Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ Γεώργιος Απ.Μεγαλοκονόμος.Ενημέρωση πρός τους Κυθήριους συμπατριώτες μας

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων ¨Ακύρωση προμήθειας νοσοκομείου Κυθήρων¨βλέπε εδώ:https://adelinfm.blogspot.com/2020/02/blog-post_35.html?fbclid=IwAR15VusLODCiIHfD1LqqRiA_OxoBvxsbq8kh4yW04sRT8qu8cgL5-TwWXLs,και λόγω της σοβαρότητας του θέματος ο σταθμός μας επικοινώνησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κύριο Μεγαλοκονόμο ο οποίος μας απέστειλε το ακόλουθο μειλ.
_______________________________________________ 

Προς τον Ρ/Σ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ και το ενημερωτικό  adelinfm.blogspot.com.


Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να ενημερώσω τους Κυθήριους συμπατριώτες μας. 
Συγχαρητήρια και στον σταθμό σας που αναζητά την υπεύθυνη ενημέρωση και δεν αρκείται μόνον στη αναδημοσίευση των σχολίων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Για αυτά λοιπόν που αναφέρει η οργάνωση μελών του Σύριζα Κυθήρων στην χθεσινή της ανακοίνωση, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Η μονάδα παραγωγής οξυγόνου του νοσοκομείου Κυθήρων συμπεριλήφθηκε σε διαγωνισμό για την προμήθεια μονάδων παραγωγής οξυγόνου σε πέντε συνολικά νοσοκομεία της Αττικής. 
Λάθη στην προκήρυξη και διαφορετικά τεχνοοικονομικά κριτήρια οδήγησαν στο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός.Σ´ ότι όμως μας αφορά,βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Δύπε και επιδιώκουμε την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού μόνον για το νοσοκομείο Κυθήρων όπως θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώνουμε, ότι θα χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο όπως γνωρίζουμε πολύ καλά να κάνουμε, και το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, ώστε το έργο να γίνει πραγματικά και όχι να μείνει στα χαρτιά.

Να θυμίσουμε ότι η διαδικασία αυτή ξεκίνησε το 2015 και επομένως αν είχαν γίνει όλα σωστά θα έπρεπε το έργο να είχε ολοκληρωθεί. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε σε 5 χρόνια να φτιάξει μια μονάδα παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο μας, θα έπρεπε να έχει προβληματίσει τα μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων, ότι τελικά κάτι δεν πήγε καλά. Αντιθέτως να θυμίσουμε στους Κυθηρίους ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έφτιαξε ολόκληρο νοσοκομείο με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό στο νησί μας σε διάστημα 5 ετών. Λοιπόν ας μην ανησυχούν. Είμαστε εδώ για να σχεδιάζουμε δράσεις για σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, το κάναμε με επιτυχία στο παρελθόν, θα το κάνουμε και τώρα με την άξια καθοδήγηση και στήριξη του Υπουργού μας, του Κυρίου Κικίλια.

Σχετικά με τον αξονικό τομογράφο να ενημερώσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να αναμένουν πολύ για να δουν τον αξονικό τομογράφο να λειτουργεί. Γιατί για μας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η λειτουργία του, αλλά και γιατί ξέρουμε να κάνουμε την δουλειά μας αποτελεσματικά. Με την ευκαιρία που μας δίνετε να ενημερώσουμε, ότι το κόστος της προμήθειας του αξονικού τομογράφου ανέρχεται στο ποσό των 272.800 ευρώ (διακόσιες εβδομήντα δυο χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ ) και θα πρέπει να πληρωθεί από το νοσοκομείο αφού η χρηματοδότησή του δεν είχε προηγουμένως εξασφαλιστεί. Επίσης έχουμε δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση της άδειας λειτουργίας του και την μετατροπή της άδειας του ακτινολογικού εργαστηρίου ώστε να μπορέσει να γίνει η ποιοτική παραλαβή του.Σχετικά με το προσωπικό που θα απαιτηθεί και σήμερα δεν υπηρετεί στο νοσοκομείο έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την στελέχωση του εργαστηρίου. Επιπλέον έχει εξασφαλιστεί με την βοήθεια του Διοικητή της 2ης Δύπε κυρίου Ρο’ι’λού η αξιοποίησή του και στα πλαίσια της τηλεϊατρικής.

Σας ευχαριστώ και πάλι και θα είμαι στην διάθεσή σας όταν επιστρέψω στα Κύθηρα για αναλυτική ενημέρωση για όλες τις δράσεις, τους στόχους και γενικά τις προοπτικές του Τριφυλλείου νοσοκομείου. 

Με τιμή, Ο Διοικητής ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

 Γεώργιος Απ.Μεγαλοκονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου