Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΒΑΤΙΚΑ.Πρόσληψη δύο συνοδών σπηλαίου και δύο συνοδών Ναυτικού Μουσείου και Γεωπάρκου

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ. ύστερα από την υπ’ αριθ 16/2018 απόφαση του Δ.Σ η οποία εγκρίθηκε με την αριθμ 101178/29-05-2018 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου. Δυτικής Ελλάδας και Ιουνίου, για την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη συνολικά τεσσάρων [4] ατόμων ήτοι δύο [2] συνοδών επισκεπτών σπηλαίου ΔΕ και δύο [2] συνοδών επισκεπτών Ναυτικού Μουσείου και Γεωπάρκου Αγ΄. Νικολάου ΔΕ ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τεσσάρων (4) ατόμων , προς κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης του προγράμματος και ειδικότερα της λειτουργίας τόσο του Σπηλαίου καστανέας όσο και του Ναυτικού Μουσείου στη Νεάπολη και του Γεωπάρκου Αγ. Νικολάου την καλοκαιρινή περίοδο για τη χρονική περίοδο από 1/7/2018 έως 31/8/2018.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 21 έως 65 ετών
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
2. Κυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/1986 στην οποία να δηλώνουν αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο που συμπληρώνεται κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994 με την ιδιότητα του εποχιακού υπαλλήλου ή για κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, ή όχι. Σε περίπτωση που έχουν απασχοληθεί να δηλώνουν την υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης (έναρξη και λήξη).
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5. Καλή γνώση αγγλικής γλώσσης
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (Δ/νση Νεάπολη Λακωνίας, τηλ: 27343-60115) και αρμόδιος για την παραλαβή είναι ο υπάλληλος κ. Κωστάκος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων της επιχείρησης.
      H ΠΡΟΕΔΡΟΣ
XΑΡΑΜΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


ΒΑΤΙΚΑ.ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ "ΚΑΦΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ"ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πωλείται στην παραλία της Νεάπολη Λακωνίας το κατάστημα "ΚΑΦΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ" της κυρίας Χαρίκλειας για λόγους υγείας.
Το κατάστημα βρίσκεται δίπλα από το Φαρμακείο ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑ. 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977215496

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ


Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε. γιατί με τη χορηγία τους στο ίδρυμα βοηθούν καθοριστικά στην διοργάνωση του φετινού πολιτιστικού Φεστιβάλ. Επίσης ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον βουλευτή Λακωνίας του Σύριζα κ. Αραχωβίτη Σταύρο για το έμπρακτο και αμέριστο ενδιαφέρον του.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος
Η Πρόεδρος


Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου

ΛΑΚΩΝΙΑ.«Από τη Σπάρτη να ακουστεί το μεγάλο “ΌΧΙ” στο ξεπούλημα της Μακεδονίας»

Mε την αμέριστη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή φορέων και πολιτών κλιμακώνεται η προετοιμασία του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και ώρα 7:00 μμ στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Βαρύνουσας σημασίας είναι η συμμετοχή της τοπικής Εκκλησίας και η κεντρική ομιλία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.
Η λίστα των φορέων που στηρίζουν το συλλαλητήριο διαρκώς μεγαλώνει, ενώ αθρόα είναι η εθελοντική συμμετοχή πολιτών στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου.  Η Συντονιστική Επιτροπή εργάζεται νυχθημερόν για την αυθεντική, εύστοχη και ασφαλή οργάνωση του συλλαλητηρίου.
Η Επιτροπή καλεί φορείς και πολίτες σε συμμετοχή προκειμένου -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «από τη Σπάρτη να ακουστεί το μεγάλο «ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ιστορίας και της ψυχής των Ελλήνων. Στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας!»
Προσθέτει δε τα εξής: «Το Συλλαλητήριο το έχει ανάγκη η Μακεδονία μας, μα πάνω από αυτήν το έχει ανάγκη η Ελλάδα και ο Λαός της. Είναι ανάγκη ο λαός να εκφράσει τη λογική και το συναίσθημά του για τα πάτρια και τα ιερά του. Ιδιαίτερα από την πόλη που ξέρει να γράφει ιστορία, τη Σπάρτη.
Η Μακεδονία, το όνομά της, η ιστορία της, τα εδάφη της όχι μόνον δεν είναι διαπραγματεύσιμα, αλλά αποτελούν κιβωτό του Ελληνισμού και βωμό θυσίας των Ελλήνων μαχητών. Ως εκ τούτου δεν έχει κανένας πολιτικός και καμία κυβέρνηση το δικαίωμα να τα εκχωρήσει.   Χωρίς ακρότητες, χωρίς γραφικότητες, πέρα από εμμονές και έξω από αδράνεια το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Σπάρτη αναμένεται να χαράξει ανεξίτηλα τη σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας. Θα είναι το Συλλαλητήριο στην πατρίδα των ηρώων, Λεωνίδα, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, 118 Σπαρτιατών και Παναγιώτη Βλαχάκου» καταλήγει η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου της Σπάρτης.
http://www.lakonikos.gr/

Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας:"Δέν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του φυσικού μας πλούτου και της ποιότητας της ζωής όλων μας”.

“Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που περιλαμβάνει εναέρια δίκτυα μεταφοράς ενέργειας και πλήθος ανεμογεννητριών σε ολόκληρο το δήμο μας θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, την υποβάθμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του φυσικού μας πλούτου και της ποιότητας της ζωής όλων μας”.
Τα παραπάνω αναφέρει η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, καλώντας τα μέλη της και κάθε ενδιαφερόμενο να ενώσουν τις φωνές τους μ’ εκείνες των κατοίκων των Κουλεντίων. Η συγκέντρωση – διαμαρτυρία στα Κουλέντια κατά της εγκατάστασης αιολικών σταθμών και του δικτύου διασύνδεσης υψηλής τάσης Πελοποννήσου – Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 8.00′ πμ.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία



Συνελήφθησαν, χθες (12.6.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, δύο (2) ημεδαποί, ένας 43χρονος και μία (1) 47χρονη, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες (12.6.2018) το απόγευμα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί των παραπάνω υπηρεσιών, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες του 43χρονου, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
  • Ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -14- γραμμαρίων και μικροποσότητα κάνναβης,
  • -134- ναρκωτικά δισκία,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Επιπλέον, στην κατοχή της 47χρονης, βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία επίσης κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.
2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/