Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ… ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΒΟΣΚΟΣ

Σαν τους βοσκούς που πήραν πρώτοι το μήνυμα από τον άγγελο ότι γεννήθηκε στη γη ο Σωτήρας του κόσμου. Δηλαδή, απλός και ταπεινός. Χωρίς κακία και μίσος. Χάρισε κι εσύ με ευγνωμοσύνη από αυτά που έχεις στον φτωχό αδελφό σου. Τότε θα νιώσεις αγάπη και θα συναντήσεις στη φάτνη της καρδιάς σου το μικρό Χριστό.
ΓΙΝΕ ΣΟΦΟΣ
Σαν τους μάγους που αναζητούσαν την αλήθεια. Γεμάτοι πίστη άφησαν την πατρίδα τους και ξεκίνησαν για ένα κουραστικό μακρινό ταξίδι για να προσκυνήσουν τον Λατρευτό, τον μοναδικό Θεό. Αναζήτησε κι εσύ με πίστη αυτόν τον αληθινό Θεό, να τον προσκυνήσεις, να του προσφέρεις δώρα σαν τους Μάγους.
Αντί για χρυσό, να του προσφέρεις την καθαρή καρδιά σου γεμάτη αγάπη για όλους.
Αντί για λιβάνι να του προσφέρεις την προσευχή σου. Ο Χριστός που γεννήθηκε από αγάπη, θα σου δώσει ό,τι του ζητήσεις.
Αντί για σμύρνα, πρόσφερε την ψυχή σου γεμάτη καλοσύνη. Διώξε μακριά το μίσος, την αδικία, το ψέμα….
ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ “ΕΠΙΓΕΙΟΣ” ΑΓΓΕΛΟΣ
Μετανιωμένος για την αμαρτία, δοξολόγησε μαζί με τους αγγέλους το Θεό Πατέρα σου. Φρόντισε όσους έχουν την ανάγκη σου, με την αγγελική σου παρουσία, όπως οι άγγελοι φροντίζουν εσένα. Έτσι, θα γεμίσει η ψυχή σου χαρά και ευφροσύνη.
ΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ
Αστέρι φωτεινό, που θα δείχνει σε όλους το δρόμο της χαράς, της ευτυχίας. Ένα αστέρι σαν αυτό που έστειλε ο Θεός στους Μάγους και τους οδήγησε στη φάτνη της Βηθλεέμ. Κάνε τη ζωή σου αστέρι λαμπερό που θα το βλέπουν όλοι και θα φωτίζονται από το δικό σου φως.
ΓΙΝΕ ΜΙΑ ΦΑΤΝΗ
Φάτνη αγάπης και στοργής. Φάτνη φτωχική. Σπηλιά αγιασμένη σαν κι αυτή που διάλεξε για σπίτι του ο Μεγάλος Βασιλιάς. Σ’ αυτή τη φάτνη της καρδιάς σου θα έλθει να γεννηθεί ο Σωτήρας όλου του κόσμου και θα γιορτάσεις τα πιο αληθινά, τα πιο χαρούμενα Χριστούγεννα.
ΓΙΝΕ ΔΙΚΑΙΟΣ
Σαν τον Ιωσήφ, που υπηρέτησε το Χριστό μας σιωπηλά και ταπεινά. Υπάκουος πάντα έκανε ό,τι τον διέταζε ο άγγελος. Πόσο μεγάλη χαρά θα νιώσεις αν γίνεις κι εσύ υπηρέτης του Μεγάλου Θεού!
ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ
Δέξου για Σωτήρα σου το Θείο Βρέφος. Και θα νιώσεις γαλήνη τριγύρω σου απλωμένη, τον ουρανό μες στην καρδιά σου φωτεινό. Κι ω τρανή σου ευτυχία! Θα ζεις μαζί με το Χριστό!
Χριστέ μου, τούτη τη χρονιά κάνε να γίνουμε:
– απλοί σαν τους βοσκούς
– σοφοί σαν τους Μάγους
– καθαροί σαν τους αγγέλους
– λαμπεροί σαν τ’ αστέρια
– ταπεινοί σαν τη φτωχική Σπηλιά
– δίκαιοι σαν τον Ιωσήφ.
ΤΟΤΕ, θα γιορτάσουμε τα πιο όμορφα, τα πιο καλά Χριστούγεννα. Θα γιορτάσουμε πραγματικά Χριστούγεννα. (ΣΥΝΑΘΛΟΥΝΤΕΣ
Πηγή 

