Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Ο ανολοκλήρωτος έλεγχος για τα πλαστά πτυχία σε προσλήψεις του Πυροσβεστικού Σώματος συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Κώστα Κατσαφάδου.

Κατά την ομιλία του ο Βουλευτής επισήμανε ότι σε σχετική ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν είχε λάβει διευκρινιστική απάντηση ούτε για το πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αλλά ούτε και πόσα πλαστά πτυχία είχαν βρεθεί.  


Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων άρχισε όταν το 2011 στον διαγωνισμό με αριθμό 3938 του Πυροσβεστικού Σώματος εντοπίστηκαν πάρα πολλά πλαστά δικαιολογητικά, ακόμα και διπλώματα «μαϊμού», ενώ υπήρχαν και υπεύθυνες δηλώσεις πολλών συμμετεχόντων οι οποίοι έγιναν επιτυχόντες λέγοντας ότι είχαν τελειώσει τη στρατιωτική θητεία τους με την ικανότητα του Ι1, τη στιγμή που είχαν τελειώσει με Ι2, Ι3, Ι4 και Ι5.

«Είναι μια διαδικασία η οποία δεν τιμά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν τιμά το ελληνικό κράτος, δεν τιμά το Υπουργείο, όταν άνθρωποι οι οποίοι παρανόμως κατέχουν μια θέση να μην απομακρύνονται απ’ αυτήν και άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι πραγματικά την αξίζουν προσκομίζοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να κάνουν έναν αγώνα τόσων πολλών ετών για να μπορέσουν να δικαιωθούν», επισήμανε ο Βουλευτής, προσθέτοντας πως όταν δικαιωθούν στα διοικητικά δικαστήρια, θα πάρουν αναδρομικά όλα αυτά τα χρήματα σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα. 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαος Τόσκας, κατά την ομιλία του ανέφερε πως από δύο ελέγχους που έχουν γίνει βρέθηκαν περίπου τριακόσια πλαστά δικαιολογητικά και οι πυροσβέστες αποπέμφθηκαν από το Σώμα. Ο τρίτος έλεγχος που διενεργείται μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2014, όπως είπε ο κ. Τόσκας, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.  

Στη δευτερολογία του, ο κ. Κατσαφάδος αφού δήλωσε ικανοποιημένος με την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού για το θέμα, αναφέρθηκε και στο «άβατο» των Εξαρχείων με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν.
 
Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, δεν περιποιούν τιμή οι τελευταίες εξελίξεις με όλους αυτούς που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, να έχουν αυτοί τον νόμο στα χέρια τους και να προχωρούν ακόμη και σε δολοφονίες. 

«Κύριε Υπουργέ, όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε με τη σημασία και με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει κι έξω από ιδεολογίες και ιδεολογικές αντιλήψεις και έξω από τη λογική του να προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε και να χαϊδέψουμε ανθρώπους, οι οποίοι είναι έξω από τα όρια του νόμου, οι οποίοι οδηγούνται στην παρανομία, αλλά έχουν κάποια ιδεολογικά πρόσημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Οι κωπηλάτες της ομάδας South Evian Gulf team φτάνουν στην Αγία Πελαγία. ( ΦΩΤΟ )

Το απόγευμα της Τρίτης 12 Ιουλίου και ώρα 21.00 μετά απο ένα πολυήμερο και κοπιαστικό ταξίδι 270 μιλίων οι κωπηλάτες της ομάδας South Evian Gulf team φτάνουν στην Αγία Πελαγία.
 
