Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ&ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Κυθήρων
στο πλαίσιο της επικοινωνίας του σχολείου μας με τους γονείς και κηδεμόνες,
σας προσκαλεί
σε ενημερωτική συνάντηση στον χώρο του σχολείου,
στις 26-2-2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30.
Θα γίνει γενική ενημέρωση και θα συζητηθούν
θέματα λειτουργίας του σχολείου, τρόποι για την καλύτερη δυνατή συνεργασία των γονέων και κηδεμόνων με το σχολείο,
αλλά και οποιοδήποτε θέμα θέλετε εσείς να θέσετε προς συζήτηση.


Γενικό Λύκειο Κυθήρων

ΛΑΚΩΝΙΑ: Το πρώτο χαμόγελο φάνηκε στο πρόσωπο του Κώστα


Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις την έμπρακτη ανταπόκριση των ανθρώπων, στο κάλεσμα για βοήθεια του συμπολίτη μας Κώστα Καλλά. Σε τρεις (3) μόλις ημέρες συγκεντρώθηκαν πάνω από 8.000,00€, δίνοντας μας την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να φτάσουμε το στόχο μας.
Το πρώτο χαμόγελο φάνηκε στο πρόσωπο του Κώστα, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση μέσω του monemvasianews.gr, ευχαριστεί όλους εκείνους, που στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στη δύσκολη περιπέτεια της ζωής του.
Και είναι πράγματι όχι μόνο συγκινητικό αλλά και μεγαλειώδες να βλέπεις απέναντί σου πολίτες ευαισθητοποιημένους, τους οποίους όχι μόνο ευχαριστούμε αλλά και επαινούμε για την ενεργό στάση και παρουσία τους.
Άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης, εντός και εκτός Ελλάδος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, δίνοντας το ευλογημένο παρόν και παράλληλα, την βεβαιότητα ότι τις δύσκολες στιγμές δεν είμαστε μόνοι. Κοντά μας βέβαι από την πρώτη στιγμή και ο Δήμος Μονεμβασίας, ο οποίος αφουγκράστηκε το πρόβλημα και έπραξε με τον καλύτερο τρόπο τα δέοντα.
Να υπενθυμίσουμε για ακόμα μια φορά ότι ο Κώστας Καλλάς, από τη Μονεμβασία, ηλικίας 36 ετών , πατέρας δύο παιδιών είχε ένα ατύχημα με το άλογο, στις 12 Οκτωβρίου 2016, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στα οστά του προσώπου του.

Ο Κώστας Καλλάς όπως είναι σήμερα
Μετά από αρκετές νοσηλείες και πολλές ημέρες διασωληνωμένος στην Εντατική,  ο Κώστας σήμερα έχει διαρροή εγκεφαλονωτιαίου υγρού από τη μύτη, με κίνδυνο μόλυνσης απειλητικό για τη ζωή του, καθώς υπάρχει ανοικτή δίοδος για να περάσουν μικρόβια από τη μύτη του στον εγκέφαλο του.
Πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα για να αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα. Επιπρόσθετα οι πολλές ημέρες νοσηλείας στην εντατική του προκάλεσαν δυσλειτουργία και στα δύο του πόδια, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί μερική αναπηρία, να μην μπορεί να εργασθεί και να πρέπει να υποβληθεί σε ένα χειρουργείο στο κάθε πόδι.
Τα τρία (3) χειρουργεία στα οποία πρέπει να υποβληθεί, μπορούν να γίνουν μόνο από εξειδικευμένους γιατρούς σε ειδικό θεραπευτήριο. Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης για να επανέλθει πλήρως.
Το κόστος όλων των παραπάνω ενεργειών ανέρχεται υπολογιστικά στο ποσό των 50.000,00€ .
Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ατομικός ερανικός τραπεζικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα,  ο οποίος δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια με Α.Δ.Α. : 6ΥΝΟ46ΜΤΛΚ-99Ε, με τα παρακάτω στοιχεία:
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος Αριθμός λογαριασμού: 418/00369518 IBAN λογαριασμού:  GR 5101104180000041800369518 Όνομα Δικαιούχου: ΚΑΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ
 Αν βοηθήσουμε όλοι μας με λίγα χρήματα, χωρίς να στερηθούμε κάτι, ο Κώστας θα καταφέρει να χειρουργηθεί και να γίνει καλά!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να δώσουμε πίσω τη ζωή στον Κώστα!
 monemvasianews.gr

Ποιός ήταν ο Χερόμυλος που κόβανε το στάρι, για να κάνουνε το πλιγούρι ή μπουλουγούρι

 
Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, γι’ αυτό απαραίτητο για κάθε νοικοκυρά, εκείνη την εποχή.
Αποτελούνταν από 2 ολοστρόγγυλες πέτρες, που η κάθε μια είχε το μέγεθος ενός μεγάλου ταψιού.
Οι πέτρες αυτές έπρεπε να είναι πωρόλιθος και να πελεκούνται εύκολα, για να αποχτήσουν επίπεδη επιφάνεια.
Η κάτω πέτρα, με επίπεδη κι αυτή επιφάνεια, είχε διπλάσιο πάχος, για να μην κουνιέται, αλλά να μένει σταθερή, όταν θα δούλευε ο χερόμυλος.
Στη μέση της κάτω πέτρας ήταν μπηγμένο ένα σίδερο, ύψους 10-15 εκατοστών και πάνω σ’ αυτό στηριζόταν η πάνω πέτρα, που είχε κι αυτή τρύπα στη μέση. Στη βάση αυτού του σίδερου τοποθετούσαν μια σιδερένια ροδέλα, για να μην εφάπτεται η πάνω με την κάτω πέτρα.
Αν γινόταν κάτι τέτοιο, όλα τα προϊόντα που θα άλεθαν στο χερόμυλο, θα γίνονταν σαν αλεύρι.
Η επάνω πέτρα είχε σε μιαν άκρη, μπηγμένο ένα ξύλινο χερούλι κι αυτό έπιανε η νοικοκυρά και γύριζε το χερόμυλο, για να κόψει το προϊόν που ήθελε.
Από την τρύπα που είχε η επάνω τρύπα, έριχνε σιγά-σιγά και τμηματικά λίγη-λίγη την ποσότητα που ήθελε ν’ αλέσει. Με το γύρισμα της πέτρας, το προϊόν που κοβόταν, έπεφτε έξω, πάνω σε κάποιο πανί που είχαν στρώσει.
Στο χερόμυλο κόβανε κατά κύριο λόγο στάρι, για να κάνουνε το πλιγούρι ή μπουλουγούρι, αλλά και τα μαναρόλια, για να κάνουν τη φάβα. Το πλιγούρι ήτανε συνηθισμένο και σημαντικό φαγητό για τις οικογένειες εκείνη την εποχή.
Όμως με το κομμένο στάρι κάνανε και τον τραχανά, που αποτελούσε και αποτελεί από τα καλύτερα φαγητά.
Τέλος, με το χερόμυλο κόβανε και το χοντρό αλάτι, που το αγοράζανε από τα παραρτήματα του κρατικού μονοπωλίου.
radioaetos.com

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ Γεώργιος Απ.Μεγαλοκονόμος.Ενημέρωση πρός τους Κυθήριους συμπατριώτες μας

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων ¨Ακύρωση προμήθειας νοσοκομείου Κυθήρων¨βλέπε εδώ:https://adelinfm.blogspot.com/2020/02/blog-post_35.html?fbclid=IwAR15VusLODCiIHfD1LqqRiA_OxoBvxsbq8kh4yW04sRT8qu8cgL5-TwWXLs,και λόγω της σοβαρότητας του θέματος ο σταθμός μας επικοινώνησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κύριο Μεγαλοκονόμο ο οποίος μας απέστειλε το ακόλουθο μειλ.
_______________________________________________ 

Προς τον Ρ/Σ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ και το ενημερωτικό  adelinfm.blogspot.com.


Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να ενημερώσω τους Κυθήριους συμπατριώτες μας. 
Συγχαρητήρια και στον σταθμό σας που αναζητά την υπεύθυνη ενημέρωση και δεν αρκείται μόνον στη αναδημοσίευση των σχολίων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Για αυτά λοιπόν που αναφέρει η οργάνωση μελών του Σύριζα Κυθήρων στην χθεσινή της ανακοίνωση, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Η μονάδα παραγωγής οξυγόνου του νοσοκομείου Κυθήρων συμπεριλήφθηκε σε διαγωνισμό για την προμήθεια μονάδων παραγωγής οξυγόνου σε πέντε συνολικά νοσοκομεία της Αττικής. 
Λάθη στην προκήρυξη και διαφορετικά τεχνοοικονομικά κριτήρια οδήγησαν στο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός.Σ´ ότι όμως μας αφορά,βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Δύπε και επιδιώκουμε την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού μόνον για το νοσοκομείο Κυθήρων όπως θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώνουμε, ότι θα χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο όπως γνωρίζουμε πολύ καλά να κάνουμε, και το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, ώστε το έργο να γίνει πραγματικά και όχι να μείνει στα χαρτιά.

Να θυμίσουμε ότι η διαδικασία αυτή ξεκίνησε το 2015 και επομένως αν είχαν γίνει όλα σωστά θα έπρεπε το έργο να είχε ολοκληρωθεί. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε σε 5 χρόνια να φτιάξει μια μονάδα παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο μας, θα έπρεπε να έχει προβληματίσει τα μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων, ότι τελικά κάτι δεν πήγε καλά. Αντιθέτως να θυμίσουμε στους Κυθηρίους ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έφτιαξε ολόκληρο νοσοκομείο με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό στο νησί μας σε διάστημα 5 ετών. Λοιπόν ας μην ανησυχούν. Είμαστε εδώ για να σχεδιάζουμε δράσεις για σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, το κάναμε με επιτυχία στο παρελθόν, θα το κάνουμε και τώρα με την άξια καθοδήγηση και στήριξη του Υπουργού μας, του Κυρίου Κικίλια.

Σχετικά με τον αξονικό τομογράφο να ενημερώσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να αναμένουν πολύ για να δουν τον αξονικό τομογράφο να λειτουργεί. Γιατί για μας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η λειτουργία του, αλλά και γιατί ξέρουμε να κάνουμε την δουλειά μας αποτελεσματικά. Με την ευκαιρία που μας δίνετε να ενημερώσουμε, ότι το κόστος της προμήθειας του αξονικού τομογράφου ανέρχεται στο ποσό των 272.800 ευρώ (διακόσιες εβδομήντα δυο χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ ) και θα πρέπει να πληρωθεί από το νοσοκομείο αφού η χρηματοδότησή του δεν είχε προηγουμένως εξασφαλιστεί. Επίσης έχουμε δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση της άδειας λειτουργίας του και την μετατροπή της άδειας του ακτινολογικού εργαστηρίου ώστε να μπορέσει να γίνει η ποιοτική παραλαβή του.Σχετικά με το προσωπικό που θα απαιτηθεί και σήμερα δεν υπηρετεί στο νοσοκομείο έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την στελέχωση του εργαστηρίου. Επιπλέον έχει εξασφαλιστεί με την βοήθεια του Διοικητή της 2ης Δύπε κυρίου Ρο’ι’λού η αξιοποίησή του και στα πλαίσια της τηλεϊατρικής.

Σας ευχαριστώ και πάλι και θα είμαι στην διάθεσή σας όταν επιστρέψω στα Κύθηρα για αναλυτική ενημέρωση για όλες τις δράσεις, τους στόχους και γενικά τις προοπτικές του Τριφυλλείου νοσοκομείου. 

Με τιμή, Ο Διοικητής ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

 Γεώργιος Απ.Μεγαλοκονόμος

Στ. Αραχωβίτης: «Ξεπερνάει κάθε λογική η «ισοτιμία» τίτλου Γεωργικού κολλεγίου με το πτυχίο Ανώτατου Γεωπονικού Ιδρύματος»


Στ. Αραχωβίτης: «Ξεπερνάει κάθε λογική η «ισοτιμία» τίτλου Γεωργικού κολλεγίου με το πτυχίο Ανώτατου Γεωπονικού Ιδρύματος» 
Είναι εκτός πάσης λογικής τα πρόσφατα νομοθετήματα της Κυβέρνησης της Ν.Δ. με τα οποία, μεθοδευμένα, καταρράκωσε τα ακαδημαϊκά προσόντα και μάλιστα πενταετούς φοίτησης, όπως στην περίπτωση των Γεωπονικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων μας, προς όφελος κολλεγίων που παρέχουν βραχεία εκπαίδευση και δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο ως προς την ποιότητά της.
Με μια απλή απόφαση ενός Τμήματος του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς κανένα έλεγχο ακαδημαϊκής αντιστοίχισης, δίδονται στο εξής ίσα επαγγελματικά δικαιώματα σε τίτλους ιδιωτικών κολλεγίων από όλο τον κόσμο, όπως έγινε πρόσφατα όταν απόφοιτοι κολλεγίου με διάρκεια φοίτησης 5 εξαμήνων εξισώθηκαν με τους κατόχους πτυχίων ελληνικών ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης 5 ετών.
Με τη σχετική ερώτηση που καταθέσαμε σήμερα  28  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούμε το αυτονόητο. Να αποσυρθούν άμεσα οι σχετικές διατάξεις που από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά με υποτυπώδη γραφειοκρατική και μόνο διαδικασία, απαξιώνουν σταδιακά τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και εξισώνουν επαγγελματικά τους αποφοίτους τους με οποιοδήποτε ανά τον κόσμο κολλέγιο παρέχει οποιουδήποτε τύπου και διάρκειας «ακαδημαϊκή» μεταλυκειακή εκπαίδευση.
Η «αριστεία» της ΝΔ που επιβάλλεται με αυτές τις μεθοδεύσεις πρέπει να καταδικαστεί, γιατί χλευάζει επιδεικτικά τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας για πρόοδο, με δικαιοσύνη και αξιοκρατία, χλευάζει τις χιλιάδες νέες και νέους της χώρας μας που μοχθούν για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση, απέναντι σε όλα αυτά που είναι και ήταν πάντα η ΝΔ:  η παράταξη της ελάχιστης προσπάθειας, του «μέσου», των «κολλητών», των «κουμπάρων» και των ημετέρων. Η παράταξη της αναξιοκρατίας!

Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε και γιατί τσικνίζουμε - Τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα


Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».

Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.

Επίσης η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.
Η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.

Τα έθιμα

Τα έθιμα για την συγκεκριμένη γιορτή σε όλη την Ελλάδα ποικίλουν. Παλιότερα σε περιοχές μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα παρέες ανθρώπων πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας κέρασμα ή κρασί και στην συνέχεια έπαιρναν τους σπιτονοικοκυραίους και συνέχιζαν το σεργιάνι τους.
Μάλιστα σύμφωνα με αυτό το έθιμο οι επισκέπτες προκαλούσαν και ζημιές στον εξωτερικό χώρο των σπιτιών, πετώντας γλάστρες κάτω για να χυθεί το χώμα στις αυλές κ.α.. Εκτός από την κρεοφαγία τη συγκεκριμένη ημέρα σε πολλά μέρη της Ελλάδας συνηθίζεται να προσφέρεται ως γλυκό το γαλακτομπούρεκο και η γλυκιά κολοκυθόπιτα αλλά και ο μπακλαβάς στη βόρεια Ελλάδα.
Στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας σήμερα τελούνται τα Κορφιάτικα Πετεγολέτσια ή αλλιώς Κουτσομπολιά ή Πέτε Γόλια. Η πετεγολέτσα πραγματοποιείται το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στην Πιάτσα κοντά στην τοποθεσία «Κουκουνάρα», της πόλης τής Κέρκυρας. Δεν είναι τίποτα άλλο από το γνωστό κουτσομπολιό που συνδυάζεται όμως με πάρα πολύ κρασί, φαγητό και τραγούδι.
Στην Πάτρα εμφανίζεται η Κουλουρού. Η Γιαννούλα η Κουλουρού αυταπατάται πως ο Ναύαρχος Ουίλσον είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της και πως έρχεται να την παντρευτεί. Γι’ αυτό ντύνεται νύφη και με τη συνοδεία των Πατρινών πηγαίνει να προϋπαντήσει τον καλό της στο λιμάνι. Στήνεται ένα μεγάλο κομβόι με τους Πατρινούς να περιπαίζουν την φαντασμένη νύφη. Η Γιαννούλα ήταν υπαρκτό πρόσωπο, επρόκειτο για μια φτωχή γυναίκα της Άνω πόλης που έζησε στην περίοδο πριν το Β” Παγκόσμιο Πόλεμο. Για την επιβίωση της πουλούσε κουλούρια. Ορισμένοι Πατρινοί εκμεταλλευόμενοι την αφέλειά της και το ευφάνταστο του χαρακτήρα της, της έταζαν πως θα την παντρέψουν με τον Ουίλσον. Η κουλουρού υποδεχόταν τον υποτιθέμενο Ουίλσον ή Ιούλσο όπως τον πρόφερε η ίδια, ο οποίος ήταν κάποιος συμπατριώτης της και μετά από ώρα αποκαλύπτονταν η φάρσα.
Στις Σέρρες ανάβουν μεγάλες φωτιές στις αλάνες, στις οποίες αφού ψήσουν το κρέας, πηδούν από πάνω τους. Στο τέλος κάποιος από την παρέα με χιούμορ αναλαμβάνει τα «προξενιά», ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα κάρβουνα με ένα ξύλο.
Στην Κομοτηνή καψαλίζουν την κότα που θα φαγωθεί την Κυριακή των Αποκρεών. Σήμερα τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν φαγώσιμα ως δώρα. Ο αρραβωνιαστικός στέλνει στην αρραβωνιαστικιά του μια κότα και εκείνη στέλνει μπακλαβά και μια κότα γεμιστή.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, μικροί και μεγάλοι περιδιαβαίνουν μεταμφιεσμένοι στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας.
Στη Θήβα, αρχίζει ο «βλάχικος γάμος», που ξεκινά με το προξενιό δύο νέων, συνεχίζει με τον γάμο και τελειώνει την Καθαρά Δευτέρα με την πορεία των προικιών της νύφης και το γλέντι των συμπεθέρων.

