Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Λόγω των ασυνήθιστα καλών καιρικών συνθηκών για την εποχή και τη συνακόλουθης παρατεταμένης ξηρασίας, ο Δήμος Κυθήρων έχει ζητήσει από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την παράταση της αντιπυρικής περιόδου και την πλήρη απαγόρευση υπαίθριων καύσεων και πάσας υπαίθριας χρήσης πυρός τουλάχιστον μέχρι τις 15 Νοεμβρίου με πιθανότητα περαιτέρω ισχύος.
Εφιστούμε την προσοχή όλων των πολιτών και παρακαλούμε να μην προβαίνουν σε καύση υπολειμμάτων αγροτικών εργασιών και σε καμία υπαίθρια χρήση φλόγας ή πυρός για κανέναν απολύτως λόγο και κυρίως σε ημέρες όπου η ένταση των ανέμων ευνοεί την ανάπτυξη πυρκαγιάς.
Το σημερινό (3/11) σοβαρό συμβάν δασικής πυρκαγιάς στο νησί των Σπετσών, αποτελεί απόδειξη ότι η δασική πυρκαγιά δεν περιορίζεται αποκλειστικά στη θερινή περίοδο και δεν γνωρίζει από εποχές, αλλά μπορεί να προκληθεί και να προκαλέσει καταστροφές ανεξαρτήτως εποχής και καιρικών συνθηκών.
Αναλυτικές οδηγίες στο: www.civilprotection.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ Η ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ¨ΙΟΝΙΣ¨ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Μετά από αίτημα και παρέμβαση του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη προς την TRITON FERRIES ανακοινωνεται ότι το πλοίο ΙΟΝΙΣ θα μεταφέρει τη νόμιμη ετήσια ακινησία του για μετά το νέο έτος, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλλίτερα το επιβατικό κοινό κατά την περίοδο της ελαιοσυγκομιδης και των εορτών των Χριστουγέννων. Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά τους πλοιοκτήτες κ. Τουρλομουση και κ. Τσαιλα.