Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Κατέφθασαν στο νησί μας με το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΣΑ οι έκτακτες ενισχύσεις της Πυροσβεστικής και του ΔΕΔΔΗΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Κατέφθασαν στο νησί μας με το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΣΑ οι έκτακτες ενισχύσεις της Πυροσβεστικής και του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν απρόβλεπτες καταστάσεις εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Ευχαριστώ τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Ματθαιόπουλο, τον Γ.Γ.Π.Π. κ. Ταφύλη και τον Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Χατζηαργυρίου για την άμεση ικανοποίηση του κατεπείγοντος χθεσινού αιτήματός μου.
Δεν χρειάζεται πανικός, απαιτείται ψυχραιμία και πιστή τήρηση των σχετικών οδηγιών που έχουν δημοσιευθεί.

ΒΑΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

 ΑΓ.ΑΠΟΣΟΛΟΙ ΒΑΤΙΚΑ
ΦΩΤΟ
Mike Labridis


ΠΡΟΣΟΧΗ.Νεα έκτακτη εξέλιξη για την πορεία του Μεσογειακού Κυκλώνα

Σύμφωνα με την ( Nowcast ) εξέλιξη παρακάτω θα δείτε την πορεία του Μεσογειακού τροπικού κυκλώνα ( Medicane ).
Ουσιαστικά βάση της δορυφορικής απεικόνισης και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο Μεσογειακός Κυκλώνας θα επηρεάσει όλη την Ανατολική, Δυτική και Νότια Πελοπόννησο αρχής γενομένης θα κάνει την πρώτη εκτόνωση του το λεγόμενο ( Lanfall ) τις προμεσημβρινές με μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου.
Οι περιοχές που φαίνεται ότι θα πληγούν είναι οι εξής, Νομός Λακωνίας ( Σπάρτη, Σκόλα, Γύθειο, Μονεμβασιά, Νεάπολη, Βλαχιώτης, Κότρωνας, Ακρωτήρι Ταίναρο, Ελαφόνησος, Πλύτρα, Γερολιμένας, Μολάοι, Αμύκλες, Δαφνί, Κροκεές και άλλες περιοχές. ΠΡΟΣΟΧΉ!! Στις περιοχές αυτές όπου βρίσκονται κοντά στην θάλασσα καλό είναι να έχουν πάρει τα μέτρα τους οι κάτοικοι διότι εκτός των θυελλωδών ανέμων που οι ριπές θα ξεπερνούν τα 10 με 11 Beaufort, τις ισχυρές βροχοπτώσεις θα προκαλέσουν και αύξηση των νερών της θάλασσας όπου ενδέχεται και να ξεπεράσουν τα 8 με 9 μέτρα. Το ίδιο ισχύει και για Αργολίδα ( Ναύπλιο, Μυκήνες, Επίδαυρος, Τολό, Σπέτσες, Ύδρα, Πόρος ) αλλά και για τον Νομό Μεσσηνίας. Επίσης, ΠΡΟΣΟΧΉ ιδιαίτερη και στα Κύθηρα και την Ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων όπου εκεί οι ριπές των Ανέμων θα ξεπεράσουν και τα 11 με 12 Beaufort.  Επιπροσθέτως, παρακάτω θα δείτε και τα συνολικά ύψη βροχής που πρόκειται να πέσουν σε αυτές τις περιοχές της Πελοποννήσου.
Συνολικά ύψη βροχής Πελοποννήσου
ΠΗΓΗ https://science.kairos.gr/

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ.ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ


Κατόπιν συνεχούς επικοινωνίας με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Θ. Λαρέζο πληροφορήθηκα με μεγάλη χαρά και δικαίωση των συνεχή προσπαθειών μου, ότι καταφθάνουν στο νησί των Κυθήρων ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, 3 αυτοκίνητα πυροσβεστικής επανδρωμένα με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ομάδα ΕΜΑΚ από την Πάτρα καθώς και ειδικό κλιμάκιο αξιωματικών από τη Λακωνία.
Επίσης, θα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής υπηρεσιακά αυτοκίνητα απέναντι από τις Σπέτσες και θα παραμείνουν τις επόμενες ώρες για ενδεχόμενη ανάγκη και λήψη απαιτούμενων μέτρων.

Γεωργία Γεννιά

Η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων Γεωργία Γεννιά δηλώνει:

Δελτίο τύπου για την κακοκαιρία
Η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων Γεωργία Γεννιά δηλώνει:
«Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, χρειάζεται να είμαστε όλοι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση και κυρίως να ενημερωνόμαστε από τη γενική γραμματεία Προστασίας του Πολίτη( http://www.civilprotection.gr/el), καθώς και τις αρμόδιες τοπικές αρχές και φορείς.
Είναι άμεση ανάγκη να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας που ανακοινώνονται από το Υπουργείο και να λαμβάνεται προληπτική μέριμνα για αποφυγή σοβαρών κινδύνων, που προέρχονται λόγω της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ιδιαίτερα στο νησί των Κυθήρων, η κατάσταση λόγω και της διακοπής ρεύματος κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη, γι΄αυτό συνίσταται υπομονή και οργανωμένη διαχείριση προτεραιοτήτων από τους κατοίκους. Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από την αρμόδια υπηρεσία ηλεκτρισμού και τους φορείς, με τους οποίους βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία, ώστε όταν είναι εφικτή η πραγματοποίηση των τοπικών δρομολογίων των πλοίων, να καταφθάσει στο νησί τεχνικό κλιμάκιο για την αποκατάσταση βλάβης».

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι προβλέπεται να πλήξουν την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι  προβλέπεται να πλήξουν την ανατολική και νότια Πελοπόννησο,  από σήμερα Παρασκευή 28-09-2018 έως και την Κυριακή 30-09-2018, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.
Ο Δήμος Ευρώτα λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων (Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ΕΜΥ), να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε: Αστυνομία 100, Πυροσβεστική 199, ΕΚΑΒ 166, Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ

-    Γραφείο Δημάρχου (για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου και προώθηση στα τοπικά μέσα)
-    Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων 
για ανάρτηση προς ενημέρωση των πολιτών

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
28-09-2018
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Ενόψει εκδήλωσης εξαιρετικά έντονων καιρικών φαινομένων, καλούνται όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι των Κυθήρων και Αντικυθήρων, να εφαρμόσουν πιστά τις κάτωθι οδηγίες προφύλαξης:

> Να μην πραγματοποιούν περιττές ή άσκοπες μετακινήσεις πεζή ή με το όχημά τους
> Να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από ψηλά δέντρα ή επικίνδυνα σημεία – Όσοι διαθέτουν ιδιωτικά γκαράζ, να ασφαλίσουν τα οχήματά τους εντός αυτών
> Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον αέρα (γλάστρες, ομπρέλες/τέντες, εξοπλισμούς καταστημάτων κτλ), να στερεώσουν καλά τα παράθυρά τους
> Να περιορίσουν την απόρριψη σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων σε κάδους και καλάθια
> Να ελέγξουν τις απορροές υδάτων στα σπίτια και γύρω από αυτά
> Να μην επιχειρούν σε καμία περίπτωση να περάσουν από χειμάρρους και εκβολές υδάτων πεζοί ή με οχήματα – η δύναμη του νερού είναι τεράστια και δεν την υποτιμούμε ποτέ
> Να ενημερώνουν το Δήμο και την Π.Υ. (27360 33199) για κάθε πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί
> Να φροντίσουν να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να διατηρούν επαφή σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος
> Να διατηρούν επικοινωνία με ηλικιωμένους συγγενείς και γείτονες και με συγγενικά άτομα που έχουν προβλήματα μετακίνησης > Αναλυτικές οδηγίες στο: www.civilprotection.gr


* Ο Δήμος Κυθήρων και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και θα υπάρξει ενίσχυση των δυνάμεων της Π.Υ. και του ΔΕΔΔΗΕ από την Πελοπόννησο.

* ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι ιδιώτες που διαθέτουν μηχανήματα έργου οφείλουν να βρίσκονται σε επιφυλακή με ανοικτά τα κινητά τους τηλέφωνα. Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες λεωφορείων Δ.Χ. σε περίπτωση που απαιτηθεί εκκένωση οικιών ή οικισμών.

