Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής". H Υπηρεσία μας στο Γυμνάσιο Γυθείου.

Σήμερα η Υπηρεσία μας ήταν στο Γυμνάσιο Γυθείου.
Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα Πυροσβεστικό Όχημα, να ρο περιεργαστούν και να μάθουν για τα εργαλεία και τα υλικά του είχαν σήμερα οι μαθητές του Γυμνασίου Γυθείου, μετά από πρόσκληση που δέχτηκε η Υπηρεσία μας και φυσικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.Η επικοινωνία μας με τους μαθητές και τους καθηγητές συνεχίστηκε στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Γυθείου. Εκεί με την παρουσίαση πυροσβεστικών θεμάτων και τις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των μαθητών η συζήτηση επεκτάθηκε σε όλο το φάσμα του Πυροσβεστικού Έργου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν στην πρακτική εξάσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς με την χρίση πυροσβεστήρων όπου με πολύ ενθουσιασμό και πειθαρχεία ορισμένα από αυτά πήραν μέρος και έζησαν αυτή την εμπειρία.

Το Κάστρο και το Κλειστό Βούργο σε προπολεμική φωτογραφία.

Το Κάστρο και το Κλειστό Βούργο σε προπολεμική φωτογραφία. Διακρίνεται ο αρχαϊκός λέων στο Κάστρο και το μίλι στο δρόμο του Μπελεβεντέρε.
Πηγή  Eleni Harou

"ταξίδι στην Τοσκάνη"

Φωτογραφία του χρήστη Φιλαρμονική Ποταμού - Potamos Philharmonic.
Η παράσταση "ταξίδι στην Τοσκάνη" του εργαστηρίου μεριονέτας της Φιλαρμονικής, αφιερωμένης στην μνήμη του Μιχάλη Στράλεκ, ήταν εξαιρετικά επιτυχής, με πλήθος κόσμου, μικρών και μεγάλων, να έχει κατακλύσει την αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ποταμού. Δυστυχώς, λόγω τεχνικού λάθους, δεν τραβήξαμε φωτογραφίες ή βίντεο από αυτή την παράσταση. Οπότε, αν κάποιος φίλος ή φίλη έχει κάποιες, αν έχει την καλοσύνη, ας μας τις στείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση kateluzo@hotmail.com ή ας τις ποστάρει εδώ όπως αυτές τις φωτο της Μαριέτας Φυρού και της Ανθής Σαμίου.
 Μαριέτας Φυρού και της Ανθής Σαμίου.Πηγή
Φιλαρμονική Ποταμού

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ! ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΙΑ ΑΜΜΟΥ

Να βοηθησουμε;εχουν καει η εχουν προβλημα τα φωτα
στο λιμανακι της πλατια αμμου. ειναι
πολυ καιρο τωρα και ειναι απαραιτητα...
Πηγή 
Στέφανος Κύθηρα facebook.com/

Πριν 60 τόσα χρόνια... Τα παιδιά του σχολείου του Ποταμού (Κύθηρα) επί σκηνής!!!



Σχολική γιορτή στον Ποταμό... οι "εξετάσεις" στο τέλος της χρονιάς. Τα θρανία και τα ξύλινα χωρίσματα μεταξύ των αιθουσών, γίνονταν από τους μαθητές θεατρική σκηνή και το Σχολείο μεγάλος ενιαίος χώρος για να χωρέσει όλο το Χωριό για ν' απολαύσει, μεταξύ των άλλων, και θαυμάσιες θεατρικές παραστάσεις!!!! πηγή
Kosmas Megalokonomos.facebook.com
Φωτό Μανώλης Σοφίος

Εικαστικό εργαστήρι στο Δημοτικό Σχολείο Ελαφονήσου


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Ελαφονήσου διοργανώνει δωρεάν εικαστικό εργαστήρι για τους μαθητές και τις μαθήτριες, κάθε Κυριακή και ώρα 3.30΄το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου.
Οι μαθητές θα διδάσκονται μαθήματα ζωγραφικής και θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά και μεθόδους, απελευθερώνοντας τη φαντασία τους και αξιοποιώντας τις δημιουργικές τους ικανότητες.

