Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα.Η μονταζιέρα ήρθε και στα Κύθηρα!



Με μεγάλη ανακούφιση είδαμε τα βίντεο του κου Παναγόπουλου, τα οποία αναφέρονται σε προεκλογική συνέντευξη του δημάρχου μας κου Στράτου Χαρχαλάκη το 2014. Και τονίζουμε τη λέξη ανακούφιση διότι για ακόμα μία φορά η παράταξη του κου Παναγόπουλου έκανε μια τρύπα στο νερό. Τι προσπαθεί να μας πει ο κ. Παναγόπουλος; Ότι ο δήμαρχος είχε λάθος εκτίμηση για τους βιολογικούς καθαρισμούς σε μικρούς οικισμούς εκείνη την εποχή. Θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Ο δήμαρχός μας αυτά τα 5 χρόνια απέκτησε πολύτιμη γνώση και εμπειρία, συνεργάστηκε στενά με την περιφέρεια, την κεντρική διοίκηση και τους εξαίρετους επιστήμονες συνεργάτες του και εφάρμοσε πολιτικές σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και οι γεωμορφολογικές συνθήκες των οικισμών μας. Το ίδιο ισχύει για τη Γέφυρα στο Διακόφτι, όπου αντί να ακούσουμε τις απόψεις ότι η γέφυρα θα πέσει και θέλει 3 εκατομμύρια για να γίνει εξαρχής (διότι κάποιοι αυτή τη «λύση» προωθούσαν), προτιμήσαμε να ζητήσουμε την άποψη των καθ’ ύλην αρμόδιων που είναι οι ειδικοί επί γεφυρών μηχανικοί του Στρατού και έτσι έχουμε στα χέρια μας μια πλήρη μελέτη και το έργο δημοπρατείται σε λίγο καιρό με π/υ 50.000€ (είναι ενταγμένο στον προϋπολογισμό του 2019).
Έτσι, τα βίντεο της κοπτοραπτικής αποδεικνύουν πως ο δήμαρχός μας όχι μόνο εξέλιξε τις γνώσεις και την κατάρτισή του σε σχέση με το 2014, αλλά απαντάει με ειλικρίνεια και αλήθεια στον Κυθηραϊκό Λαό για τις προοπτικές του τόπου του. Είμαστε υπερήφανοι που ο κος Στράτος Χαρχαλάκης είναι ευθύς, σαφής και τεκμηριωμένος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Είμαστε αδιάφοροι για τις κοπτοραπτικές του κου Παναγόπουλου και του ευχόμαστε να συνεχίσει να φλερτάρει με τον λαϊκισμό. Είμαστε οι πρώτοι που είπαμε πως μια παράταξη που διεκδικεί την εξουσία χωρίς να την ασκεί ήδη, έχει το ελαφρυντικό της ελλιπούς γνώσης της πραγματικότητας και ίσως θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε μια κάποια υπερβολή στο πρόγραμμά μας. Η ουσιώδης διαφορά μας από το παρελθόν είναι όμως τούτη: εμείς ήδη ασκούμε διοίκηση, ήδη γνωρίζουμε τις δυνατότητες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις του Δήμου και της δημόσιας διοίκησης και επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο της αλήθειας, απέναντι στον λαϊκισμό, τις έωλες υποσχέσεις και τις ανέφικτες αοριστολογίες που χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα του κου Παναγόπουλου.
Αλλά απορούμε κύριε Παναγόπουλε. Αφού κόπτεστε πως έχετε τόσο μελετημένες θέσεις και απόψεις, τόσο ρεαλιστικό πρόγραμμα για τα νησιά μας, γιατί δεν έρχεστε αύριο στο DEBATE να μας τα πείτε από κοντά; Τι φοβάστε κύριε Παναγόπουλε; Γιατί κρύβεστε; Γιατί δεν μιλάτε ο ίδιος και αφήνετε στο δημόσιο λόγο ορισμένους μόνο συνεργάτες σας; Έτσι θα διοικήσετε αν εκλεγείτε Δήμαρχος; Με αντιπροσώπους; Ιδού ο Λαός του οποίου την ψήφο διεκδικείτε, ιδού και το πήδημα. Φανερωθείτε μας λοιπόν!

