Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Αγροτικος Συλλογος Ευρωτα.Εφυγε πρόωραο Γιάννης Αντωνάκος ένας εκ των πρωταγωνιστών των αγροτικών κινητοποιήσεων της Πελοποννήσου

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε πως ο Γιάννης Αντωνάκος ένας εκ των πρωταγωνιστών των αγροτικών κινητοποιήσεων της Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έφυγε πρόωρα απο κοντά μας.
Ο Γιάννης Αντωνάκος υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής ο οποίος δεν δίστασε κάθε στιγμή να πρωτοστατεί στους αγώνες του αγροτικού κόσμου με σθένος και να είναι πάντα παρόν σε όλες τις διεκδικήσεις.
Με τον δυναμικό του χαρακτήρα ήταν από τους ιδρυτές των Ανεξαρτήτων Μπλόκων Πελοποννήσου. Μην υπολογίζοντας προσωπικό κόστος βγήκε στους δρόμους δίνοντας πάντα το προσωπικό του στίγμα , βοηθώντας στην ομοψυχία του κινήματος.
Τα Αγροτικά Μπλόκα Πελοποννήσου και όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που πάλεψαν μαζί του στους δρόμους, συλλυπούμαστε απο καρδιάς τους οικείους και φίλους του εκλιπόντος .
Ανεξάρτητα Αγροτικά Μπλόκα Πελοποννήσου
ΠΗΓΗ 

Αγροτικος Συλλογος Ευρωτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 ο Βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στα σχολεία της περιοχής Νεάπολη Λακωνίας λόγω του αποχαρακτηρισμού τους από 'δυσπρόσιτα'.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.





Από το πολιτικό γραφείο

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Α.Π. 1520/13-9-2018
13 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου



Θέμα: «Προβλήματα στα σχολεία της περιοχής Νεάπολη Λακωνίας λόγω αποχαρακτηρισμού τους από 'δυσπρόσιτα'»

Σύμφωνα με επιστολή διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών των σχολείων της Νεάπολης Λακωνίας, ο αποχαρακτηρισμός των σχολείων της περιοχής από “δυσπρόσιτα” με τις υπ’ αριθμ. 133529/ΓΔ4/7-8-2018 και 133529/ΓΔ4/11-09-2018 υπουργικές αποφάσεις αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων όπως μόνιμη υποστελέχωση τους, απώλεια διδακτικών ωρών και σταδιακή ή πιθανή συγχώνευση-κατάργησή τους.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Προτίθεστε να προβείτε σε ενέργειες για την εξεύρεση λύσης στο εν λόγω πρόβλημα και συγκεκριμένα να μεριμνήσετε για την άμεση επανακατάταξη των σχολείων της Νεάπολης Βοιών στην αξιολογική κατηγορία Ι και την επαναφορά του χαρακτηρισμού ως “δυσπρόσιτα”;




Ο ερωτών Βουλευτής

Ο Πειραιάς και τα πλοία του [videos]


Όπως μπορεί να έχετε δεί,εδώ και περίπου 7 χρόνια, η ομάδα του pireaspiraeus.comέχουμε προσπαθήσει να κάνουμε μια videoσυλλογή απο σχεδόν όλα τα πλοία που έρχονται στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά σύν μερικά (κυρίως τα σημαντικότερα) απο αυτά που έρχονται στο εμπορικό κομμάτι του Πειραιά στο Νέο Ικόνιο.
Tη “δημιουργία” του αρχείου αυτου την ξεκινήσαμε  27 Σεπτέμβρη του 2011.Στο παρόν σας παραθέτουμε παρακάτω τα βίντεο ανα κατηγορίες και ανα εταιρείες πλοίων για όποιον ενδιαφέρεται και έχει όρεξη να τα δεί (ή να τα ξαναδεί)
Επίσης δημιουργήσαμε το blog http://piraeuships.blogspot.gr/ οπου έχουμε βάλει όλα τα πλοία με τα βίντεο & τα στοιχεία τους

