Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΒΑΤΙΚΑ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Στα πλαίσια των πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και κατόπιν κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Νεάπολης στο μνημείο των Πεσόντων ,απο εκπροσώπους του Δήμου Μονεμβασίας,των Σωμάτων Ασφαλείας. Αστυνομίας .Πυροσβεστικής,και Λιμεναρχείου,από τους μαθητές του Λυκείου ,Γυμνασιού ,Ε.Π.Α.Λ Νεάπολης, των Δημοτικών Σχολείων .Νηπιαγωγείων και Βρεφονηπιαγωγείου της Δημοτικής Ενότητας Βοιών. Επίσης στεφάνι κατέθεσαν και σύλλογοι που είχαν ειδοποιηθεί από το συντονιστικό όργανο της εκδήλωσης.
Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.[ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ]

 Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ : Παρά τον άστατο καιρό, αλλά με κάθε επισημότητα ,γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος στα Κύθηρα. Το πρωί στην πλατεία του Ποταμού έγιναν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του στρατηγού Πάνου Κορωναίου . Ακολούθησαν εκφωνήσεις ποιημάτων και χοροί από το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Ποταμού. Ο πανηγυρικός συνεχίστηκε στη Χώρα , όπου μετά τον όρθρο και την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου ,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ , ακολούθησε δοξολογία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου. Μετά την δοξολογία ακολούθησε η γιορτή στην κεντρική πλατεία με την κατάθεση στεφάνων και τον πανηγυρικό της ημέρας από τον Δήμαρχο Κυθήρων κύριο Χαρχαλάκη. Ο καιρός τέλος επέτρεψε να γίνουν οι χορευτικές εκδηλώσεις και η παρέλαση από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Κυθήρων. Τις εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί των Κυθήρων τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος. Περισσότερο Ρεπορτάζ με εικόνα και ήχο με βίντεο σε λίγο από το ADELIN 107,3 FM WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.

25-03-2016: Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 69χρονος ημεδαπός, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία «RHODES», για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 25 Μαρτίου 2016 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 69χρονος ημεδαπός, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία «RHODES», για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με Αρχές άλλων χωρών, συμμετείχε σε διεθνή επιχείρηση με την κωδική ονομασία « RHODES » για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε και συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν στοχευμένες πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν σε εξυπηρετητή (server) στο εξωτερικό, ιστοσελίδα η οποία χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για το διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων (βίντεο και φωτογραφιών), με τη χρήση ειδικού προγράμματος εξασφάλισης ανωνυμίας. Ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας .
Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αστυνομική, ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, που αντιστοιχούσαν στον 69χρονο.
Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μετέβη στις 22-03-2016, στο σπίτι του 69χρονου και διεξήγαγε έρευνα, παρουσία Δικαστικού λειτουργού.
Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του συλληφθέντα διαπιστώθηκε η εγκατάσταση φυλλομετρητή, με ενσωματωμένες βασικές λειτουργίες δικτύου, που δίνει τη δυνατότητα ανωνυμίας, μέσω του οποίου γινόταν η πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Επιπλέον, βρέθηκε πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, στο οποίο η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο με πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης και χρήση ειδικού προγράμματος αποκρυπτογράφησης αρχείων.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός και ένας (1) σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.
Ο 69χρονος δράστης, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.Πότε πια θα μάθουμε να ασχολούμαστε με τα ΑΛΗΘΙΝΑ και όχι με την ΦΑΝΤΑΣΙΑ και το ΜΥΘΟ;;;;


Ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός, στον οποίο συχνά αναφερόμαστε αλλά σπανίως ακούμε, έγραψε πως «Ο Έλληνας πρέπει να θεωρεί Εθνικό ό,τι είναι ΑΛΗΘΕΣ», πριν σχεδόν 200 χρόνια. 

Αν ζούσε στα Κύθηρα του 2016 θα επαναλάμβανε την ίδια ακριβώς φράση μάλλον με αυξημένη ένταση και στεντόρεια φωνή. Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις φήμες (γιατί φήμες είναι μέχρι την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης από την Αστυνομία και κυρίως μέχρι την ύπαρξη ξεκάθαρης δικαστικής καταδίκης) περί σύλληψης ενός γνωστού μονίμου κατοίκου των Κυθήρων για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, έχουν διαδοθεί και διαδίδονται απίστευτης ανευθυνότητος πράγματα, βλακώδεις φαντασιοπληξίες, 
κουτσομπολιά και φήμες που θίγουν άμεσα – ενίοτε και κατ΄ όνομα – συμπολίτες μας και κατοίκους του νησιού και τους εξαρτούν/συνδέουν άμεσα ή έμμεσα όχι μόνο με τη συγκεκριμένη υπόθεση και το εν λόγω πρόσωπο, αλλά – και αυτό είναι το αισχρό – με τις αποδιδόμενες στον ύποπτο αισχρές πράξεις! 


