Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.«ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ» με την ευχή ότι "τα καρνάγια κι οι ταρσανάδες θα συνεχίσουν να χτίζουν αυτά τα πανέμορφα, ξύλινα σκαριά!

«ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ» με την ευχή ότι "τα καρνάγια κι οι ταρσανάδες θα συνεχίσουν να χτίζουν αυτά τα πανέμορφα, ξύλινα σκαριά!
#Συριζα #πολιτισμος #ναυτικό #μουσείο #syriza #culture #UNESCO#Aegina #Poros #Hydra #Spetses #saronic #Greeceslslands 
Πολλά λιμάνια και λιμανάκια των νησιών του Σαρωνικού μας (Αίγινα, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες), θεωρούνται τόποι με ιδιαίτερες αισθητικές αξίες, επειδή συμπεριλαμβάνουν στο χώρο τους εντυπωσιακά σύνολα ξύλινων, κυρίως αλιευτικών, σκαφών. Οι τόποι α
υτοί σταδιακά, με τις καταστροφές των ξύλινων αλιευτικών σκαφών, χάνουν την αισθητική τους αξία και υποβαθμίζονται.
Θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα ενέργειες ώστε να σταματήσει, για πάντα, αυτή η απαράδεκτη αντιμετώπιση των δημιουργημάτων της σπουδαίας ναυπηγικής παράδοσης του τόπου μας. Να πάψει να υπάρχει στο σχεδιασμό του προγράμματος αλιείας, σε οποιαδήποτε μορφή, η υποχρεωτική καταστροφή των ξύλινων χειροποίητων αλιευτικών σκαφών.

elenstamataki.blogspot.gr



Μακρυκύθηρα, το νησί των λογοτεχνών(ΦΩΤΟ)

Τα Μακρυκύθηρα είναι μια γραφική βραχονησίδα στην είσοδο του λιμανιού του Διακοφτίου στα Κύθηρα.
Το 1952 ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Λογοτεχνών έκανε αίτηση στο Υπουργείο των Οικονομικών και ζητούσε να τους παραχωρηθεί το νησί για τη δημιουργία ενός συνοικισμού για τους ανθρώπους του πνεύματος.
Στον τόπο αυτό θα εύρισκαν Χειμώνα Καλοκαίρι την ψυχική ηρεμία και τη γαλήνη που έχουν ανάγκη οι πνευματικοί άνθρωποι. Ο συνοικισμός αυτός πίστευαν ότι θα γίνει το πνευματικόν θέρετρον όλης της Ελλάδος, αλλά και Ευρωπαίων διανοουμένων, στους κύκλους των οποίων τα Κύθηρα με το συμβολισμό τους είχαν ανέκαθεν μια ξεχωριστή θέση. Το αρμόδιο Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση και με Β.Δ. οι λογοτέχνες έγιναν κάτοχοι, με την υποχρέωση να καταβάλουν 60.000 δρχ. σε 6 δόσεις. Μάλιστα κάποιος εύπορος Κυθήριος ανέλαβε να πληρώσει τα συμβολαιογραφικά και την πρώτη δόση.
Δυστυχώς η προσπάθεια μέσα σε ένα εφιαλτικό γραφειοκρατικό λαβύρινθο σιγά σιγά ατόνησε και το όνειρο των λογοτεχνών δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η υπόθεση αυτή μας φέρνει απ’ ευθείας στο κέντρο της χιμαιρικής ευτυχίας που έχει σχέση με το συμβολισμό των Κυθήρων.
Η ζωή μας κάνει πεζούς και σιγά σιγά συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να αγγίξομε τα Κύθηρα της φαντασίας.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΗΓΗ 
https://www.eleniharou.gr
ΦΩΤΟ 

AdelinFM Kythira - Blogspot




ΒΟΤΣΑΛΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΑΚΙ  ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ 


ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΑΦΟΣ?




ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ  του πλοίου “Nordland I”   29 Αυγούστου 2000

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ




ΧΟΡΟΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΡΙΤΗ 10/04/2018


ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Νηπιαγωγείο Ποταμού Κυθήρων,ευχαριστούν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγεου μας για την αγορά παιχνιδιών και αποθηκευτικών χώρων, για τα οποία χαρήκαμε πάρα πολύ.

Επίσης ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμού για τη δωρεά του κομποστοποιητή.



Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Α.Χατζή- Ο.Νικοπούλου