Τα βιντεο των πλοίων ανα κατηγορία πλοίου

Επιβατηγά: http://bit.ly/piraeusferries
Κρουαζιερόπλοια : http://bit.ly/piraeuscruiseships1 –http://bit.ly/piraeuscruiseships2
Θαλαμηγοί : http://bit.ly/piraeusyachts
Ρυμουλκά: http://bit.ly/piraeustugs
Δεξαμενόπλοια: http://bit.ly/piraeustankers
Πολεμικά : http://bit.ly/piraeuswarships
Containerships: http://bit.ly/piraeuscontainerships
Αυτοκινητάδικα: http://bit.ly/piraeuspcc
Πολεμικό Ναυτικό: http://bit.ly/piraeushn
Λιμενικό Σώμα : http://bit.ly/piraeushcg

Τα βίντεο των πλοίων ανα εταιρεία

FERRIES:
Blue Star: http://bit.ly/bluestarpiraeus
Βεντούρης :http://bit.ly/ventourispiraeus
ANEK http://bit.ly/anekpiraeus
Μινωικές : http://bit.ly/minoanpiraeus
ΝΕΛ : http://bit.ly/nelpiraeus
Hellenic : http://bit.ly/hswpiraeus
ΑΝΕΣ : http://bit.ly/anespiraeus
Levante Ferries: http://bit.ly/levantepiraeus
Δωδεκανησιακή : http://bit.ly/12nepiraeus
Seajets: http://bit.ly/seajetspiraeus
2way ferries: http://bit.ly/2wayferries
Zante Ferries: http://bit.ly/zantepiraeus
Aegean Speed Lines: http://bit.ly/aegeanspeedpiraeus
Superfast: http://bit.ly/superfastpiraeus
Κ.Π. Σαρωνικού : http://bit.ly/kpspiraeus
Golden Star: http://bit.ly/GSFerries

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ :

Celestyal : http://bit.ly/celestyalpiraeus
MSC Cruises: http://bit.ly/msccrocierepiraeus
AIDA : http://bit.ly/aidapiraeus
Celebrity : http://bit.ly/celebritypiraeus
Variety : http://bit.ly/varietycruisespiraeus
COSTA: http://bit.ly/costacrocierepiraeus
CUNARD: http://bit.ly/cunardpiraeus
Fred Olsen : http://bit.ly/FredOlsenPiraeus
Viking Ocean : http://bit.ly/vikingocean
Holland America: http://bit.ly/halpiraeus
Princess Cruises : http://bit.ly/princesspiraeus
Royal Caribbean : http://bit.ly/rcipiraeus
Star Cliipers: http://bit.ly/starclipperspiraeus
Norwegian Cruise Line: http://bit.ly/nclpiraeus
Regent Seven : http://bit.ly/regentsevenpiraeus
Saga Cruises : http://bit.ly/sagapiraeus
Thomson Cruises: http://bit.ly/thomsonpiraeus
Windstar : http://bit.ly/windstarpiraeus
Phoenix Reisen : http://bit.ly/phoenixreisenpiraeus
TUI Cruises: http://bit.ly/tuicruisespiraeus
Crystal Cruises : http://bit.ly/crystalpiraeus
Azamara : http://bit.ly/azamarapiraeus
Seabourn : http://bit.ly/seabournpiraeus
CMV: http://bit.ly/cmvpiraeus
Pegasus Cruises: http://bit.ly/pegasuspiraeus
ΕΜΠΟΡΙΚΑ:
ΡΥΜΟΥΛΚΑ
Βερνικος http://bit.ly/vernicosargonaftis
Σπανόπουλος : http://bit.ly/spanopoulos
Καραπιπερης:http://bit.ly/karapiperis
Λυμπουσακης:http://bit.ly/lyboussakis
Παναγιωτάκης:http://bit.ly/megalocharitugs
Ζουρος : http://bit.ly/zourostugs

Κύθηρα 2017 – Μία ακόμη περιβαλλοντική δοκιμασία

Τον περασμένο Αύγουστο το νησί των Κυθήρων βρέθηκε αντιμέτωπο για μια ακόμη φορά με μια ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή η οποία οφείλετο σε ατυχηματική ανθρώπινη παρέμβαση και μετέτρεψε σε στάχτη μια σημαντική δασική και χορτολιβαδική έκταση της κεντρικής περιοχής του νησιού καθώς και αγροτικές καλλιέργειες του ιστορικού Τσιρίγου, συνολικά περίπου 25.000 στρέμματα.Παρόμοια ατυχηματικά περιστατικά, σε συνδυασμό και με επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, που για την περίπτωση αφορούν κυρίως σε πολύ ισχυρούς ανέμους, αντιμετωπίζονται κάθε χρόνο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Έτσι τις τελευταίες δεκαετίες, μεγάλη δασική έκταση της χώρας έχει καταστραφεί με ανυπολόγιστες επιπτώσεις ενίοτε και σε επίπεδο ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, αλλά ακόμη και με απώλειες ανθρώπινων ζωών κάποιες φορές.Σε κάθε περίπτωση, η σημαντική αυτή υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος αναβιώνει καθημερινώς την ανάγκη εφαρμογής και σεβασμού των δύο βασικών αρχών του δικαίου του περιβάλλοντος που αφορούν στην πρόληψη και την προφύλαξη. Οι αρχές αυτές σχετίζονται περισσότερο με την αποτροπή τέτοιων καταστροφικών συμβάντων, ενώ παράλληλα καθιστούν επιτακτική και την ανάγκη αποκατάστασης της φυσικής κατάστασης των πληγεισών περιοχών.
Το θέμα της αποτροπής επαφίεται περισσότερο στην υιοθέτηση κατάλληλης πολιτικής/στρατηγικής της πολιτείας με στόχο την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς, κυρίως, φορείς, αλλά και στην υλοποίηση πολιτικών που σχετίζονται με τις άλλες δύο εξίσου σημαντικές αρχές του δικαίου του περιβάλλοντος που αφορούν στην ενημέρωση και πληροφόρηση, συνεπώς και εκπαίδευση/ευαισθητοποίηση σε όλα τα επίπεδα, του απλού πολίτη.
Παράλληλα, το ίδιο σημαντικό, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι και το απαιτούμενο σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής αυτής  ζημίας στα Κύθηρα, ώστε να επαναπροσδιοριστεί η όποια συντονισμένη στρατηγική στον τομέα της αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.Κάτι τέτοιο προβλέπεται στο Σχέδιο Δράσης, που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με πρωταρχικό στόχο την υποστήριξη του έργου πολιτικής προστασίας του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Αναλυτικότερα, το παραπάνω Σχέδιο περιλαμβάνει δύο υπό-δράσεις:
α) σχεδιασμός και υλοποίηση ενεργειών αποκατάστασης και
β) οργάνωση στον τομέα δραστηριοποίησης όλων των κοινωνικών ομάδων στην υπηρεσία της πολιτικής της πρόληψης και της προφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.
Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν και ειδικότερους άξονες δράσης υπό την επίβλεψη και παρακολούθηση ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου.
Οι εν λόγω άξονες στοχεύουν αναλυτικότερα στην εξασφάλιση της συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων με επικεφαλής την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στόχο την αγαστή συνεργασία σε επίπεδο συναίνεσης και στη βάση εφαρμογής της κεκτημένης σχετικής επιστημονικής γνώσης. Τέλος, είναι γεγονός ότι τα Κύθηρα βρίσκονται μπροστά σε μια πρόκληση περιβαλλοντικής αναβάθμισής τους, στη βάση προαγωγής της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού και των κατοίκων του, η οποία περνά μέσα και από τη στοχευμένη θωράκισή του στις όποιες μελλοντικές, καθόλα απευκταίες, παρόμοιες προκλήσεις.