π.Παναγιώτης Αρώνης

Αποτελέσματα Εσωκοματικών Εκλογών ΝΔ στα Κύθηρα


Ψήφισαν 162   ΕΛΑΒΑΝ  

Μητσοτάκης 60


Μειμαράκης 58 


Τζιτζικώστας 30 

Γεωργιάδης 14

Πηγή
Μιχάλης Πρωτοψάλτης




ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ


ΑΠΟ 20/12/2015- 7/1/2016
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/12 ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
07:15-10:15 Όρθρος- Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
17:00 Εσπερινός
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/12
07:00-09:00 Όρθρος- Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
17:00 Εσπερινός
ΤΡΙΤΗ 22/12
07:00-09:00 Όρθρος- Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
17:00 Εσπερινός
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12 
07:00-09:30 Όρθρος- Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος - Εκκλησιασμός των σχολείων
17:00 Εσπερινός
ΠΕΜΠΤΗ 24/12
07:00-09:30 Όρθρος -Μεγάλες Ώρες-Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων μετά της Θείας Λειτουργίας Μ. Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/12 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
06:00-08:30 Ορθρος- Θεια Λειτουργια στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
ΣΑΒΒΑΤΟΝ 26/12
07:00-09:00 Όρθρος- Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μελάνης
17:00 Εσπερινός
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/12 
07:00-10:15 Όρθρος- Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/12 17:00 Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Μελάνης
ΠΕΜΠΤΗ 31/12 Απόδοσις της εορτής των Χριστουγέννων - Αγίας Μελάνης
07:00-09:30 Όρθρος- Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μελάνης
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/1/2016 Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
07:15-10:30 Όρθρος- Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και Κοπή Βασιλόπιτας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
ΣΑΒΒΑΤΟ 2/1 ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
07:00-09:30 Όρθρος- Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μελάνης
17:00 Εσπερινός
ΚΥΡΙΑΚΗ 3/1 ΠΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ
07:00-10:15 Όρθρος- Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/1
17:00- 19:00 Μεγάλες Ώρες Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
ΤΡΙΤΗ 5/1 
07:00-09:30 Εσπερινός, Θ. Λειτουργία Μ. Βασιλείου και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/1 ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
07:00-10:30 Όρθρος- Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος - Αγιασμός των υδάτων συνοδεία της Φιλαρμονικής της πόλεως
16:00 κοπή πίτας Γηροκομείου μας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και τη συμμετοχή της χορωδίας μας.
ΠΕΜΠΤΗ 7/1 ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
07:00-09:30 Όρθρος- Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ!

Κύριοι του Δήμου Μονεμβασίας,η περιοχή ευθύνη σας όπως φαίνεται απο τον χάρτη είναι πολύ μεγαλύτερη απο την περιοχή του Κάστρου της Μονεμβασίας

Κύριοι του Δήμου Μονεμβασίας,η περιοχή ευθύνη σας όπως φαίνεται απο τον χάρτη είναι πολύ μεγαλύτερη απο την περιοχή του Κάστρου της Μονεμβασίας που ασφαλώς πρέπει να προβάλεται αλλά μαζί πρέπει να προβάλονται και όλες οι άλλες περιοχές του Δήμου βόρεια και νότια.Τα Βάτικα για παράδειγμα είναι ο συνδετικός κρίκος με τον Πειραιά,την Ελαφόνησο,τα Κύθηρα,την Κρήτη και την ομογένεια και δεν βρήκατε ούτε μια λέξη για να παει ο τουρίστας στην περιοχή που δοκιμάστηκε τόσο πολύ το καλοκαίρι και έχει τεράστια απώλεια εισοδημάτων.Αλλά που μυαλό για δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές του Δήμου,ας περναει ο καιρός και φθάνει για την επανεκλογή η ενασχόληση με τα επιβεβλημένα και αυτονόητα έργα υποδομών και βιτρίνας που διαφημίζονται σε καθε περίσταση και εκδήλωση.
Καλά Χριστούγεννα και μια καλύτερη χρονιά για όλους.
Πηγή 

ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑ.ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΛΙΑΣ.[ VIDEO FOTOS ]

 ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑ 20/12/2015
ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΛΙΑΣ



Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ,Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Κυριακή πρωί 20 Δεκεμβρίου στον Ποταμό !!!
Σε εορταστικό κλίμα σήμερα το παραδοσιακό παζάρι με τον Άγιο Βασίλη και το μικρό του πόνυ 'οπως κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες να έχουν την τιμητική τους γεμίζοντας χαρά μικρούς και μεγάλους.
Μία διαφορετική "νότα" στο γιορτινό κλίμα  έδωσε σήμερα το μεσημέρι η Φιλαρμονική του Ποταμού που  αψηφώντας το τσουχτερό κρύο τα παιδιά τις Φιλαρμονικής  με τον άξιο μαέστρο της Παναγιώτη Λευτέρη, συνεχιστή του αείμνηστου Στράτου Θεοδωρακάκη 'εψαλαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε όλους και  αντάλλαξαν ευχές.
Μια υπέροχη γιορτη σήμερα στον Ποταμό !!!! Χρόνια  
πολλά σε όλο τον κόσμο


Ο Ατρόμητος χειμερινός κολυμβητής του Καψαλιού


Ο επισκέπτης που ήρθε για να .... μείνει, η όμορφη χελώνα καρέτα-καρέτα απολαμβάνει την ησυχία και τα κρυσταλλένια νερά του Καψαλιού, χωρίς την πολυκοσμία του καλοκαιριού και διασκεδάζει το κολύμπι της ανέμελα, σε αλλεπάληλες διαδρομές.

Ο φωτογραφικός φακός την αποθανάτισε να διαφεντεύει στον βυθό του Καψαλιού, όπου έχει ιδρύσει το δικό της βασίλειο και την δική της περιφέρεια....


Fistularia commersonii: Ένας νέος εισβολέας στο βυθό του Καψαλιού

Η Fistularia commersonii (αποκαλούμενη κορνέτα, τρομπέτα ή φλογέρα) είναι εγχώριο ψάρι του Ινδό-Ειρηνικού Ωκεανού: Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ανατολικά του Μεξικού μέχρι τον Παναμά, και είναι βρώσιμο.
Εισήλθε στην Μεσόγειο, στο Ισραήλ μέχρι και την Ιταλία και Τυνησία μέσω της διώρυγας του Σουέζ αλλά και μεταφέρθηκε κατά μεγάλο ποσοστό με το έρμα των πλοίων που αποβάλλεται στα νερά μας. 
Πρωτοεμφανίστηκε στην Κύπρο το 1999.


Η κυκλοφορία των ειδών ανάμεσα στις θάλασσες του κόσμου είναι μια φυσική διαδικασία που γινόταν και θα γίνεται πάντοτε.
Πολλά από τα 17.000 και πλέον γνωστά είδη - και ενδεχομένως και από τα άγνωστα - που συνιστούν σήμερα τη χλωρίδα και την πανίδα της Μεσογείου έχουν έρθει να εγκατασταθούν εδώ από τον Ατλαντικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών.

Η μεγάλη διαφορά όμως τους τελευταίους δύο αιώνες είναι ότι ο άνθρωπος έχει «βάλει το χεράκι» του σε αυτή τη φυσική διαδικασία, δημιουργώντας νέα «κανάλια» μεταφοράς με τις δραστηριότητές του.

Το Μήνυμα της Κυριακής 20 12 15 και Γραπτό θείο κήρυγμα

Τό Μήνυμα της Κυριακής (Ηχητικό μήνυμα) από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων
κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
† ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
(20-12-2015)


 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ    (20-12-2015)pro_xristou_gennisi_2

ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
  Ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία, ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, μᾶς προετοιμάζει γιά τό μεγάλο γεγονός τῆς ἐνανθρωπήσεως τοῦ Υἱοῦ καί Λόγου τοῦ Θεοῦ, μέ τήν ὑπερφυσική κατά σάρκα Γέννησίν Του, ἐκ τῆς Παρθένου Μαρίας διά τήν ἡμετέραν σωτηρίαν. 

Αὐτό πού μᾶς διδάσκει καί τό ἱερόν σύμβολον τῆς Πίστεώς μας εἶναι πώς ὁ Κύριος μας ἦλθε καί ἔλαβε δούλου μορφήν, ὥστε νά κάνει τόν ἄνθρωπο ἐλεύθερο ἀπό τά δεσμά τῆς ἁμαρτίας καί ὁ ἐρχομός του στήν παγκόσμια ἱστορία μας, ἔγινε μέ τρόπον ὑπερφυσικόν, καθώς, ὅπως μᾶς ὑπενθυμίζει καί ὁ προφήτης Ἡσαΐας, ἰδού ἡ Παρθένος, πού δέν ἐγνώρισε ἄνδρα, θά συλλάβει καί θά γεννήσει υἱόν καί ὅσοι θά πιστεύουν εἰς αὐτόν θά τόν ὀνομάσουν Ἐμμανουήλ, ὄνομα ἑβραϊκόν, πού μεταφράζεται ἑλληνικά ὁ Θεός εἶναι μαζί μας. Ἄλλη μιά ἀπόδειξη ἐναντίον τόσων αἱρετικῶν πού ἀρνοῦνται τήν Θεότητα Του Χριστοῦ ὅπως οἱ χιλιαστές «Ἰεχωβάδες» , πού λένε ὅτι ὁ Χριστός εἶναι τό τελειότερο δημιούργημα τοῦ Θεοῦ, ἐνῶ ἡ Ἁγία Γραφή διδάσκει πώς ὁ ἴδιος ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Θεοῦ , εἶναι Θεός κατά φύσιν γενόμενος τέλειος ἄνθρωπος γιά νά κάνει τόν ἄνθρωπο κατά χάριν Θεό. Μάλιστα ὁ Θεῖος Παῦλος λέγει περί τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ: «ὁμολογουμένως μέγα ἐστί τό τῆς εὐσεβείας μυστήριον∙ Θεός ἐφανερώθη ἐν σαρκί...»(Α' Τομ.3, 16). 

Διότι, ἀδελφοί μου, δέν θά μποροῦσε νά σώσει ἕνα κτίσμα ὅπως π.χ. ἕνας ἄγγελος, ἄλλα κτιστά ὄντα, ὅπως τόν ἄνθρωπο . Ἔπρεπε, ὁ ἴδιος ὁ Θεός νά γίνῃ καί τέλειος ἄνθρωπος, ὥστε τό ἄκτιστον νά σώσει τό κτιστόν, πού εἴμεθα ἐμεῖς οἱ ἄνθρωποι καί σύμπασα  ἡ κτίσις .    
Ποιά, ὅμως, εἶναι ἡ πνευματική ὑποχρέωσις μας ἀπέναντι στόν Κύριο μας Ἰησοῦ Χριστό, πού σέ λίγες ἡμέρες θά ἑορτάσουμε τήν κατά σάρκα Γέννησίν του; Ἐμεῖς τί πρέπει νά προσφέρουμε στόν Θεό, πού ἔκανε τόσα πολλά διά τήν ἰδική μας σωτηρία; Θά μείνουμε μήπως ἀδιάφοροι ἀπέναντι στή Θεία μακροθυμία καί συγκατάβασι τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ; Πῶς τελικά θά ἀγωνισθοῦμε διά τήν σωτηρία, πού μᾶς παρέχει ὁ Ἰησοῦς Χριστός ; 

Σήμερα ἡ Ἐκκλησία μας μνημονεύει πάντας τούς εὐαρεστήσαντες Ἁγίους ἀπό Ἀδάμ μέχρι καί τοῦ Ἰωσήφ τοῦ μνήστορος, οἱ ὁποῖοι ἐνῶ βρίσκονται ἀκόμη στήν περίοδο τῆς Π.Δ., καί ἐνῶ ἡ περίοδος τῆς Χάριτος διά τοῦ Εὐαγγελίου δέν ἔχει ἀκόμη φθάση , ἐκεῖνοι ἔμειναν πιστοί καί θερμοί κήρυκες τῶν θείων ὑποσχέσεων διά τήν σωτηρίαν τοῦ κόσμου, ὥστε προγεύονταν ἤδη ἀπό τήν ἐποχήν τους, τά ἀγαθά τῆς θείας οἰκονομίας , μέ ἀποκορύφωμα τούς Ἁγίους Προφῆτες, καί δή τόν Ἡσαΐα, νά ἀναφωνοῦν πώς (ἰδού) νά τώρα «ἡ Παρθένος ἐν γαστρί ἕξει καί τέξεται Υἱόν καί καλέσουσιν τό ὄνομα αὐτοῦ Ἐμμανουήλ»

Οἱ Προφῆτες καί ὅλοι οἱ Ἅγιοι οἱ εὐαρεστήσαντες τόν Θεόν πρό τῆς αὐτοῦ κατά σάρκα Γεννήσεώς Του ἐπίστευσαν χωρίς νά ἰδοῦν μέ τά μάτια τοῦ σώματος τά ὅσα ἐλέχθησαν ἀπό τά ἀψευδῆ χείλη τῶν Προφητῶν, ὥστε νά μᾶς θυμίζουν τόν λόγο τοῦ Κυρίου στήν ψηλάφησι τοῦ Θωμᾶ: «μακάριοι οἱ μή ἰδόντες καί πιστεύσαντες». Ὅμως, οἱ Ἅγιοι, πού προαναφέραμε, δέν ἐπίστευσαν ἁπλῶς , ἀλλά πολλοί ἐξ αὐτῶν ἔδωσαν καί τό αἷμα τους διά τήν ἀγάπην τοῦ Θεοῦ. Ἄρα ἐμεῖς πού βρισκόμαστε στήν περίοδο τῆς Χάριτος καί τῆς δωρεᾶς, πόσα θά πρέπει νά βιώσουμε καί πόσο ἡ καρδιά μας θά πρέπει νά σκιρτήσει ἀπό θεῖο ἔρωτα, πού οἱ θεῖες ὑποσχέσεις δέν ἔχουν μείνει ἀνεκπλήρωτες ; Τοὐναντίον ἐδῶ καί 2015 χρόνια ἡ Ἐκκλησία μας λέγει πώς ἡ Βασιλεία Του Θεοῦ εἶναι ἤδη παροῦσα, ἀφοῦ ἠμπορεῖ κάλλιστα νά τήν βιώσει κανείς μέσα σέ αὐτήν. Καί μάλιστα νά γευθῆ πολλά περισσότερα ἀπό ὅσα γεύθησαν οἱ Ἅγιοι τῆς Παλιᾶς Διαθήκης. Ἑπομένως εἶναι καιρός, ἀδελφοί μου νά βιώσουμε Χριστόν αὐτές τίς Ἱερές ἡμέρες καί καλούμεθα ὅλοι μαζί νά πᾶμε στή φάτνη τῆς Βηθλεέμ καί μέ τή δοξολογία μας γιά τήν ἄκρα συγκατάβαση τοῦ Θεοῦ νά γίνει συγχρόνως καί ἡ δική μας καρδιά μιά φάτνη πού συνεχῶς θά γεννᾶται μέσα της ὁ Χριστός μέχρι τό τέλος τῆς ἐπίγειας ζωῆς μας, πού θά εἶναι ἡ ἀναγέννησίς μας γιά τήν Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν τόν Παράδεισον . Ἀμήν.   
    
π. Νικ. Ζουναρέλης 
------------------------------
Πηγή:   imkythiron.gr
------------------------------