Δελτίο τύπου σχετικά με την δραστηριότητα του Υποψ. Ευρωβουλευτή με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βασίλη Μιχαλολιάκου.


Μπροστά σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο προερχόμενο από τα
σπλάχνα της ΟΝΝΕΔ, μίλησε χθες 20-05-2019 στο γυμναστήριο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ στην
Αθήνα, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος .

Ο κ. Μιχαλολιάκος προέβλεψε με σιγουριά τη μεγάλη νίκη της Ν.Δ στις
Ευρωεκλογές, γεγονός που θα προκαλέσει την πτώση της παραπαίουσας σημερινής
κυβέρνησης .

Ο ιστορικός ηγέτης της Γαλάζιας Γενιάς δεσμεύτηκε να αγωνίζεται στην Ευρωβουλή
με το πάθος που τον χαρακτηρίζει μια ζωή και για τα Εθνικά θέματα και για τα
καθημερινά προβλήματα του Έλληνα Πολίτη.

Μιλώντας για το μέλλον της Ευρώπης ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως η λύση δεν
είναι η διάλυση της ΕΕ όπως προτείνουν οι ευρωμηδενιστές αλλά η «περισσότερη
Ευρώπη», με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου Πολιτικού και Οικονομικού
συνόλου που θα ενώνει τους λαούς από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, όπως
άλλωστε την οραματιζόταν και ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής .

Στην εκδήλωση εκτός από τους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ που εκπροσωπούσαν όλες τις γενιές από το 1974 έως σήμερα, παραβρέθηκαν δεκάδες βουλευτές, πρώην υπουργοί και άλλα ηγετικά στελέχη της Ν.Δ .

Συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος θα
μιλήσει :

Α. Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, στις 8 μμ, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα
«Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Β. Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, στις 6 μμ, στον Πειραιά, στον πεζόδρομο της
Δραγάτση.


ΈΡΓΑ κ ΗΜΕΡΕΣ του κ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ



ΈΡΓΑ κ ΗΜΕΡΕΣ του κ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ξεκινώντας μια σειρά άρθρων για τα έργα του κυρίου Χαρχαλάκη διάλεξα ως πρώτο θέμα τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Κυθήρων. Η σημερινή Δημοτική αρχή παρέλαβε μια Βιβλιοθήκη που είχε καταφέρει να στήσει  η προηγούμενη Δημοτική αρχή μαζί με μια ομάδα εθελοντών και με χορηγία Κυθηρίων της Αυστραλίας. 
Από την αρχή ο κ. Χαρχαλάκης δεν είδε με καλό μάτι τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης στη βάση του εθελοντισμού και απέφευγε συστηματικά να έρθει σε επαφή με την εθελοντική ομάδα.
Οτιδήποτε προερχόταν από τους "προηγούμενους"  έπρεπε να εξαφανιστεί.
Οποιοσδήποτε ξεπερνά τις δικές του ικανότητες δεν είναι ευπρόσδεκτος στον κύκλο του.
Οτιδήποτε είναι ζωντανό πρέπει να εξαφανίζεται.
Έτσι, επιδόθηκε στο αγαπημένο του άθλημα, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Για το πρόσωπό μου ο ίδιος κ η στενή του συνεργάτης διέδιδαν πως χρησιμοποιώ τον χώρο της Βιβλιοθήκης για να βρίσκω μαθητές και να κάνω αμειβόμενη ιδιαίτερα μέσα στον χώρο της Βιβλιοθήκης. Όπως ήταν φυσικό ζητήθηκαν εγγράφως και με αριθμό πρωτοκόλλου διευκρινίσεις. Στην επιστολή εκείνη δεν απάντησε ποτέ ο κύριος Χαρχαλάκης, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Έτσι ήρθε η παραίτηση. Τότε ο κ. Χαρχαλάκης όρισε υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης τον κύριο Γ.Στ. Μετά τη σύλληψή του, για τους γνωστούς λόγους, -χωρίς ποτέ να τον παύσει επισήμως- όρισε ως υπεύθυνη δημοτική υπάλληλο, επαναλαμβάνοντας τις βαρύγδουπες δηλώσεις για νομιμοποίηση της Βιβλιοθήκης ως οργανισμό καθώς και για επέκτασή της! 
Έλεγε ο κ. Χαρχαλάκης το 2015:
 "Ο Δήμος Κυθήρων έχει ετοιμάσει πρόγραμμα αναβάθμισης (και όχι υποβάθμισης όπως ψευδώς διαδίδεται) των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, κύκλο διαλέξεων ιστορικού και λοιπού περιεχομένου, παροχή εκπαιδευτικής στήριξης σε μαθητές με αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες..."
Τίποτε από αυτά δεν έγινε.
Την επόμενη χρονιά φιλόλογος του Λυκείου ανέλαβε και έστησε μια ομάδα Φιλαναγνωσίας. Και για αυτόν όμως διαδόθηκαν φήμες, πάλι από τον στενό κύκλο του κ. Χαρχαλάκη,  με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και αυτός από τη Βιβλιοθήκη.
Από τότε η Βιβλιοθήκη άρχισε να πεθαίνει. Είναι ουσιαστικά νεκρή. Λειτουργεί μέσω προγράμματος  ΟΑΕΔ με ωράριο 8-2, ωράριο απαγορευτικό για μικρούς και μεγάλους.
Η Βιβλιοθήκη έχει ανάγκη από υπάλληλο Βιβλιοθηκονόμο και μια ομάδα εθελοντών δίπλα στον υπάλληλο. Με Δήμαρχο όμως τον κ. Χαρχαλάκη δεν θα επιτρέψει να γίνει αυτό ποτέ.

Το 2015 γραφόταν για τη Βιβλιοθήκη και το θεατρικό της τμήμα που αριθμούσε 30 παιδιά:
" Έχουμε λοιπόν μια Βιβλιοθήκη που μέσα από την θεατρική δραστηριότητα τράβηξε σαν μέλι τα παιδιά, βούιξε, ζωντάνεψε, κάλεσε και την υπόλοιπη Κοινότητα να συμμετάσχει και αργότερα πήγε κι αλλού να παρουσιάσει το Έργο (η παράσταση ανέβηκε και στον Ποταμό, στον χώρο της "παράνομης" παιδικής χαράς") . Τέτοιες δράσεις από εμπνευσμένους και ακάματους ανθρώπους χρειάζονται για να λειτουργήσει η Ομάδα -γιατί σήμερα τα παιδιά μας επικοινωνούν με κινητά και κομπιούτερ - για να ζωντανεύει ένας χώρος γεμάτος ενδιαφέροντα βιβλία, για να μυούνται τα παιδιά στην ανάληψη ευθύνης και στην ουσιαστική έκθεση στους άλλους...." Αγνή Στρουμπούλη, Αφηγήτρια Παραμυθιών/ Παραγωγός Εκπομπών Λόγου στην ΕΡΑ.
Αυτή ήταν η Βιβλιοθήκη το 2015 σε πλήρη αντίθεση με τώρα που απλώς είναι ανοιχτή 8-2!
Τέσσερα χρόνια μετά εξακολουθώ και είμαι με παιδιά, εξακολουθώ και ανεβάζω θεατρικά στη Μητρόπολη Κυθήρων, και ευχαριστώ γι αυτό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. Στη Βιβλιοθήκη όμως δεν ανέβηκε ποτέ πια θεατρικό. Η Βιβλιοθήκη είναι νεκρή.
 Και δύο εικόνες, η μία από την παράσταση τον Ιούνιο του 2015 και η άλλη από το Φθινόπωρο του 2015.

