Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

An Island Named Desire!

Tomorrow night at the Free University in Berlin: An Island Named Desire! If you're in town this is your big chance to take part in the final Audience Test of the film before we lock it down for the premiere. The academic staff at the Modern Greek department of Berlin's main university are showing the film as part of their Modern Greek Colloquium series. All welcome!
 James Prineas

Απαγορεύεται το χύμα τσίπουρο σε εστιατόρια, καφενεία αλλά και κάβες


Καταστήματα εστίασης όπως εστιατόρια, καφενεία αλλά και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (κάβες) παραβιάζουν το θεσμικό πλαίσιο για την πώληση χύμα τσίπουρου και τσικουδιάς, αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα «Τσίπουρο» και «Τσικουδιά» κατά παράβαση των διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε όλο το φάσμα της αλυσίδας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των άλλων και σε καταστήματα εστίασης και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (Κάβες).
Οπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της προαναφερθείσας απόφασης, το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) και οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους και στα λοιπά έγγραφα διακίνησης και εμπορίας, απαγορεύεται.
Προκειμένου να τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή έχει εντάξει στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των ως άνω προϊόντων.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης «η ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων μέσω της προστασίας των εμπορικών σημάτων, καθώς και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποτελούν κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής μας.»
ΠΗΓΗ  dikaiologitika.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Νεαπολίτης στην καταγωγή Θεόδωρος Μίχας


Το απόγευμα του Σαββάτου «έφυγε» από την ζωή ο  Θοδωρής Μίχας, μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ.

Γεννήθηκε το 1945 από φτωχή και πολύτεκνη οικογένεια στη Νεάπολη Λακωνίας. Ναυτεργάτης από 23 ετών, εντάχθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη και αμέσως μετά τη χούντα οργανώθηκε στην Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών (ΚΟΝ). Την περίοδο 1987 - 1991 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Περάματος, με το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ. Είχε ενεργή συμμετοχή στο γονεϊκό κίνημα ενώ, ως συνταξιούχος πια ανέπτυξε δράση μέσα από τις γραμμές της ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του συμμετείχε σε όλες τις μάχες του εργατικού - λαϊκού κινήματος και υπηρέτησε αταλάντευτα τις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ. 

 lakones.gr

XANIA.ΨΑΡΕΥΕ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γεωργιούπολης Αποκορώνου Χανίων, μεσημβρινές ώρες χθες, για αλιεία με χρήση εκρηκτικών υλικών στη θαλάσσια περιοχή Ομπροσγιαλού Δήμου Αποκορώνου Χανίων.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε 72χρονος ημεδαπός να εξέρχεται από τη θάλασσα με στολή δύτη και κρατώντας ένα τσουβάλι που περιείχε αλιεύματα συνολικού βάρους 12,34kgr.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 72χρονος, ενώ κατασχέθηκαν ένα (01) ζευγάρι βατραχοπέδιλα, μία (01) μάσκα κατάδυσης με αναπνευστήρα, δύο (02) σάκοι συλλογής ιχθύων και ένα (01) υφασμάτινο τσουβάλι, καθώς και τα ανωτέρω αλιεύματα.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Γέμισε πορτοκάλια o αυτοκινητόδρομος Σπάρτης- Λεύκτρο (photos)


Απίστευτο ατύχημα που κράτησε ώρες κλειστό το δρόμο Σπάρτης – Λεύκτρο έγινε χτες Κυριακή 12 Ιανουαρίου κοντά στα διόδια της Πετρίνας. Ο οδηγός νταλίκας που ήταν γεμάτη πορτοκάλια έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο του οχήματός του, βγήκε από την πορεία του και χτύπησε στο στηθαίο με αποτέλεσμα το όχημα να
ντελαπάρει, να κλείσει τον αυτοκινητόδρομο. Ο δρόμος γέμισε πορτοκάλια και χρειάστηκαν περισσότερες από τέσσερις ώρες για να καθαριστεί ο δρόμος, να απομακρυνθεί το όχημα και να αποκατασταθεί το ένα ρεύμα της κυκλοφορίας.
Φωτογραφίες: messinialive.gr