Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΙΟΥ 2018 (οι αφίξεις στα Κύθηρα τον μήνα Μάιο 2018 )

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΙΟΥ 2018 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων και το Λιμεναρχείο Κυθήρων, οι αφίξεις στα Κύθηρα τον μήνα Μάιο 2018 διαμορφώνονται ως εξής: - Αεροπορικές: 1278 - Ακτοπλοϊκές: 3960 Συγκριτικά: Μάιος 2017 (αεροπορικές και ακτοπλοϊκές): 3573 Μάιος 2018 (αεροπορικές και ακτοπλοϊκές): 5238

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Ά ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για εφαρμογή στρατηγικών και πολιτικών που αναδεικνύουν την ανακύκλωση, την προστασία των θαλασσών και την «καθαρή» ενέργεια, κάνει λόγο ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Κατσαφάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον.
 Σε δήλωσή του, ο κ. Κατσαφάδος αναφέρει:
«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, οφείλουμε να θυμηθούμε όλοι, ότι η Γη, το σπίτι μας, ήταν εδώ πριν από εμάς και θα είναι εδώ και μετά από εμάς.
Η ημέρα αυτή μας καλεί παράλληλα να συνειδητοποιήσουμε ότι κανείς άνθρωπος μεμονωμένα, κανένα κράτος ή λαός, δεν μπορεί να επιβάλλει αποκλειστικά τη δική του λύση ως μοντέλο προστασίας του περιβάλλοντος.
Για αυτό και η προστασία του αποτελεί προτεραιότητα και ηθική μας δέσμευση απέναντι στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές, στις οποίες οφείλουμε να τους δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Δεν είναι μόνο θέμα επιβίωσης για τους ανθρώπους, αλλά και ζήτημα δικαιοσύνης μεταξύ των γενεών.
Γι αυτό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να εφαρμοστούν στρατηγικές και πολιτικές που αναδεικνύουν την ανακύκλωση, την πράσινη ανάπτυξη, την προστασία των θαλασσών, την «καθαρή ενέργεια» ως προτεραιότητες. Η δημιουργία ενός εναλλακτικού αναπτυξιακού μοντέλου, το οποίο δεν βλέπει την προστασία του περιβάλλοντος και ιδίως την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως τροχοπέδη, αλλά ως ατμομηχανή μιας "πράσινης ανάπτυξης", η οποία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας σε τομείς που έχουν μέλλον, είναι ένα αίτημα παραπάνω από αναγκαίο.
Το νέο αυτό μοντέλο, θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ζήσουν αυτοπροσδιοριζόμενοι σε αρμονία με το περιβάλλον τους.
Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθρωπότητας, που οι συνθήκες μας εκβιάζουν και απαιτούν την εκτόνωση των προβλημάτων που ο άνθρωπος έφερε πάνω στη γη, με μια σειρά από επιλογές.
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η κλιματική αλλαγή, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, επηρεάζει τις ζωές μας και είναι ένας κίνδυνος, ο οποίος δεν έχει μόνο να κάνει με τις φυσικές καταστροφές.
Είναι ένας κίνδυνος που έχει να κάνει με την ίδια την οικονομική ζωή στην πατρίδα μας. Έχει να κάνει με την πρωτογενή μας παραγωγή, με το γεγονός ότι θα έχουμε λιγότερο νερό στη διάθεσή μας, έχει να κάνει με το ενεργειακό μας μείγμα, έχει να κάνει με τον τουρισμό.
Γι αυτό χρειάζεται από πλευράς οργανωμένης πολιτείας μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από αυτή που είχαμε μέχρι σήμερα. Χρειάζεται σχεδιασμός αλλά και συντονισμός, όλων εκείνων των δυνάμεων που εμπλέκονται.
 Η περιβαλλοντική ευαισθησία οφείλουμε να αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα σχέδιο γι αυτό το οποίο αποκαλούμε βιώσιμη ανάπτυξη. Επικεντρώνεται στο πώς θα μετατρέψουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, σε ένα συνεκτικό αναπτυξιακό πλαίσιο, το οποίο θα θέτει την προστασία του περιβάλλοντος στο απόλυτο επίκεντρο.
Και αυτό, γιατί το περιβάλλον δεν είναι κάτι στατικό και η οποιαδήποτε παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον έχει επιπτώσεις και πρέπει να ζυγίζουμε πάντα το συνολικό ισοζύγιο. Ναι, η προστασία του Περιβάλλοντος, είναι θέμα Πολιτισμού και Παιδείας, αλλά στις μέρες μας είναι πρωτίστως θέμα Οικονομίας.

