Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος CLLD/LEADER για τους Δήμους της Π.Ε. Νήσων Αττικής, συμμετείχε στη διήμερη συνάντηση εργασίας 26 Ομάδων Τοπικής Δράσης από όλη την Ελλάδα που έγινε στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αίγινα, με αντικείμενο αφενός την υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, αφετέρου το νέο σχέδιο διατοπικής συνεργασίας «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», όπου θα συμμετάσχει και ο Δήμος Κυθήρων. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία με στόχο την προβολή, προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και του γαστρονομικού πολιτισμού.
Την έναρξη των εργασιών της συνάντησης έκανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, κ. Κώστας Σκρέκας, ενώ χαιρετισμούς απηύθηναν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. Παρέστη επίσης και ανέλυσε σχετικά ζητήματα ο Βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. κ. Γιώργος Αμανατίδης, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου LEADER με τεράστια εμπειρία στα προγράμματα αυτά καθώς και δεκάδες εξειδικευμένοι επιστήμονες και στελέχη Ο.Τ.Δ.
Ο κ. Χαρχαλάκης, στην ομιλία του, ευχαρίστησε στις 26 Ο.Τ.Δ. από το σύνολο της Χώρας που αποδέχθηκαν την πρόταση του Δικτύου Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής σχετικά με την πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής στην Αίγινα και τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου για την τοπική ανάπτυξη με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τη μεταποίηση. Το Δίκτυο Δήμων Π.Ε. Νήσων, δημιουργήθηκε το 2016 από τους 8 Δήμους της Π.Ε. Νήσων Αττικής, με στόχο την υλοποίηση στις περιοχές αυτές του προγράμματος LEADER και μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2019), έχει κατορθώσει τα εξής:
• Εντάχθηκε ως δικαιούχος υλοποίησης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER με αρχικό ποσό χρηματοδότησης ύψους 7,3 εκατομμυρίων ευρώ.
• Ολοκλήρωσε ήδη την διαδικασία υποβολής προτάσεων για έργα δημόσιου χαρακτήρα, όπου η συνολική ζήτηση (37 προτάσεις συνολικού π/υ 4.639.685,15€) υπερκάλυψε τη δημόσια δαπάνη κατά 320%, με αποτέλεσμα το Δίκτυο να δικαιούται να λάβει και τη σχετική υπερδέσμευση από το αρμόδιο Υπουργείο. Οι πρώτες εντάξεις δημοσίων έργων αναμένονται μέσα στο Φθινόπωρο με το Δήμο Κυθήρων να χρηματοδοτεί καταρχήν το Αστικό Σχολείο Ποταμού με π/υ 375.000€.
• Ολοκλήρωσε την διαδικασία υποβολής προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα, όπου η συνολική ζήτηση (40 προτάσεις συνολικού π/υ 9.060.549,77€, εκ των οποίων οι 26 από τα Κύθηρα) υπερκάλυψε τη δημόσια δαπάνη κατά 270%.
• Ολοκλήρωσε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για το πρόγραμμα του Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας από το οποίο θα προκύψουν επίσης σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων.
• Αποτελεί τεχνικό σύμβουλο των 8 συμμετεχόντων Δήμων σε ζητήματα μελετών και ωρίμανσης έργων. Ο Δήμος Κυθήρων θα ωριμάσει μέσω του Δικτύου την αναπαλαίωση και ανάδειξη του ιστορικού Παρθεναγωγείου του Καραβά και τη μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού και εκδηλώσεων.

Το γεγονός ότι 26 από τις συνολικά 40 υποβληθείσες προτάσεις για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα προέρχονται από τα Κύθηρα, αποδεικνύει ότι το νησί μας έχει μια εξαιρετική πρότερη εμπειρία από την υλοποίηση του προγράμματος LEADER ΙΙ και ΟΠΑΑΧ που στην περίοδο 1998-2009 αξιοποιήθηκαν μέσω της προηγούμενης Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου (η οποία δυστυχώς έκλεισε), με αποτέλεσμα να χρηματοδοτηθούν 44 ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού περίπου 12.000.000€.
Ο Δήμος Κυθήρων στηρίζει δυναμικά ανάλογες πρωτοβουλίες καθώς μέσα από τα χρηματοδοτικά αυτά εργαλεία και προγράμματα, επιτυγχάνεται η τοπική ανάπτυξη σε τομείς κρίσιμους για την οικονομία, διατηρούνται αλλά και δημιουργούνται θέσεις εργασίας, που είναι και το κύριο ζητούμενο.







Δίμηνη παράταση για το Κτηματολόγιο στη Λακωνία


Με απόφαση υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δ. Οικονόμου, δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως την 29 Νοεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, καλούνται να υποβάλλουν δηλώσεις κτηματογράφησης όσοι έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο στα κτηματολογικά βιβλία δικαίωμα, επί των ακινήτων που βρίσκονται στους Καλλικρατικούς Δήμους:
A) ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
Β) ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
Γ) Από τον Δήμο ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΙΓΙΩΝ, ΑΛΙΚΩΝ, ΑΝΩ ΜΠΟΥΛΑΡΙΩΝ, ΑΡΕΟΠΟΛΕΩΣ, ΒΑΘΕΙΑΣ, ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΟΣ, ΔΙΡΟΥ, ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ, ΔΡΥΜΟΥ, ΕΞΩ ΝΥΜΦΙΟΥ, ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΚΑΡΒΕΛΑ, ΚΑΡΥΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΚΟΙΤΑΣ, ΚΟΚΚΑΛΑΣ, ΚΟΝΑΚΙΩΝ, ΚΟΤΡΩΝΑ, ΚΟΥΝΟΥ, ΚΡΗΝΗΣ, ΛΑΓΙΑΣ, ΛΥΓΕΡΕΑ, ΜΑΡΑΘΕΑΣ, ΜΕΛΙΤΙΝΗΣ, ΜΥΡΣΙΝΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΟΙΤΥΛΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΒΡΥΣΗΣ, ΠΕΤΡΙΝΑΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ, ΠΥΡΡΙΧΟΥ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΣΚΑΜΝΑΚΙΟΥ, ΣΚΟΥΤΑΡΙΟΥ, ΤΣΙΚΚΑΛΙΩΝ, ΧΩΣΙΑΡΙΟΥ
Δ) Από τον Δήμο ΕΥΡΩΤΑ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΡΑΚΟΣ, ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΠΙΔΕΑΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΙΟΥ, ΓΕΡΑΚΙΟΥ, ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, ΔΑΦΝΙΟΥ, ΕΛΟΥΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΡΙΤΣΗΣ, ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ, ΚΡΟΚΕΩΝ, ΝΙΑΤΩΝ
Ε) Από τον Δήμο ΣΠΑΡΤΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ, ΑΓΡΙΑΝΩΝ, ΑΛΕΥΡΟΥΣ, ΑΜΥΚΛΩΝ, ΑΝΑΒΡΥΤΗΣ, ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΑΡΝΗΣ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ, ΒΑΡΒΙΤΣΗΣ, ΒΑΣΑΡΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΒΟΡΔΟΝΙΑΣ, ΒΟΥΤΙΑΝΩΝ, ΒΡΕΣΘΕΝΩΝ, ΓΕΩΡΓΙΤΣΙΟΥ, ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ, ΓΟΡΑΝΩΝ, ΔΑΦΝΗΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΟΧΑΣ, ΚΑΡΥΩΝ, ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ, ΚΕΦΑΛΑ, ΚΟΝΙΔΙΤΣΗΣ, ΛΕΥΚΟΧΩΜΑΤΟΣ, ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ, ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΥ, ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΝΑΣ, ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, ΠΛΑΤΑΝΑΣ, ΠΟΛΟΒΙΤΣΗΣ, ΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ, ΣΚΟΥΡΑΣ, ΣΟΥΣΤΙΑΝΩΝ, ΣΠΑΡΤΙΑΣ, ΤΡΑΠΕΖΑΝΤΗΣ, ΤΡΥΠΗΣ, ΧΡΥΣΑΦΩΝ.
Υπογραμμίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις και πρόστιμα.
Η δήλωση υποβάλλεται στα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης, ενώ μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του φορέα.
Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε στα Γραφεία Κτηματογράφησης