 Λες και όσοι κατά καιρούς συνεργάστηκαν με το συγκεκριμένο πρόσωπο είτε στον δημόσιο βίο (ΔΥΟ δημοτικές αρχές!) είτε στην ιδιωτική ζωή πρέπει ντε και καλά να είχαν και γνώση των ιδιωτικών του πράξεων ή να έχουν την ίδια με αυτόν παράνοια! 


Και μόνο η σκέψη αυτή είναι ανάξια σχολιασμού! Λες και οι επαγγελματίες του νησιού από τα μαγαζιά των οποίων ψώνιζε πρέπει ντε και καλά να είναι και εκείνοι γνώστες των όποιων συμβάντων. 


Λες και τα ιδρύματα, τα σωματεία και οι φορείς στα όποια ήταν ή είναι μέλος να αποτελούν ντε και καλά προέκταση των προσωπικών του επιλογών! 
ΕΛΕΟΣ αγαπητοί ΕΛΕΟΣ! 


Σε ένα νησί που έχει πολλά σοβαρά προβλήματα να επιλύσει, προβλήματα συσσωρευμένα εδώ και δεκαετίες, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της ενασχόλησης με φαντασιακές φήμες και μύθους, ανεύθυνα κουτσομπολιά και διαδόσεις, είτε αυτό γίνεται αθώα και ακούσια, είτε έχει πολιτικά ή προσωπικά κίνητρα. 


Ακούσαμε και ακούμε ότι επίκεινται συλλήψεις διαφόρων συμπολιτών μας και μάλιστα όχι μόνο τα ακούσαμε αλλά τα είδαμε και γραμμένα!!! 
Και ερωτώ: ΤΟΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΙΑ;;;;; ΤΟΣΗ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΑ;;;;; ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ;;; ΤΟΣΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΘΟ;;; 
Ποιος/ποίοι και γιατί διαδίδουν όλες αυτές τις βλακώδεις αηδίες;;;; 


Αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί ότι αυτά που λένε και γράφουν έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην τιμή και την υπόληψη συμπατριωτών μας και φυσικά έχουν σοβαρότατες νομικές συνέπειες;;;;; 
Πότε πια θα μάθουμε να ασχολούμαστε με τα ΑΛΗΘΙΝΑ και όχι με την ΦΑΝΤΑΣΙΑ και το ΜΥΘΟ;;;;


Αναμένω τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας και αμέσως μετά θα ζητήσω από τους Επικεφαλείς των άλλων τριών Δημοτικών Παρατάξεων την έκδοση κοινής ανακοίνωσης για το συγκεκριμένο θέμα. 
Η τοποθέτησή μας και οι αποφάσεις μας θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο αυστηρότητας. 
Μέχρι τότε απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους να σταματήσουν να αρέσκονται σε δήθεν γαργαλιστικές και πιασάρικες φήμες και διαδόσεις, να σταματήσουν να εξιτάρονται από ανυπόστατα μυθεύματα και ψεύδη που συνιστούν ξεκάθαρη ανωμαλία, ακριβώς όπως και οι αποδιδόμενες στον συγκεκριμένο ύποπτο πράξεις. 


Γιατί το να διαδίδεις βλακείες επειδή νομίζεις ή φαντάζεσαι το οτιδήποτε είναι ανωμαλία και τίποτε άλλο! Ουδείς έχει το δικαίωμα να σπιλώνει ανθρώπους, τιμές και υπολήψεις και μάλιστα να μην υφίσταται ουδεμία συνέπεια. Ουδείς έχει το δικαίωμα να διαδίδει ανοησίες και να εφευρίσκει κουτσομπολιά εις βάρος προσώπων βασιζόμενος μόνο στη φαντασία του και όχι σε συγκεκριμένα και αποδεδειγμένα περιστατικά.


Γιορτάζουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Η Επανάσταση του 1821 πέτυχε γιατί βασίστηκε στην αλήθεια και όχι στο μύθο. Αν αλλάξουμε όλοι στάση και σταματήσουμε να αρεσκόμαστε στην πλάνη και το φαντασιακό, μόνο τότε θα είμαστε αντάξιοι του αίματος των ηρώων μας.


Λυπάμαι που αναγκάζομαι να μιλήσω τόσο σκληρά αλλά η κατάσταση με τα γελοία κουτσομπολιά έχει ξεφύγει. Ας την μαζέψουμε πριν προκληθεί ανεπανόρθωτο κοινωνικό πλήγμα πολύ μεγαλύτερο από τις πράξεις που θα αποδειχθεί ότι τελέσθηκαν.


Ας καταλάβουν οι "πηγές" αυτών των ανοησιών ότι το μόνο που τους πρέπει είναι η απομόνωση και η αφάνεια. Ας μπει ένα τέλος στο μύθο και ας δώσουμε τόπο στην αλήθεια και μόνο στην αλήθεια γιατί αλλιώς θα ζούμε σε μια διαρκή οπισθοδρόμηση.
---------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
----------------------------------