Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΙΡΩΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΙΣΚΙΑ ΣΕ Ι.Χ.Ε.ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

 


Δύο ακόμη συλλήψεις από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας Ευβοίας, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, (23,8) γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου και ναρκωτικά δισκία


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, χθες (03-11-2020) το απόγευμα σε ευρύτερη περιοχή του Μαντουδίου Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε διεξοδικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

  • σε υποδοχή της ζάντας ενός εκ των ελαστικών του οχήματος, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, σε μορφή βράχου, μεικτού βάρους (23,2) γραμμαρίων,
  • κάτω από τον τάπητα του συνοδηγού , ποσότητα ηρωίνης, ομοίως σε μορφή βράχου, βάρους (0,6) γραμμαρίων και
  • στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, εντός θήκης κινητού τηλεφώνου , (45) δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου. 


 

ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ:Συνελήφθη ένας ημεδαπός για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

 


Συνελήφθη ένας ημεδαπός στην Πάτρα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.000 γραμμάρια κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 1.855 ευρώ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο πρώτος δράστης πραγματοποίησε πώλησε ναρκωτικά στον δεύτερο δράστη και έφυγαν από τον τόπου του περιστατικού οδηγώντας μοτοσικλέτα και αυτοκίνητο, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τα δύο άτομα και βρήκαν στην κατοχή του πρώτου και κατέσχεσαν μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και 40 ευρώ, ενώ στον δεύτερο έξι γραμμάρια κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του διακινητή, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη 1.047 γραμμάρια κάνναβης και το χρηματικό ποσό των (1.805) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η μοτοσικλέτα του πρώτου δράστη κατασχέθηκε ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών.

Η πανελλαδική εικόνα των ΜΕΘ για Covid-19 - Πόσες είναι κενές σε Αττική και Θεσσαλονίκη


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.013 κλίνες ΜΕΘ.

Από αυτές, 698 είναι κατειλημμένες και 315 κενές (ποσοστό 31%).

Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 665, οι 478 είναι κατειλημμένες και οι 187 κενές (ποσοστό 28%).

Στην Αττική λειτουργούν 323 ΜΕΘ-non COVID.  Από αυτές, 258 είναι κατειλημμένες και 65 κενές (ποσοστό 20%).

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 81 ΜΕΘ-non COVID. Από αυτές, 41 είναι κατειλημμένες και 40 κενές (ποσοστό 50%).

ΟΙ ΜΕΘ για COVID σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 348. Από αυτές, 220 είναι κατειλημμένες και 128 κενές (ποσοστό 37%).

Οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης είναι σήμερα 102.

Από αυτές, 71 είναι κατειλημμένες και 31 κενές (ποσοστό 30%).

Στα νοσοκομεία της Αττικής, οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 144.

Από αυτές, 104 είναι κατειλημμένες και 40 κενές (ποσοστό 28%).

Οι συνολικές κλίνες που διατίθενται σε όλη τη χώρα για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 είναι 3.972.

Οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σήμερα είναι 1.503 (συνολικά ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θάλαμοι αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες)

Αναλυτικά ανά Υγειονομική Περιφέρεια

  - 1η ΥΠΕ (Αττικής): 425

 -  2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου): 152

 -  3η ΥΠΕ (Μακεδονίας): 270

  - 4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης): 345

  - 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας): 122

  - 6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας): 129

  - 7η ΥΠΕ (Κρήτης): 13

   Στρατιωτικά Νοσοκομεία: 47

 ΠΗΓΗ .zougla.gr

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Αἰγινα

 


Στη σύλληψη 57χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με την ταυτόχρονη συνδρομή στελεχών της Λιμενικής Αρχής Αίγινας, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
 
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 57χρονου στη ν. Αίγινα από τα προαναφερόμενα στελέχη  και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ZIGOLO'', εντοπίστηκαν τα κάτωθι:
 
-ένα γυάλινο δοχείο με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 336γρ.,
-ένα μικρό μεταλλικό κυτίο με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 18,2γρ.,
-ένα μεταλλικό κυτίο με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 28,9γρ.,
-μία νάιλον συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 10,6 γρ.,
-μία σύριγγα περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή ελαίου βάρους 1,5 ml,
-μία νάιλον συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1,1 γρ.,
-μία νάιλον συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 7,4 γρ.,
-μία νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού μικτού βάρους 1 γρ.,
-ένα δισκίο φθοριονιτραζεπάμης 1 mg,
-μία νάιλον σακούλα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 58 γρ,
-μία νάιλον σακούλα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 68 γρ,
-μία νάιλον σακούλα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 38 γρ,
-κλαριά κάνναβης, τοποθετημένα σε σάκο, από τα οποία αφαιρέθηκαν οι ανθοί κάνναβης και τοποθετήθηκαν σε πλαστική συσκευασία όπου κατά την ζύγισή τους βρέθηκε μικτό βάρος 19,7 γρ.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανευρεθέντα, τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
 

Πρόσκληση για κατάταξη Στρατευσίμων της ΠA 2020 ΣΤ’ ΕΣΣΟ

 


Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2020 ΣΤ΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία, είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

α. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1997 έως και 2021 (γεννημένοι το 1976 έως και το 2000) από όλους τους Νομούς, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 01 Ιουλίου 2020 έως και 31 Αυγούστου 2020.

β. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1997 έως και 2021 (γεννημένοι το 1976 έως και το 2000) που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2020 έως και 31 Οκτωβρίου 2020.

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:

α. Η 9η Νοεμβρίου 2020, για τους στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι/2 έως Ι/4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

β. Η 16η Νοεμβρίου και η 17η Νοεμβρίου 2020, για τους λοιπούς στρατευσίμους, όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών.

Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης, εκτός αυτών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκε η σωματική τους ικανότητα με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υποχρεούνται για κατάταξη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις ειδικές κατηγορίες στρατευσίμων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΠΑ www.haf.gr και την ηλεκτρονική διεύθυνση https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6Η516-8Κ4.

 veteranos.gr

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας ανταπαντά στη δεύτερη επιστολή σχετικά με τον χώρο καραντίνας ασθενούντων εργατών γης από τον covid19

 


Την απάντηση του Δημάρχου στην επιστολή κατοίκων της Τ.Κ. Συκέας σχετικά με την δημιουργία χώρου φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών γης κρουσμάτων COVID-19, ακολούθησε η κατάθεση στην υπηρεσία νέου εγγράφου.

Με αφορμή το νέο έγγραφο, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας ως τελευταία τοποθέτησή του, απαντώντας επισημαίνει τα ακόλουθα:

“Θέμα: Απάντηση στην από 2/11/2020 επιστολή σας με επικολλημένες ακριβώς τις ίδιες υπογραφές με την προηγούμενη.

Θεωρώ ότι εσείς συντάξατε και αποστείλατε δεύτερη επιστολή ως «απάντηση» στην απάντησή μου. Εάν αυτό είναι ακριβές, σας αφορούν τα παρακάτω, εάν όχι να με ενημερώσετε ποιος τη συνέταξε.

  1. Το να επικολλήσετε τις προηγούμενες υπογραφές, ακριβώς όπως ήταν σε νέο κείμενο, εκτός του ότι δεν είναι ηθικά σωστό, συνιστά πιθανή πλαστογραφία.
  2. Κλείνω με τη σημερινή απάντησή μου, η οποία αφορά μόνο σε εσάς και δεν θα συνεχίσω το σερί των επιστολών.
  3. Δεν έχω ποτέ πετάξει το μπαλάκι σε Κοινότητα, αντίθετα ενεργώ νόμιμα και αποφασίζω όπου έχω αρμοδιότητα για το μέλλον και το καλό των δημοτών, ειδικά σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, εξάλλου γι΄αυτό έχω εκλεγεί Δήμαρχος.
  4. Αναφέρεται στην πρώτη επιστολή διαμαρτυρίας σας (των κατοίκων) επακριβώς «ότι εκφράζουμε την καθολική μας αντίρρηση και άρνηση για τη δημιουργία οποιασδήποτε μορφής φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών γης κρουσμάτων COVID-19 στα όρια της Κοινότητάς μας». Αυτό σημαίνει μακριά από εσάς, ακόμα κι αν είναι δικά σας τα κρούσματα ή οι επαφές.
    Δεν ξέρω αν εσείς ή κάποιος άλλος συνέταξε και διακίνησε αυτή την επιστολή, πάντως θεωρώ ότι η άποψη αυτή που εκφράζει, είναι λανθασμένη.
  5. Η συνάντηση στο Δημαρχείο με το Τοπικό Συμβούλιο της Συκιάς, στην οποία ήσασταν και εσείς παρών έγινε πολύ πριν την κατάθεση των υπογραφών. Δεν παρευρίσκετο μόνο ο υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος είναι Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και ο Αντιδήμαρχος της Ενότητάς σας κος Μαυρομιχάλης και φυσικά δεν υπήρξε καμία διαφορετική πρόταση εκ μέρους σας, ούτε και επρόκειτο να υπάρξει.
  6. Επειδή μάλιστα με κατηγόρησε η αντιπολίτευση και για ρατσισμό και απανθρωπιά, σας πληροφορώ πολύ συνοπτικά ότι από το 1989 έχουν εργασθεί στα κτήματά μου πάνω από 1.000 αλλοδαποί εργάτες γης, άπαντες με τις καλύτερες συνθήκες. Επίσης από το 1989 έως τώρα διαμένουν συνεχώς σε δικό μου οίκημα αλλοδαποί εργάτες γης.
  7. Οι απόψεις που εκφράσατε, ότι αρνείστε καθολικά να φιλοξενηθούν φορείς ή επαφές της COVID-19 στην Κοινότητα της Συκιάς, απηχούν ακριβώς τις απόψεις της αντιπολίτευσης και δη της συζύγου σας κας Βλάχου, όπως τις κατέθεσε αυτή και ο κ. Παναρίτης στο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μεταμόρφωσης και σας τις παραθέτω αυτούσιες:
    <<Βλάχου Άννα: Ως δημοτική σύμβουλος και μεταφέροντας τις απόψεις του κ. Νικολινάκου αρχηγού της παράταξής της, είπε ότι πρέπει να αποδεσμευτούν οι Τοπικές Κοινότητες από τη διαδικασία αυτή και προτείνουν τη δημιουργία δύο κεντρικών χώρων (οικόπεδα-χώρους), ένα στους Μολάους και ένα στη Νεάπολη τα οποία να διαμορφωθούν με τις κατάλληλες προδιαγραφές.
    Παναρίτης Ηλίας: Αν τοποθετηθεί κοντέινερ στην κοινότητα θα απευθυνθεί κατευθείαν στον Εισαγγελέα και στην Αστυνομία κατά του προέδρου και του Δήμου. Είναι ευθύνη του Δήμου ο οποίος έχει χρήματα να τα διαθέσει>>.
  8. Σε σχέση με το κτίριο της ΣΥΚΙΚΗΣ έχω ήδη απαντήσει και αιτιολογήσει ότι δεν πρόκειται να γίνει Hot Spot.
  9. Στα αγροτικά θέματα, δεν δέχομαι να μου κάνετε μαθήματα και κρίσεις για αδιαφορία, γιατί αν ρωτούσατε θα μαθαίνατε ότι με τον πρώην Δήμο Ασωπού, αλλά και έως τώρα έχουμε ασχοληθεί πολύ και αποτελεσματικά με τα προβλήματα των αγροτών. Όσο για εμένα προσωπικά, ο οποίος δηλώνω πρώτα αγρότης, το μόνο που σας γράφω είναι ότι έχετε πλήρη άγνοια.

Σας υπενθυμίζω ότι την τελευταία φορά που συλλέχθηκαν υπογραφές για το ακίνητο της πλατείας, το οποίο αγόρασε ο Δήμος και ο Σύλλογος, ώστε να χαρακτηρισθεί μνημείο Νεωτέρων Χρόνων και τώρα ρημάζει, η ενέργεια αυτή λειτούργησε και λειτουργεί  αντίθετα με το σκοπό και τα συμφέροντα της Κοινότητας.

Η σχέση μου με την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Συκιάς είναι παλιά και εδράζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στις διαχρονικές σχέσεις και φιλίες, καθώς και στα έργα που έχει κάνει η Δημοτική μου Αρχή στο χωριό. Δεν μπορείτε να την διαρρήξετε με διάφορους υπαινιγμούς που αναγράφετε, όπως «εθελοτυφλώ, εκβιαστικά, έχω να έρθω στη Συκιά πολύ καιρό, άνθρωποι χωρίς βούληση κ.λ.π», τα οποία είναι δικές σας προσωπικές απόψεις και θεωρώ ότι οι ανωτέρω προσβλητικές εκφράσεις είναι άδικες και λανθασμένες.