Ε.Π.Σ.ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Λακωνίας σας προσκαλεί στην κλήρωση των Πρωταθλημάτων Ανδρών περιόδου 2019-2020, καθώς και την απονομή τιμητικών διακρίσεων στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ναυτικού Μουσείου Νεάπολης, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ.
Επίσης, στην κλήρωση των πρωταθλημάτων υποδομών περιόδου 2019-2020, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12:30μ.μ.
Υπενθυμίζεται, ότι η προθεσμία υποβολής δηλωσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομής, λήγει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Στο Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας βρέθηκε η υπ’. αριθμ, 154/1849 ληξιαρχική πράξη γάμου του Καρόλου και της Ροζας.



Στο Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας βρέθηκε η υπ’. αριθμ, 154/1849 ληξιαρχική πράξη γάμου του Καρόλου και της Ροζας. Ο Κάρολος ήταν τότε 30 χρόνων και η Ρόζα 26. Αναγνωρίζεται ταυτόχρονα για παιδί τους ένα βρέφος αρσενικό με το όνομα Γεώργιος – Ρομπέρτο, αδελφός του Λευκαδιου, που γεννήθηκε στη Λευκάδα ( 24 Ιουλίου 1848) και πέθανε στις 20 Αυγούστου 1850.
Επίσης με την πράξη 334, αριθ. Πρωτ. 53, δηλώνεται η βάπτιση αρσενικού παιδιού που παίρνει το όνομα Πατρίκιος –Λευκάδιος:
« Αγία Μαύρα χιλίους οκτακόσιους πενήντα Ιουνίου είκοσι εξ έτος παλαιόν εν ώρα ενάτη μετά μεσημβρίας εβαπτίσθη υπ’ εμού του υποφαινομένου εφημερίου της ενταύθα εκκλησίας της Οσιομάρτυρος Παρασκευής εν παιδίον αρσενικόν προσφερθέν μοι παρά της εγγενούς κυρίας Ρόζας Κασιμάτη του Αντωνίου εκ Κυθήρων αλλά κάτοικος εδώ και σύζυγος του απόντος Δόκτορος Καρόλου Μουσχ Ερν Ιρλανδού Κόμητος Άνεσλμηθ Ιατρού της Αυτής Βρετανικής Μεγαλειότατος, βεβαιώσασα με ότι το παιδίον της νόμιμον γεννήσασα αυτό εις τας δεκαπέντε του τρέχοντος μηνός Ιουνίου έτος παλαιόν εν ώρα Τετάρτη πριν μεσημβρίας και ανεδέχθη αυτό ο Εγγενής Δρ. Κύριος Ιωάννης Καββαδίας ποτέ Νικολάου εκ πόλεως ωνομάσας αυτό Πατρίκιον – Λευκάδιον…»

Το αγόρι αυτό ήταν ο εθνικός συγγραφέας της Ιαπωνίας, Λευκάδιος Χερν.
ΠΗΓΗ 
Korina Kompoliti
 ROSA ANTONIOU CASSIMATI

Ασθενής σεισμός δυτικά των Κυθήρων


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:31΄ της Παρασκευής (13/9), σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 72 χιλιόμετρα δυτικά των Κυθήρων, νότια των ακτών της Μάνης, σε εστιακό βάθος 109 χιλιομέτρων.

Τοπική ώρα: 13-09-2019 15:31
Μέγεθος: 3.6 R
Επίκεντρο: 67 χλμ Δυτικά των Κυθήρων
Εστιακό Βάθος: 90 χλμ


Τοπική ώρα: 12-09-2019 03:37
Μέγεθος: 2.8 R
Επίκεντρο: 75 χλμ Δυτικά των Κυθήρων
Εστιακό Βάθος: 75 χλμ

TRITON FERRIES. Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ


Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ.Υπευθυνότητα και πλήρεις απαντήσεις ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο


«Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει πλήρη, αποτελεσματική και χωρίς σκοπιμότητες διερεύνηση και να προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων», τονίζει ο Θ. Δρίτσας

Αναλυτικά η δήλωση του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, για την απώλεια αντιαρματικών και πυρομαχικών σε στρατιωτική μονάδα στη Λέρο
«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε με την οφειλόμενη σοβαρότητα αλλά και ανησυχία, την έρευνα για το τουλάχιστον περίεργο συμβάν της απώλειας αντιαρματικών και πυρομαχικών σε στρατιωτική μονάδα στη Λέρο. Απέχοντας συνειδητά και υπεύθυνα από οποιαδήποτε σκοπιμοθηρική μικροπολιτική αξιοποίηση, αναμένουμε τα πορίσματα της έρευνας και προσδοκούμε σε αντίστοιχη στάση, από την πλευρά της Κυβέρνησης.
Με έκπληξη, όμως, διαβάσαμε χθες το βράδυ, τη γραπτή δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, με βάση την οποία ο κ. Υπουργός επικαλούμενος κάποιες «πρώτες ενδείξεις», σπεύδει αυθαιρέτως και αναρμοδίως να γνωμοδοτήσει, αναφορικά με το χρόνο της απώλειας, χωρίς να περιμένει ως οφείλει, την ολοκλήρωση της διεξαγόμενης έρευνας.
Σημειώνουμε ότι η δημόσια δήλωση του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και πρώην ΑΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι ο έλεγχος και η καταμέτρηση του στρατιωτικού υλικού σε τέτοιες μονάδες, προβλέπεται και υλοποιείται ως καθημερινή πρακτική, μόνο ως θετική και υπεύθυνη συνεισφορά στην έρευνα μπορεί να εκληφθεί από κάθε καλοπροαίρετο, δεδομένου ότι πάρα πολύ εύκολα μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί, όπως επίσης και να ελεγχθεί εάν όντως πραγματοποιείται όλο αυτό το διάστημα ο καθημερινός έλεγχος και η καταμέτρηση.
Το θέμα είναι σοβαρό. Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει πλήρη, αποτελεσματική και χωρίς σκοπιμότητες διερεύνηση και να προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Ζητάμε υπευθυνότητα και πλήρεις απαντήσεις. Στον κατάλληλο χρόνο, κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουμε από τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας επίσημη ενημέρωση, όπως και ενημέρωση ενώπιον των μελών της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων & Συμβάσεων της Βουλής.».

Οι αυθαίρετες «εκτιμήσεις» Παναγιωτόπουλου και η δήλωση Αποστολάκη

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του, μάλιστα επισημαίνει ότι «το ζήτημα δεν προέκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες» και κάνει λόγο για «φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση», προφανώς αναφερόμενος στις δηλώσεις του προκατόχου του, Ευάγγελου Αποστολάκη.
Αναλυτικά η δήλωση του ΥΕΘΑ:
«Χθες το απόγευμα διαπιστώθηκε απώλεια στρατιωτικού υλικού στην υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου κατά τις διαδικασίες παράδοσης- παραλαβής στην υπηρεσία.
Αμέσως διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη στρατιωτικού εισαγγελέα.
Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται, είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου.
Καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν προέκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες.
Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν και ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα, δεδομένων των ανωτέρω, θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση».
Προηγήθηκαν δηλώσεις του κ. Αποστολάκη στο News 24/7, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως «η καταγραφή των αποθηκών και των υλικών τους γίνεται καθημερινά».
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, που ανέφερε ότι δεν ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί στη Λέρο, επισήμανε ότι «οι επιθεωρήσεις στις αποθήκες που φυλάσσονται οπλικά συστήματα είναι καθημερινές» και ότι «απογραφές γίνονται όταν αλλάζουν καθήκοντα οι αξιωματικοί – αποθηκάριοι».
Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας αργά τη νύχτα της Δευτέρας, οπότε ανακοινώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για απώλεια στρατιωτικού υλικού από μονάδα στη Λέρο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά.
Η απώλεια υλικού διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο όπου καταγράφηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού.
 left.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ.ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ(4) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΕ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ


ΤΟ 9/ΜΗΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί  τελούμε στον Ιερό Ναό Αγίας Πελαγίας το 9/μηνο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυαγαπημένου μας πατέρα,συζύγου,παππού ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΠΟΛΙΤΗ.
 Μετά την θεία λειτουργία θα προσφερθεί καφές.