Τους υποδέχονται με χειροκροτήματα ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Παναγιώτης Ζαντιώτης,η πρόεδρος και ο ταμείας του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας και τους προσφέρουν αναμνηστικά δώρα,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καράβά κ.Τσάκος  κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.
Άυριο Τετάρτη 13 Ιουλίου θα γίνει υποδοχή στο λιμάνι τερματισμού που έιναι το καψάλι με την άφιξη τους εκεί στις 19.00.
 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ –ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ θέλοντας να συμβάλει:
- στον ΑΓΩΝΑ των 2 κωπηλατών Άγγελου Χριστοφορίδη και Αποστόλου Κάτσινου
- στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στο μήνυμα που μεταφέρουν οι 2 εθελοντές-αθλητές «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ»
Θα οργανώσει ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ –ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ,που είναι το ΚΑΨΑΛΙ.
Χώρος συνάντησης το «ΛΕΜΟΝΙ»
Μέρα συνάντησης ΤΕΤΑΡΤΗ 13-7-2016 γύρω στις 19.00.
Την εκδήλωση αυτή στηρίζει Ο Σύλλογος αιμοδοτών Κυθήρων-Αντικυθήρων με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Κυθήρων.
Η παρουσίαση σας κρίνεται απαραίτητη μια και το θέμα ακουμπά όλους μας και παράλληλα είναι ένας τρόπος για να τιμήσουμε τον αγώνα των εθελοντών –αθλητών.
Η όλη τους προσπάθεια είναι υπό την αιγίδα του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Περιφέρειας της Παγκόσμιας Ομογενειακής Οργάνωσης.

ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΟΥ "ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ"

\
Για πρώτη φορά στον Αρχάγγελο και την Ταβέρνα "Γιαννέλος" θα βρεθούν ο Γρηγόρης Αλυσσανδράκης με τον Γιώργο Αλεβίζο και το συγκρότημά τους την Παρασκευή 29 Ιουλίου από τις 21:00' μέχρι να ξημερώσει...

Κρητικό γλέντι με μαντινάδες, νησιώτικα τραγούδια και επιλεγμένα έντεχνα ακούσματα για να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά παρέα με το Καλοκαιρινό φεγγάρι της Λακωνίας!

Λαούτο: Τ. Μανωλέμης - Μπάσο: Α. Ζαχαριουδάκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/07/2016 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ  24/07/2016 .
  



ΣΑΒΒΑΤΟ    23/07                           09.30-13.00 
                                                         17.30-20.30 
  
ΚΥΡΙΑΚΗ    24/07     ΠΡΩΙ              09.30-13.00 

Ωράριο λειτουργίας ουρολογικού ιατρείου ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

O γιατρός Ουρολόγος 

κύριος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκεται και πάλι στο

νησί μας και θα εξετάζει στο νέο ιατρείο του δίπλα απο το

 ιατρείο του οφθαλμίατρου κυρίου Τριαντάφυλου στο Λιβάδι

Κυθήρων,ΑΠΟ 15/07 - 17/07  2016 Τηλέφωνο επικοινωνίας

για ραντεβού 6972921099--2102633228.

 

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  -ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 tel  210-2633228       6972921099

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

Απαράδεκτες οι ενέργειες ασυνείδητων ,που σώνει και καλά θέλουν να εκφράζουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις γράφοντας συνθήματα η ζωγραφίζοντας, όπου βρούνε ,βρωμίζοντας και καταστρέφοντας είτε εκφράζοντας τις πολιτικές του πεποιθήσεις η εκφράζοντας την "καλιτεχνική" τους φλέβα με ότι τους κατέβει. Στο κεντρικότερο σημείο του νησιού (διασταύρωση Μυλοποτάμου) ο καθένας μας και ο κάθε επισκέπτης και να μην θέλει του τραβά την προσοχή ..η μουτζούρα . Όχι το σχόλιο, η το μήνυμα που θέλουν να στείλουν κάποιοι με αυτόν τον τρόπο , αλλά ο βανδαλισμός και μόνο. Είναι απαράδεκτη και αποκρουστική η εικόνα ,ταράσσοντας την αρμονία του περιβάλλοντος, είτε για κάποιον που ζει σε αυτό τον τόπο είτε για κάποιον που τον επισκέπτεται . Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση αυτή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστεί . Ο οποιοσδήποτε θέλει να διατρανώσει τις ιδέες του, να ζωγραφίζει τους μέσα τοίχους του σπιτιού του και μόνο ,ούτε καν τους έξω. Είναι "μουτζούρα" στο νησί μας ,είναι βανδαλισμός ,είναι προσβολή στην πολιτιστική εικόνα του τόπου μας. Η εντύπωση ότι η προβολή των πολιτικών μας πεποιθήσεων ,μέσω της συγγραφής συνθημάτων στους τοίχους , θα έχει ανταπόκριση σε ευφυείς ανθρώπους, πολιτικοποιημένους και μη, εκτός από λανθασμένη είναι παρωχημένη και αναχρονιστική απ' όπου κι αν προέρχονται . Όποιος φορέας είναι αρμόδιος θα πρέπει άμεσα να καθαρίσει τα σημεία αυτά.

ADELIN 107,3 FM

Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΣΛΗΜΑΝ ΣΤΑΚΥΘΗΡΑ



Το Νοέμβριο του 1887 ο Σλήμαν ήρθε στα Κύθηρα συνοδευόμενος από τον διαπρεπή Κυθήριο αρχαιολόγο, γενικό έφορο αρχαιοτήτων, Βαλέριο Στάη, για ανασκαφές στο ναό της Αφροδίτης. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ο Σλήμαν ανεκάλυψε το χώρο όπου ήταν ο αρχαϊκός ναός της Θεάς, αλλά λόγω των βροχών και της πλημμύρας του ποταμού στην περιοχή, ήταν αδύνατη η διενέργεια ανασκαφής και έτσι ο Σλήμαν επανήλθε στην Αθήνα μέσω Σπάρτης και Μαντίνειας.





ΕΛΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ –ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ θέλοντας να συμβάλει:
- στον ΑΓΩΝΑ των 2 κωπηλατών Άγγελου Χριστοφορίδη και Αποστόλου Κάτσινου
- στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στο μήνυμα που μεταφέρουν οι 2 εθελοντές-αθλητές «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ»
Θα οργανώσει ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ –ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ,που είναι το ΚΑΨΑΛΙ.
Χώρος συνάντησης το «ΛΕΜΟΝΙ»
Μέρα συνάντησης ΤΕΤΑΡΤΗ 13-7-2016 γύρω στις 19.00.
Την εκδήλωση αυτή στηρίζει Ο Σύλλογος αιμοδοτών Κυθήρων-Αντικυθήρων με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Κυθήρων.
Η παρουσίαση σας κρίνεται απαραίτητη μια και το θέμα ακουμπά όλους μας και παράλληλα είναι ένας τρόπος για να τιμήσουμε τον αγώνα των εθελοντών –αθλητών.
Η όλη τους προσπάθεια είναι υπό την αιγίδα του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Περιφέρειας της Παγκόσμιας Ομογενειακής Οργάνωσης.
Εκ του Συλλόγου

ΛΑΚΩΝΙΑ.Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Τρίαθλο Ευρώτα»(ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Τρίαθλο Ευρώτα» που διεξήχθη στην παραλία Τρίνησα την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 από τον Α.Π.Σ. «Καλλισθένης» και με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος» και της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας. Η συμμετοχή αθλητών και αθλούμενων υπήρξε μεγάλη, ενώ η διοργάνωση ήταν άρτια.

Στην προσπάθεια στήριξης των αθλητικών γεγονότων και ενδυνάμωσης κάθε αθλητικού θεσμού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ευρώτα Παναγιώτης Λυμπέρης στο τέλος των αγώνων, ενώ απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές και στους πολίτες που προσέφεραν εθελοντικά τη βοήθειά τους και συνετέλεσαν στην άψογη υλοποίηση των αγώνων. Τέλος συνεχάρη όλους τους φορείς, την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, το Λιμεναρχείο Γυθείου και τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Δήμου Ευρώτα που συνέβαλλαν καθοριστικά στην τήρηση της ασφάλειας κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.

ΠΗγή 

http://www.report24.gr/






ΛΑΚΩΝΙΑ.Συμμετοχή του Δήμου Μονεμβασίας στο 12o Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ

Ο δήμος Μονεμβασίας συμμετείχε στο 12o Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που διεξήχθη 8 και 9 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου με θέμα «Πρόληψη στην Υγεία με Πρωταγωνιστές τους Δήμους – Υγιείς και Ανθεκτικές Κοινότητες (Δομές – Δράσεις – Προτάσεις & Προοπτικές)».
Στο 3ο στρογγυλό τραπέζι του συνεδρίου με θέμα «Δομές Πρόληψης – ΚΕΠ Υγείας» η κ. Ζωή Νεραντζουλάκη-Ρεπαπίνου, εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος σε θέματα υγείας, εκπρόσωπος του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μονεμβασίας, παρουσίασε το πρόγραμμα του ΚΕΠ Υγείας του δήμου αναφερόμενη στα προγράμματα που είναι σε εφαρμογή, σ’ αυτά που πραγματοποιήθηκαν, καθώς και σ’ αυτά που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Μνημείου Ηρώων στον Καοαβά Κυθήρων, εκφωνηθείς από τον Αν. Έπαρχο Κερύνειας κ. Ανδρέα Λουκά, τον Ι.Ν. Αν. Χαραλάμπους Καραβά Κυθήρων, στις 10/7/2016, 10:00π.μ.

Πανιερώτατε Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων,
Πανιερώτατε Μητροπολίτη Κερύνειας,
Έντιμε Δήμαρχε Κυθήρων,
Φίλε Δήμαρχε Καραβά,
Ελληνίδες και Έλληνες,
Φίλες και φίλοι,
 
Είναι με ιδιαίτερη, συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μεταφέρω το χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη σε αυτή την σεμνή τελετή εγκαινίων του αναβαθμισμένου Μνημείου Πεσόντων που συμβολίζει τους αγώνες των Καραβιωτων και κατ' επέκταση τους αγώνες των Ελλήνων της Μητροπολιτικής Ελλάδας και της Κύπρου για εθνική επιβίωση μέσα από τους αιώνες.

Ακόμη και αν θέλαμε οι νεότερες γενιές να ξεχάσουμε και να επιτρέψουμε να αποκοπούν μεταξύ τους οι εσχατιές του Ελληνισμού, η   ιστορία δεν μας το επιτρέπει.
Οι δεσμοί που έχουμε δημιουργήσει οι Έλληνες της Κύπρου με τον μητροπολιτικό Ελληνισμό, είναι τόσο ισχυροί που δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο που μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε και να απαρνηθούμε τις θυσίες που έγιναν για να μπορούμε να κρατούμε ζωντανή την ίδια γλώσσα, την ίδια παράδοση, την ίδια θρησκεία και ταυτότητα.

Σε κάθε Κύπριο Καραβιώτη, σε κάθε Κύπριο γενικά, είναι βαθιά η πεποίθηση πως το μήνυμα που έφερε την περίοδο του 1821 ο Κανάρης στο νησί μας, είναι ζωντανό και σήμερα αποκτά νέα διάσταση.

Το γεγονός ότι ζούμε σε δύο διαφορετικά κράτη όχι μόνο δεν δημιούργησε χάσμα μεταξύ μας όπως πολλοί κυρίως στο εξωτερικό ήλπιζαν, αλλά μας επέτρεψε να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε εκείνες τις δυνάμεις που πάντοτε υπήρχαν στη συνείδηση μας και να τις εντάξουμε σε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας.

Σήμερα, τα δύο κράτη μας, Ελλάδα και Κύπρος, με ξεχωριστή σημαία στον διεθνή χώρο, αποτελούν παραδείγματα σταθερότητας, συνεργασίας και δημοκρατικής λειτουργίας. Ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνουμε καθημερινά σε απόλυτη συνεργασία την μάχη για ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς μας.

Την ίδια ώρα, συναισθανόμενοι τα πολλαπλά προβλήματα που σήμερα ο Μητροπολιτικός Ελληνισμός αντιμετωπίζει, δηλώνουμε απερίφραστα την ολοθερμη στήριξη μας στον αγώνα της Ελληνικής Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, αλλά και μίας Ευρώπης της αλληλεγγύης για την οποία τα δύο κράτη μας εργάζονται.

Ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταφέροντας την ευχή όλων των Κυπρίων, εκφράζω τη στήριξη μας στη μεγάλη προσπάθεια που η Ελληνική Κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος και ο λαός καταβάλλει τα τελευταία χρόνια για έξοδο από μια βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει τους Έλληνες. Προσδοκούμε σε μια Ελλάδα που θα αξιοποιήσει τις πραγματικές οικονομικές της δυνατότητες για την ευημερία του Ελληνικού λαού.


Φίλες και φίλοι.
Όπως γνωρίζετε, στην Κύπρο, τον τελευταίο χρόνο έχουμε ξεκινήσει μια ακόμη φιλόδοξη προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού.

Για μας, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και άλλος δρόμος, παρά να φέρουμε την ειρήνη στον τόπο μας. Αυτόν τον στόχο φιλοδοξούμε να υπηρετήσουμε διαπραγματευόμενοι με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, για τη δημιουργία ενός ομοσπονδιακού κράτους, στο οποίο τα δικαιώματα και των δύο κοινοτήτων θα είναι απολύτως διασφαλισμένα, τόσο σε επίπεδο κοινότητας, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά σεβόμαστε τις διαφορές και οικοδομώντας στην κατανόηση προχωρούμε.

Πρέπει να πω ότι έχει παρατηρηθεί πρόοδος στις προσπάθειες που καταβάλλουμε. Πρέπει, όμως, επίσης, να παραδεχθώ, ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα και είναι μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε.

Στόχος μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι να συγκεράσουμε αυτά που θεωρούμε ως συμφέροντα των κοινοτήτων μας, με τη δημιουργία ενός κράτους λειτουργικού και αποτελεσματικού.

Προσδοκούμε σε μια λύση, στην οποία δεν θα υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκά εδάφη σε αυτή τη χώρα και φιλοδοξούμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το νησί, όπως άλλωστε προβλέπεται και στη Συνθήκη Προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φίλες και φίλοι,
Τα νησιά μας, τα Κύθηρα και την Κύπρο, τα ενώνουν πολλά. Κυρίως όμως η κοινή μοίρα των απομακρυσμένων από τον κυρίως Ελληνικό χώρο περιοχών, τα οποία γνώρισαν στο πέρασμα της Ιστορίας πολλούς κατακτητές.

Όπως, όμως, έγραψε και ο Κωστής Παλαμάς για την Κύπρο «πολλούς αφέντες άλλαξες, δεν άλλαξες καρδιά». Η καρδιά δεν αλλάζει, και αυτό το αποδεικνύει η βαθιά σχέση που έχετε δημιουργήσει εσείς οι πολίτες των Κυθήρων με τους κατοίκους του Καραβά της Κύπρου.

Μια ιδιαίτερη σχέση που ξεκίνησε από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και σήμερα πήρε μια νέα μορφή με την αδελφοποίηση του Δήμου Καραβά της Κύπρου με την κοινότητα Καραβά των Κυθήρων.

Το παράδειγμα σας είναι υπέροχο και εύχομαι αυτή η όμορφη σχέση να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια προς όφελος των συμπολιτών μας.

Αυτό το μνημείο, στο οποίο σήμερα καταθέτουμε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών μας, θα είναι πάντοτε ένα σημείο στο οποίο θα στεκόμαστε με σεβασμό και εκτίμηση στα όσα προσφέρατε στην χώρα μας.

Σας ευχαριστώ.