Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων


ΛΑΚΩΝΙΑ.Δημοπρατήθηκε το έργο : «Συντήρηση της με αριθμό 23 Επ.Ο. Αρεόπολης –Κότρωνας - Γερολιμένα» προϋπολογισμού 600.000,00€

 Ντία Τζανετέα 
 Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2018 από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το έργο : «Συντήρηση της με αριθμό 23 Επ.Ο. Αρεόπολης –Κότρωνας - Γερολιμένα» προϋπολογισμού 600.000,00€. Το έργο προβλέπει να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις των παραπάνω οδών που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος των οδών, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων. Η συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου κρίθηκε επιτακτική διότι εξυπηρετεί ολόκληρη την ανατολική Λακωνική Μάνη με πλήθος διάσπαρτων παραδοσιακών οικισμών, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δέχονται πολλούς επισκέπτες λόγω της άγριας ομορφιάς του μανιάτικου τοπίου, των δαντελωτών παραλιών, των πολλών βυζαντινών μνημείων και της ιδιαίτερης μανιάτικης αρχιτεκτονικής με τα πυργόσπιτα που δεσπόζουν στο Φλομοχώρι, στο Νύφι , στη Λάγια, στα Τσικαλιά, στα Άλικα και γενικά σε όλη την διαδρομή της επαρχιακής οδού.
 Ντία Τζανετέα 

Εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στα Κύθηρα(ΦΩΤΟ)


Εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στα Κύθηρα
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, συνεχίζοντας την ενημέρωση των μελών του για τις δράσεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του καθώς και για το πρόγραμμα "Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών ΜμΕ, πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, στα Κύθηρα, την Κυριακή 1 Απριλίου 2018.
Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Διευθυντής, κος Μιχάλης Γιάγκας καθώς και η ειδική σύμβουλος του Επιμελητηρίου, κα Ευδοκία Μαυρομμάτη, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδημάρχος Κυθήρων κος Γεώργιος Κομηνός, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού, κος Παναγιώτης Σουρής, ο Πρόεδρος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Λειβαδίου, κος Αριστείδης Καλλίγερος και το μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Μιχάλης Πρωτοψάλτης.
Ο πρόεδρος Β.Ε.Π. μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο ρόλος των επιμελητηρίων πρέπει να αναβαθμιστεί και να ενδυναμωθεί ώστε να καταστούν αξιόπιστοι φορείς ενημέρωσης των μελών τους. Στα πλαίσια αυτά το Β.Ε.Π. θα παρέξει τη δυνατότητα στα μέλη του, σε απομακρυσμένες περιοχές της επιμελητηριακής του περιφέρειας, να παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις μέσω live streaming».
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.




ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΔΑΠ-μεΑ ΒΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ ΜΕΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΥ!

11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LIMIRA MARE ΝΕΑΠΟΛΗ!
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΔΑΠ-μεΑ ΒΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ ΜΕΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΥ!
ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ!
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 5 ΕΥΡΩ!
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΥ 

 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 11/04 ΣΤΙΣ 07,30 ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΟ HOTEL LYMIRA MARE ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ .ΙΕΡΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.ΝΑ ΤΟΝΗΣΩ ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ ΤΩΡΑ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΝΟΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΠΑΝΕΚΤΕΛΕΣΗ. Ο ΒΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ. ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΟΛΑΚΟΣ-ΜΠΑΓΛΑΜΑ, ΚΙΘΑΡΑ ΗΛΙΑΣ ΑΜΑΞΗΣ.ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΑΚΗΣ ΜΕΛΗΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΣΠΥΡΟ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗ-ΑΘΗΝΑ ΚΟΚΚΟΛΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΑΚΗ,ΤΗΝ 8ΜΕΛΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ.ΤΗΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ,ΤΗΝ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΑΜΗ (Προεδρο ΚΕΠΠΕΔΜ ).ΤΗΝ κ. ΑΡΕΤΗ ΑΡΩΝΗ ΠΕΟΕΔΡΟ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ(με 4 χορους),ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΤΗΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ κ. ΦΑΝΗ ΦΕΡΔΙΑΝΑΚΗ(Συμμετοχη με 4 τραγουδια με την παιδικη χορωδια).ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ.ΣΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ.ΓΙΑ ΤΟ LYMIRA MARE ΤΗΝ κ. ΜΑΙΡΗ ΤΖΑΛΑΒΟΥΤΑ.ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "" ΔΩΣΕ ΖΩΗ ""ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΣ.ΤΟΝ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΟ ΣΑΙΤ Ministry of truth, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΒΡΑΔΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΛΠ. ΣΑΣ ΕΧΩ 2 ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ(ΜΕ) Ο Λ Ο Υ Σ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-Ν.Δ. ΘΑΝΑΣΗ Π.ΔΑΒΑΚΗ


Θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός με περιβαλλοντική «ανάσα» στα Βάτικα

Σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/3 στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης, στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος “SUPREME”. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας με 2,5 εκατομμύρια ευρώ και στόχος του είναι η υλοποίηση θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού σε χώρες  κυρίως του νότου.
Το πρόγραμμα εξειδικεύει τη δράση του σε πέντε πιλοτικές περιοχές, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα: 1) Βόρεια Αδριατική Θάλασσα, 2) παράκτιος χώρος Σλοβενίας, 3) θαλάσσιος χώρος του Dubrovnik, 4) εσωτερικό Ιόνιο και Κορινθιακός Κόλπος, 5) Μυρτώο Πέλαγος – πέρασμα Κυθήρων Κρήτης.
Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος (για την Ελλάδα), με εταίρους πλήθος πανεπιστημίων και άλλων επιστημονικών φορέων.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μονεμβασίας -  Χερσονήσου Μαλέα «Άρτεμις», η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας και ο Σύλλογος «Τουλίπα Γουλιμή», που όχι μόνο παρακολούθησε την εκδήλωση αλλά συμμετείχε ενεργά,  καταθέτοντας στοιχεία από τις δράσεις και τις προτάσεις του.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από τις δράσεις του συλλόγου για το θαλάσσιο περιβάλλον και τα θαλάσσια είδη και από τις συνεργασίες του με τους φορείς: ΑΡΧΕΛΩΝ (Προστασία της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta), ΔΕΛΦΙΣ, ΑΡΙΩΝ (Ερευνητικό κέντρο διάσωσης και περίθαλψης κητωδών), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (θαλάσσια θηλαστικά), ΠΕΛΑΓΟΣ (Ινστιτούτο κητολογικών ερευνών) Mom (Εταιρία για την μελέτη και την προστασία της μεσογειακής φώκιας ), ISEA (προστασία των Υδάτινων οικοσυστημάτων, καρχαρίες σελάχια). Επίσης, παρουσιάστηκαν τα περιστατικά που έχει καταγράψει ο σύλλογος στην περιοχή και για τα οποία υπάρχει ήδη μια βάση δεδομένων που  ετέθη υπόψη του Υπουργείου.
Κατά τη συζήτηση για το Μυρτώο Πέλαγος και το πέρασμα προς Κρήτη, κυρίαρχα θέματα αναδείχτηκαν το αγκυροβόλιο του όρμου, το Παυλοπέτρι, η όδευση του δικτύου διασύνδεσης και η ασφάλεια ναυσιπλοΐας του στενού Ελαφονήσου – Κυθήρων και το απολιθωμένο δάσος του Αγ. Νικολάου. Επίσης, τέθηκε επί τάπητος η σημαντικότητα του Μυρτώου και του Καβομαλιά για τα θαλάσσια θηλαστικά, ενώ έγινε ειδική αναφορά στην ύπαρξη του μεγαλύτερου και σημαντικού δελφινιού των ελληνικών θαλασσών, του σταχτοδέλφινου (Grampus griseus), ένα εκ των οποίων βρέθηκε πρόσφατα νεκρό στα Βελανίδια.
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr/