Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 6/12/2017




Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 6/12/2017
Την Τρίτη 5/12 πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, στο νησί της Αίγινας, με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, που είναι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγ. Χατζηπέρος ως επίτιμος πρόεδρος του Δικτύου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου και Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης, εκπρόσωποι των υπολοίπων Δήμων και των φορέων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής καθώς και αρκετός κόσμος από τους παραγωγικούς φορείς της Αίγινας.

Ο Διαχειριστής του Δικτύου κ. Μπερέτσος παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του προγράμματος CLLD στα νησιά της Αττικής, που υλοποιείται για πρώτη φορά σε συνεργατική βάση, ενώ ακολούθησαν δύο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τις γαστρονομικές κοινότητες και τις καλές πρακτικές δικτύωσης των πολιτιστικών φορέων. Ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων κ. Μπογιατζής ανέλυσε τον αναπτυξιακό ρόλο του Δικτύου και τη δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης των Δήμων μέσω αυτού.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος και Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης τόνισε τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας των οκτώ νησιωτικών Δήμων της Αττικής, η οποία μόνο οφέλη μπορεί να φέρει για τις τοπικές κοινωνίες, αφού λόγω της κρίσης και των προβλημάτων στους Δήμους εξαιτίας της γραφειοκρατίας, απαιτούνται συνεργασίες και συνέργειες με στόχο την αναζήτηση και προσέλκυση νέων χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων όπως είναι το πρόγραμμα CLLD/LEADER. Η αρχική έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ποσού 7,5 εκατομμυρίων Ευρώ για ένα εντελώς νέο εταιρικό σχήμα αποτελεί αναμφίβολα επιτυχία, ενώ η συνεργασία του Δικτύου με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα συνιστά εγγύηση καθώς ο Πάρνωνας έχει τεράστια εμπειρία από την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο επί σειρά ετών.
Οι πρώτες προσκλήσεις για δημόσια έργα μέσω του προγράμματος CLLD/LEADER θα δημοσιευθούν στο προσεχές δίμηνο και ηδη ο Δήμος μας προετοιμάζεται σχετικά, ενώ ανάλογη εκδήλωση θα γίνει και στα Κύθηρα στο προσεχές διάστημα.
Οι ιδιώτες (επιχειρηματίες, επιτηδευματίες, ασχολούμενοι με τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή, αλιείς κ.λπ.) που ενδιαφέρονται να λάβουν πληροφορίες για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα CLLD/LEADER μπορούν να επικοινωνούν με τα στελέχη του Δικτύου προκειμένου να προετοιμαστούν σχετικά καθώς τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι συγκεκριμένα και απαιτούν καλή προετοιμασία.
Στοιχεία Επικοινωνίας Δικτύου:
Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων
Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής
Φίλωνος 91, 185 35, Πειραιάς
4ος Όροφος
Τηλ.: 2104120002-4-9
Fax: 2104120006
info@atticalag.gr
http://atticaislandsnetwork.gr/





ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.Αποχή από τα μαθήματά οι μαθητές σήμερα 6 -12-2017 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη δύο καθηγητών στο σχολείο μας.

Οι μαθητές του σχολείου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία αποχή από τα μαθήματά τους σήμερα 6 -12-2017 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη δύο καθηγητών στο σχολείο μας. ΟΙ μαθητές ενημερώθηκαν για τις τελευταίες προσλήψεις που έγιναν και για την επικείμενη τοποθέτηση καθηγητή πληροφορικής την επόμενη βδομάδα. Όσοι μαθητές δεν επιθυμούν να συμμετέχουν απασχολούνται από τους καθηγητές τους και δεν παίρνουν απουσία.
Γυμνάσιο Κυθήρων

Στο στόχαστρο της ΜΙΤ και Τούρκων εθνικιστών ο Λάκωνας Τζ. Φιλιππάκος

Στο στόχαστρο των Τούρκων εθνικιστών, σε site και εφημερίδες της γείτονος χώρας και φυσικά της ΜΙΤ βρίσκεται ο Γυθειάτης γενικός γραμματέας Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης Τζανέτος Φιλιππάκος.
Η επιλογή του δεν ήταν τυχαία, όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα της παραμονής του στη Γενική Γραμματεία, από το 2015 αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς κατά την διάρκεια της αστυνομικής του σταδιοδρομίας εξειδικεύτηκε θέματα Τρομοκρατίας, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ολυμπιακή Ασφάλεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Αυτές οι ικανότητές του, έφεραν και τις ανάλογες επιτυχίες από την μια στο ανθρωπιστικό έργο προστασίας των προσφύγων και των γυναικόπαιδων, αλλά από την άλλη στη αμείλικτη δίωξη των δουλεμπορικών κυκλωμάτων που διακινούσαν ανθρώπινες ψυχές στα παράλια της Τουρκίας.
Οι 3.500 συλλήψεις στυγνών (κυρίως)  Τούρκων δουλεμπόρων, τα τελευταία 2,5 χρόνια, έφεραν συντριπτικό χτύπημα στο παρακράτος που λειτουργεί στην γείτονα χώρα.
Το χτύπημα του δουλεμπορίου των Τούρκων από την Ελλάδα προκάλεσε ζημιά πολλών δις στην παραοικονομία της Τουρκίας.  Έτσι δεν είναι περίεργο, που το τελευταίο διάστημα ο κ. Φιλιππάκος έχει μπει στην μαύρη λίστα της ΜΙΤ και πολλοί τουρκικοί ιστότοποι, τον χαρακτηρίζουν «εχθρό της Τουρκίας».
Πηγή: www.epikairo.com