Η χώρα μας είναι ένας ευλογημένος τόπος, με σπάνιες ομορφιές. Έχει ένα τεράστιο δυναμικό και φυσικά πλεονεκτήματα ώστε να θέσει εκ νέου τις στρατηγικές προτεραιότητες για την ανάπτυξή της . Ο ήλιος, ο άνεμος , η θάλασσά μας είναι στρατηγικοί μας σύμμαχοι. Ας τους αξιοποιήσουμε, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και επενδύοντας στην ‘’καθαρή’’ ενέργεια.»

ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. Εντοπίστηκε φυτεία με 651 δενδρύλλια κάνναβης στα Βατικα.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρία άτομα
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τον Τελωνιακό κώδικα
Κατασχέθηκαν συνολικά -651- δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, πακέτα λαθραίων τσιγάρων κ.α.
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Βοιών Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (4.6.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βοιών Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας  34χρονος αλλοδαπός και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 76 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνιακού Κώδικα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Βοιών Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -392- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,20 έως 1,10 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Χθες (4.6.2018) το πρωί, στο χώρο της φυτείας προσήλθε ο 34χρονος, προκειμένου να την φροντίσει και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ακόμη -127- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,10 έως 0,3 μέτρων περίπου, τα οποία μετέφερε στον χώρο της φυτείας, προκειμένου να τα μεταφυτέψει.
Τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργειά της.
Όπως επιπλέον προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, στην καλλιέργεια της παραπάνω φυτείας, συμμετείχαν και ο 42χρονος και ο 76χρονος, οι οποίοι επίσης εντοπιστήκαν και συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 34χρονου, στη Νεάπολη Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • -132- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,05 έως 0,30 μέτρων περίπου,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -738- γραμμαρίων,
  • -37- σπόροι κάνναβης,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • κινητό τηλέφωνο και
  • -23- πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
2018  ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Η 5η Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καθιερωμένη από τον ΟΗΕ ήδη από το 1972, έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Φέτος, είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, καθώς είναι περισσότερο από ποτέ απειλητική για το μέλλον του πλανήτη μας.
Η περιβαλλοντική διαχείριση, η οποία θα μας εξασφαλίσει την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και θα μας οδηγήσει σε νέα μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης αφορά όλους μας. Ωστόσο, η μετάβαση αυτή προϋποθέτει αλλαγές στην καθημερινότητα μας κι απαιτεί ατομικό και συλλογικό αγώνα από την παθητικότητα στη διεκδίκηση. Ωστόσο, η επιλογή αυτή είναι μονόδρομος, καθώς η εξέλιξη του ανθρώπου είναι εντελώς αλληλένδετη με τη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Ευρώτα και φέτος τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πολυποίκιλες δράσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και ολοκληρώθηκαν χθες, 4 Ιουνίου στην βιοκλιματική πλατεία Πηγών στη Σκάλα, έδρα του Δήμου. Στη διάρκεια όλων των δράσεων κεντρικό μήνυμα ήταν η ενεργοποίηση των πολιτών για την ανάληψη ευθύνης κι η εφαρμογή πρακτικών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα έχουν στόχο τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου και τον περιορισμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Για την υλοποίηση των δράσεων συνεργάστηκαν τα ΚΔΑΠ της ΚΔΕΔΕ «Ευρώτειος Πολιτεία», η Δημοτική Κοινότητα Σκάλας, ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα, το ΚΕΑΝ, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, το Γυμνάσιο Γερακίου κι άλλοι τοπικοί φορείς. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ

Καλλιεργούσε κάνναβη στο αγρόκτημά του στο Δαφνί Λακωνίας

Για καλλιέργεια κάνναβης συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας 4/6 στο Δαφνί Δ.  Ευρώτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, ένας 36χρονος Έλληνας.
Σε έρευνα που έγινε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,28 έως 0,44 μέτρα περίπου.
http://www.lakonikos.gr

Προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών



ΛΑΚΩΝΙΑ.Σημαντική πρωτοβουλία καθαρισμού του βυθού στη Μαρίνα Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Με μια σημαντική προσπάθεια, ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Τμήμα Μονεμβασίας, αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών, προχώρησε χθες 4 Ιουνίου 2018,  σε εργασίες καθαρισμού του βυθού στη Μαρίνα Μονεμβασίας.
Πλήθος άχρηστων και βλαπτικών για το περιβάλλον αντικειμένων συνελέγησαν από το βυθό, από τους 5 δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση, τα οποία απομακρύνθηκαν με όχημα του Δήμου Μονεμβασίας. Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν 40 σακούλες απορριμμάτων με διάφορα αντικείμενα, 10 λάστιχα αυτοκινήτων, πολλά σίδερα σκουριασμένα και 2 μπαταρίες πλοίων.

Οι 5 δύτες που συμμετείχαν στον καθαρισμό της Μαρίνας είναι οι παρακάτω:
Laurent Martin
Noemi Martin
Jean-Francois Beroudiaux
Γιώργος Κισσαμιτάκης
Γιώργος Μπιράκος
Ενώ οι εθελοντές που συμμετείχαν και βοήθησαν από στεριάς είναι:
Paulo Verhoeven
Nicole Verhoeven
Dominique Sinaï
Maria Aroni
Barbara Jeuser
Claude Bouvy
Claude Verhaven
Fotis o ψαράς
Corinne et Jean-François Etter
Jean-Claude et Anne-Marie Lacoste
Μάριος Μπάρδης
Γιάννα Κόκκαλη





Ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Γιώργος Βουνελάκης, μιλώντας στο monemvasianews.gr, δήλωσε ικανοποιημένος από την όλη προσπάθεια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Μονεμβασίας στηρίζει και ενισχύει τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες συμβάλλουν στη προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα, ενισχύουν την οικολογική ευαισθησία που όλοι οφείλουμε έμπρακτα να δείχνουμε. Οφείλω να ευχαριστήσω το Λιμενικό Τμήμα Μονεμβασίας για την άριστη συνεργασία, αλλά και όλους τους εθελοντές, που με πολύ αγάπη αγκάλιασαν και συνέδραμαν στο όλο εγχείρημα».
Ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Μονεμβασίας κ. Γιώργος Μελέτης, αναφερόμενος στην όλη επέμβαση τόνισε: «Με δεδομένη την ευαισθησία και τον ενεργό ρόλο του Λιμενικού Σώματος σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα την προστασία των ελληνικών θαλασσών από τη ρύπανση, στέλνουμε με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ένα μήνυμα δράσης καθαρίζοντας τη Μαρίνα Μονεμβασίας. Ένα χώρο ζωτικής σημασίας, στη καρδιά της Μονεμβασίας, που εξυπηρετεί τις ανάγκες των αλιέων της περιοχής, έχοντας παράλληλα τουριστικό και εμπορικό χρώμα. Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Μονεμβασίας, αλλά και με τη συνδρομή ιδιωτών, το όλο εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία. Ενέργειες όπως αυτή, έχοντας ανεπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού, το αίσθημα της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής συνείδησης, δεν μπορούν παρά μόνο να συνεχιστούν».
Τέλος ο επικεφαλής των εθελοντών κ. Laurent Martin ανέφερε: «Η σημερινή πρωτοβουλία είναι μόνο η αρχή, μια και ο βυθός έχει αρκετά σκουπίδια. Ελπίζουμε να επανέλθουμε σε δεύτερο χρόνο, προκειμένου να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια καθαρισμού».
ΠΗΓΗ http://www.monemvasianews.gr