Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΥΠΕΣ: Έγκριση προσλήψεων 82 ατόμων σε μικρούς νησιωτικούς δήμους (πίνακας)

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι διαδικασίες κάλυψης 82 θέσεων τακτικού προσωπικού σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, σε συνέχεια των αιτημάτων των Φορέων που είχαν υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη αναγκών σε τακτικό προσωπικό.
Με την εν λόγω απόφαση, σύμφωνα με το υπουργείο, ανακοινώνεται στους Δήμους ο αριθμός των  ατόμων που μπορούν να προσλάβουν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι καλούνται να καθορίσουν τις ειδικότητες και τα προσόντα του αναγκαίου προσωπικού, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών να αποστείλουν τους σχετικούς φακέλους στο ΑΣΕΠ για την έκδοση της σχετικής προκήρυξης.
Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων προσωπικού:
Δ. Αγαθονησίου1Δ. Αγίου Ευστρατίου2Δ. Αμοργού1
Δ. Ανάφης1Δ. Αντιπάρου3Δ. Αστυπάλαιας3
Δ. Ελαφονήσου1Δ. Θάσου3Δ. Θήρας3
Δ. Καλυμνίων3Δ. Καρπάθου2Δ. Κάσου3
Δ. Κέας2Δ. Κιμώλου1Δ. Κυθήρων3
Δ. Κύθνου2Δ. Κω3Δ. Λειψών3
Δ. Λέρου1Δ. Μήλου3Δ. Μυκόνου3
Δ. Νισύρου2Δ. Οινουσών3Δ. Παξών2
Δ. Πάτμου3Δ. Σερίφου2Δ. Σίφνου1
Δ. Ψαρών2ΠεριφέρειαΒ.Αιγαίου10ΠεριφέρειαΝ.Αιγαίου1
http://www.aftodioikisi.gr/

Διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων «Σχολικός ΠΕΙΡΑΙ-Α-ΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2017» στις 11/5 & 15-19/5/2017.



Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σπάρτης-Πανευρωπαϊκός Αγώνας Supermoto στην Ελλάδα!

Είναι γεγονός: Το Supermoto που αναβιώνει και πάλι στην Ελλάδα μετά από σχεδόν 10 έτη αγωνιστικής απουσίας, μετά την Προκήρυξη του Κυπέλλου, έρχεται δυναμικά με έναν (από τους τέσσερις) αγώνα του αναβαθμισμένου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος S2. O Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σπάρτης διοργανώνει λοιπόν τον μεγάλο αυτό Διεθνή αγώνα στο Sparta Racing Circuit Motul σε συνδυασμό με τον 2ο Αγώνα για το Ελληνικό Κύπελλο Wolf Racing Supermoto στις 13-14 Μαΐου! Σε μια πανέμορφη πίστα, με όλες τις ανέσεις και τις παροχές, όπου αναμένεται ο κόσμος να δώσει το δυναμικό παρόν για να απολαύσει ένα πολύ δυνατό θέαμα από τους 20 Έλληνες και 40 ξένους αναβάτες που θα λάβουν μέρος!
Λίγα λόγια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Η μορφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος SuperMoto S2 θα είναι η ίδια με το προηγούμενο έτος, αλλά κάθε αναβάτης με διεθνή άδεια μπορεί να συμμετάσχει και στα 2 μεγάλα πρωταθλήματα, έτσι αναβάτες S1GP και S2 συναντιόνται σε μεγάλες μάχες με ανοιχτό ανταγωνισμό! Επίσης άλλαξε και η μορφή του αγώνα, όπως στο S1GP, με τρία σκέλη ανά Grand Prix.
Εξασφαλισμένη είναι η συμμετοχή τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όλων των κορυφαίων αναβατών, όπως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής SuperMoto Thomas Chareyre και ο Ευρωπαίος Πρωταθλητής Petr Vorlicek.
Η διεθνής πίστα του South Milano, μια από τις καλύτερες και πιο εξοπλισμένες πίστες στην Ιταλία, που φιλοξένησε παλαιότερα GP του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ήταν το σκηνικό που άνοιξε την φετινή αγωνιστική σεζόν SuperMoto 2017. Ο 2ος αγώνας της χρονιάς θα γίνει στην Ελλάδα, στη Σπάρτη στις 14 Μαΐου, και η συνέχεια θα δοθεί στην Ιταλία στην Busca στις 2 Ιουλίου και τέλος στην Τσεχία, στη Σοσνόβα στις 17 Σεπτεμβρίου.
Στις 18 Ιουνίου θα ξεκινήσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα S1GP, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Ισπανία στην Albaida και στη συνέχεια, 6 Αυγούστου, θα ταξιδέψει στη Νότια Αμερική στην Κολομβία. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα S1GP κρατήθηκε σκοπίμως μικρό και "σύντομο" –με μόλις 2 αγώνες- ώστε να συμμετάσχουν περισσότεροι αναβάτες σε αυτό. Σας περιμένουμε λοιπόν για να απολαύσουμε ένα δυνατό θέαμα μετά από πολλά χρόνια, την τέχνη του γλιστρήματος που μόνο το Supermoto μπορεί να προσφέρει!
Παρακαλούμε για την πληρέστερη και καλύτερη προβολή του αγώνα μας, καθώς είναι μια μεγάλη ευκαιρία προβολής για την πόλη μας.
Παρακαλώ για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε με τον πρόεδρο Λαβατσή Γιώργο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973240852
Περιοχή συνημμένων