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Βλαχιώτη…

   00000000000

Το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και ο Δήμος Ευρώτα, διοργανώνουν  Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και ώρα 18.00μ.μ – 20.00μ.μ στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ"ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΙΣΜΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΙΣΜΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ !!!!
Πηγή
Minas Souris


Σύλλογος "Ο όμορφος Καραβάς" Έκθεση χειροποίητων ειδών ! 17-05-2015

Το εργαστήρι "Μάθε με να σε μάθω"του Συλλόγου "Ο όμορφος Καραβάς"διοργανώνει έκθεση χειροποίητων ειδών του εργαστηρίου την Κυριακή 17/05 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του κάτω Δημοτικού σχολείου Καραβά.Στο χώρο της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση του Παλαιού Καραβίτικου σπιτιού. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων.
Η έκθεση θα έχει διάρκεια μια εβδομάδα, έως 24/05 και ώρα 20:00.
Ωράριο έκθεσης καθημερινά 18:00-20:00.Για σχολεία γυμνάσιο κλπ κατόπιν συνεννοήσεως στα τηλέφωνα.Μηνάς Σουρής : 2736033037  &  6977637126 Δέσποινα Μπαμπούνη :2736034347  &  6972712779
Είσοδος  ελεύθερη.

Μηνάς Εμμ. Σουρής Πρόεδρος συλλόγου "Ο Όμορφος Καραβάς"

Γιάννης Ψαράκης SOS - Ειδικός Κανονισμός Λιμένα Νεάπολης.

Είναι καιρός να τελειώνουμε πιά με αυτή την ιστορία.
Τρείς όμοροι Δήμοι έχουν πάρει αποφάσεις κατά του αγκυροβολίου.
Πλήθος Συλλόγων έχουν εκφραστεί με υπομνήματα.
Κανένας Δήμος ή φορέας δεν έχει εκφραστεί υπέρ του αγκυροβολίου.

Επιτέλους η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδείξει την πολιτική της βούληση.
Η δραστηριότητα είναι παράνομη για πλήθος λόγους και κυρίως γιατί ασκείται χωρίς την ύπαρξη Ειδικού Κανονισμού ( κάτι που επιχειρούν να κάνουν τώρα), παραβιάζοντας νομοθεσία και αποφάσεις ανωτάτων Δικαστηρίων.

Ο υπουργός ναυτιλίας με την ανάληψη των καθηκόντων του, πρός τήρηση της νομιμότητας θα έπρεπε να είχε διατάξει την παύση της δραστηριότητας, σε συμμόρφωση της σχετικής απόφασης του ΣτΕ και να μην ακολουθεί την πεπατημένη των προκατόχων του, συντηρώντας την παρανομία.

Ο Λιμενάρχης Νεάπολης θα έπρεπε να είχε περάσει πειθαρχικό έλεγχο και αν εκτελεί εντολές ανωτέρων θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί οι ανώτεροι του.
----------------------------------
Γιάννης Ψαράκης
----------------------------------

Έτοιμη η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων

Perifereiako SymvoulioΗ Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της στην Τράπεζα της Ελλάδος, είναι έτοιμη για το άνοιγμα του λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην ΤτΕ. Ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης έχει ήδη δώσει εντολή στις Οικονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.πηγή
http://laconialive.gr

Ενημέρωση από το Λιμενικό Γυθείου για τα σκάφη και πλοία αναψυχής…

00000000000Εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και μετά τη θέση σε ισχύ του Ν. 4256/2014  (Φ.Ε.Κ. Α΄92/2014) υπενθυμίζουμε στους ιδιοκτήτες  α) πλοίων αναψυχής, δηλαδή σκάφων ολικού μήκους άνω των επτά (07) μέτρων ιστιοφόρων ή μηχανοκίνητων και β) μικρών σκαφών, δηλαδή σκαφών ολικού μήκους έως και επτά (07) μέτρων ιστιοφόρων ή μηχανοκίνητων,  ή άλλων θαλασσίων μέσων αναψυχής που θεωρούνται ταχύπλοα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς λιμένα, ότι για να κυκλοφορούν με αυτά είναι υποχρεωμένοι προηγουμένως να τα έχουν ασφαλίσει. Στο άρθρο 14 ανωτέρω Νόμου καθορίζονται τα ποσά ασφάλισης και στο άρθρο 55 του Ν. 4276/2014  (Φ.Ε.Κ. Α΄ 155/2014) που τον τροποποιεί αναφέρονται, μεταξύ άλλων, το εύρος του επιβαλλόμενου προστίμου σε περίπτωση ανασφάλιστου σκάφους καθώς και την υποχρέωση  του ιδιοκτήτη να φυλάσσει στο σκάφος το ασφαλιστήριο συμβόλαιο (ή πιστοποιητικό ή βεβαίωση εκδοθέντα από ασφαλιστική εταιρεία).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ



ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α.

Δ.Τ.: «ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ» Α.Ε.

ΑΦΜ: 099723344 – Δ.Ο.Υ. Ά ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.Μ.Η.: 123130307000 – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π.

ΧΩΡΑ – ΚΥΘΗΡΑ – 80100 – Τ: (0030) 27360 31213 – F: (0030) 27360 31919


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η πρότυπη Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυθήρων προκειμένου να εξασφαλίσει την λειτουργία της για το άμεσο χρονικό διάστημα, ζητά συνεργασία με νέους, γνώστες Η/Υ και θεμάτων ανάπτυξης, Τουρισμού, Περιβάλλοντος και της Ιστορίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, σε εθελοντική βάση για την Γραμματειακή Υποστήριξη της.
  
Οι συνεργάτες μας αυτοί, θα ωφεληθούν από την απόκτηση σημαντικής εμπειρίας στην Γραμματειακή υποστήριξη, την διαχείριση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προτεραιότητα για μελλοντική επαγγελματική συνεργασία!
Ο Δ/νων Σύμβουλος
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Υπάρχουσες Αποφάσεις Περιφέρειας και Αντιπεριφέρειας Νήσων για το θέμα Κ.Τ.Ε.Ο.




Πηγή

http://kithiraikanea.blogspot.gr

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ "ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ"5/5/15


Μαθήτριες της Χειροτεχνικής Σχολής των Κυθήρων με τις δασκάλες τους γύρω στο 1911.

πηγή
Eleni Harou

18,4 εκατ. ευρώ στους δήμους για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών


Πιστώσεις συνολικού ύψους 18.400.000 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.
Με Υπουργική Απόφαση του Νίκου Βούτση, οι δήμοι και σύνδεσμοι αυτών, με τους πόρους αυτούς μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως προληπτικό καθαρισμό της βλάστησης σε άλση, πάρκα και κατασκηνώσεις), συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου, προληπτικά μέτρα αποφυγής πυρκαγιών σε ανεξέλεγκτες χωματερές, ενίσχυση εθελοντικών δράσεων, αγορά εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ), κάλυψη λειτουργικών εξόδων (καύσιμα, υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού κλπ) και κάλυψη δαπανών μίσθωσης σχετικών οχημάτων ή μηχανημάτων.Πηγή http://dasarxeio.com

ΚΤΕΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.(2) ΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΣΑ ΙΧ ΚΑΙ ΙΧΦ ΕΩΣ 3500 κ. ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ 1/1/2003 ΕΩΣ ΚΑΙ 31/12/2005 ΚΑΙ Ο ΑΡ ΚΥΚΛ. ΛΗΓΕΙ ΣΕ 1--2--3--ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ (Κ.Τ.Ε.Ο) ΚΑΙ ΜΕ ΛΗΓΟΝΤΑ ΑΡ.4 ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 30/5/2015.

ΟΣΑ ΙΧ ΚΑΙ ΙΧΦ ΕΩΣ 3500 κ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 31/12/2002 ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 9/6/2015.

Πληροφοριες κ. Μαρία Αντωνιάδη (γεν.διευθ.μεταφ.και επικοιν.) στο τηλ.  213.160.3141........αρ.πρωτ.Γ.Δ.Μ.Ε.οικ.11509...




-----------------------------------
Ανδρέας Παπαδόπουλος
-----------------------------------

Ακινητοποιημένο το Βιτσέντζος Κορνάρος

To πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' Ν. Αγίου Νικολάουείχε αποπλεύσει την 13:30 της 02/05/15 προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Κίσσαμο για Αντικύθηρα – Κύθηρα – Γύθειο, όταν συνέβη περιστατικό μηχανικής βλάβης στη δεξιά και μεσαία κύρια μηχανή του. οπότε παρέκκλινε του δρομολογίου του και συνέχισε, με μία (01) μηχανή, προς το λιμένα του Πειραιά προς αποκατάσταση της βλάβης.

Μετά την άφιξη του στον Πειραιά από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Το πλοίο βρίσκεται στον προβλήτα της Δραπετσώνας όπου αναμένεται να εκτελέσει τις απαραίτητες επισκευές στις μηχανές του.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η μία εκ των μηχανών {η ίδια που είχε υποστεί την στρέβλωση διωστήρος πέρισυ} έχει υποστεί στρέβλωση στροφαλοφόρου άξονα. Πολύ σοβαρή ζημιά που σημαίνει ίσως πολύμηνη ακινησία του πλοίου.
Όπως είχαμε επισημάνει και περίσυ η εξεύρεση ανταλλακτικών και δη τόσων κοστοβόρων όσο ένας στροφαλοφόρος άξονας είναι υπερ το δέον προβληματική λόγω της ηλικίας του πλοίου και των μηχανών του.
Δεν επιθυμούμε να είμαστε αγγελιοφόροι άσχημων ειδήσεων αλλά πιστεύουμε ότι η επαναδρομολόγηση του πλοίου προς το παρόν φαίνεται να είναι πολύ δύσκολη, σύμφωνα με το είδος της μηχανικής βλάβης που έχει αναφερθεί.
Να σημειώσουμε δε εδώ ότι η μεσαία μηχανή του έχει την διπλάσια ιπποδύναμη από τις δύο πλευρικές {αριστερή και δεξιά}
----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------