Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Σαν σήμερα στις 21 Μαρτίου το 1821 έγινε πολιορκία και η παράδοση των Καλαβρύτων που θεωρείται ως η πρώτη σοβαρή πολεμική επιχείρηση της Ελληνικής Επανάστασης!

Η πρώτη τουφεκιά της Ελληνικής Επανάστασης έπεσε στις 21 Μαρτίου 1821 στα Καλάβρυτα, όταν ένοπλοι αγωνιστές, με επικεφαλής τους τοπικούς οπλαρχηγούς πολιόρκησαν τους Τούρκους, που είχαν καταφύγει σε τρεις οχυρούς πύργους.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, μετά τη διάσκεψη της Βοστίτσας (26 - 29 Ιανουαρίου), άρχισαν να πυκνώνουν οι φήμες για επικείμενη εξέγερση των ραγιάδων στην Πελοπόννησο. Ο άγγλος πρόξενος στην Πάτρα Γκριν συμβούλευσε τους Τούρκους να λάβουν τα μέτρα τους, ενώ δεν έλειψαν και Έλληνες με μειωμένη εθνική συνείδηση, όπως ο κοτζάμπασης της Τριπολιτσάς Σωτηράκης Κουγιάς και ο δραγουμάνος του Πασά, Σταυράκης Ιακωβίκης, που πρόδωσαν την υπόθεση, δίνοντας πληροφορίες στους κατακτητές.

Η οθωμανική διοίκηση, θορυβημένη και από μεμονωμένες επιθέσεις κατά υπαλλήλων της, αποφάσισε να καλέσει στην Τριπολιτσά τους πρόκριτους της Πελοποννήσου με το πρόσχημα έκτακτης σύσκεψης. Στην πραγματικότητα, όμως, οι Τούρκοι σκόπευαν να τους κρατήσουν ως ομήρους για να αποτρέψουν κάθε διάθεση των Ελλήνων για εξέγερση.

Πολλοί από τους πρόκριτους δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, γνωρίζοντας την τύχη που τους περίμενε. Έτσι, στις 10 ή στις 13 Μαρτίου, επιφανείς Αχαιοί κατέφθασαν στη μονή της Αγίας Λαύρας για να αποφασίσουν περί του πρακτέου. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι επίσκοποι Παλαιών Πατρών Γερμανός και Κερνίκης Προκόπιος και οι πρόκριτοι Ασημάκης Ζαΐμης, Ασημάκης Φωτήλας, Σωτήρης Θεοχαρόπουλος, Σωτήρης Χαραλάμπης, Παναγιωτάκης Φωτήλας, Ανδρέας Ζαΐμης και Ανδρέας Λόντος.

Αφού αντηλλάγησαν απόψεις και κάμφθηκαν οι αμφιβολίες κυρίως του Ζαΐμη και του Παλαιών Πατρών Γερμανού, αποφασίσθηκε ότι η επανάσταση έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως, καθώς δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο. Τυχόν σύλληψή τους θα αποτελούσε πλήγμα για την εξέγερση και πιθανώς να συνέβαλε στη ματαίωσή της. Πολύτιμες πληροφορίες για τις προθέσεις των κατακτητών έδωσε ο νεαρός Παναγιωτάκης Φωτήλας, που ήταν ερωτευμένος με την κόρη του βοεβόδα (διοικητή) των Καλαβρύτων, Αϊσέ. Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι αναχώρησαν για τις περιοχές τους, προκειμένου να στρατολογήσουν άνδρες και να περιμένουν την έναρξη του αγώνα.

Τις εξελίξεις επιτάχυνε το περιστατικό της 18ης Μαρτίου (ή 20ης Μαρτίου), όταν άνθρωποι του βοεβόδα των Καλαβρύτων, Ιμπραήμ Αρναούτογλου, χτυπήθηκαν από τους Πετμεζαίους καθ’ οδόν προς την Τριπολιτσά. Ο Αρναούτογλου, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός, διέταξε τους Τούρκους της περιοχής να κλεισθούν σε τρεις οχυρούς πύργους των Καλαβρύτων και να αμυνθούν, ελπίζοντας σε βοήθεια από την οθωμανική διοίκηση της Τριπολιτσάς.