Εκπτωση 83% σε εκχερσωμένες εκτάσεις

Σε μείωση του ανταλλάγματος χρήσης για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα προχωρούν τα συναρμόδια υπουργεία με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι αναπληρωτές υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.



Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ καθορίζει το αντάλλαγμα χρήσης για τις εκτάσεις δασικού χαρακτήρα που καλλιεργούνται γεωργικά και των οποίων η μορφή άλλαξε από δάσος σε αγρό έως το 2007, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της περιοχής που έχει γίνει η επέμβαση. Σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις, το αντάλλαγμα χρήσης υπολογίζεται στο 20% της καθοριζόμενης αξίας τους (αξία δάσους), ενώ σε ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις, το αντάλλαγμα χρήσης υπολογίζεται στο 12,5% της καθοριζόμενης αξίας τους.

 
Την ίδια στιγμή, σε δημόσιες εκτάσεις των περιπτώσεων α΄ και β΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του νόμου 998/1979 ως ισχύει (χορτολιβαδικές ή βραχώδεις ή πετρώδεις), το αντάλλαγμα χρήσης υπολογίζεται στο 15% της καθοριζόμενης αξίας τους.
Εκπτωση 83% σε εκχερσωμένες εκτάσεις

Επιπλέον, για τις εκτάσεις που άλλαξαν χρήση από δάσος σε αγρό από το 1975 έως το 2007, υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση, της τάξης του 10% της «αξίας δάσους», που θα καλύπτει τη «δαπάνη αναδάσωσης». Οπότε, τα ποσοστά για τις ανωτέρω κατηγορίες εκτάσεων διαμορφώνονται σε 30%, 22,5% και 25%, αντίστοιχα. Οι εκτάσεις προ του 1975 δεν υπόκεινται στη «δαπάνη αναδάσωσης».

Η μείωση
Σημειωτέον, πως σύμφωνα με την απόφαση, το αντάλλαγμα χρήσης μπορεί να καταβληθεί σε 100 δόσεις με ελάχιστη δόση 30 ευρώ.

Η μείωση αυτή συμπληρώνει τη μείωση που προέβλεψε ο νόμος 4467/2017 στο κόστος εξαγοράς μιας έκτασης δασικού χαρακτήρα που άλλαξε χρήση για γεωργική εκμετάλλευση πριν το 1975, όπου προβλέπεται πια η καταβολή του 1/4 της αντικειμενικής αξίας.

Με τον ίδιο νόμο έχουν επέλθει και σημαντικές βελτιώσεις των απαιτήσεων της αίτησης που υποβάλλουν στις Δασικές Υπηρεσίες οι αγρότες και καλλιεργητές, αφού δεν απαιτείται πια υποβολή οικονομοτεχνικής μελέτης για τις εκτάσεις που εκχερσώθηκαν μεταξύ 1975-2007, εφόσον αυτές είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ, ενώ σε όλες τις παραπάνω εκτάσεις επιτρέπεται πια η ύπαρξη μικροεγκαταστάσεων (υπόστεγα, μετρητές ΔΕΗ, δεξαμενές, γεωτρήσεις, κλπ) που εξυπηρετούν τη γεωργική καλλιέργεια.

Γεωργική καλλιέργεια
«Με την παρούσα ΚΥΑ καθίσταται απολύτως λειτουργικός ο Νόμος 4467/17 και ολοκληρώνονται οι αλλαγές που είχαμε προετοιμάσει, ώστε να υλοποιηθεί το έργο των δασικών χαρτών προς όφελος του περιβάλλοντος, της περιφερειακής ανάπτυξης και των πολιτών.

Ειδικότερα με την ΚΥΑ δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης της γεωργικής καλλιέργειας στο πλαίσιο των συνταγματικών προβλέψεων για την προστασία των δασικών εκτάσεων, μειώνεται το γραφειοκρατικό και διοικητικό βάρος και το κόστος φακέλου και αποκαθίσταται η συμβατότητα των χρήσεων, χωρίς πρόβλημα στις αγροτικές επιδοτήσεις» όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός ο Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας πως «Μέχρι την 12η Ιουνίου υπάρχει η δυνατότητα τακτοποίησης αυτών των εκκρεμοτήτων, χωρίς την υποβολή άσκοπων αντιρρήσεων και με ιδιαίτερα μειωμένο τίμημα, έως και 83%, σε 100 δόσεις για τους καλλιεργητές και ιδιοκτήτες, για τις περιοχές που υπάρχουν αναρτημένοι δασικοί χάρτες.

Αξιοποίηση
Παράλληλα οι ρυθμίσεις αυτές είναι διαθέσιμες για όλο τον αγροτικό κόσμο της χώρας και μπορούν από τώρα να αξιοποιηθούν και στις περιοχές που οι χάρτες θα αναρτηθούν την ερχόμενη περίοδο».

Στο πλαίσιο ανάρτησης και κύρωσης δασικών χαρτών για το 35% της χώρας μας, έχει παραταθεί η περίοδος ανάρτησης έως και 5 μήνες, έχει μειωθεί το τέλος αντιρρήσεων, έχει δοθεί ατέλεια σε όλες τις περιπτώσεις νόμιμων πράξεων της διοίκησης ?ώστε να μην επιβαρύνεται ο πολίτης-, έχει προβλεφθεί η ατελής αίτηση πρόδηλου λάθους, έχει δοθεί παράταση στους ΟΤΑ να αποστείλουν τα περιγράμματα οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων, έχουν καλυφθεί οι νόμιμες χρήσεις εντός αναδασωτέων περιοχών και με την παρούσα ΚΥΑ ολοκληρώνεται και το ζήτημα των γεωργικών καλλιεργειών και της αποτύπωσης τους στους δασικούς χάρτες.

Πώς εξαγοράζονται οι εκτάσεις

Παραδείγματα υπολογισμού του κόστους εξαγοράς ή απόκτησης χρήσης εκτάσεων δασικού χαρακτήρα, που καλλιεργούνται (με υπόθεση αξίας 600 €/στρ τόσο για την αντικειμενική, όσο και γι αυτή του δάσους):

Α) Εξαγορά έκτασης για καλλιέργεια που ξεκίνησε πριν το 1975, σε δημόσιες εκτάσεις δασικού χαρακτήρα:

Παλιές διατάξεις: 500 €/στρ (τα 200 € για κυριότητα σε 4 δόσεις, τα 300 € εφάπαξ).

