Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί 4.500.000 νοικοκυριά αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

«Μέσω του µετασχηµατισµού και του νέου της στρατηγικού πλάνου, η ΔΕΗ έχει θέσει τα θεμέλια για μια ασφαλή και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση με την αναδιάταξη της παραγωγής της, τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τις επενδύσεις στις ΑΠΕ και στο δίκτυό της», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Με αφορμή τη δράση της επιχείρησης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης στην οποία θα συμμετάσχει η ΔΕΗ στις 22 Απριλίου, ηλεκτροδοτώντας 4.500.000 νοικοκυριά για 24 ώρες, με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass, ο κ. Στάσσης τόνισε ακόμη:

«Στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη ΑΠΕ μέσω οργανικής ανάπτυξης και συνεργασιών προκειμένου να φτάσει τα 1,5 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2023. Η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική αλλαγή της εικόνας της ΔΕΗ, μειώνοντας τις ποσότητες CO2 που εκπέμπει, από 20 εκατομμύρια τόνους το 2019, σε περίπου 5 εκατ. τόνους το 2024. Ο ηγετικός ρόλος της ΔΕΗ στον ενεργειακό τομέα επιτάσσει να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, προς όφελος της χώρας, των καταναλωτών και φυσικά του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στις 22 Απριλίου, δίνουμε έμπρακτα μία ανάσα για τη Γη, με μια δράση που έχει ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο».

360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Η ΔΕΗ τονίζει ακόμη ότι κατά το διάστημα 2018-2020 η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη μειώθηκε κατά 61,9%, ενώ οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 47,6%. Μόνο το 2019, έγιναν περισσότερες από 100.000 δενδροφυτεύσεις σε ορυχεία, ανακυκλώθηκε το 55% του νερού στις πετρελαϊκές μονάδες, ενώ παράχθηκαν 259 GWh ενέργειας από ΑΠΕ.

Το πρόγραμμα της επιχείρησης περιλαμβάνει ακόμη:

– την αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο μίγμα ενέργειας στο 20% έως το 2023,

– τη δημιουργία 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεσοπρόθεσμα και 10.000 μακροπρόθεσμα,

– την υλοποίηση επενδύσεων για την αντικατάσταση παλαιών Θερμικών Μονάδων Παραγωγής με νέες σύγχρονης τεχνολογίας,

– τη συνέχιση των εκτεταμένων προγραμμάτων περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εδαφών με διαμορφώσεις τελικών επιφανειών, δενδροφυτεύσεις, αναδιάρθρωση καλλιεργειών και δημιουργία ζωνών πρασίνου, όπως και της προστασίας των υδάτων και της πανίδας, με τη δημιουργία κατάλληλων έργων υποδομής (λιμνών και υδροβιοτόπων).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Βρήκαμε λύση για τις εκκλησίες το Πάσχα, αλλά δεν πιστεύω να πάμε στα χωριά μας»

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το Πάσχα και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών και αφού είχε προηγηθεί η συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επ' αυτού, διευκρίνισε ότι «Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε γνωστό ότι «Θα γίνει γύρω από τον ναό».

Οι δηλώσεις του έγιναν στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επίσημες ανακοινώσεις για την ενδεδειγμένη λύση που προκρίνεται θα γίνουν ίσως και την Τρίτη 20 Απριλίου, το αργότερο μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

.zougla.gr

ΕΛ.AΣ:ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΣΑΚΟΥΣ ΜΕ¨ΠΑΠΑΔΕΣ¨ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΕΣ

Περίπου -51- κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν σε περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου στα Ιωάννινα

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση

Στην κατάσχεση περίπου -51- κιλών ακατέργαστης κάνναβης προχώρησαν χθες (17-04-2021) το πρωί αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Frontex , στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων με σκοπό την αποτροπή εισαγωγής και διακίνησης στη χώρα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, εντόπισαν χθες το πρωί στην Επαρχιακή Οδό Αργυροχωρίου – Ποντικάτων Ιωαννίνων, κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, τρεις ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, τους οποίους είχαν εγκαταλείψει στο σημείο άγνωστοι δράστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν (27) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (50) κιλών και (950) γραμμαρίων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί του Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ο εμβολιασμός στα νησιά - Αναλυτικά στοιχεία με ημερομηνίες νησί-νησί για α’ και β’ δόση



Αναλυτικά στοιχεία για το πώς προχωράει ο εμβολιασμός στα νησιά έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Τα  στοιχεία ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για τον Τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έστειλε μήνυμα στους δημάρχους και παράγοντες των νησιών να μην διαφημίζονται ως covid free γιατί είναι «παγίδα».

Οπως είπε ο κ. Βρούτσης σε είκοσι νησιά μικρά, ανάμεσά τους η Θηρασιά, το Αγαθονήσι, η Θύμαινα, οι Αρκοί, οι Αντίπαξοι, το Μαράθι, το Καστελόριζο, έχει γίνει πλήρως εμβολιασμός.

Σε εξέλιξη και σε ολοκλήρωση της επόμενης εβδομάδος βρίσκεται ο εμβολιασμός σε οκτώ νησιά, ανάμεσά τους τα Αντικύθηρα, η Ψέριμος, η Νίσυρος, ο Άγιος Ευστράτιος.

Σε έξι νησιά, ανάμεσά τους η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, η Ανάφη, η Σίκινος, η Δονούσα, Αμμουλιανή, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος εμβολιασμός, η δεύτερη δόση  ολοκληρώνεται την 3η Μαΐου 2021.

Σε τέσσερα νησιά, στην Ελαφόνησο, στο Κουφονήσι, στη Σχοινούσα, στην Ηρακλειά, έχει γίνει ο πρώτος εμβολιασμός και ολοκληρώνεται η δεύτερη δόση στις 10 Μαΐου 2021.

Σε δεκαεννιά νησιά, όπως η Πάτμος, η Ιθάκη, η Σαμοθράκη, η Σίφνος, η Κέα, οι Παξοί, η Ίος, η Ύδρα, η Αμοργός, η Κύθνος, η Σέριφος, η Αστυπαλιά, η Αντίπαρος, το Αγκίστρι, η Κάσος, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός για κατοίκους μέχρι εξήντα ετών και ο εμβολιασμός του συνόλου των κατοίκων θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου 2021.

Σε τρία νησιά, στον Πόρο, στις Σπέτσες και τα Κύθηρα, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός για κατοίκους μέχρι εξήντα ετών και μέχρι 24 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο των κατοίκων αυτών των νησιών.

Και σε οκτώ νησιά, στην Άνδρο, στην Τήνο, στην Ικαρία, στη Λέρο, στην Κάρπαθο, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο και στη Μήλο, ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες καθολικού εμβολιασμού και θα ολοκληρωθούν 31 Μαΐου 2021.

insider.gr 

Spiegel: Κάντε διακοπές σε 7 νησιά. Σύρο, Άνδρο, Κύθηρα, Εύβοια ...


Στην Ελλάδα παροτρύνει τους αναγνώστες του να κάνουν διακοπές το περιοδικό Spiegel, «ήδη τον πιο αγαπημένο προορισμό του καλοκαιριού», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αφορμή το ότι από σήμερα καταργείται η καραντίνα για ταξιδιώτες από την ΕΕ και άλλες πέντε χώρες υπό την προϋπόθεση αρνητικού PCR τεστ ή εμβολίου. Μιλώντας στο Spiegel η Κριστιάνε Πιλτς, από το εξειδικευμένο για την Ελλάδα τουριστικό γραφείο Attika Reisen, αναφέρει ότι καταγράφεται καθαρά η αίσθηση ότι οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά και ότι οι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο για εξατομικευμένα ταξίδια και όχι ομαδικά.

«Για εξατομικευμένα ταξίδια προσφέρεται η Ελλάδα, επειδή διαθέτει πάνω από 3.000 νησιά συμπεριλαμβανομένων και των βραχονησίδων. Αρκετά για να προσφέρει τουριστικούς προορισμούς και για την επόμενη δεκαετία. Καταρχήν συνιστούμε νησιά που διαθέτουν μερικά χαρακτηριστικά, όπως μικρά καταλύματα, ρεαλιστικές τιμές και πολλή αυθεντικότητα. Σε μερικές περιπτώσεις και περισσότερο χρόνο για το ταξίδι στον τουριστικό προορισμό» αναφέρει σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Οι 7 συμβουλές
Ποιες είναι λοιπόν οι 7 συμβουλές; Πρόκειται για 7 νησιά που προσφέρουν τέτοιες δυνατότητες.

«Η Φολέγανδρος είναι για ρομαντικούς και όσους απολαμβάνουν τη ζωή… 8 ώρες με το πλοίο από τον Πειραιά η Λέρος είναι ιδανική για δύτες και νεροπόντικες…

Τα Κύθηρα, όπου όπως και στην Κύπρο οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι γεννήθηκε η Αφροδίτη, ενδείκνυνται για λάτρεις της φύσης και της ιστορίας.

Η Αστυπάλαια, σε σχήμα πεταλούδας, παρά τις βραχώδεις παραλίες και τις αμμουδιές, προσεγγίσιμες μόνο με βάρκα, διαθέτει ονειρεμένα χωριουδάκια και απαράμιλλη αυθεντικότητα.

Η Άνδρος, μια ώρα μόνο από το λιμάνι της Ραφήνας, προφέρει πάνω από 30 παραλίες και είναι καταπράσινη, διαθέτει ταβέρνες και είναι γνωστή για την παραδοσιακή της κουζίνα.

Η Εύβοια είναι γνωστή για τα ιαματικά λουτρά που έκαναν ο Ωνάσης, η Κάλλας και ο Τσόρτσιλ.

Τέλος η Σύρος έχει κόσμο χειμώνα-καλοκαίρι και οι κάτοικοι δεν ζουν πρωταρχικά από τον τουρισμό. Το νησί προσφέρεται για φίλους της αρχιτεκτονικής και ερευνητές».

madata.gr

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ:Διονύσιος Σολωμός «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές».

Διονύσιος Σολωμός: «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές».

Η ιστορία μας ισοδυναμεί με το εθνικό μας χρέος. Δυστυχώς, στο θέμα: «Το σύμβολο των Κυθήρων» υπάρχουν και αρνητές της ιστορίας. Πιστεύω από άγνοια. Τα τελευταία χρόνια έχει επιβληθεί στο νησί μας σύμβολο, που δεν έχει σχέση με αυτό που από χιλιετίες έχει καθιερωθεί. Γιατί τα Κύθηρα έχουν πανάρχαιο σύμβολο. Είναι ο μοναδικός τόπος που ο Όμηρος και ο Ησίοδος τον προσφωνούν: «Ζάθεα Κύθηρα». Είναι ο μοναδικός τόπος που δικαιούται να έχει ως σύμβολο την Αναδυμένη Αφροδίτη, γιατί ο Όμηρος την αποκαλεί Κυθέρεια και Ησίοδος στην Θεογονία του γράφει: «Έτσι πήγαιναν στο πέλαγος πολύ καιρό (τα γενεσιουργά όργανα του Ουρανού) και γύρο άσπρος αφρός σηκωνόταν απ’ την αθάνατη σάρκα και σ’ αυτόν κόρη τράφηκε και πρώτα στα Πανάγια (Ζάθεα) Κύθηρα πλησίασε… κι αυτή Αφροδίτη Θεά και καλοστέφανη Κυθέρεια αποκαλούν Θεοί και άνθρωποι, γιατί στα Κύθηρα προσέγγισε». Οι σοφοί πρόγονοί μας τη μορφή της Αναδυμένης Ουράνιας Αφροδίτης καθιέρωσαν ως σύμβολο των Κυθήρων, αυτή χάραξαν στα νομίσματά τους, αυτήν στέγασαν στον αρχαιότερο Ναό της και λάξευσαν τη μορφή της. Αυτό το σύμβολο ανέδειξαν οι κορυφαίοι ζωγράφοι τού κόσμου και ύμνησε η παγκόσμια διανόηση. Αυτό διατήρησαν ως κόρη οφθαλμού και σε χρόνους ανελεύθερους ακόμα, οι πρόγονοί μας. Με αυτό το, αναλλοίωτο, σύμβολο ενώθηκαν τα Κύθηρα με τη μητέρα Ελλάδα, έχοντας την Αφροδίτη θεία προίκα. Αυτό μας παρέδωσαν. Πρόσφατα αντικαταστάθηκε το Σύμβολο των Συμβόλων. Υπάρχει άλλος τόπος, άραγε, που θα απαρνιόταν μια τέτοια κληρονομιά; Η Ιθάκη να απαρνηθεί τον Οδυσσέα; Καιρός είναι να αποκατασταθεί. Πιστεύω να σχεδιαστεί και να επανέλθει το αληθές, το εθνικό. Η μορφή τής Κυθέρειας! Ελπίζω να μην επικρατήσει ο άκρατος εγωισμός τού «ενός παντογνώστη». Να υπάρχει, μόνο, η δική του πρόταση. Να ανατεθεί σε καλλιτέχνη τής επιλογής του. Όλοι οι Κυθήριοι δικαιούνται να έχουν λόγο. Όλοι οι καλλιτέχνες, που το επιθυμούν, να μπορούν να καταθέσουν πρόταση. Υπάρχουν πολλά Κυθηραϊκά σωματεία. Ελπίζω να μην αγνοηθούν. Στα Κύθηρα έχουμε την ευτυχία να υπάρχει η «Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών» και ο «Όμιλος Κυθηρίων Πανεπιστημιακών». Πολλοί είναι και οι Κυθήριοι Ιστορικοί, Συγγραφείς, Ποιητές, Καλλιτέχνες. Όλοι πολύτιμοι σύμβουλοι. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπάρξει υπεύθυνη Διοίκηση που θα τους αγνοήσει.

Αστυνομικοί και Λιμενικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση: Ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα οι Ενώσεις Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά & Νήσων και Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ενώνουν τις Δυνάμεις τους για Καλό Σκοπό!

Συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης και πασχαλινά είδη τα οποία θα προσφερθούν σε παιδιά του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, με σκοπό να φωτιστούν τα χαμόγελα στα παιδικά τους πρόσωπα το βράδυ της Ανάστασης και των Άγιων αυτών ημερών.

Όσοι από τα μέλη μας επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, μπορούν να προσφέρουν τα κάτωθι:

Πασχαλινά είδη π.χ. τσουρέκια, σοκολατένια αυγά, κουλουράκια.

Μωρομάντηλα, ενυδατικές κρέμες για βρέφη.

Παιχνίδια για παιδιά από 02 έως 04 ετών (κυρίως εκπαιδευτικά).

Βρεφικά ρούχα, εσώρουχα και φανελάκια (καινούργια - συσκευασμένα λόγω πανδημίας).

Προσπαθούμε, πέραν των συνδικαλιστικών μας δραστηριοτήτων, να στηρίζουμε συστηματικά και διαχρονικά, το έργο Κοινωνικών Φορέων και Δομών που έχουν ως κεντρικό άξονα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο δύσκολο αυτό έργο που επιτελούν.

Τα προσφερόμενα είδη θα συγκεντρωθούν στα γραφεία των δυο Ενώσεων από 19/04/2021 έως την Μεγάλη Τετάρτη 28/04/2021.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε:

 Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά & Νήσων, τηλέφωνο επικοινωνίας 210-4133687, Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε-1, γραφείο 401 στον 4ο όροφο του Υπουργείου Ναυτιλίας «Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.)».

 Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, τηλέφωνο επικοινωνίας   210-9620840, Βορείου Ηπείρου 50 Γλυφάδα, 1ος όροφος.

bloko.gr




ΕΠΑΜ - Όχι στα πιστοποιητικά "υγειονομικής καθαρότητας"




 

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Παρουσίαση νέου τουριστικού λογοτύπου – destination branding των Κυθήρων και συζήτηση για την τουριστική ανάπτυξη



Το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, ώρα 18:00μ.μ. ο Δήμος Κυθήρων θα παρουσιάσει το νέο του λογότυπο – destination branding των Κυθήρων σε μια διαδικτυακή παρουσίαση μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Η παρουσίαση αυτή θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  youtube και facebook. (περισσότερες πληροφορίες προσεχώς στο site του Δήμου www.kythira.gr )
Το νέο λογότυπο, το οποίο αποτελεί μέρος της νέας εταιρικής ταυτότητας του Δήμου Κυθήρων, σχεδίασε ο καταξιωμένος Creative Director Αντώνης Λουράντος (designpark).
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός Κυθήριος δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Α. Παρουσίαση νέου λογοτύπου Κυθήρων – Αντώνης Λουράντος – designpark (Creative Director)

Β. Τοποθετήσεις:

  1. Σοφία Ζαχαράκη (Υφυπουργός Τουρισμού): «Ο τουρισμός ως βασικός πυλώνας ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
  2. Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής): «Η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό των Κυθήρων για ένα βιώσιμο μέλλον».
  3. Σταύρος Αρναουτάκης (Περιφερειάρχης Κρήτης): «Η σημασία της φέρουσας ικανότητας των υποδομών στην τοπική τουριστική ανάπτυξη».
  4. Γιώργος Κασιμάτης (Πρόεδρος Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης): «Ο τουρισμός εναλλακτικών δραστηριοτήτων ως κύριο στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας των Κυθήρων».
  5. Βανέσα Ράϊκου (Πρόεδρος Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Κυθήρων): «Κύθηρα: επένδυση στις υπηρεσίες ποιότητας».

Γ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης (Δήμαρχος Κυθήρων): Κλείσιμο εκδήλωσης

 

Αφίσα – Banner εκδήλωσης

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Συνέντευξη με το κ Πρωτοψάλτη Κύθηρα

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ¨Shadow over the Aegean¨ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΙΟΛΙΚΑ ΜΑΜΟΥΘ

 

Αγαπητοί φίλοι των Κυθήρων,

πριν από μερικές εβδομάδες μεταδόθηκε ένα γερμανικό ντοκιμαντέρ 30 λεπτών, ′′ Shadow over the Aegean Αναφέρει την καταστροφή που περιμένουν πολλές περιοχές της Ελλάδας-συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων-με τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα (και τα Κύθηρα) σε ′′ μπαταρία Ευρώπης ". Με χιλιάδες αιολικά μαμούθ.
Έχω βάλει υπότιτλους-σε ελληνικά και αγγλικά-στο ντοκιμαντέρ και πιστεύω ότι συμφέρει να το δουν όπως πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τα Κύθηρα, ώστε να καταλάβουν πλήρως πόσο καταστροφικό θα είναι το βιομηχανικό αιολικό πάρκο που σχεδιάστηκε για τα Κύθηρα.
Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε εδώ:
Εάν έχετε ιστοσελίδα για να τα ενσωματώσετε:
Ελληνικά:
Αγγλικά:
Παρακαλώ μοιραστείτε αυτό το mail με όλους όσους ενδιαφέρονται για τα Κύθηρα!
Ευχαριστώ πολύ
James

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΔΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ




 

Σε λειτουργία η πλατφόρμα του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου



Εγγραφή μπορεί να κάνει κάθε φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που έχει εντός της ελληνικής Επικράτειας, ως αποκλειστικά κύριος, νομέας και κάτοχος, κυψέλες.

Σε αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνονται αποικίες μελισσών του είδους Apis mellifera, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μελιού ή/και άλλων μελισσοκομικών προϊόντων ή την παραγωγή αναπαραγωγικού υλικού των μελισσών ή την παραγωγή παραφυάδων, είτε συμβάλλουν στην επικονίαση αυτοφυούς ή/και καλλιεργούμενης βλάστησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι κατεχόμενες κυψέλες πρέπει να έχουν «πληθυσμό ακμαίων ατόμων που καλύπτει τις επιφάνειες κηρηθρών τουλάχιστον πέντε (5) πλαισίων, διαθέτουν πλαίσια - κηρήθρες με κελιά γεμάτα γύρη, πλαίσια με κελιά με σφραγισμένο μέλι, υγιή γόνο και κελιά με τροφές, προς κάλυψη των αναγκών των μελισσών και διατηρούνται εντός της ελληνικής Επικράτειας, υπό την κατοχή φυσικού ή νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου». Σημειώνεται ότι οι κατεχόμενες κυψέλες και οι μεταβολές στον αριθμό τους δηλώνονται στο Μητρώο.

Επιπλέον, ο πληθυσμός ακμαίων ατόμων σε μια μικρή κυψέλη (παραφυάδα) απαραίτητο είναι να καλύπτει τις επιφάνειες κηρηθρών τουλάχιστον δύο (2) πλαισίων, να έχει βασίλισσα καλής ποιότητας που ωοτοκεί κανονικά, ο παραγόμενος γόνος να καλύπτει τουλάχιστον τη μισή επιφάνεια κάθε ενός εκ των δύο κηρηθροπλαισίων και να μπορεί, με τους κατάλληλους χειρισμούς, να εξελιχθεί σε κανονική κυψέλη.

Η εγγραφή στο Μητρώο, είναι υποχρεωτική για κάθε μελισσοκόμο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, που διατηρεί εντός της ελληνικής επικράτειας τουλάχιστον πέντε κυψέλες, ως αποκλειστικός κύριος, νομέας και κάτοχος αυτών, ενώ προαιρετική είναι η εγγραφή των μελισσοκόμων που έχουν στη κατοχή τους λιγότερες από πέντε κυψέλες.

Τα προνόμια

Αρκετά είναι τα προνόμια που θα μπορεί να απολαμβάνει ένας μελισσοκόμος που θα προχωρήσει σε εγγραφή στο Μητρώο όπως περιγράφονται στην απόφαση.

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

η τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία του μελιού και των λοιπών μελισσοκομικών προϊόντων που παράγει, όπως γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και δηλητήριο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις
η άμεση πώληση μικρών ποσοτήτων μελιού στον τελικό καταναλωτή ή στα τοπικά καταστήματα λιανικής πώλησης που προμηθεύουν άμεσα τον τελικό καταναλωτή, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις
η απόκτηση άδειας παραγωγού για την εμπορία των προϊόντων του της περ. α σε λαϊκή αγορά
η παραγωγή και διάθεση τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής με μέλι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις
η εμπορία και διακίνηση παραγόμενων παραφυάδων και του εν γένει παραγόμενου γενετικού - αναπαραγωγικού υλικού,
η μεταφορά των κατεχόμενων κυψελών, των παραφυάδων, του γενετικού - αναπαραγωγικού υλικού, του μελισσοκομικού εξοπλισμού, των κενών κυψελών, μελισσοτροφών και γενικά κάθε είδους που είναι απαραίτητο για την άσκηση της μελισσοκομικής δραστηριότητας
η απόκτηση μελισσοκομικού φορτηγού ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις
η διατήρηση αγροτικής - μελισσοκομικής αποθήκης ή/και μελισσοκομικού εργαστηρίου, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις
η δυνατότητα ένταξης στις δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, στις δράσεις του Προγράμματος Βελτίωσης των Γενικών Συνθηκών Παραγωγής και Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας, στο Καθεστώς Ενίσχυσης της Μελισσοκομίας στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου Πελάγους και γενικά σε κάθε εθνικό και ενωσιακό μέτρο στήριξης και ενίσχυσης του αγροτικού τομέα και του τομέα της μελισσοκομίας
η ασφάλιση στον Ελληνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) και αποζημίωση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή αντίξοων καιρικών συνθηκών,
η αποζημίωση σε περιπτώσεις επιβολής κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου που αφορά τη μελισσοκομία και
η συμμετοχή σε προγράμματα επικονίασης της αυτοφυούς ή καλλιεργούμενης βλάστησης ή σε διαδικασίες εκμίσθωσης των κατεχόμενων κυψελών, με σκοπό την προαγωγή της επικονίασης καλλιεργημένων εκτάσεων

Αρμόδιες αρχές ορίζονται η Διεύθυνση Συστημάτων Εκτροφής Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δια του Τμήματος Μελισσοκομίας Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών αλλά και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ, δια του Τμήματος Διαχείρισης Data Center, Δικτύων και Βάσεων Δεδομένων.

newsbomb.gr 

Ρούλα Κοτσέτα

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Δ. Μονεμβασίας την Τρίτη 20 Απριλίου


Γενική διακοπή ρεύματος, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Απριλίου από τις 8:00 έως τις 10:00 πμ στις παρακάτω περιοχές:

Μολάοι, Ελαία και Πάκια.  

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναγραφόμενη ώρα, γι’ αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

Νέο σχέδιο για το οργανωμένο έγκλημα



Μέτρα α λΑ… «17 Νοέμβρη» με πρόσκληση ξένων αξιωματικών – κυρίως από ΗΠΑ, Ιταλία και Γαλλία – για να προσφέρουν γνώσεις και τεχνογνωσία στην ΕΛ.ΑΣ., με παράλληλες εξαντλητικές έρευνες σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τις εντολές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να περιορίσει το οργανωμένο έγκλημα, ύστερα και από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Επιπλέον, θα γίνουν έλεγχοι για τις οικονομικές συναλλαγές των υπόπτων για συμμετοχή σε εκβιασμούς, λαθρεμπόριο ή άλλες παράνομες δραστηριότητες προκειμένου να βρεθούν οι δίαυλοι για το ξέπλυμα του «μαύρου χρήματος» που αποκομίζουν από αυτές. Ακόμη, ετοιμάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις για βαρύτερες ποινές σε όσους συμμετέχουν σε κυκλώματα «νονών της νύχτας», από όπου εκπορεύονται δεκάδες συμβόλαια θανάτου, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν ανεξιχνίαστα. Μάλιστα, οι έρευνες επεκτείνονται και εντός των φυλακών για τον τρόπο «στρατολόγησης» ελλήνων και αλλοδαπών ποινικών, ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή της δράσης των κακοποιών και να συλλεγούν σημαντικές πληροφορίες.

Στο στόχαστρο

Τα παραπάνω, εξάλλου, αποδεικνύουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. προτίθεται να εγκαταλείψει το «δόγμα» που ίσχυε σε μεγάλο τμήμα της και ήθελε τις εκκαθαρίσεις μεταξύ κακοποιών και τα συμβόλαια θανάτου να αφήνονται ανεξέλεγκτα, με τις οδηγίες για περιορισμό της έκνομης δράσης του οργανωμένου εγκλήματος να είναι πλέον σαφείς.

Οπως τονίζουν έμπειροι αξιωματικοί, αυτό θα διευκολύνει το έργο των διωκτικών Αρχών που δύσκολα μπορούσαν μέχρι σήμερα (λόγω των απειλών και του νόμου της σιωπής) να «δέσουν» δικογραφίες εις βάρος των επικεφαλής τέτοιων κυκλωμάτων. Η πρότερη λογική, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, επέτρεψε την κλιμάκωση της δράσης των ποινικών, που έφτασαν στο σημείο να σκοτώσουν με δεκάδες σφαίρες τον δραστήριο δημοσιογράφο. 

Η άνανδρη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, επομένως, δεν σήμανε μόνο την αρχή ενδελεχών ερευνών για τη σύλληψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της (μέσω οπτικού υλικού, τηλεφωνικών επικοινωνιών και δικτύου πληροφοριών), αλλά αποτέλεσε και τη θρυαλλίδα που οδήγησε τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στην απόφαση να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος που μέχρι τώρα θεωρούταν «ήπιος» και «προβληματικός». Αλλωστε, ενδεικτικό της παραπάνω εκτίμησης είναι ότι την τελευταία τετραετία έχουν σημειωθεί περίπου 25 δολοφονίες που αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα, με το ποσοστό εξιχνιάσεων να μην αγγίζει καν το… 10%. Πολλώ δε μάλλον όταν τουλάχιστον τρεις εξ αυτών έχουν σημαντικές ομοιότητες με αυτή στον Αλιμο πριν από οκτώ ημέρες και θα μπορούσαν να αποτελέσουν «πιλότο» των ερευνών.

Κυκλώματα

Ετσι, λοιπόν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μαζί με συνεργάτες του – ανάμεσα στους οποίους και δικαστική λειτουργός που γνωρίζει καλά τα κυκλώματα των φυλακών – μελετούν τρόπους ενίσχυσης των Αρχών ασφαλείας στον εν λόγω τομέα. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί την περίοδο 2000 – 2002, μετά τη δολοφονία, στη λεωφόρο Κηφισίας, του στρατιωτικού ακολούθου Αμυνας της βρετανικής πρεσβείας Στίβεν Σόντερς από τη «17 Νοέμβρη». Τότε, είχε έλθει στη χώρα μας κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ που ανακίνησε πλήρη έρευνα για τη χαρτογράφηση της δράσης της οργάνωσης-φάντασμα, συντάσσοντας εν συνεχεία τη μελέτη «Πανδέκτης» (Digest). Επιπλέον, το βρετανικό κλιμάκιο είχε προχωρήσει σε συντονισμένες έρευνες για τον εντοπισμό του αρχηγού της οργάνωσης, σκιαγραφώντας το προφίλ του «άφαντου» τότε Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Κουφοντίνας και Σόντερς

Τεχνογνωσία

Τώρα θα επιχειρηθεί η καταλυτική αρωγή και συνεργασία με τις διωκτικές Αρχές χωρών που μαστίζονται από τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Γαλλία. Η επιλογή της Ιταλίας, ιδίως, σχετίζεται με τη μεγάλη προσπάθεια των εκεί διωκτικών Αρχών για τον περιορισμό της δράσης της Καμόρα, της Ντράνγκετα, των συμμοριών της Απουλίας κ.ο.κ.

Αξιωματικοί από αυτές τις χώρες θα κληθούν να έλθουν σύντομα στην Ελλάδα για να υποβοηθήσουν τον σχεδιασμό των Αρχών για «φρένο» στη δράση αντίστοιχων κυκλωμάτων, με καταγραφή κινήσεων, εξέταση παλιών υποθέσεων και συνολικές αναλύσεις στοιχείων. Επίσης, όπως αναφέρουν πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη, θα αναζητηθεί συνεργασία με την Europol που έχει σημαντική τεχνογνωσία στον συντονισμό ερευνών για την αντιμετώπιση τέτοιων κυκλωμάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι η Europol σε προηγούμενες εκθέσεις της για το οργανωμένο έγκλημα σημείωνε ότι «κλειδί είναι η παρακολούθηση των οικονομικών συναλλαγών που όχι μόνο διευκολύνει την ανίχνευση των εταιρικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη νομιμοποίηση χρημάτων, τους αχυρανθρώπους που τους εκπροσωπούν και τις κορυφές των εγκληματικών ομάδων, αλλά θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει την παρακολούθηση των καταζητούμένων».

Σε αυτό το σημείο κρίνεται σημαντικός ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων ποινικών που φέρεται ότι εμπλέκονται σε τέτοιου είδους κυκλώματα. Τέλος, θα ζητηθεί εξονυχιστικός έλεγχος σε νυκτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια (όταν ανοίξει η εστίαση) καθώς και σε άλλα καταστήματα όπου φέρονται ότι δρουν ομάδες «προστασίας» και φρούρησης.

Βασίλης Λαμπρόπουλος

https://www.in.gr