* Ο Γρηγόρης Ι. Τσάλτας είναι Ομ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, τέως πρύτανης, πρόεδρος Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου για την περιβαλλοντική αναγέννηση των Κυθήρων.
πηγή: Περιοδικό Φύση, τεύχος 160

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Λακωνίας , εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του, στους συναδέλφους αγρότες που επλήγησαν για άλλη μια χρονιά, αυτήν την φορά από τις χαλαζοπτώσεις την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη στον Δήμο Σπάρτης, όπου η καταστροφή κυμαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάνω από το 80% στην ελιά (βρώσιμη και λαδοελιά) και στο πορτοκάλι.
Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ , να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο θέμα των άμεσων εκτιμήσεων και των καταστροφών που έχουν συντελεστεί.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της Λακωνίας που ματώνουν καθημερινά από τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την φοροαφαίμαξη, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, από το τεράστιο κόστος καλλιέργειας που είναι αναντίστοιχο με τις χαμηλές τιμές ή ακόμα και με το αίσχος των ανοιχτών τιμών και τους εκβιασμούς των βιομηχάνων, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί μόνο μέσα από αυτήν, μπορούμε για να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
● Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί οι αγρότες σε παραγωγή και κεφάλαιο, άμεση αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ.
● Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ για να γίνονται άμεσα οι καταγραφές των ζημιών.
● Απαλλαγή από πληρωμή μέχρι την νέα σοδιά ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Δημοτικών τελών, τραπεζικών δανείων. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες χωρίς επιβάρυνση με τόκους κ.τ.λ.
● Καμία κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.
● Να δοθεί έκτακτη οικονομική βοήθεια στους πληγέντες έτσι ώστε να μπορέσουν να πατήσουν στα πόδια τους.

«ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ» ΚΑΙ «ΙΟΝΙΣ» μοναδικές υποψηφιότητες για τις γραμμές των Κυθήρων

Δημοσιεύθηκαν χθες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι εισηγήσεις των αρμοδίων οργάνων του Υπ. Ναυτιλίας για την αποδοχή συμμετοχής στο σχετικό διαγωνισμό αγόνων γραμμών των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.Για τη γραμμή της Νεαπόλεως μοναδική συμμετοχή ήταν του «Πορφυρούσα» και για τις γραμμές Πειραιά-Γυθείου-Κρήτης του «Ιονίς».
Έτσι, αναμένεται, εκτός απροόπτου, να έχουμε και στην επόμενη δρομολογιακή περίοδο τα ίδια πλοία, όπως και πέρσι.(Επί τη ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι μερικοί ευφάνταστοι διαβεβαίωναν στα …καφενεία ότι το ΙΟΝΙΣ πάει Σποράδες. (Είχαν μείνει στο προηγούμενο …ανέκδοτο)
https://www.kythiraika.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη

«ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»

Ο Δήμος Ευρώτα, το Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος» και η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση Στήριξη – Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. προγραμματίζουν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη την Παρασκευή και το Σάββατο 12 & 13 Οκτωβρίου 2018.

Το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει κλινικό έλεγχο μαστού από ειδικούς γιατρούς, είναι εντελώς δωρεάν κι απευθύνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες με προτεραιότητα σε όσες ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στις δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Όσες γυναίκες επιθυμούν να προγραμματίσουν ραντεβού παρακαλούνται να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2735360026 και 2735360030 (Τμ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού)μέχρι την Παρασκευή 28
Σεπτεμβρίου 2018
.

http://www.report24.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.«Monemvasia Run Challenge»: Αγώνας δρόμου στη Μονεμβασιά

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στη Μονεμβασιά ο αγώνας δρόμου με την επωνυμία “Monemvasia Run Challenge”. Ο αγώνας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου,  διοργανώνεται από τον Δήμο Μονεμβασίας και ειδικότερα το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο αγώνας περιλαμβάνει: α) Παιδικό δρόμο από την Πύλη του Κάστρου μέχρι τον τερματισμό στην περιοχή της Πλάκας (1,5 χλμ), β) αγώνα δρόμου από την Πύλη του Κάστρου, μέσα στη Μονεμβάσια έως και τον τερματισμό στην περιοχή της πλάκας (3 χλμ) και γ) μεγάλο αγώνα δρόμου με εκκίνηση από την Πύλη του Κάστρου, παραλιακή διαδρομή έως την περιοχή της Αγίας Παρασκευής και επιστροφή για τερματισμό στην περιοχή της Πλάκας (10 χλμ.).
http://www.lakonikos.gr