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης


Των παραπάνω επιστολών και ανταπαντήσεων, είχε προηγηθεί η ακόλουθη αλληλογραφία :

 

Κάτοικοι της Τ.Κ. Συκέας κατέθεσαν επιστολή σχετικά με την δημιουργία χώρου φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών γης κρουσμάτων COVID-19 στην κτηματική περιφέρεια της Συκιάς.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας απαντά αναφέροντας τα εξής:

” Έλαβα την διαμαρτυρία 135 κατοίκων της Συκιάς και θα ήθελα να τους ενημερώσετε για την απάντησή μου όπως οφείλει αυτός που προσκομίζει την διαμαρτυρία.

Η Κοινότητα της Συκιάς φιλοξενεί και χρησιμοποιεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό εργατών γης πιθανότατα πάνω από 200 για το μάζεμα του ελαιοκάρπου, εάν κάποιοι προσβληθούν από κορωνοϊό γιατί θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε κάποια άλλη κτηματική περιφέρεια και όχι στη δική σας. Με εντυπωσιάζει αρνητικά η θέση σας «και οι φορείς της Συκιάς μακριά από εμάς και ας πάνε σε άλλη κοινότητα».

Αν κάποιος νοσήσει θα τον πάρετε σπίτι σας; Θα τον διώξει ο εργοδότης να πάει σε άλλη κοινότητα να κολλήσει τους άλλους και ο ίδιος θα το αποκρύψει;

Μην μου πείτε να βρούμε να αγοράσουμε χώρο και να κατασκευάσουμε οικήματα γιατί αφ΄ενός δεν υπάρχει τέτοιος χώρος, αφ΄ετέρου τότε θα μας κατηγορούσατε για μελλοντικό hot spot και αν ευρίσκετο στην κοινότητά σας πάλι θα διαμαρτυρόσασταν.

Εάν δεν ομονοήσουμε χρησιμοποιώντας την λογική μας και να αποδεχθούμε τα επιστημονικά δεδομένα του κορωνοϊού ότι οι φορείς δεν είναι «λεπροί» τότε πιθανώς να ξεφύγει η κατάσταση. Εκτός αν θέλετε να διώξουμε τους εργάτες γης και μείνουν αμάζευτες οι ελιές.

Όπως έχω αναφέρει ο Δήμος δεν έχει θεσμική αρμοδιότητα για το κορωνοϊό όμως αν δεν κάνουμε εμείς όλες τις ενέργειες για την μείωση και αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς κανείς δεν θα μας βοηθήσει.

Γνωρίζω ποιοι σας επηρεάζουν και σας ζητούν την υπογραφή σας. Όμως η επιλογή των αξίων και ικανών ανθρώπων ώστε να μας συμβουλεύουν, να μας ενημερώνουν και να τους εμπιστευόμεθα είναι το πιο βασικό πράγμα στη ζωή μας.

Δεν πρέπει να ακολουθείτε κάποιους άκριτα που έχουν αντιπολιτευτικά κίνητρα. Εξ΄ άλλου σας έχω αποδείξει ότι θα πρέπει να μου έχετε εμπιστοσύνη γιατί ποτέ δεν θα έκανα κάτι που να βλάψει το χωριό σας ή οποιαδήποτε άλλη κοινότητα.

Όσο για το κτήριο της Συκικής που ανήκει στο Δήμο έχω ήδη απαντήσει

  • Ενημερώθηκε το Συμβούλιό σας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου
  • Δεν θα γίνει ποτέ hot spot
  • Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
  • Είναι μακριά και από τον οικισμό “

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1903 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

 


Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1903 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Η ιστορία των Κυθήρων είναι συνυφασμένη με έντονα γεωλογικά φαινόμενα και αναστατώσεις. Φαίνεται ότι σε μια τέτοια τρομακτική γεωλογική αναστάτωση το νησί των Κυθήρων αναδύθηκε από τη θάλασσα, όπως η Ουράνια Αφροδίτη και αυτό φαίνεται στην περιοχή Αμμούτσες, με τα χιλιάδες απολιθώματα, που κάποτε ήταν βυθός θαλάσσης. Στη Ρωμαϊκή εποχή αλλά και σε νεότερους χρόνους έγιναν τρομακτικοί σεισμοί στα Κύθηρα. Στη βραχονησίδα των Κυθήρων, Αντιδραγονέρα, υπάρχει μεγάλο ρήγμα και εκεί οι αρχαίοι ναυτικοί άφηναν νομίσματα για να εξευμενίσουν τον κοσμοσείστη Ποσειδώνα.
Το 1903, στις 11 Αυγούστου στις 6,33 το πρωί, έγινε στα Κύθηρα σεισμός μέγας, ισχύος 8(!) βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ο οποίος έχει καταγραφεί ως ο ισχυρότερος, ή ένας από τους ισχυρότερους στον Ελλαδικό χώρο κατά τους τελευταίους αιώνες. Το μέγεθός του δεν έχει καταγραφεί ακριβώς, διότι το 1903 δεν λειτουργεί ακόμη στην Ελλάδα σεισμογράφος, ωστόσο οι σεισμολόγοι τον υπολογίζουν 7,9-8. Η κύρια δόνηση κράτησε 8 δευτερόλεπτα και πριν απ’ αυτήν ακούστηκε υπόκωφος κρότος σαν βολές πυροβόλων όπλων. Το επίκεντρο ήταν το χωριό Μητάτα, όπου κατέρρευσαν πάνω από 80 οικίες και ο ναός του αγίου Δημητρίου. Ο ναός της Αγίας Τριάδας έπαθε σοβαρότατες ζημιές και κατεδαφίστηκε. Στο υπόλοιπο νησί άνοιξε ο ναός των Ταξιαρχών στο Μανιτοχώρι, ενώ ζημιές και ρήγματα έγιναν στα Μυρτίδια, στους αγίους Πάντες στα Γουδιάνικα και σε όλο το νησί. Στα Μητάτα καταπλακώθηκαν 4 παιδιά ενώ κοιμούνταν. Ευτυχώς εκείνη την ώρα οι περισσότεροι ήταν στα χωράφια τους. Δυστυχώς εκείνη την περίοδο δεν εκδίδονται Κυθηραϊκές εφημερίδες και έτσι δεν έχομε στη διάθεσή μας λεπτομερή στοιχεία παρά μόνον ό,τι διέσωσε η προφορική παράδοση, το αρχείο της Μητροπόλεως Κυθήρων και το αρχείο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ο Επίσκοπος Κυθήρων Ευθύμιος Καββαθάς έστειλε επιστολές στον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, στην Πριγκίπισσα Σοφία, στο Νομάρχη Λακωνικής (τα Κύθηρα τότε υπάγονταν στο νομό Λακωνίας) και σε άλλους ζητώντας βοήθεια «……Επισκεψάμενος σεισμοπαθείς χωρίου Μητάτα και ευρών αυτό σωρόν ερειπίων, επικαλούμαι θερμώς βοήθειαν Σεβ. Κυβερνήσεως. Υπερογδοήκοντα οικίαι και εκκλησία κατεστραμμέναι εντελώς. Λαβετε οίκτον και διατάξετε σύστασιν επιτροπής προς συλλογήν εράνων. Ποταμός 11 Αυγούστου 1903»

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ :Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη

 


Στη σύλληψη  57χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
 
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στη χερσαία ζώνη του λιμένα Αγριάς Βόλου, εντοπίστηκε  ημεδαπός να κατέχει μέσα σε τσαντάκι μέσης, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 4,6 γρ.
 
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 57χρονου στη Θεσσαλονίκη, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν τα παρακάτω :
 
-ένα πλαστικό κυτίο με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 47γρ.,
-ένα πλαστικό κυτίο με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 39γρ.,
-ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 59γρ.,
-ένα κλαδί δενδρυλλίου κάνναβης καθαρού βάρους 103γρ και μήκους 90εκ.,
-ένα δενδρύλλιο κάνναβης μήκους 115 εκατοστών, 
-φύλλα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 16γρ.,
-ένα αεροβόλο πιστόλι CO2 WALTHER διαμετρήματος 4,5 mm μαζί με τρείς αμπούλες αερίου και δύο πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες μεταλλικά σφαιρίδια ιδίου διαμετρήματος.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση,  κατασχέθηκαν όλα τα  ανευρευθέντα.
 http://hcg.gr

ΚΥΘΗΡΑ:Συνεχίζεται το δύσκολο έργο της αστυνόμευσης τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.σε καθημερινή βάση στους δρόμους των Κυθήρων

Συνεχίζεται το δύσκολο έργο της αστυνόμευσης.

Σε καθημερινή βάση  τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους των Κυθήρων και στο πλευρό του κάθε πολίτη.

Επιφορτισμένοι οι άνδρες και οι γυναίκες των τμημάτων Χώρας και Ποταμού της Ελληνικής Αστυνομίας να βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους και στα καταστήματα, διεκπεραιώνοντας το δύσκολο έργο των ελέγχων και της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοιού covid-19.

 ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ 

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

 ______________________________________________________

 

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελέσματα ελέγχων στην Αττική για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη την Αττική, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν (25.066) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(594) για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης

(138) για παραβιάσεις περιορισμού κίνησης

(9) παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής

  •  Συγκεκριμένα σε (3) καταστήματα (μπαρ) στην Αθήνα και σε (1) κατάστημα (κλαμπ) στην Πετρούπολη, για λειτουργία πέραν της 24.00 ώρας, επιβλήθηκε σε έκαστο διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για (3) ημέρες. Συνελήφθησαν (3) άτομα ως προσωρινά υπεύθυνοι των καταστημάτων, για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.
  •  Σε (3) καταστήματα (μπαρ) στην Αθήνα, για υπέρβαση του προβλεπομένου ορίου πελατών και εξυπηρέτηση όρθιων πελατών επιβλήθηκε σε έκαστο διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για (15) ημέρες. Συνελήφθησαν (2) άτομα ως προσωρινά υπεύθυνοι των καταστημάτων, για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.
  •  Σε κατάστημα στην Αθήνα (καφέ-μπαρ), για συνωστισμό ατόμων και χρήση τραπεζοκαθισμάτων πέραν του επιτρεπομένου ορίου, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (15.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για (15) ημέρες. Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος.
  •  Σε κατάστημα στην Αθήνα (μπαρ), για συνωστισμό ατόμων και εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (6.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για (15) ημέρες. Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


ΛΑΚΩΝΙΑ:Έκλεισε η Γ’ Λυκείου Γερακίου μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή

 


Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μαθητής της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Γερακίου, με συνέπεια να ανασταλεί η λειτουργία και των δύο τμημάτων της εν λόγω τάξης για διάστημα 14 ημερών, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο 17χρονος μαθητής παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα του ιού και απευθύνθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου υποβλήθηκε στον σχετικό έλεγχο, με τα αποτελέσματα να δείχνουν μόλυνση από τον Covid-19. Προληπτικά, σε πρώτη φάση, τέθηκαν σε καραντίνα όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Γερακίου, οι επαφές του μαθητή από άλλες τάξεις της ίδιας σχολικής μονάδας και τα μέλη της οικογένειας του 17χρονου.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη σήμανε κινητοποίηση σε αρχές και αρμόδιους φορείς. Όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ.  Αγάπιος Οικονομίδης, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου, την Τετάρτη 4/11 στο Γεράκι μετέβη κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για τη διενέργεια τεστ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ παράλληλα ακολουθείται η προβλεπόμενη  διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του 17χρονου μαθητή.

Κατά την ενημέρωση, όλα τα τεστ που διενεργήθηκαν σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς των τμημάτων Γ1’ και Γ2’ του Γερακίου απέβησαν αρνητικά στον ιό.

Εικάζεται πως ο μαθητής εκτέθηκε στον Covid-19 κατά τη διάρκεια εξωσχολικής-αθλητικής δραστηριότητας.

Τα δύο τμήματα της Γ’ Λυκείου Γερακίου έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους μέχρι και τη 17η Νοεμβρίου και τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία στις 18/11.

Αρνητικά τεστ
στο 2ο Δημοτικό Σπάρτης
Εξάλλου, το πρωί της Τετάρτης 4/11 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, διενεργώντας γρήγορα τεστ (rapid test) αντιγόνου σε όλους του εκπαιδευτικούς. Όπως γνωστοποίησε η διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Δαράκη, όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

 lakonikos.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Όπως έχει τονιστεί και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία παρακαλούμε να μην πραγματοποιείται καύση υπολειμμάτων αγροτικών εργασιών (λιόκλαδα κ.λπ.) καθώς παρά την τυπική λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω κλιματολογικών συνθηκών. Η καύση μπορεί να γίνει μόλις εισέλθουμε σε περίοδο χαμηλότερων θερμοκρασιών και βροχοπτώσεων.
Ειδικά κατά τις ημέρες που παρατηρούνται μεγάλης έντασης άνεμοι καλούμε όλους τους δημότες να μην προβαίνουν σε ελεγχόμενη καύση και σε κάθε περίπτωση να ειδοποιούν την Π.Υ.
Εκ του Δήμου.