Στην Ιο, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης μασκαράδες ζωσμένοι με κουδούνια προβάτων διασχίζουν τη Χώρα και επισκέπτονται σπίτια και καταστήματα.
Στον Πόρο, η παράδοση επιβάλλει στους νέους να κλέψουν ένα μακαρόνι, το οποίο θα βάλουν κάτω από το μαξιλάρι τους για να δουν ποια θα παντρευτούν.
 
Σε όλη την Πελοπόννησο σφάζουν χοιρινά από τα οποία φτιάχνουν διάφορα άλλα τρόφιμα, μεταξύ των οποίων πηχτή, τσιγαρίδες, λουκάνικα, γουρναλοιφή και παστό.
ΠΗΓΗ  newsbomb.gr

Ένα δυνατό τριήμερο Αποκριάς έρχεται στο ¨Γευσίπλους¨ στην Πλάκα της Νεάπολης Λακωνίας!



Ένα δυνατό τριήμερο Αποκριάς έρχεται στο ¨Γευσίπλους¨ στην Πλάκα της Νεάπολης Λακωνίας! 
Σας περιμένουμε με ζωντανή έντεχνη και λαϊκή μουσική το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου μετά τις 9 με τους Γιώργο Αποστολάκο στην κιθάρα ,Μαρία Λιβανού στο τραγούδι και Γιώργο Κόκκορη στο μπουζούκι.
Συνεχίζουμε την Κυριακή της Αποκριάς με το ¨Γευσίπλους¨ να σας υποδέχεται από το μεσημέρι ύστερα από την παρέλαση του καρναβαλιού! 
Καθαρά Δευτέρα μεσημέρι με σαρακοστιανούς μεζέδες, άφθονη ρακή και ζωντανή κρητική μουσική με τους Νίκο Κακουδάκη στο λαούτο και το τραγούδι,και Γιάννη Κακουδάκη στη λύρα και το τραγούδι! 
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 6940839587 και 2734023805 καλή σας διασκέδαση!


Αναγνωστοπούλου Ελένη επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λακωνίας.Δ/Τ

 
Η δημοτική αρχή στη συνεδρίαση της στις 3/12/2019 αποφάσισε τη μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2020,κατά 10% για τις κατοικίες και τους επαγγελματικούς χώρους,και κατά 50% για άτομα με αναπηρία, πολύτεκνες και τριτεκνες οικογένειες.
Όμως το κράτος οφείλει να χρηματοδοτεί τους δήμους για τις λειτουργικές τους ανάγκες.
Τα δημοτικά τέλη,καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης κτλ ισοδυναμούν με φόρους που ήδη τους πληρώσαμε ως πολίτες και καλουμαστε να τους ξαναπληρωσουμε με την ιδιότητα του δημότη.
Οι εργαζόμενοι μόνιμοι και όχι, είναι αυτοί πού σηκώνουν το βάρος αυτών των εσόδων και στο δήμο και στον ευρύτερο πολιτικό χώρο.
Παράλληλα η οικονομική ελίτ με τη στήριξη της κάθε κυβέρνησης, νόμιμα φοροδιαφευγει και απολαμβάνει όλο και περισσότερα προνόμια.
Οποιαδήποτε μείωση των ανταποδοτικών είναι καταχρηστική και παραπλανητική.
Ως λαϊκή συσπειρωση ζητήσαμε στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια και θα συνεχίσουμε να ζητάμε την κατάργηση τους,για τους φτωχούς και μεσαίους κατοίκους του δήμου μας

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
Αναγνωστοπούλου Ελένη