Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοικτοί για το κοινό 28 φάροι της χώρας στις 18 Αυγούστου


Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, για την αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του δικτύου, θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 18 Αυγούστου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ την συγκεκριμένη ημέρα 28 φάροι θα είναι ανοικτοί για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ. Πρόκειται για τους εξής φάρους:
Αγ. Νικολάου – Κέας
Ακρωτηρίου – Θήρας
Αρκίτσας – Φθιώτιδας
Μουδαρίου – Κυθήρων
Βρυσακίου – Λαυρίου
Φισκάρδου – Κεφαλλονιάς
Γουρουνιού – Σκοπέλου
Δρεπάνου – Αχαΐας
Δρεπάνου – Χανίων
Κασσάνδρας – Χαλκιδικής
Κατακόλου – Ηλείας
Σκιναρίου – Ζακύνθου
Κρανάης – Γυθείου
Μεγάλου Εμβόλου – Θεσσαλονίκης
Μελαγκάβι – Λουτρακίου
Πλάκας – Λήμνου
Κόρακα – Πάρου
Κοκκινοπούλου – Ψαρών
Αλεξανδρούπολη – Αλεξανδρούπολης
Ταινάρου – Λακωνίας
Κόπραινας – Άρτας
Κακής Κεφαλής – Χαλκίδας
Μονεμβασιάς – Λακωνίας
Λάκκας – Παξών
Βασιλίνας – Ευβοίας
Πάππα – Ικαρίας
Σπαθιού – Σερίφου και
Δουκάτου – Λευκάδας
 http://peiraiko-kyma.gr

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΙΤΟΧΩΡΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

 

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΝΙΤΟΧΩΡΙ ΚΥΘΗΡΩΝ», προϋπολογισμού μελέτης 510.000,00€. Το ποσό της σύμβασης, μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (39,34%) ανέρχεται σε 333.092,18€ με το Φ.Π.Α. και το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, δυνάμει Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Κυθήρων. Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι ένα (1) έτος από την υπογραφή της σύμβασης. Ανάδοχος είναι ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Μάρκος Νικόλαος.
Το έργο είχε αρχικά χρηματοδοτηθεί το 2002 από τη Γ.Γ. Αθλητισμού μέσω του Προγράμματος "Ελλάδα 2004-Δίκτυο Προπονητηρίων" και η σχετική μελέτη έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. με την απόφαση 278/2004, ωστόσο το έργο δεν υλοποιήθηκε ποτέ (παρά το γεγονός ότι είχε δημοπρατηθεί). Το 2015 η παρούσα Δημοτική Αρχή αποφάσισε την επικαιροποίηση των μελετών και τη λήψη όλων των αδειοδοτήσεων με τη συνδρομή τεχνικού συμβούλου εξασφαλίζοντας παράλληλα το ποσό για την εκτέλεση του έργου με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χώρου άθλησης στον οικισμό «Μανιτοχώρι» Κυθήρων και περιλαμβάνουν:
 Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ
 Κατασκευή χώρου υπαίθριας άθλησης με όργανα εκγύμνασης (gym park)
 Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις ύψος
 Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις μήκος
 Κατασκευή εγκαταστάσεων για σφαιροβολία
 Κτίριο αποδυτηρίων με ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξυπηρέτησης Ατόμων Με Αναπηρία (ΑΜΕΑ)
 Κτίριο με χρήση ως αναψυκτήριο
 Περίφραξη
 Ηλεκτροφωτισμός
 ‘Ο,τι γενικά κριθεί απαραίτητο ως συνοδό έργο της δραστηριότητας

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις όπως έχουν προταθεί, πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (γήπεδο καλαθοσφαίρισης). Ο σχεδιασμός των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων έγινε βάσει των οδηγιών του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ).
Η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση θα είναι η πρώτη πλήρως αδειοδοτημένη αθλητική υποδομή στο νησί μας και για πρώτη φορά θα κατασκευαστούν στο νησί χώροι προπόνησης και άθλησης για τα υποχρεωτικά αθλήματα όσων επιθυμούν να εισαχθούν στις γυμναστικές ακαδημίες και τις στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές αίροντας μια χρόνια εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε τη νεολαία του νησιού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 
Με το νέο Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θύμιο Μπακογιάννη, συναντήθηκε την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, συνοδευόμενος από τους τεχνικούς του συμβούλους.
Ο κ. Μπακογιάννης συμμετείχε ως ειδικός επιστήμονας στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κυθήρων, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του ως Γ.Γ. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και μάλιστα συντόνισε την 1η Δημόσια Διαβούλευση που έγινε στο νησί μας, μαζί με τον Καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θάνο Βλαστό.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες χρηματοδότησης των Δήμων για την εκπόνηση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ) που προβλέπονται στο Νόμο 4495/2017 και τα οποία θα επιλύσουν οριστικά κάθε εκκρεμότητα ή αστοχία σε ζητήματα όρων δόμησης, χρήσεων γης και πολεοδομικής οργάνωσης στο σύνολο της Χώρας. Μέσα από την εκπόνηση και εφαρμογή του ΤΧΣ, ο Δήμος μας θα μπορέσει να επιλύσει πολεοδομικά ζητήματα που χρονίζουν και ταυτόχρονα να αποκτήσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο μέσα από τον καθορισμό χρήσεων γης στο σύνολο του Δήμου.
Επιπλέον, συζητήθηκε η αναγκαιότητα της απλούστευσης των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης των δημοσίων και δημοτικών έργων, ζήτημα για το οποίο ο Δήμαρχος Κυθήρων έχει από το 2014 μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει πολλές τεκμηριωμένες παρεμβάσεις που αναδεικνύουν την παθογένεια της ελληνικής γραφειοκρατίας και την αδυναμία της Διοίκησης να δράσει με ταχύτητα και ευελιξία, με αποτέλεσμα να απαιτούνται μήνες ή και χρόνια για την αδειοδότηση ακόμα και ενός απλού δημοτικού έργου ήσσονος σημασίας.
Με την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι η εκπόνηση του ΣΒΑΚ στηρίζεται στην συμμετοχή των πολιτών και σας παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να συμπληρώσετε το σχετικό ερωτηματολόγιο που υπάρχει στην ιστοσελίδα: https://kytheramobility.wixsite.com

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΜΟ ΣΤΙΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΙΑ 2 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 14. 8 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΑΛΕΤΟ ΣΤΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΑ ΚΑΙ 16.8 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙ ΑΜΜΟ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΟΔΥΣΣΕΙΑ. ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 Μ.Μ. ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.
 ΤΗΛ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 6956395208

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΑΛΕΤΟ ΣΤΙΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ !!!

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΙΑ 2 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 14. 8 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΑΛΕΤΟ ΣΤΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΑ ΚΑΙ 16.8 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙ ΑΜΜΟ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΟΔΥΣΣΕΙΑ. ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 Μ.Μ. ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΤΗΛ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 6956395208

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ (ΙΑΤΡΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ)ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 7-8-19

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ



Εκλεκτός καλεσμένος στην εκπομπή ¨ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ¨του adelin fm την Τετάρτη το πρωί 7/8 και ώρα 10.30 ο κύριος Κοσμάς Μεγαλοκονόμος (Ιατρός-Συγγραφέας) μας μιλάει για το νέο του βιβλίο ¨ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ¨

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη 27χρονος με κοκαΐνη στο Δήμο Μονεμβάσιας



Συνελήφθη, (6.8.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 27χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.
 http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Σύλλογος Φίλων Προστασίας Του Ποταμού ΕΥΡΩΤΑ : Πλήθος απορριμάτων στις εκβολές και κατά μήκος του ποταμού