Ο ΑΔΜΗΕ ολοκληρώνοντας το έργο της διασύνδεσης Κρήτης Πελοποννήσου μέσω της χερσονήσου του Μαλέα, δεν ξεχνά να μας αφήσει και το δώρο του. Δωρίζει στο Ιατρικό Κέντρο Νεάπολης ένα ασθενοφόρο.
Με τη σειρά τους οι κάτοικοι του Δήμου Μονεμβασίας και ιδιαίτερα της δημοτικής ενότητας Βοιών,δεν πρέπει να ξεχνούν πως εννέα αιολικά πριν ενάμισυ χρόνο αδειοδοτήθηκαν και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να ολοκληρωθούν.
Δεκάδες εκατ.ευρώ μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία,όπως Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης,Ανάκαμψης,ΕΣΠΑ,Εθνικοί Πόροι είναι κίνητρα από καιρό για τα αρπακτικά στον τομέα της ενέργειας.
Ειμαστε στην αρχή και κομμάτι ενός εγκλήματος που γίνεται όχι μόνο στην περιοχή μας,αλλά σε όλη σχεδόν την κεντρική και νότια Πελοπόννησο.
Δε θα μείνει βουνοκορφή χωρίς ανεμογεννήτρια,πλαγιά χωρίς πάνελ φωτοβολταικών.
Αυτή τη φορά δε θα μιλήσουμε για τις καταστροφικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία (γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή,μελισσοκομία,οικογενειακές επιχειρήσεις σε τουρισμό και εστίαση.
Θα μιλήσουμε για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής που θα' ναι καταστροφικές και ανεπανόρθωτες.
Θα ξεκοιλιάσουν τον Μαλέα ανοίγοντας δρόμους μήκους πολλών χλμ και πλάτους 10 m.
Για ν'ανοιχτούν οι βάσεις της εγκατάστασης,να διαμορφωθούν πλατείες για κάθε ανεμογεννήτρια,θα γίνουν εκσκαφές και εκβραχισμοί εκατοντάδων κυβ. μέτρων.
Θα πέσουν χιλιάδες τόνοι οπλισμένο σκυρόδεμα για να στεριώσουν.
Αναθέματα που θα μείνουν για πάντα,αφού δεν πρόκειται να ξηλωθούν,όταν πάψει η λειτουργία τους.
Σύμφωνα με τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μια ανεμογγενήτρια ισχύος 3MW απαιτείται εκσκαφή 37.202 κ.μ
Οι επιπτώσεις στο μικροκλίμα της περιοχής στην χλωρίδα και την πανίδα ανεπανόρθωτες.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι αποδεκτές όταν γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον και για το συμφέρον του λαού. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην άναρχη ανάπτυξη τους στα χέρια των καπιταλιστικών ομίλων.Για τα κέρδη τους καταστρέφουν το περιβάλλον και την τοπική οικονομία.
Γιατί είναι τα λεφτά των επιχορηγήσεων πολλά και των κερδών ακόμα περισσότερα,και δεν υπολογίζουν τίποτα.
Μόνο αν η ιδιοκτησία στις πηγές,στις υποδομές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας γίνει λαική περιουσία,τότε στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού του κοινωνικοποιημένου τομέα,μπορεί να υπάρξει σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον,και φτηνή ενέργεια για το λαό.
Οπου υπήρξε αντίδραση της τοπικής κοινωνίας τα στελέχη των αστικών κομμάτων στους ΔΗΜΟΥΣ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, οι ΜΚΟ ,οι διάφοροι οικολόγοι και οικολογούντες έκαναν πίσω. Ολοι τους είναι υποκριτές.Προσαρμόζουν τη στάση τους ανάλογα με το ακροατήριο και τις αντιδράσεις.Προσεγγίζουν το ζήτημα με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά.Τελευταία στο νησί των Κυθήρων τα παπαγαλάκια μιλάνε για τις ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.
Ως Δούρειοι ίπποι καιροφυλαχτούν.
Ειναι υποκριτές γιατί στήριξαν και στηρίζουν με όλες τους της δυνάμεις την απελευθέρωση της ενέγειας,και οι συνέπειες φαίνονται στο ζήτημα των ΑΠΕ.
Δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός καμία επανάπαυση.Τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα μεγάλα.
Σίγουρα οι άνθρωποι τους θα εμφανιστούν στα χωριά για να εξαγοράσουν ,να πείσουν προέδρους και κατοίκους για τα αντισταθμιστικά.Για τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας.
Γνωρίζουν πως σ αυτή τη διαδρομή δεν είμαστε "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ".Τα διάφορα ουδέτερα ψηφίσματα χωρίς πολιτική ταυτότητα, οι νομικές διαδικασίες που επικαλούνται και στηρίζουν έχουν ως σκοπό να αθωώσουν τους υπεύθυνους, να εκτονώσουν τις αντιδράσεις,
να δώσουν ψεύτικες ελπίδες.
Ένας αγώνας για να' χει αποτέλεσμα πρέπει να αναδεικνύει τις αιτίες και τους υπαίτιους.
Πρέπει να αναδεικνύει τη μόνη φιλολαική διέξοδο του Κεντρικού Ενεργειακού Σχεδιασμού σε μια κοινωνία και οικονομία που θα λειτουργεί με γνώμονα τις λαικές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.
Οι σύλλογοι: Αγροτικοί αθλητικοί πολιτιστικοί, οι μαζικοί φορείς πρέπει να πουν ενα βροντερό ΟΧΙ
Να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα για τη σωτηρία του τόπου,με ξεκάθαρο όμως πλαίσιο και κατεύθυνση αγώνα.
Λαϊκή συσπείρωση
Δήμου Μονεμβασίας
Αναγνωστοπούλου Ελένη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου