Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δίδονται για την κουνουποκτονία και το κουνούπι και η σκνίπα πήγαιναν και πηγαίνουν σύννεφο.

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δίδονται για την κουνουποκτονία

και το κουνούπι και η σκνίπα πήγαιναν και πηγαίνουν σύννεφο.

«Γίναμε άλογα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών» φώναζε πριν πέντε χρόνια ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου τότε που ήταν Περιφερειάρχης ο Τατούλης.

«Παίζει παιχνίδια με την υγεία των πολιτών ο Νίκας» φωνάζει σήμερα ο Τατούλης.

Αυτά και άλλα στελέχη της ΝΔ, εντός και εκτός της γαλάζιας πολυκατοικίας που πότε αγαπιούνται και πότε μαλώνουν, παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων στη Πελοπόννησο.

Αφού συρρίκνωσαν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ιδιωτικοποίησαν ακόμα και τον έλεγχο και την επίβλεψη του όποιου προγράμματος κουνουποκτονίας, αφού όπως προκλητικά οι ίδιοι δηλώνουν «παρεμβαίνουν για να αναδειχθούν ανάδοχοι κουνουποκτονίας της προτίμησής τους» βρίζονται πάνω στα αποκαΐδια της δικής τους πολιτικής. Μόνη τους έγνοια είναι ποιος θα πάρει ή θα διαχειριστεί τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την κουνουποκτονία στη Πελοπόννησο.

Επειδή είναι σίγουρο ότι, αν υπάρξει εμπλοκή με ενστάσεις στο διαγωνισμό που ακόμα δεν έχει βγει στον αέρα, θα έχουμε ανάδοχο μετά τον Σεπτέμβρη, είναι ανάγκη να παρέμβουν τώρα οι Δημοτικές Αρχές, έστω και στο και πέντε.

Να πάρουν τώρα με συνοπτικές διαδικασίες τα εντομοκτόνα, να οργανώσουν συνεργεία κουνουποκτονίας από εθελοντές αγρότες-κατοίκους αλλά και αυτοαπασχολούμενους, να δράσουν άμεσα, γιατί αν είναι τώρα δύσκολη η κατάσταση με τα κουνούπια, θα γίνει αφόρητη τους επόμενους μήνες.

Επειδή κάθε χρόνο θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα είναι ανάγκη τουλάχιστον ο έλεγχος και η επίβλεψη της κουνουποκτονίας να γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας που πρέπει να στελεχωθούν και να ενισχυθούν.

Η ιδιωτικοποίηση τέτοιων υπηρεσιών και έργων όπως της κουνουποκτονίας, της δακοκτονίας, της μεταφοράς των μαθητών κλπ. είναι η ρίζα του κακού. Διατίθενται κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες, σε αναπτυξιακές, σε ΜΚΟ και ΚοινΣΕΠ και η ζωή των πλατειών λαϊκών στρωμάτων γίνεται κάθε χρόνο και πιο αβίωτη.                  

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δε θα επιτρέψουμε τη νομοθέτηση της “εργασιακής ζούγκλας” που οραματίζονται.

🔴 Δεν θα μας γυρίσουν στον 19ο αιώνα.
👉 Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα.
👉 Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Πέμπτη 10 Ιουνίου.
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ πραγματοποίησαν μια σειρά από δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου και το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο την Πέμπτη στις 10 Ιουνίου Πλ. Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί
Από 1η Ιουνίου έως σήμερα:
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ μαζί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μαζική κινητοποίησή ενημέρωσης στην Πλ. Ελευθερίας του Κορυδαλλού για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα νέα μέτρα του αντιδραστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΟΜ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Πειραιά
Περιοδείες σε υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά- ΟΠΑΝ -Δημοτολόγιο -ΚΕΠ –Ληξιαρχείο, στον ΟΑΕΔ Πειραιά, ΕΦΚΑ Aγ Σοφίας, τα πολυκαταστήματα Hondos Center και Notos Galerry - ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας που καταργεί το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά και για την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους συζητώντας με τους εργαζόμενους για το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΟΜ Νίκαιας ενημερωτικές περιοδείες σε λαϊκές αγορές, εμπορικούς δρόμους, στο ΜΕΤΡΟ και δημόσιες υπηρεσίες.
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της Δ ' κοινότητας Μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων για την απεργία της Πέμπτης στην Παλιά Κοκκινιά και τα Kαμίνια του Πειραιά
ΟΜ A ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Ενημέρωση για την απεργία σε συγκεκριμένους χώρους εργασίας (κομμωτήρια, στούντιο περιποίησης άκρων, ινστιτούτα ομορφιάς), δίνοντας έμφαση στα έμφυλα χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου και στις επιπτώσεις του στις εργαζόμενες γυναίκες.
ΟΜ Β ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Ενημέρωση για την απεργία στα μαγαζιά του Πειραιά .
ΟΜ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ , stand ενημέρωσης τοποθετήθηκε στην πλατεία Λαού και περιοδείες για μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ρ/Σ ADELIN FM:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΤΡΙΦΥΛΛΗ


Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Μάνο Tριφύλλη δημοτικό σύμβουλο της παράταξης ¨Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ¨για το μεγάλο του ενδιαφέρον και την συμπαράσταση του σχετικά με την υπόθεση της άνανδρης δολιοφθοράς -επίθεσης με καυστικό υγρό κατά των (2) οχημάτων των ιδιοκτητών του Ρ/Σ ADELIN FM την νύχτα της Κυριακής 06/06.2021

ADELIN 107,3 FM.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Ο εξοπλισμός ενός κουρείου στα Κύθηρα το 19ο αι.



Στα παλιά μπαρμπέρικα επικρατούσε μια χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Οι εκλεκτοί πελάτες εμπιστεύονταν τα μυστικά τους στο μπαρμπέρη, που έπρεπε απαραιτήτως να έχει δύο σπουδαία προσόντα. Να είναι εχέμυθος και να συμφωνεί πάντα με τον πελάτη.

Οι παλιοί μπαρμπέρηδες ήταν οι εξομολόγοι, τα φιλαράκια, οι διασκεδαστές. Δουλεύοντας τα ξυριστικά σύνεργα, ή τα σύνεργα του κουρέματος έλεγαν διασκεδαστικές ιστορίες, έκαναν πειράγματα και δημιουργούσαν ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Εδώ στην παλιά Χώρα Κυθήρων είχε πολλά μπαρμπέρικα με κορυφαίο ανάμεσά τους το κουρείο του αξέχαστου Αντζόλου Πετρόχειλου με τη σχολαστική καθαριότητα και την ψυχαγωγία που προσέφερε στον κάθε πελάτη. Τα αστεία του και οι φάρσες του άφησαν εποχή.

Σε ένα ινβεντάριο στα Κύθηρα του 1863 αναφέρονται τα παρακάτω εργαλεία κουρείου:
Δέκα ξυράφια
Δύο ψαλίδια
Τέσσαραις λεγιέναις από τενεκέδαις
Τρεις τενεκέδαιςς του νερού
Δύο καθρέπται στρογγυλοί
Ένα πιθάρι του νερού
Ένας τροχός διά τα ξυράφια
Ένα χαλκωματάκι παλαιόν
Δεκαπέντε μπόλιαιες βαμπακεραίς
Τέσσαρα λουριά των ξυραφίων
Δύο παλιαίς καθήγκλαις
Ένα μικρόν κιβώτιον μικρότατον
Τέσσαραις τανάλιαις των οδόντων
Μία θήκη ξυραφίων
Δύο βρούτσαις των μαλιών

Θα πρέπει να υπενθυμίσομε ότι την εποχή εκείνη ο κουρέας έκανε χρέη οδοντιάτρου. Η εποχή του κουρέα-χειρουργού ξεκινά από το Μεσαίωνα. Οι κουρείς έκαναν αφαίμαξη, βεντούζες, άνοιγαν αποστήματα, σταματούσαν αιμορραγίες, έβγαζαν δόντια κ.τ.λ.

.eleniharou.gr

(28) ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:

Στη σύλληψη 61χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας για παράβαση του νόμου 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις” όπως ισχύει και του νόμου 2168/1993 “περί όπλων”.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 61χρονος από τα ανωτέρω στελέχη, στην παλαιά γέφυρα Χαλκίδας, να έχει στην κατοχή του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους πέντε γραμμαρίων (5gr).

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του ημεδαπού και στον αύλιο χώρο αυτής, όπου βρέθηκαν τα κάτωθι:

-ένα κιλό (1kg) ακατέργαστης κάνναβης εντός νάιλον συσκευασίας,

-είκοσι οκτώ (28) δενδρύλλια διαφόρων υψών,

-ένα (01) όπλο,

-εκατόν δύο (102) φυσίγγια

-μια (01) ζυγαριά ακριβείας και

-ένα (01) κινητό τηλέφωνο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ευρήματα.


Η ενεργοποίηση της «Αλβανικής Μαφίας» και στο …Μέτωπο Πάτρας -Ζακύνθου

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

H σύγκρουση «επιγόνων» μετά τη διάλυση – το 2018 – του δικτύου προστασίας 1.000 νυχτερινών κέντρων, λεσχών, οίκων ανοχής αλλά και διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. Οι νέες μεθοδεύσεις της «αλβανικής μαφίας», η οποία μετά τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το 2017 επανέρχεται δριμύτερη.

Οι διαμάχες Ελλήνων ποινικών στον «άξονα» Αθήνα – Πάτρα – Ζάκυνθος για τους ελέγχους νυχτερινών κέντρων, αλλά και πολλών μορφών λαθρεμπορίου, όπου υπάρχει και εμπλοκή επίορκων αστυνομικών, και τέλος η αναδιανομή του «φέουδου» της Βορειοανατολικής Αττικής (κυρίως στις περιοχές Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο κ.ά.) είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» τα τέσσερα «μέτωπα» στο εγχώριο οργανωμένο έγκλημα που προκαλούν τα αλλεπάλληλα «συμβόλαια θανάτου».



Με σαφείς ενδείξεις ότι οι δολοφονίες, καταμεσής του δρόμου, από τουλάχιστον 20-25 Έλληνες και αλλοδαπούς πληρωμένους εκτελεστές μπορεί να συνεχιστούν, αφού οι διαμάχες μεταξύ των εγκληματικών φατριών, αντί να λύνονται, διευρύνονται.

Με ενδείξεις, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, ότι επιχειρείται δυναμική παρέμβαση στον «κόσμο της νύχτας» και νεαρών αλλοδαπών ποινικών που μέχρι τώρα ήταν σε περιφερειακούς ρόλους. Με το τέλος της καραντίνας να λειτουργεί… εκτονωτικά για τις εκκρεμότητες των συμμοριών που αφορούν όχι μόνο τις εκβιάσεις αλλά και το λαθρεμπόριο καυσίμων, ναρκωτικών και σειρά ύποπτων επενδύσεων σε εστιατόρια, αρτοποιεία κ.ά.

Η μάχη των φατριών για την αρχηγία

Το μέτωπο αυτό φέρεται να προκαλεί και τη μεγαλύτερη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. και είναι αυτό που έχει οδηγήσει στη δολοφονία των ιδιωτών (ορισμένοι με ποινικό παρελθόν) Μανώλη ΚαραγιάννηΠαναγιώτη ΣιτοκωνσταντίνουΔημήτρη ΜάλαμαΚώστα ΑσημακόπουλουΔημήτρη Καπέ, όπως και σε απόπειρες δολοφονίας άλλων ατόμων από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι πρόσφατα. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο και η αποτρόπαια εν ψυχρώ δολοφονία – στις αρχές Απριλίου στον Αλιμο – του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ να σχετίζεται με το ίδιο ποινικό «σύστημα».

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «οι εν λόγω εγκληματικές ενέργειες (σ.σ.: πλην Καραϊβάζ) συνδέονται μεταξύ τους και σχετίζονται με διαμάχες που ανέκυψαν μετά τη δολοφονία του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου τον Μάιο του 2018.

Ο τελευταίος είχε σειρά «επαφών» με σημαντικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πολιτικούς παράγοντες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ορισμένους ποινικούς. Αρχικά επιχειρήθηκε να υπάρξει εκδικητική επίθεση για τη δολοφονία του, ενώ στη συνέχεια προέκυψαν συγκρούσεις μεταξύ ιδιωτών – κυρίως στα δυτικά προάστια -, οι οποίοι ήθελαν να έχουν τον κύριο πλέον ρόλο στο δίκτυο εισπράξεων ποσού της τάξης του 1 εκατ. ευρώ μηνιαίως από 1.000 «μαγαζιά» της Αττικής, αλλά και στη Μύκονο και σε άλλα θέρετρα, σε συνεργασία με ορισμένους επίορκους αστυνομικούς.

Πρόκειται για τα δεδομένα μυστικής έρευνας της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2017 που οδήγησε προσφάτως σε δίωξη σε βάρος 19 ατόμων (πρώην στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., δικηγόρων κ.ά.) με την κατηγορία χρηματισμού κρατικών υπαλλήλων. Κάτι που αμφισβητείται από τους κατηγορουμένους».

Ετσι, σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., άρχισαν δολοφονίες γιατί κάποιοι ιδιώτες ήθελαν αυτοί να αναλάβουν τα ηνία του παράνομου «δικτύου» και υπήρξαν πληροφορίες σε αντιπάλους τους ότι σχεδίαζαν την εξόντωσή τους και ότι είχαν στρατολογήσει συνεργάτες τους κ.λπ.

Με αποτέλεσμα να αρχίσουν τις επιδεικτικές εγκληματικές ενέργειες (ένας εξ αυτών πυροβολήθηκε στο Χαϊδάρι ενώ τον συνόδευαν δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας) προκειμένου να έχουν τον πρώτο λόγο στη διάδοχη κατάσταση αλλά και για να προλάβουν «συμβόλαια θανάτου» σε βάρος τους. Οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αναφέρουν ότι ο «εμφύλιος» στον χώρο της νύχτας και οι διαδικασίες εγκληματικής αυτορρύθμισης θα συνεχιστούν όσον αφορά αυτό το μέτωπο.

Η ενεργοποίηση της «αλβανικής μαφίας»

Το δεύτερο σημείο που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. είναι η επανενεργοποίηση της «αλβανικής μαφίας», η οποία φαίνεται να σχετίζεται με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 32χρονου αλβανού ποινικού πριν από μία εβδομάδα σε κατάστημα στα Σεπόλια.

Το θύμα της εγκληματικής επίθεσης είχε κατηγορηθεί ως ανήλικος για δολοφονία, είχε ενταχθεί από την περίοδο 2005-2006 στην αλβανική μαφία, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. διέθετε πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε από Έλληνες ποινικούς σε ένα-δύο συμβόλαια θανάτου που είχαν καταγραφεί προ δεκαετίας.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είχε γίνει «στόχος» δύο διαφορετικών συμμοριών Αλβανών οι οποίες την περίοδο 2006-2008 είχαν σκοτώσει 11 ανθρώπους, είχαν τραυματίσει άλλους 13, ενώ μέλη τους είχαν προβεί παλαιότερα σε απαγωγές, ληστρικές επιθέσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Εναντίον του 32χρονου είχαν γίνει τέσσερις ένοπλες επιθέσεις και είχε τραυματιστεί την περίοδο 2007-2021.

Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ, πλέον, εξετάζει ως βασικό σενάριο η αιματηρή επίθεση στα Σεπόλια να σηματοδοτεί την επανενεργοποίηση τμήματος της αλβανικής μαφίας που συνδέθηκε με τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου το φθινόπωρο του 2017 στην οδό Ασκληπιού, όπως και με άλλες αιματηρές επιθέσεις και ληστείες στο κέντρο της Αθήνας καθώς και με τρεις δολοφονίες ομοεθνών τους εντός φυλακών.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί ποινικοί – ορισμένοι είναι φυλακισμένοι – έχουν πάλι την άνεση κινήσεων να προχωρήσουν σε νέο κύκλο επιθέσεων που θα αυξήσουν τον αριθμό των συμβολαίων θανάτου εντός και εκτός Αττικής.

Το κύκλωμα Πάτρα – Ζάκυνθος

Το τρίτο μέτωπο που έχει «βάση» στην Πάτρα και στη Ζάκυνθο φέρεται να σχετίζεται με τη δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου από την Πάτρα Τάσου Μπερδέση (φωτογραφία) αλλά και με εκείνη πριν από έναν μήνα του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Καθότι και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται να υπάρχει «γέφυρα» ποινικών με την Αθήνα, ενώ στα κυκλώματα στην Πάτρα και στο «Φιόρο του Λεβάντε» φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή πολλών επίορκων αστυνομικών που έρχονται σε επαφές με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Ο 39χρονος πυγμάχος είχε συλληφθεί το 2006 μαζί με άλλα 25 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για κυκλώματα της νύχτας που δρούσαν στην Πάτρα, είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, το 2013 φέρεται να είχε υποβοηθήσει στην υπόθαλψη στην Αθήνα κακοποιών από την Πάτρα που είχαν προχωρήσει σε εκδικητικές δολοφονικές επιθέσεις.

Επίσης το 2015 κατηγορήθηκε για μέλος συμμορίας κακοποιών (με εννέα συνολικά μέλη) από τα δυτικά προάστια που πουλούσε προστασία στην Αθήνα και στην Κορινθία. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σαφείς ενδείξεις ότι η δολοφονία του συνδέεται με επεισόδια και διενέξεις που είχε τα τελευταία χρόνια σε νυχτερινά κέντρα στην Πάτρα με ποινικούς της περιοχής που ασχολούνταν με εκβιάσεις, ληστείες κ.λπ.

Οι διάδοχοι του… «Κεφάλα»

Το τέταρτο μέτωπο αφορά τη δολοφονία – στα μέσα Μαΐου έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση – 58χρονου ιδιώτη με το ψευδώνυμο «Κεφάλας» που θεωρείται ότι πουλούσε «προστασία» σε νυχτερινά κέντρα στη Βορειοανατολική Αττική, και κυρίως σε περιοχές ανάμεσα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Σε αυτή την περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. έχει περισσότερες ενδείξεις για τους οργανωτές της επίθεσης, οι οποίοι φαίνεται να στόχευαν στη δολοφονική «απόσυρση» του 58χρονου προκειμένου να αναλάβουν αυτοί τον έλεγχο της περιοχής. Κάτι που ήδη φαίνεται να έχουν επιχειρήσει

veteranos.gr

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη τέλεση απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και πλαστογραφιών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας



Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη τέλεση απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και πλαστογραφιών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας

Οι συγκεκριμένες απάτες διαπράττονταν με τις μεθόδους « Sim Swapping » (αλλαγή – αντικατάσταση κάρτας κινητού τηλεφώνου) και « Phishing » (ηλεκτρονικό ψάρεμα στοιχείων)

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν σε περιοχές της Αττικής συνολικά (9) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και (2) «αρχηγικά» της στελέχη

Το τρίτο «αρχηγικό» στέλεχος της οργάνωσης είναι έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης του Εξωτερικού, ενώ ένα ακόμη μέλος της είχε συλληφθεί πρόσφατα στην Κέρκυρα

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, έχουν ταυτοποιηθεί επιπλέον (22) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (34) περιπτώσεις απάτης – πλαστογραφίας και (3) απόπειρες, ενώ η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των (419.695) ευρώ

Κατασχέθηκαν πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών Sim , ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρηματικό ποσό, πληθώρα ανδρικών ρολογιών μεγάλης αξίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δίκυκλη μοτοσικλέτα, σκάφος, τραπεζικές κάρτες κλώνοι, πλαστικοποιητές, σφραγίδες Υπηρεσιών αμφιβόλου γνησιότητας κ.α.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξαρθρώθηκε πολυμελής διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη τέλεση απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και πλαστογραφιών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.

Η αποδόμηση της σπείρας, είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης, ανάλυσης και αξιοποίησης στοιχείων και δεδομένων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα, ενώ αναπτύχθηκε συνεργασία και με αστυνομικές Αρχές Ευρωπαϊκών χωρών.

Σε ευρεία – συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε χθες (08-06-2021) το πρωί, σε περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και δύο (2) «αρχηγικά» της στελέχη.

Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς και τέσσερις ημεδαπούς, εκ των οποίων τρεις άνδρες και έξι γυναίκες.

Όπως προέκυψε, στην συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση ανήκουν ακόμη ένας αλλοδαπός (τρίτο «αρχηγικό» στέλεχος), ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης του Εξωτερικού, καθώς και ένας αλλοδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας και παραμένει κρατούμενος, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Επιπλέον, εκτός των ανωτέρω (11) μελών, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα (22) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οκτώ ημεδαποί και δεκατέσσερις αλλοδαποί.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη απατών και πλαστογραφιών, διακεκριμένη υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου του 2020, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση και διακριτούς ρόλους, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική τέλεση απατών και αφαίρεση χρημάτων από πολίτες, ανά την Ελληνική Επικράτεια, οι οποίοι ήταν κάτοχοι λογαριασμών « Internet Banking » σε διάφορα Ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης τους, τελούσαν απάτες ενεργώντας με δύο μεθόδους:

  • Απάτες που τελούνται με την μέθοδο SIM Swapping (αντικατάσταση/ αλλαγή κάρτας SIM κινητού τηλεφώνου) και
  • Απάτες που τελούνται με την μέθοδο που είναι γνωστή ως «Phishing» (ηλεκτρονικό ψάρεμα στοιχείων).

Με τις συγκεκριμένες μορφές απάτης, τα μέλη της σπείρας προέβαιναν στην υποκλοπή και χρήση προσωπικών στοιχείων και δεδομένων των θυμάτων, όπως κωδικούς πρόσβασης Internet Banking, κωδικούς πρόσβασης θυρίδων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του θύματος κ.λ.π., με αποτέλεσμα την παράνομη πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και ακολούθως, εν αγνοία του θύματος, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών και καρπώνονταν το παράνομο οικονομικό όφελος.

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν (34) περιπτώσεις απάτης – πλαστογραφίας και (3) απόπειρες, σε βάρος πολιτών διαφόρων περιοχών της χώρας (Αττική, Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κέρκυρα Καβάλα, Ιτέα, Χαλκίδα, Πύργο Ηλείας, Κατερίνη, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Αμφιλοχία, κ.λ.π.).

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των (419.695) ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των (527.765) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε (10) οικίες, ένα κατάστημα και άλλους χώρους των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πληθώρα κινητών τηλεφώνων, καρτών Sim και ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των (8.840) ευρώ,
  • πληθώρα ανδρικών ρολογιών, διαφόρων μαρκών, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • δίκυκλη μοτοσικλέτα,
  • ταχύπλοο σκάφος,
  • τραπεζικές κάρτες – κλώνοι,
  • έγγραφα τραπεζών και ταυτοποίησης τρίτων προσώπων,
  • πλαστικοποιητές,
  • σφραγίδες Υπηρεσιών, αμφιβόλου γνησιότητας, κ.λ.π.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομικής Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών από φαινόμενα εξαπάτησης, παραθέτει μεθοδολογία δράσης και χρήσιμες συμβουλές, για αποφυγή περιπτώσεων υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με τη χρήση τεχνικών «ηλεκτρονικού ψαρέματος» ( phishing ) .

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέθοδο, οι δράστες αποστέλλουν μαζικά emails προς τους πολίτες, με εμφανιζόμενο αποστολέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχυδρομείου , επιχειρώντας να υποκλέψουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με διάφορες προφάσεις.

Τα emails εμπεριέχουν συνδέσμους (links), που οδηγούν σε ιστοσελίδες στις οποίες πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία εισόδου σε online λογαριασμούς ( email , socialmedia , webbanking ), αλλά και καρτών πληρωμών .

Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης του email συμπληρώσει τα στοιχεία που του ζητούνται, οι δράστες τα αξιοποιούν είτε για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς του θύματος, είτε για να προβούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς εξουσιοδότηση , με χρήση των υποκλαπέντων στοιχείων καρτών.

Επισημαίνεται ότι τα emails αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής , καθότι παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή . Στο πλαίσιο αυτό οι χρήστες του Διαδικτύου που τα λαμβάνουν καλούνται:

  • να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους,
  • να μην απαντούν στα μηνύματα,
  • να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών, καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μεθοδολογία phishing παρουσιάζονται στον ιστότοπο: https://cyberalert.gr/phising/ της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση όλων των μορφών εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.








Τα νησιά του Σαρωνικού στην Αττική, είναι υποψήφια για το βραβείο "Greece's Leading Island Destination 2021" των World Travel Awards.

Τα νησιά του Σαρωνικού στην Αττική, είναι υποψήφια για το βραβείο "Greece's Leading Island Destination 2021" των World Travel Awards.

Δείξτε την αγάπη σας για όλους τους νησιωτικούς προορισμούς της Αττικής (Σαλαμίνα, Αγκίστρι, Αίγινα, Πόρος, Ύδρα και Σπέτσες στο Σαρωνικό κόλπο, όπως και στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα) υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα της Αττικής.
Εγγραφείτε και υποβάλετε την ψήφο σας μέχρι τις 14 Ιουλίου 2021.
Δείτε όλες τις υποψηφιότητες για το ίδιο βραβείο εδώ:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 10/6 ΣΕ ΛΑΧΙ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ


 Όπως γνωστοποίησε ο ΔΕΔΔΗΕ, την Πέμπτη 10/6 θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας.

Ειδικότερα

Από 09:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος σε:

Λάχι, Άγιο Νικόλαο Βοιών, Βελανίδια

Η διακοπή οφείλεται σε απαραίτητες τεχνικές εργασίες

Υπογραμμίζεται ότι η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναγραφόμενη ώρα, γι’ αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση.

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ Pfizer-BioNTech


 

ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα: Η ΦΤΩΧΕΙΑ


 

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΛΑΙΑΣΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΛΑΙΑΣΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

Κατατέθηκε πρόταση χρηματοδότησης του Αλιευτικού καταφυγίου Ελαίας από τον ΔήμοΜονεμβασίας, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο Λακωνίας στοΕπιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιεία, προϋπολογισμού 1.360.000 €Πιο συγκεκριμένα, στο Πλάνο Ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών της ευρύτερης περιοχήςτου Δήμου Μονεμβασίας, προβλέπεται η βελτίωση και η επέκταση του αλιευτικούκαταφυγίου Ελαίας.Τα προτεινόμενα έργα περιλαμβάνουν επέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 30,50 m στηνίδια διεύθυνση, με εξωτερική προστασία από φυσικούς ογκόλιθους και βάθος -4,0m για όλοτο μήκος του.Προβλέπεται επίσης ανακατασκευή των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων με συνολικό μήκος26.90 m καθώς και καινούρια επίστρωση της ανωδομής. Το πλάτος της επέκτασης παραμένει όπως και στο υπάρχον. Προτείνονται επίσης κρηπιδώματα κατά μήκος του υφιστάμενου τοίχου σε διεύθυνσηανατολική πλάτους 4,0m και μήκους 94,33m μέχρι το όριο της εκσκαφής στο -4,0 m ενώακολουθεί διαμόρφωση του χώρου με λιθορριπή για το υπόλοιπο τμήμα πλησίον τηςπαραλίας μήκους 56,50m να μπορεί να εξυπηρετεί μεγάλο μέρος από τα μικρά αλιευτικάσκάφη της περιοχής ώστε αυτά να μην χρειάζεται να καταλαμβάνουν τον πολύτιμο χώροτων κρηπιδωμάτων. Η απαιτούμενη προστασία του προσήνεμου μόλου περιλαμβάνει φυσικούς ογκόλιθουςθωράκισης, ατομικού βάρους 8 έως 10 tn με στάθμη στέψης 5 m+5.0 m. Όλα τα κρηπιδώματα θα έχουν λιθεπένδυση των ορατών τους όψεων ώστε να δένουν μετον παραδοσιακό χαρακτήρα του υπάρχοντος λιμένος. Τα κρηπιδώματα θα κατασκευαστούν με τεχνητούς ογκόλιθους και η ανωδομή θα είναιστην στάθμη +1,0 m.Στην σκυροδέτηση της ανωδομής των κρηπιδωμάτων θα ενσωματωθούν αγωγοί απόP.V.C. με φρεάτια ανά περίπου 10m για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σταπροσορμίζοντα σκάφη.Σε όλο το μήκος των έργων θα υπάρχει εξοπλισμός πρόσδεσης, από χυτοχαλύβδινεςδέστρες, ανά περίπου 10m για τα μεγαλύτερα σκάφη και κρίκους προσδέσεως ανά 3 m γιατα μικρότερα.Επειδή το πρόβλημα ελλιμενισμού τους καλοκαιρινούς μήνες είναι έντονο προτείνεται στοεσωτερικό του λιμένος να δημιουργηθεί θέση αγκυροβολίου 3,10 Χ3,10m.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ Γ. ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