Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Απάντηση Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη στο Δελτίο τύπου της Αξιωματικής δημοτικής αντιπολίτευσης

Για ακόμη μία φορά παρακολουθήσαμε το αντιπολιτευτικό παραλήρημα της μείζονος μειοψηφίας, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι οι Δημοτικές Εκλογές ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ με αρνητικό για εκείνην αποτέλεσμα. 

Επί του Δελτίου Τύπου των κ. συναδέλφων έχω να απαντήσω τα εξής, όχι επειδή θέλω να πείσω τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για όσα ισχυρίζομαι - εξάλλου όπως λέει και ο Απ. Παύλος "μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού" - αλλά για να μην δημιουργούνται ΨΕΥΔΕΙΣ εντυπώσεις στον Κυθηραϊκό Λαό.
1. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Σουρής ΟΥΔΕΠΟΤΕ ρώτησε τη Δημοτική Αρχή για την καθυστέρηση της έκδοσης των αποφάσεων της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επιλύσεων Δασικών Αμφισβητήσεων. Ρώτησε "τί έχουμε κάνει για το δασικό" γενικά και αόριστα, κάτι τελείως διαφορετικό.
Και φυσικά απάντησα ότι το δασικό ως πρόβλημα είναι πανελλαδικό και είναι άλυτο επί δεκαετίες, ενώ η καθυστέρηση ανάρτησης των δασικών χαρτών το επιτείνει.
Άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο λοιπόν. Καλό είναι οι ερωτήσεις να γίνονται όταν υπάρχει και η κατάλληλη γνώση για αυτές.


2. Κατηγορείται η Δημοτική Αρχή ότι "έκλεισε" τις Παιδικές Χαρές και το Θέατρο του Ποταμού. Πρόκειται για ασύστολο αντιπολιτευτικό ψεύδος.
Το ψέμα όμως έχει πολύ κοντά πόδια.
Η αλήθεια είναι ότι δεν παραλάβαμε ΚΑΜΙΑ παιδική χαρά με άδεια λειτουργίας, ΚΑΜΙΑ με πιστοποιημένα όργανα (ας πάνε οι συνάδελφοι να δουν την "παιδική χαρά" των Κοντολιανίκων, θα έστελναν τα παιδιά τους εκεί;;;;).
Οι παιδικές χαρές δεν είναι απλή υπόθεση, ως απλή υπόθεση τις αντιμετώπισαν δυστυχώς οι προκάτοχοί μας παραδίδοντάς μας μια ωρολογιακή βόμβα που κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα εκραγεί και τί συνέπειες θα έχει.

Για να λειτουργεί μια παιδική χαρά χρειάζεται να έχει πιστοποιημένα όργανα, να έχει ελεγχθεί από την ειδική τριμελή επιτροπή της Περιφέρειας και αφού κριθεί ασφαλής να λάβει τη νόμιμη άδεια λειτουργίας. Μόνο τότε υφίσταται μία παιδική χαρά.

Η δική μας Δημοτική Αρχή δεν κουκουλώνει τα προβλήματα όπως έκανε η προηγούμενη, ούτε γράφει τους Νόμους και τις διαδικασίες στα παλαιά της υποδήματα.
Η δική μας Δημοτική Αρχή στόχο έχει να λύσει τις παραλείψεις πολλών ετών ΜΟΝΙΜΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ και όχι προσωρινά.

Μέσα στο 2015 θα δημοπρατηθεί το έργο της ανακαίνισης της παιδικής χαράς στα Κοντολιάνικα που θα είναι η πρώτη που θα λάβει τη νόμιμη άδεια λειτουργίας.
Θα ακολουθήσουν και άλλες με στόχο μέσα στη θητεία αυτή να επισκευαστούν όσο το δυνατόν περισσότερες.
Αυτή είναι η σωστή διαδικασία και ο,τιδήποτε άλλο είναι ΨΕΥΔΟΣ.

Τα ίδια ισχύουν και για το Θέατρο του Ποταμού. Έτσι όπως είναι σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα γιαπί.
Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη παρουσίας εκατοντάδων ανθρώπων σε έναν χώρο που δεν έχει πυρασφάλεια, διόδους ασφαλείας, ηλεκτρισμό και με σπασμένα τζάμια τριγύρω.
Ο χώρος λοιπόν ΔΕΝ είναι ακόμα Θέατρο. Για να γίνει Θέατρο απαιτείται η ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, η εγκατάσταση πλήρους συστήματος ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας, ο φωτισμός, η ηχητική κάλυψη, η όδευση κ.λπ.
Στον Προϋπολογισμό του 2016 προβλέψαμε 30.000€ για τις μελέτες.
Τα προβλήματα αυτά θα τα λύσουμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ όσο χρόνο και αν μας πάρει, αυτή είναι η αληθινή προσφορά προς το νησί.
3. Για το Σπήλαιο ευτυχώς τα έγγραφα δίνουν στους πρώην κρατούντες την καλλίτερη απάντηση. Μόνο ένας τυφλός ή ένας άνθρωπος μειωμένης αντίληψης δεν μπορεί να καταλάβει τις τεράστιες ευθύνες τους πάνω στο ζήτημα του Σπηλαίου Μυλοποτάμου.

Η πολιτιστική πολιτική του Δήμου των τελευταίων ετών ήταν στην ουσία ανύπαρκτη. Κανένα όραμα, κανένας σχεδιασμός, καμία συγκεκριμένη στόχευση και προοπτική.
Ο πολιτισμός αφέθηκε μόνο στους ιδιώτες καλλιτέχνες που ουδέποτε έλαβαν μια έμπρακτη στήριξη από το Δήμο.

Τρανό παράδειγμα απαξίωσης του πολιτισμού μας, η παντελής σιωπή της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τα σοβαρά προβλήματα του Σπηλαίου του Μυλοποτάμου, τα οποία είχαν επισήμως τεθεί στο Δήμο από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2007.

 Προβλήματα με τα οποία κανείς δεν σκέφθηκε να ασχοληθεί σοβαρά, καθώς πάντα κάποιοι έκριναν ότι οι υπάλληλοι και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού είναι «άσχετοι» και δεν θα πρέπει να τους λαμβάνουμε υπόψη μας.

Αλήθεια, οι πρώην κρατούντες ήταν τόσο σίγουροι ότι οι ζητούμενες μελέτες ήταν υπερβολικές; Και με ΠΟΙΑ κριτήρια;

Ζητήθηκε επανειλλημμένα η αφαίρεση της ασφάλτου πάνω από το Σπήλαιο γιατί μειώνεται η υγρασία και κινδυνεύουν οι τοιχογραφίες του 10ου αιώνα!
Πλήρης σιωπή και απαξίωση απέναντι στις επίσημες κρατικές αρχές.

Το Σπήλαιο πρέπει να αναβαθμιστεί γιατί δεν αρκούμαστε στα σημερινά επίπεδα επισκεψιμότητας. Θα κάνουμε τις μελέτες και θα υποβάλουμε το σχέδιο ανάπτυξης του Σπηλαίου στο ΚΑΣ όπως προβλέπεται από το Νόμο και όπως έχει γίνει στα επισκέψιμα Σπήλαια της Ελλάδας (Πέραμα Ιωαννίνων, Δυρός, Λίμνες Καλαβρύτων, Αλιστράτη Σερρών).

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι σωστές διαδικασίες θα εφαρμοστούν ΚΑΙ εδώ! Οι περιπέτειες στις οποίες έχει εμπλακεί ο Δήμος λόγω της ανευθυνότητας ορισμένων προσώπων θα λάβουν τέλος.
4. Κτήριο Ποταμού. Η δέσμευσή μας ότι το κτίριο του Ποταμού θα επισκευαστεί γίνεται πράξη μέσα από τη μελέτη που αφορά στην οικοδομική του ανακαίνιση.
Αναφέρθηκε ότι δεν προβλέπεται τίποτα για την υγρασία της ταράτσας, η αρμόδια μηχανικός όμως που επισκέφθηκε το κτίριο τον Ιούλιο διαπίστωσε φραγμένες υδρορροές που καλό θα ήταν να καθαρίζουν που και που εκείνοι που κόπτονται.

Η μελέτη προβλέπει εργασίες 80.000€, ακριβώς όπως είχε προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2015 που η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ έχει ψηφίσει (τότε δεν διαφώνησε με το ύψος του ποσού όμως!).

Η ράμπα των ΑμΕΑ και ο εξοπλισμός των αιθουσών είναι ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ και δεν σχετίζονται με τη μελέτη οικοδομικών εργασιών, αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι γνωστό!
Στον προϋπολογισμό του 2016 έχει προβλεφθεί ποσό 15.000€ για τον εξοπλισμό του κτιρίου. Επίσης έχει μπει επιτέλους το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Αστικού Σχολείου Ποταμού με κόστος 168.000€, ένα έργο που οι Ποταμίτες το αναμένουν επί σειρά ετών.
Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη αλλά δυστυχώς αυτό δεν γράφεται.
Και τέλος. Ας σταματήσει επιτέλους η γνωστή καραμέλα πως η απάντηση απέναντι στις ψευδείς αιτιάσεις και τοποθετήσεις συνιστά ύβρι, απαξίωση ή φίμωση.
Πρόκειται για άκρατο πολιτικαντισμό που έχει απορριφθεί από την ίδια την κοινωνία.

Κανείς δεν θέλει να τσακώνεται με τα στελέχη της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ - εξάλλου δεν έχουμε τίποτε το προσωπικό με κανέναν -, όμως θα απαντάμε με ΑΛΗΘΕΙΑ σε κάθε ψεύδος και σε κάθε παραπλάνηση και ανακρίβεια, γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραπλανά τον κόσμο.

Για όλα τα ανωτέρω θέματα και για πολλά άλλα η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει την πολιτική της σοβαρότητας, της νομιμότητας και των κανόνων που εφαρμόζονται σε όλη τη Χώρα αλλά δυστυχώς έμοιαζαν αδιανόητοι για το Τσιρίγο.

Για όλα αυτά τα θέματα δώσαμε αναλυτική ενημέρωση τον Αύγουστο του 2015 δημοσιεύοντας στοιχεία και ντοκουμέντα που δεν αμφισβητούνται. Για όλα αυτά και για πολλά άλλα ετοιμάζουμε την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, που η παράταξη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ δεν έκανε στα 7,5 χρόνια της θητείας της παρά μόνο μία φορά και παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική από το Νόμο. Δημοσιεύουμε τα πάντα, λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ στον κόσμο ακόμα και αν είναι δυσάρεστη ή πικρή, γιατί αυτό είναι το αληθινό χρέος μας, να μην παραμυθιάζουμε με ψευδείς υποσχέσεις, να μην υποσχόμαστε ανεφάρμοστες λύσεις, να μην παρακάμπτουμε το Νόμο, να προσαρμόζουμε τις πολιτικές αποφάσεις στη νομιμότητα όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες Χώρες του κόσμου.

Είναι προφανές ότι οι απαντήσεις και τα τεκμήρια με τα οποία τις συνοδεύουμε ενοχλούν, ενοχλούν κυρίως όσους είχαν συνηθίσει να μην έχουν ανταπάντηση σε τίποτε, να μην έχουν αντίκρουση με επιχειρήματα και ντοκουμέντα. Είναι αντιληπτό. Δεν είναι όμως ανεκτό.

Η τοπική πολιτική ζωή πρέπει να εξυγιανθεί και να απομονώσει όσους επί σειρά ετών κουκούλωσαν τα προβλήματα, αντιμετώπισαν τα πάντα επιφανειακά, προτίμησαν να λειτουργούν τις δημόσιες υποδομές χωρίς καμία άδεια και ασφάλεια και εν τέλει παρέδωσαν στα χέρια μας ωρολογιακές βόμβες που για να επιλυθούν σύννομα και όπως πρέπει απαιτούν χρόνο, κόπο και χρήμα.

Είμαστε όμως αποφασισμένοι να πάμε μπροστά και να αφήσουμε στη λήθη και στο παρελθόν κάθε αντίληψη σαν αυτές που μας κληροδότησαν άπειρα προβλήματα, από απλήρωτους φόρους και τέλη κυκλοφορίας, μέχρι διαλυμένες παιδικές χαρές και αδήλωτα κληροδοτήματα.
Η προσπάθειά μας είναι συνεχής, το ίδιο και η αγωνία μας για το μέλλον του τόπου. Και είμαστε ευτυχείς γιατί 14 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ο Δήμος μας έχει μπει σε τάξη, ξεκίνησαν οι δημοπρασίες, εκτελούνται έργα σε όλο το νησί, λύσαμε τα προβλήματα των υποδομών στα Αντικύθηρα, βγάλαμε το νησί από την εσωστρέφεια, αυξήσαμε τις χρηματοδοτήσεις που παραλάβαμε, φέραμε - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - έργα από το ΕΣΠΑ, περάσαμε από την Περιφέρεια έργα σχεδόν 5.000.000€ και μόνο για το 2015.

Θα συνεχίσουμε. Πάντα με όπλο την αλήθεια και τη μαχητικότητα και το δυναμισμό που μας χαρακτηρίζουν όλους από την πρώτη ημέρα της θητείας μας!
--------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης - Δήμαρχος Κυθήρων
--------------------------------------------------

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.Επιλέγουμε να είμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΙ και αυτό επέλεξε ο Κυθηραϊκός Λαός στις 25/5/2014... οριστικά και αμετάκλητα!

Ας το διαβάσουν ορισμένοι... μπας και πεισθούν επιτέλους για το ΤΙ ακριβώς μας άφησαν να διαχειριστούμε... όσο και αν επιμένουν κάποιοι, οι πολιτικές αποφάσεις ΠΟΤΕ δεν είναι και δεν θα είναι υπεράνω των Νόμων, ας το καταλάβουν όσο είναι νωρίς... το ψέμα, η παραπλάνηση, ο αναχρονισμός, το "δε βαριέσαι", η υπερίσχυση των δήθεν πολιτικών αποφάσεων έναντι των Νόμων, η εσωστρέφεια και η περιχαράκωση του νησιού και του Δήμου ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ οριστικά στις 31/8/2014... Κάποιοι επέλεξαν να είναι αρεστοί και να μην ασχοληθούν με την ουσία των προβλημάτων, η διαφορά μας είναι ότι εμείς
επιλέγουμε να είμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΙ και αυτό επέλεξε ο Κυθηραϊκός Λαός στις 25/5/2014... οριστικά και αμετάκλητα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ !

 http://kithiraikanea.com/showthread.php?t=5100

ΝΑΥΠΛΙΟ.ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ-ΦΩΤΟ ADELIN 107,3 FM


Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 14.203 κατοίκους. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 - 1833. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.
Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία (τουρκ. Ιτς-Καλέ), έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας, καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία, η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.
Το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό των κατοίκων της Αθήνας και της Πελοποννήσου καθώς απέχει λίγο και από τις δυο περιοχές. Στα ομορφότερα κτήρια της πόλης είναι το μέγαρο Άρμανσμπεργκ (κατοικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος Άρμανσπεργκ) καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Στην πόλη λειτουργεί επίσης παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ.Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 21-10-2015 στις 16.00 το απόγευμα.
Η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Γιάννη Κατσανεβάκη.
Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης.
Ο αντιδήμαρχος Μαθιός Αγγελιουδάκης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μελίνα Μαρουλίδου, Ειρήνη Τραβασάρου, Κώστας Μαριάτος, Μαρία Κασιμάτη, Μηνάς Κορώνης από την πλειοψηφία. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος και Ζαχαρίας Σουρής από την αντιπολίτευση.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 12.
Στο στάδιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στην Ελβετία, καθώς και τα μελλοντικά, τον Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες και τον Ιανουάριο στη Βέρνη στην εκεί διεθνή έκθεση τουρισμού.
Τόνισε την καλή συνεργασία του Δήμου με τη Περιφέρεια Αττικής και την προοπτική κατασκευής έργων στα Κύθηρα ύψους 5.000.000€.
Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ταχύτητα εξέλιξης των έργων στον κεντρικό δρόμο και όπως δήλωσε η ασφαλτόστρωση θα γίνει μόλις σταματήσουν οι βροχές.
Στις ερωτήσεις των συμβούλων της παράταξης μας, οι απαντήσεις του ήταν οξείς και χωρίς καμία διάθεση συνεργασίας.
Στην παρατήρησή μας, για τις επιθετικές και απαξιωτικές απαντήσεις του ιδίου και συνεργατών του, στα ενημερωτικά Δελτία Τύπου που εκδίδει η παράταξη μας, επέμεινε με τον ίδιο οξύ και επιθετικό τρόπο, ότι ορθώς πράτει.
Διαμαρτυρηθήκαμε για την συμπεριφορά αυτή, η οποία στοχεύει στη φίμωση της αντιπολίτευσης, με απώτερο σκοπό να μην ακούγετε άλλη άποψη πέραν αυτής του κ. Χαρχαλάκη.
Σε ερώτηση σχετική με την μεγάλη καθυστέρηση των αποφάσεων της πρωτοβάθμιας επιτροπής επιλύσεων δασικών αμφισβητήσεων, δήλωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου!
Για το κλείσιμο των παιδικών Χαρών, και του θεάτρου του Ποταμού, επέμεινε στην γνωστή θέση του, ότι χαράκτηρίζετα παράνομο σφραγίζεται.
Ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις και απόψεις του, για το Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας στον Μηλοπόταμο.
Το κρίνει επικίνδυνο, υιοθετώντας τις απόψεις υπηρεσιακών παραγόντων, σύμφωνα με τις οποίες απαιτούνται αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για λειτουργήσει το Σπήλαιο νόμιμα!
Δεν γνωρίζει φαίνεται ότι το Σπήλαιο το οποίο ανέδειξε το ζεύγος Πετροχείλου, κορυφαίων Κυθηρίων Σπηλαιολόγων, είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, είναι πόλος έλξης τουριστών για πολλές δεκαετίες, το έχουν δε επισκεφθεί με ασφάλεια, χιλιάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις.
Τα προηγούμενα χρόνια, μετά την Πυρκαγιά του 2007, κατασκευάστηκε κουπαστή στο μονοπάτι πρόσβασης, εξέδρα αναμονής των επισκεπτών και εγκαταστάθηκε Φωτοβολταϊκό σύστημα για τον Φωτισμό του Σπηλαίου. Είχε προηγηθεί η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου και του πάρκινγκ.
Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έκριναν ότι ο Δήμος πρέπει να διαθέσει τους πόρους που απαιτούνταν για να εκπονηθούν. Γεωλογική, Υδρολογική, Βραχομηχανική, Ηλεκτρομηχανολογική, Τοπογραφική, Αρχιτεκτονική, Φωτισμού, κλπ μελέτες, όπως ζητούσε η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας.
Οι κατ' εξοχήν αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αντί να εργασθούν για την εκπόνηση αυτών των μελετών, ζητούσαν από τον Δήμο να αναλάβει το υπέρογκο κόστος.
Η παράταξη μας έκρινε ότι ο Δήμος αδυνατεί να αναλάβει το τεράστιο κόστος και να υποχρεωθεί στην ατέρμονη διαδικασία εκπόνησης-εγκρίσεων τόσων μελετών, αφού άλλα ζητούσε η μία υπηρεσία και άλλα η άλλη.
Πολιτική απόφαση ήταν και όχι αμέλεια.
Ο κ. Χαρχαλάκης αδιαφορώντας αν τα οικονομικά αντέχουν, δεσμεύτηκε να αναλάβει το κόστος.
Διαφωνούμε με αυτή την απόφασή του.
Τα συλλογικά όργανα των φορέων έχουν ενημερωθεί;
Ο διευθύνων σύμβουλος της αναπτυξιακής εταιρείας γιαυτό παραιτήθηκε;
Ελπίζουμε να μπεί στον κόπο να μελετήσει και να καταλάβει, τι είναι αυτά που ζητάνε, τότε θα αντιληφθεί σε ποιά περιπέτεια θα εμπλέξει τον Δήμο, την Εγχώριο και την Αναπτυξιακή.
Αναμένουμε τα αποτελέσματα των επιπόλαιων ενεργειών του.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, διαφωνήσαμε με την μελέτη επέμβασης στο Δημοτικό κτήριο του Ποταμού, γιατί δεν είναι πλήρης και ούτε με τις εργασίες που θα γίνουν το κτήριο θα μετατραπεί σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως έχει δηλώσει ο κ. Χαρχαλάκης μετά το κλείσιμό του.
Ούτε βέβαια μπορούμε να δεχτούμε την διαβεβαίωση ότι οι επιπλέον εργασίες που απαιτούνται, θα αντιμετωπισθούν με απευθείας αναθέσεις, αφού η διαδικασία αυτή δεν είναι σύννομη.

ΚΑΣΤΟΡΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ADELIN FM-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


ΤΟ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΝ  ΣΗΜΕΡΑ
Το Καστόρι είναι ένα καταπράσινο ορεινό χωριό του νομού Λακωνίας σε υψόμετρο 500 μέτρων, που εκτείνεται στην ανατολική πλευρά του Βόρειου Ταϋγέτου και απέχει 17 χιλιόμετρα από την Σπάρτη (20 λεπτά) και 225 χιλιόμετρα από την Αθήνα (περίπου 3 ώρες) . Ανήκει στο Δήμο Σπάρτης ενω πριν ηταν η έδρα του πρωην Δήμου Πελλάνας
και είναι ένα γραφικό χωριό της Πελοποννήσου. Έχει πληθυσμό 600 κατοίκων τον χειμώνα και περίπου 2000 κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Το Καστόρι καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του αλλά και των γειτονικών χωριών σε υπηρεσίες και σε εμπορικά καταστήματα.
Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει νέα καταστήματα , ξενώνες , νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις γίνονται και υποστηρίζονται από τους κατοίκους αλλά και από τους δραστήριους συλλόγους μας , έτσι το Καστορειο κάνει τα πρώτα του τουριστικά βήματα και ολοένα περισσότερος κόσμος γνωρίζει τον παρθένο Βόρειο Ταΰγετο!

 Ασχολίες κατοίκων
Οι ασχολίες των κατοίκων του Καστορείου ειναι ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός τομέας οπου και παράγεται το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το οποίο είναι από τα καλύτερα και ποιοτικότερα σε όλη την Ελλάδα λόγο του κλίματος και του παρθένου υπεδάφους.
Επίσης υπάρχει πρότυπη φάρμα Σκαφιδά που παράγει γάλα το οποίο το δίνει στην  ΔΕΛΤΑ και η μονάδα G-fish (ιχθυοτροφείο) με πέστροφα , χαβιάρι , καπνιστό σολομό
μοναδικής ποιότητας! Περισσότερα διαβάστε εδώ για τα τοπικά προϊόντα… Τα τελευταία χρόνια εχουν αρχίσει και γίνονται βήματα προς τον Αγροτουρισμό , Φυσιολατρικό , Οικολογικό και Ορεινό τουρισμό ανοίγοντας Ξενώνες και καταστήματα Πολλές ομάδες , σύλλογοι και ιδιώτες έχουν επισκεφθεί το χωρίο θαυμάζοντας την παρθένα φύση του , τα μονοπάτια τα φαράγγια και το δάσος του Ταΰγετου.
Πρωτοπόρος με μεγάλη δράση (ανάδειξη μονοπατιών, φαραγγιών , ξενάγηση ομάδων)
είναι ο Συλλογος φιλων Ταυγετου – Η Λουσίνα

Η ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Η βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Σταματάκη επισκέφτηκε την Ύδρα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου για να βρίσκεται στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στις πληγείσες οικίες, καταστήματα και περιοχές του νησιού. Η Ύδρα επλήγη από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, για το νησί ήταν κάτι πρωτόγνωρο, ένας δυνατός τυφώνας. Οι ουρανοί άνοιξαν στην κυριολεξία, η καταιγίδα προκάλεσε υπερχείλιση των χειμάρρων του νησιού με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο λιμάνι, και τον παραδοσιακό οικισμό. Ο Δήμος Ύδρας, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας, αλλά και οι πολίτες, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, με τα στοιχειώδη μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου ν’ καθαρίσουν τις λάσπες, τα χώματα, τις πέτρες και ν’ απεγκλωβιστούν από τη λάσπη. Αργά το βράδυ, η Περιφέρεια Αττικής μετά από σχετική εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενέργειες της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα, κήρυξε στον Δήμο Ύδρας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την Περιφέρεια, είναι αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή στις 23 Οκτωβρίου.

Στους δρόμους τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Λακωνίας…

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΑΝΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ ,ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ .
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 11: 00 ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ . ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ.
ΚΑΛΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ,Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ /ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΣΕΣ ΛΑΜΠΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΠΑΝΤΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τηλ Επικοινωνιας : 6977598743 / 6932338501 / 6946344706