; και ΤΙ ήταν αλήθεια;;;
Να σας πω τί ήταν αλήθεια:
1. Επί 1 χρόνο (Αύγουστος 2013-Αύγουστος 2014) το ΜΟΝΟ που έγινε ήταν η ψήφιση 2 κωδικών στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την εκπόνηση α) της Μελέτης Σκοπιμότητας και β) των κανονικών Μελετών για το Αεροδρόμιο, συνολικού ύψους περίπου 400.000€. ΚΑΜΜΙΑ δέσμεση της Περιφέρειας για τη χρηματοδότησητου κυρίως έργου!!! ΚΑΜΜΙΑ!!!
2. Επί 1 χρόνο δεν έγινε ΤΙΠΟΤΕ ούτε για την χωροθέτηση της περιοχής επέκτασης του διαδρόμου, ούτε για την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ούτε για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Εγχωρίου Περιουσίας, ενώ αντίθετα επί 1 χρόνο ορισμένοι προσπαθούσαν να πείσουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ότι η Εγχώριος δεν έχει καμία ανάμειξη στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι που είναι προφανώς αναληθές.
3. Το Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβαν οι νέες αρχές βρήκαν ΜΟΝΟ μια δέσμευση στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και ελάχιστη προετοιμασία του φακέλου του έργου. Εξάλλου οι προεκλογικές φούσκες τελικά δεν έπιασαν και έτσι τα πάντα σταμάτησαν.
Μέσα σε 8 μήνες (νέα Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή):
1. Ολοκληρώσαμε όλες τις σύνθετες και εξειδικευμένες τοπογραφικές αποτυπώσεις της περιοχής επέμβασης.
2. Αποσαφηνίσαμε το ιδιοκτησιακό καθεστώςπροστατεύοντας τα αναντίρρητα δικαιώματα της Εγχωρίου Περιουσίας, που κάποιοι ήθελαν να παρακάμψουν.
3. Λάβαμε τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφερειας για ΟΛΕΣ μας τις ενέργειες και είχαμε και έχουμε διαρκή αλληλογραφία και συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
4. Προετοιμάσαμε το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Εγχωρίου Περιουσίας και με την ενεργό συμμετοχή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που όρισε εκπροσώπους της.
5. Η Προγραμματική ψηφίζεται εντός Σεπτεμβρίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο και στη συνέχεια από την Εγχώριο Περιουσία για να ξεκινήσει η μελέτη σκοπιμότητας που ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ των κανονικών μελετών.
Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, πέρα και έξω από προεκλογικές φούσκες και ψεύδη, χωρίς μικοπολιτικές φαμφάρες και διαστρέβλωση της αλήθειας που κανέναν πλέον δεν πείθει.
ΚΑΝΕΝΑΝ!
Πηγή 
Stratos Charchalakis

Νέα φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν συνολικά -52- δενδρύλλια κάνναβης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, φυτεία αποτελούμενη από -38- δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (2.9.2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτική περιοχή της Σκάλας Λακωνίας.

Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -38- δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη -14- αποξηραμένα και εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

πηγή w.report24.gr

Οι Μανιάτες γιόρτασαν (σ)τον Πολυάραβο

Ούλες οι χώρες πέσανε κι ούλες εσκλαβωθήκαν.
Έμεινε η Μάνη μοναχή να πολεμάει τον Τούρκο.


γράφει ο Αθανάσιος Στρίκος

________________________________________________________________________________
Η επανάσταση, ως γνωστό, ξεκίνησε απ’ την Αρεόπολη στις 17 του Μάρτη του 1821 κι αφού πέρασε «από σαράντα κύματα» την έσωσε και την έκλεισε τελικά στις 28 Αυγούστου του 1826, πάλι η Μάνη στον Πολυάραβο!
Κι όπως 188 χρόνια τώρα, έτσι και φέτος επανελήφθη για 189η φορά η μάχη του Πολυαράβου.
Επανελήφθη ο εορτασμός για 189η φορά! Λογαριάστε από πότε. Κι είναι η επανάληψη μαγεύτρα. Αφού αυτή γεννά την ιστορία και την παράδοση. Γεννά την ποίηση συνδεδεμένη με το χρόνο και τον τόπο. Και μας πείθει να αγαπούμε και να βρίσκουμε αξίες ζωής αλλά και αξίες θανάτου.
Και τα είχε όλ’ αυτά τούτος ο εορτασμός. Ιστορία, παράδοση, ποίηση, χορό και τραγούδι. Μα πάν’ απ’ όλα είχε εσωτερικότητα, ανάταση και αληθινή Ελληνική πατριωτική έξαρση, Ανάσταση!

