Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΕΝ ΣΥΚΕΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Πρόσκληση :Γενική Συνέλευση Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων.

Πρόσκληση :Γενική Συνέλευση Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων.
Καλούνται τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων , γονείς παιδιών των παραδοσιακών χορών ,του κλασσικού και μοντέρνου χορού, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 04:30 μ.μ.στην Αίθουσα "Τέχνης και Λόγου" του συλλόγου στη Λεωφόρου Σπάρτης 92 στη Νεάπολη, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα.
α)Ενημέρωση λειτουργίας των τμημάτων Παραδοσιακών χορών.
β)Ενημέρωση λειτουργίας τμημάτων κλασσικού και μοντέρνου χορού. Ανακαίνιση δαπέδου αίθουσας χορού σύμφωνα με την νομοθεσία,πρόσληψη δασκάλας χορού,οικονομική ανάλυση όπως ,ενοικίου αίθουσας ,έξοδα καθαριότητας , λογαριασμών ρεύματος ,έξοδα παράστασης και οικονομικές απαιτήσεις απολαβών από τους ενδιαφερόμενους χοροδιδάσκαλους. Απόφαση Γενικής Συνέλευσης περί αποδοχής των προτάσεων λειτουργίας.
γ)Αιμοδοσία
δ)Λοιπές δραστηριότητες συλλόγου.
ε) Συμμετοχή σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

Εκ του Δ.Σ.του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Δεσποινα Βαγγελόγλου

«Βελτίωση βατότητας, διάνοιξη και τσιμεντόστρωση περιφερειακού δρόμου Ποταμού της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων»

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες, κατά την 35η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου για το έργο «Βελτίωση βατότητας, διάνοιξη και τσιμεντόστρωση περιφερειακού δρόμου Ποταμού της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων».
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και ο προϋπολογισμός για την εκτέλεσή του, ανέρχεται στο ποσό των 285.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).
Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των τεχνικών υποδομών του νησιού των Αντικυθήρων και συγκεκριμένα η βελτίωση του υπάρχοντος περιφερειακού δρόμου, μήκους 1.060μ., του οικισμού «Ποταμός».
Επειδή το έργο βρίσκεται σε περιοχή του Δικτύου Natura 2000, αλλά και σε αρχαιολογικό χώρο, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις. Η εκτέλεση του έργου είναι επιβεβλημένη, προκειμένου αφενός να καταστεί ασφαλέστερη η μετακίνηση των διερχομένων οχημάτων και αφετέρου να μειωθεί η όχληση από την κυκλοφορία των οχημάτων στον οικισμό. Ένα αίτημα των κατοίκων, των Απανταχού Αντικυθηρίων, αλλά και των επισκεπτών, γίνεται πραγματικότητα.
Το ακριτικό νησί των Αντικυθήρων βαίνει προς ερήμωση γι’ αυτό και η Περιφέρεια Αττικής μεριμνά διαρκώς προς την ανάσχεση αυτού του φαινομένου. Στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει ξεκινήσει η δημιουργία και λειτουργία του Ερευνητικού Κέντρου για την Κλιματική Αλλαγή στο νησί των Αντικυθήρων, μοναδικό για την Ανατολική Μεσόγειο. Με τη δημιουργία του κέντρου αυτού τα Αντικύθηρα θα καταστούν σημείο αναφοράς, όχι μόνο για το διάσημο Ναυάγιο και τον περίφημο μηχανισμό αλλά και για την Επιστημονική Κοινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται τοπικά, αλλά και για την εξυπηρέτηση των Εθνικών σκοπών.
Επιπλέον, εντός του μηνός Νοεμβρίου πρόκειται να ανοίξει το Δημοτικό σχολείο του νησιού, το οποίο δεν λειτουργούσε από το 1993, κατ’ αρχήν με τρία παιδιά. Το γεγονός αυτό, μας γεμίζει με ΧΑΡΑ κι ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ για το μέλλον του ακριτικού νησιού.

Τάκης Χατζηπέρος

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών πάει θέατρο!



Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης, πήρε την πρωτοβουλία να εξασφαλίσει, για τα μέλη του, εισιτήρια για την παράσταση ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΒΑΛΣ,  την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20.00 στο Christmas Theatre (ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ –ΒΕΪΚΟΥ). Το κόστος είναι 29€ ή 16€ (για άτομα άνω των 65), για εισιτήρια στη ζώνη Γ.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την παράσταση,  παρακαλούμε να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως 23/11/2018, στα τηλέφωνα:
210.3832806 (γραφεία Κυθηραϊκού Συνδέσμου) & 6944.458032 (κ. Μαίρη Καλλιγέρου-Γλυνού, Γεν. Γραμματέας)
Λίγα λόγια για την παράσταση…
Μια σπουδαία συναυλία από την ορχήστρα του σπουδαίου συνθέτη Φραντζ Λέχαρ, διάσημου για την ωραιότερη βιεννέζικη οπερέτα όλων των εποχών, την «Εύθυμη Χήρα», θα ζήσουμε αυτή την Πρωτοχρονιά στο Christmas Theater. Η αίθουσα του θεάτρου θα γεμίσει λουλούδια και πάνω στην σκηνή θα μας περιμένει η μοναδική ορχήστρα Franz Lehar υπό την διεύθυνση του διάσημου μαέστρου Ρέτο Παρολάρι που ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής ορχήστρας του Βασιλικού Θεάτρου του Άμστερνταμ.

Τον 18ο αιώνα το βαλς έγινε γνωστό στη Βιέννη και άρχισε να χορεύεται συστηματικά από τους Βιενέζους. Τότε ξεκίνησαν στη Βιέννη οι δημόσιες χοροεσπερίδες, όπου μπορούσε να συμμετέχει και ο απλός λαός. Οι χορευτές επιδίδονταν σε χορό που ονομαζόταν Walzer, απ’όπου προέρχεται η ονομασία βαλς….
Οι Βιενέζοι πρόσθεσαν μερικές ακόμα κινήσεις και το βαλς εξαπλώθηκε σιγά σιγά στη Γαλλία και στην Αγγλία. Η μουσική επένδυση του βαλς με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών έδωσε στον χορό ακόμα μεγαλύτερη φήμη.
Η Franz Lehar Orchestra είναι η ορχήστρα του συνθέτη που έγραψε την πασίγνωστη Βιενέζικη οπερέτα «Εύθυμη Χήρα». Η σπουδαία ορχήστρα έρχεται στην Αθήνα με την συμμετοχή σολίστ αλλά και χορευτών της Όπερας της Βιέννης για να μας παρουσιάσουν τα καλύτερα βιεννέζικα βαλς, πόλκες και μαζούρκες.
Αυτήν την παράσταση αναμετάδωσαν 120 ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλον τον κόσμο και όπως είναι φυσικό είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό. Ο Λέχαρ, έδωσε νέα φόρμα και νότες σφραγίζοντας έτσι την καλλιτεχνική του διαδρομή με μια πραγματική αποθέωση. Με απίστευτη τέχνη κράτησε την ισορροπία ανάμεσα στο βιεννέζικο βαλς και σε άλλους παραδοσιακούς ήχους.
ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ FRANZ LEHAR ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΟΛΙΣΤ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ


ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

¨ΑΠΟΒΑΣΗ¨ ΤΗΣ ΜΟΜKΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (ΦΩΤΟ) VIDEO


Με το αρματαγωγό ΄ΡΟΔΟΣ΄ του Πολεμικού Ναυτικού,αποβιβάστηκαν τα μηχανημάτων της ΄ΜΟΜΚΑ΄ στην παραλία της πλατείας Άμμου στα Κύθηρα την Παρασκευή το μεσημέρι 2 Νοεμβρίου 2018.
Τα μηχανήματα έργου της πρώην ΄ΜΟΜΑ΄ θα  επιχειρήσουν την διάνοιξη δρόμου προς τον φάρο Μουδαρίου στο ακρωτήρι Σπαθί στο βορειότερο σημείο του νησιού.
ADELIN 107,3 FM