* Το Παράρτημα Κυθήρων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και οι πιστοποιημένοι εθελοντές Πυροσβέστες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

* Ισχύει η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων του νησιού για την Παρασκευή 28/9/2018.

* Οι Τοπικοί Πρόεδροι και Εκπρόσωποι οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες που τους έχουν αποσταλεί και να είναι σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ:
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
(με την παράκληση να διαδοθεί)
Από σήμερα Παρασκευή το βράδυ έως αύριο Σάββατο
αργά το βράδυ, είναι πολύ πιθανόν να περάσει ο κυκλώνας
πάνω από το Δήμο μας, με δυνατούς ανέμους και σφοδρές
βροχοπτώσεις.
Εφιστούμε την προσοχή σε όλους:
1. Να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις
2. Να ασφαλίζουν αντικείμενα (γλάστρες, καρέκλες και
οτιδήποτε άλλο που μπορεί να πάρει ο αέρας).
3. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ενέργειές τους
4. Να αποφύγουν οποιαδήποτε εργασία στην ύπαιθρο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ .Μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων στους λιμένες Από: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασιάς

Εν αναμονή έντονων καιρικών φαινομένων που πρόκειται να πλήξουν την περιοχή μας, εφιστούμε την προσοχή στους χρήστες των λιμένων προς αποφυγή ατυχημάτων.
Οι χρήστες λιμένων όπως προσέξουν τα ακόλουθα:
1. Προσδέσουν με ασφάλεια τα λιμενιζόμενα σκάφη.
2. Διατηρούν ελεύθερους τους χερσαίους χώρους για την παροχή βοήθειας.
3. Απομακρύνουν από κρηπιδώματα και προβλήτες υλικά και αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται.
4. Παραμένουν σε ετοιμότητα όταν εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα για την ασφάλεια των σκαφών τους και τη συνδρομή βοήθειας.
Καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Νεάπολης, Μονεμβάσιας αλλά και στους αιγιαλούς και παραλίες, όπως λάβουν τα ακόλουθα μέτρα:
1. Ασφαλίσουν τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες που τυχόν μπορεί να παρασύρει ο άνεμος και να προκαλέσουν ατύχημα. Τραπεζοκαθίσματα που δεν χρησιμοποιούνται όπως απομακρυνθούν για λόγους ασφάλειας.

Άρση απαγορευτικού,το δρομολόγια του πλοίου Ε/Γ – Ο/Γ ΙΟΝΙΣ Ν.Π. 8775 θα εκτελεστεί κανονικά σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Πειραιάς, 28.09.2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι με την άρση του απαγορευτικού, το δρομολόγια του πλοίου Ε/Γ – Ο/Γ ΙΟΝΙΣ Ν.Π. 8775 θα εκτελεστεί κανονικά σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 από Πειραιά με αναχώρηση 14:00

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Εκδηλώσεις ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου

Εκδηλώσεις ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου από τον Δήμο Μονεμβασίας
Από το ΚΕΠ (Κέντρο Πρόληψης) Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ (Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας), θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης με θέμα "Η σημασία του τρόπου ζωής στην πρόληψη και την υποτροπή του καρκίνου"
το Σάββατο 13/10/18 το απόγευμα ώρα 17:30 - 18:30 στους Μολάους, στην Αίθουσα Θεάτρου του Γυμνασίου «Χρήστος Ι. Καρυτσιώτης» και
την Κυριακή 14/10/18 το πρωΐ ώρα 11:30 - 12:30 στη Νεάπολη, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης (παραπλεύρως Ναυτικού Μουσείου).
Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από την κ. Σταυρούλα Ντρουφάκου Παθολόγο - Ογκολόγο, Διευθύντρια ΕΣΥ στην Ογκολογική Μονάδα του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου, θα διαρκέσει κάθε μία περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.
Καλούνται όλοι οι δημότες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις - ιδιαίτερα χρήσιμες για τη διατήρηση της υγείας τους και της ποιότητας της ζωής τους.
Από το Δήμο