Σοφία Νέζη

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 155η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

            Μοσχάτο, 20 Μαΐου 2019
            Α.Π.: 913




ΠΡΟΣ: 1) Δήμαρχο Κυθήρων
                κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη

 2) Νομαρχιακή Οργάνωση A’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
                 Υπ΄ όψη Προέδρου
                 κ. Βοϊδονικόλα Ιωάννη
                 & των μελών του Δ.Σ.



Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Κυθήρων διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις για την 155η Επέτειο της Ενώσεως των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, όπου θα παραστεί ως εκπρόσωπος του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κυθήρων, κ. Αδαμαντία Κορώνη.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
Με εκτίμηση,

                                                                                                                                                  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ  ΚΟΝΤΑΔΑΚΗΣ
                                                            ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 155η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ


Φωτογραφικό υλικό από την σημερινή ημέρα στην Χώρα θα και video
adelin 107,3 fm 


Παυλόπουλος: Δεν πρόκειται ν' αποδεχθούμε παραβιάσεις του δικαίου της θάλασσας

Την αποφασιστικότητα Ελλάδας και Κύπρου να μην αποδεχθούν, κατ' ουδένα τρόπο, παραβιάσεις του Δικαίου της Θάλασσας από την Τουρκία, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τα Κύθηρα όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 155ης Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα.
Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες προκλητικές παραβιάσεις, εκ μέρους της Τουρκίας, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι «δεν πρόκειται ν' αποδεχθούμε, κατ' ουδένα τρόπο, παραβιάσεις του Δικαίου της Θάλασσας -κατά τη Συνθήκη του Montego Bay του 1982, η οποία δεσμεύει την Τουρκία με τη μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου- πολλώ μάλλον, όταν κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σ' ένα εξαιρετικά αρνητικό και επικίνδυνο προηγούμενο αμφισβήτησης της in concreto Διεθνούς Νομιμότητας και από άλλα κράτη».
Μάλιστα, σημείωσε ότι το πόσο ισχυρή είναι η κατά τ' ανωτέρω θέση της Ελλάδας και της Κύπρου, καταδεικνύεται μ' ενάργεια και από το ότι αποτελεί και θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Υπενθύμισε, επίσης, ότι «εμείς οι Έλληνες, θεωρούμε, διαχρονικώς, την πατρίδα μας ως αναπόσπαστο μέλος της διεθνούς κοινότητας και ως βασικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης» και πρόσθεσε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουμε τη φιλία και καλή γειτονία με όλα τα κράτη της περιοχής, ενώ ευνοούμε, εμπράκτως, την ευρωπαϊκή προοπτική όσων από αυτά δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας. Όμως αυτή η φιλία, η καλή γειτονία και η ευρωπαϊκή προοπτική έχουν ως θεμελιώδη προϋπόθεση τον, εκ μέρους τους, πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου».
Παράλληλα, επισήμανε ότι προς αυτή την κατεύθυνση δεν νοούνται, από την πλευρά μας, ουδεμίας μορφής εκπτώσεις ή υποχωρήσεις. «Επισημαίνω δε -και αυτή η επισήμανση απευθύνεται ιδίως προς την γείτονα Τουρκία- ότι ο ως άνω σεβασμός συνεπάγεται και τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό των Συνόρων, του Εδάφους, της Κυριαρχίας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας, προσθέτοντας και το εξής αυτονόητο: Ότι ουδείς μπορεί να παραβλέπει ότι πρόκειται και για Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διευκρίνισε.
Ακολούθως, χαρακτήρισε ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι ξαναβρίσκεται στα Κύθηρα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 155ης Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα και επανέλαβε τους υψηλούς συμβολισμούς των Κυθήρων από αρχαιοϊστορική άποψη, υπενθυμίζοντας τα πολύτιμα στοιχεία από την έρευνα των ευρημάτων του Ναυαγίου των Αντικυθήρων και του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων, καθώς και την προσφορά τους στη νεότερη ιστορία του Έθνους.
ΠΗΓΗ http://www.enikos.gr