Στις 21 Μαρτίου 1821, 600 έλληνες επαναστάτες, με επικεφαλής τους Σωτήρη Χαραλάμπη, Ασημάκη Φωτήλα, Σωτήρη Θεοχαρόπουλο, Νικόλαο Σολιώτη, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Βασίλειο και Νικόλαο Πετμεζά, συγκεντρώθηκαν στη μονή της Αγίας Λαύρας. Αφού παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με κάποιους ιστορικούς, πήραν μαζί τους για σημαία το λάβαρο της μονής με τη χρυσοκέντητη παράσταση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κι ένα παλιό κανόνι.

Την ίδια ημέρα ξεκίνησαν την πολιορκία των τριών οχυρών πύργων στα Καλάβρυτα και ύστερα από μάχες που κράτησαν πέντε ημέρες εξανάγκασαν τους πολιορκημένους να παραδοθούν. Οι απώλειες των Ελλήνων ήταν 2 νεκροί και 3 τραυματίες, μεταξύ αυτών και ο Νικόλαος Σολιώτης. Αδιευκρίνιστες ήταν οι απώλειες για τους πολιορκούμενους Τούρκους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι. Πολλοί από αυτούς κατεσφάγησαν, αν και είχαν παραδοθεί. Οι επαναστάτες πήραν ως λάφυρα πάνω από 100 όπλα, με τα οποία εξόπλισαν άλλους αγωνιστές.

Όσον αφορά την τύχη της Αϊσέ Αρναούτογλου, φαίνεται να διασώθηκε, αλλά αυτοκτόνησε αργότερα, όταν, σύμφωνα με την παράδοση, πληροφορήθηκε την απώλεια του αγαπημένου της Παναγιωτάκη Φωτήλα, που σκοτώθηκε κατά την πολιορκία της Πάτρας το 1824, σε ηλικία 24 ετών.

Η πολιορκία και η παράδοση των Καλαβρύτων θεωρείται ως η πρώτη σοβαρή πολεμική επιχείρηση της Ελληνικής Επανάστασης. Στις 23 Μαρτίου το σκηνικό θα μεταφερθεί νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, όταν οι Μανιάτες θα καταλάβουν την Καλαμάτα και η Μεσσηνιακή Γερουσία θα εκδώσει την «προειδοποίησιν εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς», με την οποία θα τους γνωστοποιεί τον ξεσηκωμό του γένους των Ελλήνων.

Πηγή: sansimera.gr



ΜΥΡΤΙΔΙΑ:Τα ιερότερα και ιστορικότερα κειμήλια των Κυθήρων λιτανεύθηκαν δυστυχώς με αυτοκίνητο

Γιώργος Λουράντος:

Τα ιερότερα και ιστορικότερα κειμήλια των Κυθήρων, η πάνσεπτη Εικόνα της Μυρτιδιωτίσσης και η Αγία Κάρα του Οσίου Θεοδώρου, λιτανεύθηκαν σήμερα, δυστυχώς με αυτοκίνητο, μέχρι την πρωτεύουσα του νησιού για να σκορπίσουν, στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, την ευλογία και τη χάρη τους στην ανοιξιάτικη κυθήραϊκή γη και στις καρδιές μας.

 





ΣΥΡΙΖΑ:«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου - Δεν θα παραδώσει αλλαγμένη αλλά κατεστραμμένη χώρα»

 ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου - Δεν θα παραδώσει αλλαγμένη αλλά κατεστραμμένη χώρα»
Πρώτα παρουσιάστηκε ως Μωυσής, μετά τον ντύσανε Μακρυγιάννη, με τη σημερινή του συνέντευξη στο Βήμα αποδεικνύεται απλά ότι είναι ένας πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου και κατώτερος των περιστάσεων.
Επιμένει να μην κατανοεί τι περνάνε οι πολίτες, διαπιστώνοντας για αποταμίευση μέσα στην πανδημία. Μιλάει για άλμα δεκαετίας ενώ η χώρα βουλιάζει στην ύφεση. Και στη καλύτερη εκδοχή, το ΑΕΠ που θα παραδώσει στο τέλος της τετραετίας, που τώρα που «σφίξανε τα γάλατα» μας λέει ότι θα την εξαντλήσει, θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 19. Και ποιος ξέρει με πόσους χιλιάδες νέους ανέργους και πόσες χιλιάδες κατεστραμμένες ΜμΕ.
Στο μόνο που έχει δίκιο είναι ότι θα παραδώσει μια αλλαγμένη χώρα. Ενδεχομένως και κατεστραμμένη, αν συνεχίσει έτσι για πολύ.
Αγνοώντας επιδεικτικά την αγωνία, τον φόβο και την κόπωση των πολιτών από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του. Και προβάλλοντας επιτυχίες που μόνο στο μυαλό του υπάρχουν και δήθεν άλματα μιας κατεστραμμένης οικονομίας που πεισματικά αρνείται να στηρίξει.
Στο δε μέτωπο της πανδημίας, την ώρα που η χώρα θρηνεί 7.500 νεκρούς, την ώρα που το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι και δεκάδες από αυτούς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, με τρόπο κυνικό δηλώνει ότι αν είχε σπεύσει να κάνει τις επιτάξεις ιδιωτικών μονάδων όπως του ζητά μήνες τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξόδευε δεκάδες εκατομμύρια.
Τελικά όταν το είχε πει ο κ. Πέτσας δεν ήταν μια άτυχη δική του στιγμή. Αλλά μια συνειδητή επιλογή του κ. Μητσοτάκη.
Κατά τα άλλα υιοθετεί πλήρως τις χυδαίες συκοφαντίες του Άδωνι Γεωργιάδη ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για μια ακόμη φορά δε βρίσκει μια συγνώμη για τα ακραία περιστατικά βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας.
Διαψεύδει έτσι κάθε προσδοκία που είχαν οι μετριοπαθείς πολίτες που τον ψήφισαν, ότι θα ακολουθούσε φιλελεύθερη πολιτική.

¨ΠΥΡΙΝΟ ΘΕΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ¨ ΑΠΟΨΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΣ κκ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΚΥΘΗΡΑ Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου 2021

Ἡ Ἱερά καί Θαυματουργός Εἰκόνα τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ, λόγῳ τῶν ἰσχυόντων ἀπαγορευτικῶν μέτρων,  μεταφέρθικε μέ τό αὐτοκίνητο τῆς Ἱερᾶς Μονῆς σήμερα το απόγευμα ἀπό τά Μυρτίδια εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων.

Οἱ πιστοί  μέ τά αὐτοκίνητά τους  ἀκολούθησαν τήν Θαυματόβρυτον Εἰκόνα τῆς Παναγίας μας  μέχρι τήν Χώρα.


Στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας απόψε τελέστηκε Ιερά Παράκλησης στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα και εν συνεχεία Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

Κατά το Θείο Κήρυγμα του ο Σεπτός μας Ιεράρχης μεταξύ άλλων είπε:

¨Αυτό το οποίο από χθες και σήμερα έζησα εδώ, αυτή την βαθιά πίκρα που πήρα από την απαγόρευση που έκαναν οι ανώτεροι της Αστυνομίας εκεί της περιφέρειας,ο Ταξίαρχος έδωσε εντολή να μην γίνει η Λιτάνευση της Παναγίας μας,ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ  ΕΣΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙΣ  ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕ ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.

Αν επιτρέπουν κάποιες κοινές υπουργικές αποφάσεις αυτό αντίκειται στο Σύνταγμα,και θα δείτε αδελφοί μου που πολύ σύντομα η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί σε αυτό το πράγμα,δεν θα σταματήσω να το λέω αυτό ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΦΟΡΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΛΕΕΙ  Η ΤΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΑΙ 

ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !!!

ΜΑ ΔΕΝ ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !!! ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 πότε έχει γίνει αυτό το πράγμα εδώ στην Ορθόδοξη Ελλάδα¨ ???

περισσότερα δείτε στο video από το 1:30:20

Σπυριδάκου Θεοδούλη:Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ολοκληρώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, πολύ σημαντικές βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο από τη ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ προς τα ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ



Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ολοκληρώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, πολύ σημαντικές βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο από τη ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ προς τα ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ:

Διαπλάτυνση, οριοθέτηση, απορροή ομβρίων υδάτων, προστασία από κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων με φράχτες ανάσχεσης, κτλ..
Οι παρεμβάσεις αυτές ήταν αναγκαίες για την ασφάλεια των οδηγών και τη μείωση του χρόνου πρόσβασης στα Βελανίδια. Σπυριδάκου Θεοδούλη.




ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Όσο πλησιάζει η ημέρα της μεγάλης εθνικής επετείου, αναπολώ τις ημέρες που έζησα στην Αθήνα το 1971, όταν γιορτάσαμε την 150ετηρίδα από την Επανάσταση. Από όλες τις εκδηλώσεις και τα αφιερώματα, εκείνο που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μου ήταν το ορατόριο ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ του Σωκράτη Βενάρδου με κείμενα του Δημήτρη Φωτιάδη. Ήταν ένα λαϊκό, πατριωτικό ορατόριο, το οποίο αναφέρεται στην πορεία του Ελληνισμού από την Άλωση το 1453, μέχρι τον ξεσηκωμό το 1821. Το έργο διανθίζεται με αποσπάσματα από δημοτικά τραγούδια και στίχους του Ρήγα, του Σολωμού, του Κάλβου και του Σικελιανού. Καθώς ξετυλίγεται η Ελληνική ιστορία μέσα από το ορατόριο, ακούς θρήνους, λυγμούς, εμβατήρια, θούρια, τσάμικα, λαούτα, σαντούρια, μαντολίνα και όλα αυτά που συγκλονίζουν την Ελληνική ψυχή. Θυμάμαι όταν ανέβηκε η παράσταση το 1971 στο κινηματοθέατρο ΟΡΦΕΑΣ, ήταν αφηγήτρια η Αλέκα Κατσέλη, αυτή η υπέροχη Καρυάτιδα του Εθνικού Θεάτρου που με τη συγκλονιστική ερμηνεία της σκορπούσε ρίγη συγκίνησης!!! «29 του Μάη 1453. Ένας νεαρός 21 χρόνων, ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής, παίρνει την Πόλη. Η χιλιόχρονη αυτοκρατορία, η Νέα Ρώμη του Μεγάλου Κωνσταντίνου, η Ρωμανία των Παλαιολόγων πεθαίνει…….» Και παρακάτω αναφερόμενη στα Ψαρά « ένας κατάξερος βράχος καταμεσής του Αιγαίου, υψώνει σύμβολο αρετής!!» Κι όταν μιλάει για τον Παπαφλέσσα «ένας τρελόπαπας, ο Παπαφλέσσας ξεσηκώνει το Μωριά και σε λίγο βροντάν τα καριοφύλια της λευτεριάς Καλάβρυτα, Πάτρα και Καλαμάτα!»
Όταν τέλειωσε η παράσταση ένοιωθα μια λυτρωτική έξαρση που δε θα την ξεχάσω ποτέ!

Ασύλληπτο περιστατικό στην Κρήτη από ιερέα που αρνιόταν να βάλει πιστούς στον ναό

 

σχόλιο Γ.Θ : Τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο Θεός…

Τις θεός μέγας ως ο Θεός ημών

Χθες το βράδυ σε ένα ναό κάπου στον Νομό Ρεθύμνου ο εφημέριος που είναι εκεί (καλός παπάς αλλά διακονεί σε περιοχή η οποία ελέγχεται από το καθεστώς και πρέπει να τηρεί τα μέτρα αλλιώς θα χει θέμα) αφού έβαλε 9 άτομα μέσα όπως προβλέπει ο νόμος μετά έβαλε μια αλυσίδα για να μην μπαίνει άλλος κόσμος.
Έτσι οι υπόλοιποι κάθισαν έξω στο προαύλιο του ναού. Όταν ξεκίνησε να διαβάζει το Ευαγγέλιο αφού διάβασε το μισό ξαφνικά σταμάτησε η φωνή του και δε μπορούσε να μιλήσει.
Τότε μπήκε μέσα στο ιερό άρχισε να κλαίει και βγήκε έξω και έλεγε “συγνώμη, συγνώμη συγχωρέστε με μπείτε όλοι μέσα στο ναό συγνώμη πάρτε τηλέφωνο και όσους έφυγαν να γυρίσουν. Έκλαιγε όλη η Εκκλησία μετά.

ΕΛ.ΑΣ:Εντοπίστηκαν καλά κρυμμένες συσκευασίες ηρωίνης και κάνναβης μέσα σε ρολό παραθυρόφυλλου


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσσαλονίκη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


 Εντοπίστηκαν καλά κρυμμένες συσκευασίες ηρωίνης και κάνναβης μέσα σε ρολό παραθυρόφυλλου


Συνελήφθη χθες (19 Μαρτίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών ένας ημεδαπός άνδρας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο ανωτέρω και στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 12 συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 195,4 γραμμαρίων,
  • 3 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 264 γραμμαρίων,
  • 1 συσκευασία υγρής μεθαδόνης, μικτού βάρους 52,3 γραμμαρίων,
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και
  • 2 κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, κατασχέθηκε και ένα όχημα που χρησιμοποιούσε, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.



ΕΛ.ΑΣ:ΕΜΠΑΖΕ ΗΡΩΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης ένας αλλοδαπός ο οποίος εισήγαγε πάνω από 2 κιλά ηρωίνης στην Ελληνική Επικράτεια

Συνελήφθη χθες το πρωί (20-3-2021), στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, από αστυνομικούς της Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να έχει εισέλθει παράνομα στη Χώρα μας από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου , μεταφέροντας ποσότητα ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην τσάντα που κατείχε ο δράστης, διαπίστωσαν ότι εισήγαγε στην ελληνική επικράτεια δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 2.320 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Αγία Πελαγία όταν χάλασε το πλοίο Κύθηρα 14.08.1999

 

Κυριακή της Ορθοδοξίας στα Κύθηρα πριν μερικά χρόνια...

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ




Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα - Ανοίγει η πλατφόρμα MyCar

Σε λειτουργία τίθεται από τον Μάιο η δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας με το μήνα για όσους έχουν κάνει άρση ακινησίας των οχημάτων, που φέτος υπολογίζονται περί τις 130.000.

Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έγκειται στο ότι η πληρωμή θα αφορά μόνο τους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα, χωρίς το «πέναλτι» που προβλεπόταν μέχρι πρότινος.

Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έγκειται στο ότι η πληρωμή θα αφορά μόνο τους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα, χωρίς το «πέναλτι» που προβλεπόταν μέχρι πρότινος.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Η διαδικασία

Για όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά την δήλωση ακινησίας, οι δηλώσεις της άρσης ακινησίας και η πληρωμή των αναλογικών τελών θα γίνεται μέσω της υπηρεσίας myCar της ΑΑΔΕ.

Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν. Στη συνέχεια θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Μάλίστα και σήμερα μπορεί να γίνει ψηφιακή άρση της ακινησίας ωστόσο οι ιδιοκτήτες θα επιβαρυνθούν με τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

newsbomb.gr