Καλές οι γιορτές που διοργανώνουν οι δήμοι και οι λεγόμενοι πολιτιστικοί σύλλογοι, που σκεπάζουν καλοκαίρια και χειμώνες. Τούτη όμως που οργάνωσε ο δήμος Ανατολικής Μάνης (πολλά «εύγε» πρέπουν στον δήμαρχο κ. Ανδρεάκο), με κάπου πίσω αθέατον εμψυχωτήν τον μητροπολίτην Γυθείου, τον Σύλλογο Πολυαραβιτών, που ξεκίνησαν με θεία λειτουργία, δοξολογία, μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων στη μάχη, τον πανηγυρικό της ημέρας, κατάθεση στεφάνων στο ηρώον, όλα στον αύλειο χώρο του ιστορικού ιερού ναού του Πολυαράβου, όπου και κατατοπιστικό σχεδιάγραμμα της μάχης, κι έκλεισε με χορούς και τραγούδια με φόντο την Κράνα (δωρικός τύπος της λέξεως κρήνη), μια υπέροχη βρύση με την επιβλητική της καμάρα όπου διαβάζουμε στο κούτελό της: «Εδώ η Ελένη Αναειπόνυφη εφόνευσεν Αιγύπτιον πολεμιστήν» κάτω απ’ τις τεράστιες βαθύσκιες καρυδιές κι από πάνω

φρουροί στις πλάτες του Ταΰγετου οι πύργοι του Πολυαράβου, όλ’ αυτά είχαν κάτι το εξόχως συγκινητικό, κι όσοι βρέθηκαν εκεί την Κυριακή 30 Αυγούστου στάθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί, αφού ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία τους! Κι απεδείχθη άλλη μια φορά τι μπορεί να εκτελέσει ένας δήμος, όσο μικρός και φτωχός, αρκεί να ’χει ψυχήν δρώσα που θέλει να την χορτάσει!
Κι όπως τότες ο Πολυάραβος κυριολεκτικά έσωσε την επανάσταση κι απέδειξε, όταν πια όλα έδειχναν χαμένα, πόσο κολοσσιαία μπορεί να ’ναι η προσφορά κι ενός μικρού τόπου (κι άλλων σαν αυτόν) που κράτησαν τα ήθη και το λαό μας καθαρόν και ωραίον, αδερφωμένο με τη φύση, τα δέντρα, τα νερά, τα αγρίμια, τα πουλιά και ψηλά τη σημαία της λευτεριάς, έτσι και σήμερα εν ημέραις οικονομικής κρίσεως και κρίσεως αξιών του ανθρώπου των καιρών μας, θα μαρτυρεί τι μπορούν να επιτελέσουν οι Έλληνες αρκεί να δουν τον πυρήνα της Ιστορίας τους. Που δεν είναι άλλος απ’ τον αγώνα ως θυσία και ολοκαύτωμα. Το δε νόημα της ηγεσίας να είναι δεμένο με το νόημα της θυσίας υπέρ της πατρίδος. Κι αντί οι ηγέτες να δουλώνουν το λαό, να καθίστανται οι ίδιοι «δούλοι λαού». Αυτός είναι ο σύνδεσμος ελευθερίας και ευθύνης.
Και μ’ αυτήν την έννοια σήμερα ο Πολυάραβος, μια ασήμαντη κουκίδα στο χάρτη της Ελλάδος, γίνεται άστρο φωτεινό που δείχνει το δρόμο της αγωνιστικότητας και αρράγιστης εθνικής ενότητας που δεν διασπάται από παραταξιακές και ιδεολογικές αντιθέσεις.
Εύγε σ’ όλους τους συντελεστές! Εύγε στα παιδιά που τραγούδησαν και χόρεψαν! Ο Νίκος Βλαχόπουλος (κλείσαν οι στράτες του Μωριά) και τα άλλα τραγούδια, με τη μοναδική φωνή του μας έδειξε ότι απ’ αυτά άρχισε για το έθνος μας να ξημερώνει. Φύγαμε πλήρεις με την υπόσχεση των αρμοδίων πως του χρόνου, συν Θεώ, μας επιφυλάσσουν κι άλλες εκπλήξεις κι εσωτερικές ανατάσεις!
Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας τους ευχαριστεί, τους συγχαίρει και τους ευγνωμονεί!
 πηγή http://laconialive.gr

ΣYNEXIZONTAI OI ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ" ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΓΟΝΕΖΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΑΚΑΡΠΕΣ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ" ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΓΟΝΕΖΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ :: Από τις πρώτες πρωινές ώρες Αστυνομικοί ,Πυροσβέστες  η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης,και πολίτες χτενίζουν όλη την ευρύτερη περιοχή του Ποταμού για να εντοπιστούν τυχόν ίχνη του Θεόδωρου Μαγονέζο που αγνοείται από χθες Πέμπτη 3/9 το απόγευμα.Οι έρευνες συνεχίζονται στο σημείο Πενταγιοί στη γύρω περιοχή όπου εθεάθη την τελευταία φορά από πολίτη. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες οι έρευνες μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες. Στο νησί αναμένεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για να συνδράμουν στις έρευνες. Αν κάποιος έχει πληροφορίες η έχει πέσει κάτι στην αντίληψη του,θα είναι χρήσιμο στην εξέλιξη των ερευνών. Γι αυτό παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την Αστυνομία η με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.



ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ, "ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ! ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Το ναυτικό Μουσείο στη Νεάπολη άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Μια προσπάθεια χρόνων του δήμου σε συνεργασία με άλλους φορείς ,έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα δίνοντας την ευκαιρία σε όλους κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν την ναυτική ταυτότητα των Βατίκων μέσα από προσωπικά αντικείμενα δωρητών που έχουν σχέση με την θάλασσα.

τα εγκαίνια του Ναυτικού Μουσείου Νεάπολης έγιναν στις 21 Αυγούστου 2015 απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ευστάθις ο οποίος συγκινημένος χαρακτηριστικά είπε ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά που μας μαύρισε την καρδιά ,ένα στολίδι του τόπου εγκαινιάζετε σήμερα και μας δίνει μεγάλη χαρά.

Με την παρουσία τους τίμησαν οι βουλευτές του νομού ο κύριος Αραχωβίτης, ο κύριος Δαβάκης η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Τζανετέα, ο Πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρίας "Παρνωνα", η εκρόσωπος του δήμου Ελαφονήσου κυρία Αλεβίζου οι οποίοι έκαναν ένα μικρό χαιρετισμό . Παρόντες οι τοπικές αρχές, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ,πολλοί ακόμα επίσημοι εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.Στο παλιό δημοτικό σχολείο που πλέον φιλοξενεί το Ναυτικό μουσείο στεγάζεται και η φιλαρμονική Νεάπολης και μελλοντικά στην αίθουσα που έγιναν τα εγκαίνια θα την διακοσμούν τα έργα ζωγραφικής ¨"Βαρβαρέσου".

Με την ολοκλήρωση και λειτουργία του Μουσείου Ανάδειξης και Προβολής της Ναυτικής Παράδοσης στη Νεάπολη, επιτυγχάνεται: Η διατήρηση, η προβολή και η διάδοση του Ναυτικού πνεύματος και της Ναυτικής μας παράδοσης στις νέες γενιές. Η συγκέντρωση, συντήρηση, έκθεση και προβολή πάσης φύσεως αντικείμενων και κειμήλιων που σχετίζονται με την Ναυτική μας παράδοση. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανάγκη προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και η καλλιέργεια της αγάπης των νέων για τη θάλασσα, γεγονός που εκπληρώνει και την παιδαγωγική αποστολή του Μουσείου.

Ευχαριστούμε τον κ.Γεωργουδή Πρόεδρο τοπικής κοινότητας Νεάπολης για την συνέντευξη που μας παραχώρησε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ
Το ωράριο Λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου έινε
Καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον <αγνοούμενο> Θεόδωρο Μαγονέζο

Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο Θεόδωρο Μαγονέζο στα Κύθηρα.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν και την νύχτα με την συμμετοχή της εθελοντικής
Ομάδα Διάσωσης, ενώ αναμένετε σήμερα στις έρευνες να συμμετέχουν και Πυροσβέστες απο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Κυθήρων.

Ο Θεόδωρος Μαγονέζος αγνοείται απο το πρωί τις Πέμπτης 03 Αυγούστου 2015  στην περιοχή του Ποταμού Πενταγιοί δίπλα στο νεκροταφείο.Αν καποιος είδε η γνωρίζει κάτι παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 6944367627!!!
  Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε...