Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Κώστας Κατσαφάδος. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλλεπάλληλες επαφές με φορείς της πόλης, αλλά και περιοδείες στο κέντρο και τις γειτονιές του Πειραιά έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη εβδομάδα, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Στο πλαίσιο των επαφών του με κοινωνικούς φορείς, ο κ. Κατσαφάδος θα παραστεί στη διευρυμένη διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ενώ θα συναντηθεί και με επιστημονικούς φορείς της πόλης.




Ο Βουλευτής της ΝΔ αναμένεται να μεταβεί στην Κάρπαθο, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στις Σπέτσες για τη γιορτή της Αρμάτας και την Ύδρα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κατσαφάδος αυτή την εβδομάδα, παρέστη στη συνεδρίαση μελών του ΔΣ του Δικηγορικού, Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου του Πειραιά, ενώ περιόδευσε στην Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, τον Γαλατά, την Τροιζηνία και τα Μέθανα.

Αύριο το πρωί ο Βουλευτής αναμένεται να συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Αίγινας.





ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.Η Χώρα τί προοπτική μπορεί να έχει με τέτοιες νοοτροπίες;;;

Μέχρι τα 5 δις Ευρώ εκτιμάται η απώλεια πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα έργα του ΕΣΠΑ τα οποία δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν μέχρι 31/12 οπότε και λήγει οριστικά το πρόγραμμα... και ενώ επί μήνες προσπαθούσαν κάποιοι να μας πείσουν ότι έκαναν διαπραγμάτευση, αποδεικνύεται ότι ούτε καν συζητήθηκε η παράταση του ΕΣΠΑ προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα σε όλη την Ελλάδα... το πρώτο αίτημα που έπρεπε να είχε υποβληθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στην ΕΕ ήταν η παράταση του ΕΣΠΑ για τουλάχιστον 1 χρόνο που μπορεί να γίνει μόνο με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής... Αντί να κάνουμε αυτό, εμείς βρίζαμε, φωνάζαμε, κάναμε λόγο για ζουρνάδες και νταούλια και τελικά σε 2-3 μήνες από σήμερα εκατοντάδες εργοτάξια σε όλη τη Χώρα θα αρχίσουν να μαραζώνουν, οι ανάδοχοι είναι απλήρωτοι, τα έργα σταματημένα, οι καθυστερήσεις στην κρατική διοίκηση πέρα από κάθε όριο ανοχής και λογικής (8 μήνες έκανε το Υπουργείο Γεωργίας για να μας δώσει την έγκριση δημοπράτησης της ανάπλασης των Μητάτων, υποβάλαμε Δεκέμβριο 2014 και δημοπρατούμε Σεπτέμβριο 2015!)... Η Χώρα τί προοπτική μπορεί να έχει με τέτοιες νοοτροπίες;;;
ΠΗΓΉ 
Stratos Charchalakis

ΠΡΟΚΗΡΥΞΙΣ ΘΕΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΦΑΤΣΑΔΙΚΩΝ

Ἱερά Μητρόπολις Κυθήρων
Ἔχοντες ὑπ΄ὄψει τάς διατάξεις τοῦ ἄρθρου 38 παρ.2 τοῦ Ν.590/1977 «Περί Καταστατικοῦ Χάρτου τῆς Ἐκκλησιας τῆς Ἑλλάδος» καί τῶν ἄρθρων 33-37 τοῦ ὑπ΄ἀριθ.2/1969 Κανονισμοῦ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου «Περί Ἱερῶν Ναῶν, Ἐνοριῶν καί Ἐφημεριῶν»,προκειμένου νά πληρώσωμεν τήν θέσιν τοῦ Ἐφημερίου τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίων Ἀναργύρων Φατσαδίκων Κυθήρων, καλοῦμεν τούς βουλομένους καί ἔχοντας τά κανονικά καί νόμιμα προσόντα, ὅπως ἐντός μηνός ἀπό τῆς δημοσιεύσεως τῆς παρούσης ὑποβάλωσιν ἡμῖν τά ἀπαιτούμενα δικαιολογητικά διά τήν κατάληψιν τῆς ὡς ἄνω κενῆς θέσεως. 

Ἐν Κυθήροις τῇ 1ῃ Σεπτεμβρίου 2015
†Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ 
--------------------------------
Πηγή:  .imkythiron.gr
--------------------------------

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ !!

data-reactid=".2e3.1:$mid=11441549397932=2c9c4803c72b9540667.2:0.0.0.0.0.0">Τα γενέθλια του γιόρτασε ο δημοσιογράφος Γεώργιος Σαραντάκος του MEGA στα Κύθηρα όπου και βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές . Σε ένα όμορφο περιβάλλον στο "XOTEL NOTARA" στο Διακόφτι δίπλα στο κύμα της θάλασσας μαζί με λίγους και εκλεκτούς φίλους επέλεξε να γιορτάσει τα γενέθλια του και να δεχτεί τις ευχές τους ! Σε μια πολύ όμορφη και χαρούμενη ατμόσφαιρα ο κύριος Σαραντάκος φανερά χαρούμενος δέχτηκε τις ευχές των φίλων του, ευχόμενος και ο ίδιος να ξαναγιορτάσει τα επόμενα γενέθλια του μαζί τους και του χρόνου ξανά στα Κύθηρα . Εμείς από το σταθμό του Radio Adelin που πάντα μας κάνει την τιμή, να μας δίνει στο ενημερωτικό μαγκαζίνο του σταθμού, το δικό του στίγμα για την τρέχουσα επικαιρότητα, του ευχόμαστε καλή δύναμη και πάντα να βρίσκεται μαχόμενος στις επάλξεις της ενημέρωσης και του ρεπορτάζ!



Το μουσικό σύνολο ΠΟΛΙS ENSEMBLE μας ταξίδεψε ...

την Παρασκευή 4/9 το βράδυ σε υπέροχες μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου στην Κεντρική Πλατεία "Στάη" της Χώρας... Η επιλογή του σχήματος έγινε από το Δήμο με κριτήρια ποιότητας, καθώς η δημοτική αρχή πιστεύει ότι η επένδυση στον πολιτισμό είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο "Ταξίδι στα Κύθηρα", το 1ο Δημοτικό Φεστιβάλ Κυθήρων που από φέτος θεσμοθετήσαμε και θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια με ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλο το νησί. Πολλές ευχαριστίες στους εξαίρετους μουσικούς και στον κόσμο που ήταν παρόντες...
 πηγή Stratos Charchalakis φωτό
Ειρηνη Βενερη-Τραβασαρου

ΚΥΘΗΡΑ.Τριφυλλιανικα 1980

Πηγή Gkikas Pgkikas

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ 4η ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ <ΑΝΟΟΥΜΕΝΟ>ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΓΟΝΕΖΟ

Συνέχεια των ερευνών για 4η ημέρα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Απο το πρωί και σήμερα Κυριακή 06/09 Πυροσβέστες ,άντρες τις ΕΜΑΚ ,Αστυνομικοί,και πολίτες χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή στο νεκροταφείο του Ποταμού εκεί  που το απόγευμα τις Πέμπτης πολίτης τον έιδε για τελευταία φορά.
 Οποιοσδήποτε πολίτης γνωρίζει κάτι έστω και μια μικρή πληροφορία που τυχόν θεωρεί ασήμαντη να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες διότι μπορεί στην πορεία των ερυενών να φανεί χρήσιμη.Ένας συμπολίτης μας αγνοείται και οι δικοί του άνθρωποι αγωνιούν και η προσπάθεια των αντρών της Πυροσβεστικής τις ΕΜΑΚ και των πολιτών θα συνεχιστούν μέχρι την ανεύρεση του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 5/9/2015 - ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΩΝΑΣΗΣ"

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 10 Σεπτεμβρίου συζητείται μετά από μια μακρά διαδικασία εγκρίσεων και αλληλογραφίας η έγκριση σύναψης και οι όροι της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων για την εκτέλεση του έργου "Μελέτη Σκοπιμότητας και Γενικού Σχεδίου Ανάπτυξης για την επέκταση του αεροδιαδρόμου στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων" προϋπολογισμού 35.000€ με το ΦΠΑ. 

Η μελέτη σκοπιμότητας πρέπει να προηγηθεί κάθε άλλης τεχνικής μελέτης και η εκπόνησή της θα ξεκινήσει μόλις υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση από τους 2 φορείς.
Στη συνέχεια θα εκπονηθούν οι πλήρεις μελέτες που απαιτούνται καθώς το συγκεκριμένο έργο είναι ειδικών προδιαγραφών και απαιτήσεων και δεν μπορεί να σχεδιαστεί στο πόδι ούτε φυσικά να αντιμετωπιστεί με την ταχύτητα που όλοι θα επιθυμούσαμε καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες.
Προηγήθηκε μια μακρά διαδικασία εγκρίσεων και αλληλογραφίας τόσο από την απελθούσα Δημοτική Αρχή όσο και από τη νέα που εξαρχής έθεσε ως προτεραιότητά της το συγκεκριμένο έργο. 
Συγκεκριμένα, την 01/09/2014 οι νέες αρχές (Περιφέρεια και Δήμος) παρέλαβαν το φάκελο των μελετών σε σημείο στασιμότητας και μέσα στο χρόνο αυτό επέλυσαν σειρά προβλημάτων και διαδικαστικών ζητημάτων που δεν είχαν αντιμετωπιστεί καθόλου από πριν. Εκπονήθηκαν νέα τοπογραφικά διαγράμματα με βάση τις οδηγίες και τεχνικές προδιαγραφές της ΥΠΑ, έγινε ευρεία ανακοίνωση στον τύπο για την αποσαφήνιση των ιδιοκτησιών στην περιοχή επέμβασης, απαιτήθηκαν 2 νομικές γνωματεύσεις από τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας και υπήρξε μια μακρά και χρονοβόρα συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που θα παρακολουθεί στενά την εκπόνηση των μελετών με 2 εκπροσώπους της. 
Τέλος, προετοιμάστηκε με προσοχή και λεπτομέρεια το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης που σε λίγες μέρες θα ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και μετά από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. 
Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της πρόθεσης της Περιφέρειας για χρηματοδότηση των μελετών τον Αύγουστο του 2013 (δέσμευση για χρηματοδότηση του κυρίως έργου ουδέποτε υπήρξε επίσημα και γραπτά) μέχρι και την ανάληψη καθηκόντων των νέων αρχών τον Σεπτέμβριο του 2014 (1 έτος) η πρόοδος πάνω στα διαδικαστικά, αδειοδοτικά και λοιπά ζητήματα του έργου μέχρι του σημείου έναρξης των μελετών ήταν σχεδόν μηδαμινή.

Τό Μήνυμα της Κυριακής 6-9-2015 και Γραπτό Θείο Κήρυγμα

Τό Μήνυμα της Κυριακής (Ηχητικό μήνυμα) Από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ
(6-9-2015)


paravoli_basilikwn_gamwn_1ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ (6-9-2015)
Κάθε παραβολή τοῦ Εὐαγγελίου εἶναι ἕνας ἀνεκτίμητος θησαυρός. Ἡ σημερινή παραβολή ὀνομάζεται τοῦ μεγάλου Δείπνου, καί μᾶς ἀποκαλύπτει ἕναν ἀπό τούς πιό ὑπέροχους θησαυρούς, πού ἔφερε ὁ Χριστός μας στή γῆ. 
Παρατέθηκε, ὅπως λέγει, μέγα καί λαμπρό δεῖπνο. Εἶναι τό μεγαλειῶδες δεῖπνο  τῆς Βασιλείας τῶν Οὐρανῶν. Ὁ οἰκοδεσπότης, τήν ὥρα τοῦ δείπνου, ἀντίκρυσε κάποιο προσκεκλημένο πού δέν φοροῦσε τήν κατάλληλη στολή. Ἀμέσως τόν καλεῖ καί τόν ἐλέγχει. Τοῦ λέγει, φίλε, πῶς δέν φορᾶς καί σύ τήν λαμπρή στολή σου, ὅπως φοροῦν ὅλοι; Ὁ προσκεκλημένος ἔμεινε ἄναυδος. Δέν μπόρεσε νά πεῖ τίποτε. Ἡ στολή ἐδίδετο δωρεάν ἀπό τόν ἴδιο τόν οἰκοδεσπότη. Ἡ παράλειψη  βάρυνε ἐξ ὁλοκλήρου τόν ἴδιο.
Ἀμέλησε καί ἀδιαφόρησε νά τήν ζητήσει.
Σκεφτεῖτε ἀνοησία, ἀλλά καί θρασύτητα.
Αὐτό ὅμως συμβαίνει καί σήμερα. Ὅλοι μας, μετά τήν πτώση τῆς ἀνθρώπινης φύσης, χάσαμε τήν στολή τῆς ψυχῆς μας. Εἴμαστε γυμνοί ἤ φοροῦμε ἄλλες ψεύτικες στολές. Ἄλλος φοράει τή στολή τῆς ὑποκρισίας. Ἄλλος τή στολή τῆς διαφθορᾶς. Ἄλλος τή στολή τοῦ ἐγκληματία.
Ὁ Χριστός, ὅμως, μᾶς ἔφερε ἀπό τήν Οὐράνια Βασιλεία καινούργια στολή, τή στολή τῆς πνευματικῆς ἀναγεννήσεως, τῆς μεταμορφώσεως καί τῆς ἁγιότητας. Ὅποιος δέν τή πάρει θά μετανιώσει.
Ὁ ἴδιος ὁ Χριστός, πού ἔλεγξε τόν ἀνόητο καί ράθυμο ἐκεῖνο ἄνθρωπο, θά ἐλέγξει καί ἐμᾶς, ἄν πᾶμε χωρίς τή δική Του στολή.
Θά μᾶς πεῖ: «γιατί ἦρθες , ἄνθρωπε, στή Βασιλεία μου μέ τή στολή τοῦ ψεύτη, τοῦ κλέφτη, τοῦ συκοφάντη, τοῦ ἄπιστου καί ἀνήθικου, ἀφοῦ σοῦ εἴχα προσφέρει μέ τό αἶμα μου τή λαμπρότερη στολή πού ὑπάρχει, τῆς ἁγιότητας
Εἶναι ἀλήθεια ὅτι δέν εἶναι καί τόσο εὔκολο ν΄ἀλλάξουμε τή στολή τῆς ἁμαρτίας, γιατί ἔχει γίνει ἕνα μέ τό ἐγώ  μας καί μέ τό εἶναι μας. Ἔγινε δυστυχῶς, δεύτερη φύση μας.
Γι΄αὐτό χρειάζεται ἄσκηση, χάρη καί μυστηριακή ζωή, πού ἀναμορφώνουν τά πάντα.
Ἀξίζει νά ἀγωνισθοῦμε τίμια, γιατί ἡ στολή τῆς ψυχῆς γιά μᾶς εἶναι τό πᾶν. Ὁ δεῖπνος μᾶς περιμένει. Ἀς ἀλλάξουμε στολή καί ἄς πᾶμε. Εἶναι δωρεάν.
Ἄς ἔχουμε μιά καλή καί εὐλογημένη ἐκκλησιαστική χρονιά, πού ἄρχισε στήν 1η Σεπτεμβρίου καί τελειώνει στίς 31 Αὐγούστου τοῦ ἑπομένου χρόνου.
Ἀρχιμ.π. Φρουμ.Δημητρίου
--------------------------------------
Πηγή:  imkythiron.gr
--------------------------------------