Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ&ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


"ΕΦΥΓΕ" ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ


Ο Παναγιωτης Ζαντιωτης εφυγε σημερα για την γειτονιά των αγγέλων.....Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του....
Θα μας λείψεις πολύ Παναγιώτη, αλλά είμαστε σίγουροι ότι από εκεί ψηλά θα μας προσεχείς,όπως άλλωστε το έκανες τόσα χρόνια. 
Καλό σου ταξίδι, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας.....


ΠΗΓΗ 
Peter Zantiotis

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

                                ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ      ΜΗΝΥΜΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Κυθήρων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του, καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο θάνατο του εκλεκτού και αγαπημένου μας συναδέλφου, Δημήτρη Λουράντου, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην εκπαίδευση  από το μετερίζι του δασκάλου και  του διευθυντή.
Θα θυμόμαστε πάντα πόσο άψογα συνεργάστηκε με όλους μας, πώς καλοδεχόταν τους νέους δασκάλους, το χαμόγελό του προς τα παιδιά,  την μαχητικότητά του, τη θετική ματιά  στα γεγονότα, το χιούμορ και  τον τρόπο που υπερασπιζόταν το δίκαιο.
Τον αποχαιρετάμε με βαθιά θλίψη  και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους   οικείους του αυτή τη δύσκολη στιγμή.
  

                                                                                                 Φίλε και συνάδελφε  Δημήτρη, καλό ταξίδι.
             

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΓΕΝΝΙΑ ΓΙΑ Δ. ΛΟΥΡΑΝΤΟ

Tα θερμά της συλλυπητήρια για την ξαφνική απώλεια του Δημήτρη Λουράντου, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας (Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα, Ενωμένοι Πολίτες) στο ΔΣ του Δήμου Κυθήρων, εξέφρασε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά.
«Είναι βαριά η θλίψη για την απώλεια του Δημήτρη Λουράντου, ενός νέου ανθρώπου, εξαίρετου οικογενειάρχη, υποδειγματικού εκπαιδευτικού, ενός ανθρώπου που με ιδιαίτερη εντιμότητα, αγωνιστικότητα και αποτελεσματικότητα συμμετείχε στα κοινά των Κυθήρων, ως περιφερειακός και δημοτικός σύμβουλος», είπε η κ. Γεννιά.

Η βουλευτής εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του, τη σύζυγο και τα παιδιά του, που έχασαν πρόωρα τον αγαπημένο τους άνθρωπο, αλλά και σε όλους τους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων, που έχασαν έναν άνθρωπο ο οποίος συνέβαλε στην πρόοδο του τόπου, χωρίς τις δογματικές αγκυλώσεις και τις, κακώς εννοούμενες, παραταξιακές πρακτικές. 

ΛΑΚΩΝΙΑ.Αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα στην Πλάκα Μονεμβασίας

Το μεσημέρι του Σαββάτου 25/11, το α΄ λιμενικό τμήμα Παλαιάς Μονεμβασιάς του λιμεναρχείου Βοιών ενημερώθηκε για πτώση ΙΧ στη θαλάσσια περιοχή “Πλάκα” Μονεμβασίας. Άμεσα οι λιμενικοί μετέβησαν στο σημείο, για να διαπιστώσουν στη συνέχεια ότι ο 25χρονος οδηγός του οχήματος καθώς και η 26χρονη συνοδηγός είχαν βγει από αυτό. Οι δύο επιβάτες αρνήθηκαν τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το αυτοκίνητο ανελκύστηκε από γερανό ξηράς με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη.
http://laconialive.gr

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΡΑΝΤΟ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΡΑΝΤΟ

Η ξαφνική απώλεια του συναδέλφου και φίλου Δημήτρη γέμισε με θλίψη το μικρό μας τόπο . Είναι από τα γεγονότα εκείνα που δεν χωρούν και δεν γίνονται αποδεκτά από την ανθρώπινη λογική. Άριστος οικογενειάρχης, εξαίρετος εκπαιδευτικός, περιφερειακός σύμβουλος, δημοτικός σύμβουλος, αγωνιστής και δημιουργικός. Ο πράος και μειλίχιος χαρακτήρας του ήταν από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που τον έκαναν δημοφιλή και αξιαγάπητο. Ο Δημήτρης δεν είχε κακίες. Δεν κατηγορούσε ποτέ κανέναν. Ήταν αξιοπρεπής.
Δυστυχώς η Θεία βούληση, διαφορετική από αυτή των ανθρώπων, θέλησε να κόψει τόσο νωρίς το νήμα της ζωής του. Καλό ταξίδι φίλε μας Δημήτρη.
Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του,τη σύζυγο του, τα παιδιά του.

Δημήτρης Φατσέας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ-ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΡΑΝΤΟ

Στον Δημήτρη Λουράντο.
Δεν είναι εύκολο να βρει κάνεις λόγια να αποχαιρετήσει για πάντα έναν νέο άνθρωπο, δάσκαλο των παιδιών μας, συναγωνιστή για τα ίδια ιδανικά για πολλά χρόνια.
Η είδηση για το ξαφνικό πρόβλημα στην υγεία του μας σοκάρισε, με την παρέλευση όμως των πρώτων κρίσιμων 24ώρων πιστέψαμε ο Δημήτρης θα έβγαινε νικητής και από αυτή την μάχη.
Είναι τραγικό για τον παππά Βαγγέλη και την παππαδιά του, να χάνουν τον μοναχογιό τους, για την Αννίτα να χάνει τον σύντροφο της ζωής της, το στήριγμα του σπιτιού της, για τον Βαγγέλη, την Σοφία, την Μαρία να χάνουν τον πατέρα τους, τον προστάτη τους.
Είναι τραγικό όμως και για την μικρή κοινωνία του νησιού μας, για όλους μας, να χάνουμε νέους, ενεργούς συμπατριώτες, με όνειρα για τόπο μας.
Ο Δημήτρης υπήρξε δραστήριο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπησε για χρόνια το νησί μας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές θέλησε να υπηρετήσει τον Δήμο μας, μοιράστηκε τα οράματά του με τον Μανώλη τον Στάθη!
Πόσο άσχημο ήταν το παιχνίδι της μοίρας;
Ο Μανώλης νωρίς νωρίς και απροειδοποίητα έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων.
Τώρα ο Δημήτρης σαν να μην άντεξε το αποχωρισμό, απρόσμενα μας άφησε για την ίδια γειτονιά.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κυθηραικής γης που θα τον σκεπάσει.