Νέες διατάξεις: 270 €/στρ σε 100 δόσεις

Μείωση κόστους 46%

Β) Κόστος έγκρισης επέμβασης (χρήση) για καλλιέργεια που ξεκίνησε πριν το 1975, σε δημόσιες εκτάσεις δασικού χαρακτήρα.

Παλιές διατάξεις: Δεν υπήρχε δυνατότητα απόκτησης μόνο της χρήσης της έκτασης. Ο καλλιεργητής όφειλε να αιτηθεί την εξαγορά με 500 €/στρ, (περίπτωση Α)

Νέες διατάξεις: 120 €/στρ σε 100 δόσεις

Μείωση κόστους 76%

Γ) Κόστος έγκρισης επέμβασης (χρήση) για καλλιέργεια που ξεκίνησε πριν το 1975, σε ιδιωτικές εκτάσεις δασικού χαρακτήρα:

Παλιό καθεστώς: 180 € εφάπαξ για τη χρήση

Νέες διατάξεις: 75 €/στρ σε 100 δόσεις

Μείωση κόστους 58,3%

Δ) Κόστος έγκρισης επέμβασης (χρήση) για καλλιέργεια μετά το 1975 έως το 2007, σε δημόσιες εκτάσεις δασικού χαρακτήρα:

Παλιές διατάξεις: 921,25 €/στρ σε 100 δόσεις

Νέες διατάξεις: 180 €/στρ σε 100 δόσεις

Μείωση κόστους 80,5%

Ε) Κόστος έγκρισης επέμβασης (χρήση) για καλλιέργεια μετά το 1975 έως το 2007, σε ιδιωτικές εκτάσεις δασικού χαρακτήρα:

Παλιές διατάξεις: 801,25 €/στρ σε 100 δόσεις

Νέες διατάξεις: 135 €/στρ σε 100 δόσεις

Μείωση κόστους 83,2%

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ
Χωρίς κόστος οι αντιρρήσεις


Ατελώς θα υποβάλλονται οι αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών για περιοχές αναδασμών και για τους ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και συνυπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Συγκεκριμένα, καθορίζεται ατέλεια (δωρεάν) για την υποβολή αντιρρήσεων επί των αναρτημένων δασικών χαρτών για τους ΟΤΑ Α’ (δημοτικές) και Β' Βαθμού (σε περίπτωση που υποβάλλουν αντίρρηση κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών), για τις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως δασικές στη φωτοερμηνεία της παλαιότερης αεροφωτογράφησης, αλλά περιλαμβάνονται σε κληροτεμάχια του αναδασμού και για περιοχές που χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές ή βραχώδεις, ή πετρώδεις είτε κατά την παλαιότερη είτε κατά την πρόσφατη αεροφωτογράφιση, αλλά περιλαμβάνονται σε περιοχές του αναδασμού.

Αυθαίρετα

Την ίδια στιγμή, με ΚΥΑ που υπέγραψαν χθες οι υπουργοί, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία υπαγωγής στον ισχύοντα νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης. Όπως επισημαίνει το υπουργείο, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με κρίσιμη σημασία για το περιβάλλον και την ανάπτυξη.
---------------------------------------------------
Πηγή: Ημερησία-Κοσμάς Ζακυνθινός
---------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-Κ.Υ.ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Εργάτες της οδού Διακοφτίου - Κύθηρα - (Φωνή των Κυθήρων 30.6.1930)

ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου του έτους 2017, από τις υφιστάμενες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου:
† Συνελήφθησαν συνολικά εξακόσια δεκατέσσερα (614) άτομα και ειδικότερα:
† Ένα (1) για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
† Έξι (6) για ληστεία.
† Ενενήντα επτά (97) για Κλοπή (και απόπειρες).
† Εβδομήντα ένα (71) για παράβαση Ν. Περί Ναρκωτικών.
† Έντεκα (11) για παράβαση Ν. Περί Όπλων.
† Δώδεκα (12) για παράβαση Ν. Περί Εκρηκτικών-Βεγγαλικών.
† Εκατόν δεκαεννέα (119) για παράβαση Ν. Περί Αλλοδαπών.
† Τρία (3) για πλαστογραφία.
† Ένα (1) για απάτη.
† Επτά (7) για Κυκλοφορία Παραχαραγμένων Νομισμάτων.
† Τρία (3) για παραμέληση εποπτείας ανήλικου.
† Δεκαεπτά (17) για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
† Έξι (6) για λαθρεμπόριο.
† Οκτώ (8) για Γ.Ο.Κ.
† Εκατόν τριάντα (130) για Κ.Ο.Κ.
† Πέντε (5) για Ενδοοικογενειακή Βία.
† Πενήντα πέντε (55) για Καταδιωκτικά Έγγραφα.
† Εξήντα δύο (62) για διάφορα Αδικήματα (Κατ’ έγκληση διωκόμενα, Υγειονομικού Κανονισμού κ.λ.π.).
† Εξιχνιάσθηκαν:
† Πέντε (5) υποθέσεις Ληστείας.
† Εκατόν τριάντα πέντε (135) υποθέσεις Κλοπών – Διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων κ.λ.π, (και απόπειρες).
† Πενήντα οκτώ (58) υποθέσεις για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών.
† Δώδεκα (12) υποθέσεις για παράβαση του Ν. Περί Όπλων.
† Τρεις (3) υποθέσεις για Πλαστογραφία.
† Εννέα (9) υποθέσεις απάτης.
† Οκτώ (8) υπόθεση για παράβαση του Ν. Περί Εκρηκτικών-Βεγγαλικών.
† Πέντε (5) υποθέσεις για Κυκλοφορία Παραχαραγμένων Νομισμάτων.
† Τέσσερις (4) υποθέσεις λαθρεμπορίου.
† Κατασχέθηκαν συνολικά:
† Ηρωίνη -8,6- γραμμάρια.
† Κοκαΐνη -2,3- γραμμάρια.
† Κάνναβη -6.082,74- γραμμάρια.
† Ναρκωτικά χάπια 441.
† Δενδρύλλια κάνναβης 9.
† Τσιγαριλίκια κάνναβης 11.
† Πιστόλι 1.
† Πολεμικό Τυφέκιο 1.
† Πιστόλια τύπου REPLICA, κρότου, αερίου κ.λ.π. 10.
† Κυνηγετικά όπλα 10.
† Φυσίγγια διαφόρων τύπων, κάλυκες, βολίδες κ.λ.π. 262.
† Ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες κ.λ.π. 6.
† Βεγγαλικά-κροτίδες-παιδικά αθύρματα κ.α. 1419.
† Χρηματικό ποσό -10.540- ευρώ.
† Πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων 61.
† Λαθραία τσιγάρα (πακέτα) 993.
† Συσκευασίες τυποποιημένου λαθραίου καπνού 35.
† Ποσότητα λαθραίου καπνού σε γραμμάρια -2.063,5-.
† Ζυγαριές ακριβείας 3.
† Τριβεία κάνναβης 7.
† Συσκευή καπνίσματος κάνναβης 1.
† Φορητός πομποδέκτης 1.
† Οχήματα 4.
† Κινητά τηλέφωνα 10.
† Διαρρηκτικά εργαλεία.
† Διάφορα Προϊόντα παραεμπορίου.
† Κλαπέντα Οχήματα: 63.
† Ανευρεθέντα Οχήματα: 30.

Ευχαριστίες Νηπιαγωγείου Ποταμού


Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 04-05-2017


Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για άδειες χρήσης δημοτικών χώρων


Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για τους Εθελοντές Πυροσβέστες