Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Ελένη Σταματάκη :ο Νέος Ποινικός Κώδικας, Άλλο ένα ιστορικό βήμα για τα δικαιώματά μας


Την Πέμπτη 6/6 ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας, στον οποίο, μετά τη νομοτεχνική βελτίωση, προβλέπεται ρητά ότι «Γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση συνεπάγεται κάθειρξη 10 ετών». Ο ορισμός του βιασμού με βάση τη μη συναίνεση είναι μια διεκδίκηση του φεμινιστικού κινήματος παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη διατύπωση αποτελεί μια ιστορικής σημασίας νίκη για το γυναικείο κίνημα και το κίνημα για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.



            Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν έχει απλώς ευκαιριακή ευαισθησία σε ζητήματα έμφυλης ισότητας και δικαιωμάτων. Από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης μέχρι σήμερα ψηφίσαμε μια σειρά νομοθετήματα με εμβληματικότητερη την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, που είναι ένα ισχυρό εργαλείο ενάντια στη βία κατά των γυναικών, με το οποίο ενισχύεται η νομοθεσία για εγκλήματα με κίνητρο το φύλο. Επίσης ψηφίσαμε, την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, τη δυνατότητα αναδοχής, την αρχή ίσης μεταχείρισης και εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, τον νόμο για την ουσιαστική ισότητα.

            Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια πυκνή συγκυρία, με πολλά περιστατικά έμφυλης βίας, γυναικοκτονιών, επιθέσεων σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα και σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, στην μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το φετινό φεστιβάλ υπερηφάνειας Athens Pride. Δεν είναι μια νίκη μόνο για τις γυναίκες αλλά για όλα τα άτομα που διεκδικούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους, χωρίς τον φόβο οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης και βίας.

 Η βουλεύτρια Α' Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη χαιρετίζει την εισαγωγή της μη συναίνεσης στον ορισμό του βιασμού, την οποία χαρακτηρίζει ως μια ιστορικής σημασίας νίκη του φεμινιστικού κινήματος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/06


ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ για την αποφυγή πρόκλησης δασικών πυρκαγιών


ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ για την αποφυγή πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
Δεδομένου ότι οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται στην Ελλάδα προκαλούνται πολλές φορές από αμέλεια και/ή υποεκτίμηση του κινδύνου, οι δραστηριότητες και καθημερινές πρακτικές στα πλαίσια των δασικών οικοσυστημάτων θα πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή και σε πλήρη συμμόρφωση με τους σχετικούς κανονισμούς, κυρίως όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται υψηλός.
Όσον αφορά την δραστηριότητα της μελισσοκομίας, το άρθρο 9 της αριθ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ Β’ 1459/30-11-2000), προβλέπει τα εξής:
“Το κάπνισμα κυψελών που είναι μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τις παρυφές των δασών επιτρέπεται μόνον εφόσον :
α.- Γίνει αποψίλωση της βλάστησης του χώρου εγκατάστασης των κυψελών και σε απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων γύρω από τις κυψέλες.
β.- Η ελάχιστη απόσταση του χώρου εγκατάστασης των κυψελών από τα δένδρα και θάμνους είναι τουλάχιστον 10 μέτρων.
γ.- Στον χώρο των κυψελών διατηρείται ικανή ποσότητα νερού (τουλάχιστον 200 λίτρα νερού).
δ.- Στις κυψέλες και σε εμφανή σημείο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη.
Ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο επιτρέπεται το κάπνισμα κυψελών μόνο μέχρι τη 12η μεσημβρινή και εφόσον ο δείκτης επικινδυνότητας της περιοχής είναι 1 (μικρή) ή 2 (μέση).
Το κάπνισμα μελισσών που είναι σε κορμούς δένδρων επιτρέπεται εκτός αντιπυρικής περιόδου, μόνον εφόσον επικρατούν κατάλληλες καιρικές συνθήκες, έχουν ληφθεί τα προληπτικά μέτρα της προηγουμένης παραγράφου και έχει ενημερωθεί η αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία για το χρόνο της ενέργειας του καπνίσματος.”
Επιπροσθέτως, το άρθρο 12 της ίδιας Πυροσβεστικής Διάταξης όπως τροποποιήθηκε με την 9Α/2005 Πυρ/κή Διάταξη (ΦΕΚ Β’ 1554), προβλέπει ότι
«Με την επιφύλαξη διατάξεων που προβλέπουν αυστηρότερες ποινές, οι παραβάτες του παρόντος κανονισμού διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα.»
Δείτε περισσότερα στο τρίπτυχο ενημερωτικό έντυπο που αποτελεί το αποτέλεσμα ερευνητικού έργου με τίτλο "Συμβολή στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών με τη μεθοδολογία INCA" το οποίο εκπονήθηκε από τον ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" - Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων σε συνεργασία με τη Γενική Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος του ΥΠΕΝ.
Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος Βουλευτής Λακωνίας Δ/Τ

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος

Βουλευτής Λακωνίας
Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Στα παιδιά που ξεκίνησαν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή δύναμη και καλή επιτυχία! Στις εξετάσεις αυτές, που αποτελούν την κορύφωση μιας πολύχρονης προσπάθειας, να δώσετε έναν αγώνα με όλες σας τις δυνάμεις αλλά με ηρεμία και χωρίς άγχος. Εύχομαι η διαδρομή που διανύσατε μέχρι να φτάσετε εδώ, να έχει το τέλος που επιθυμείτε και αγωνιστήκατε γι αυτό. Το καλό αποτέλεσμα θα βοηθήσει το μέλλον σας αλλά δεν θα το καθορίσει. Τα εφόδια που έχετε αποκτήσει στη διάρκεια της σχολικής σας ζωής, όπως και αυτά που δια βίου θα αποκτάτε, είναι ο εξοπλισμός για να διεκδικείτε με επάρκεια το καλύτερο για τον εαυτό σας, με σκοπό τη διαρκή σας εξέλιξη. Καλή δύναμη, επίσης, στους εκπαιδευτικούς που φώτισαν το δρόμο σας και στις οικογένειές σας, που στέκονται δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια, πολύτιμοι αρωγοί των προσπαθειών σας.




.
Από το πολιτικό γραφείο

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δ/Τ



ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
Αύξηση 50% των ασθενών (από 2393 σε 3709)
που εξυπηρετήθηκαν στα ιατρεία και τα επείγοντα,
το πρώτο τετράμηνο κάθε έτους, στα τρία έτη διοίκησης.


ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ 2019

Ἀγαπητά μου παιδιά,
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
 
Ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστός νά εἶναι μαζί σας.
Ἔχετε τίς ἔνθερμες εὐχές τοῦ Ἐπισκόπου καί τῶν Ἱερέων τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας γιά τίς προσεχεῖς σχολικές καί Πανελλαδικές ἐξετάσεις τοῦ Λυκείου μας καί τίς σχολικές ἐξετάσεις τοῦ Γυμνασίου μας.
Καί αὐτή τή φορά, στόν προκείμενο ἀγῶνα τῶν ἐξετάσεών σας ἐμεῖς οἱ
Πνευματικοί Πατέρες καί λειτουργοί τῆς Ἁγίας Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας, συμμεριζόμενοι τούς μεγάλους καί ἐπίμοχθους ἀγῶνες καί τίς ἀγωνίες τῶν ἡμερῶν αὐτῶν, θά συναγρυπνοῦμε καί θά συναγωνιζόμαστε μέ τίς προσευχές μας καί μέ τήν προσφορά τῆς Θείας Λειτουργίας κατά τίς ἡμέρες τῶν διαγωνισμῶν σας, ἀλλά καί στίς ἐνδιάμεσες Θεῖες Λειτουργίες τῶν Κυριακῶν καί ἑορτῶν. 

Σέ κάθε Θ. Λειτουργία θά σᾶς μνημονεύωμε ὀνομαστικά καί θά ἐπικαλούμαστε τίς θεοπειθεῖς πρεσβεῖες τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ, Προστάτιδος, Ἐφόρου καί Πολιούχου τῆς νήσου μας καί
τῶν ἁγίων Προστατῶν μας : τοῦ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, τῆς ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΛΕΣΗΣκαί τοῦ ΟΣΙΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ τοῦ νέου τοῦ ἐν Κεφαλληνίᾳ, γιά τήν καλή σας ὑγεία, τήν πνευματική ἐνδυνάμωσι καί τήν Θεία ἐνίσχυσι στίς ἐξετάσεις σας.
Νά ἔχετε πλούσιο τόν θεῖο φωτισμό καί ἄριστη ἐπίδοσι καί ἐπιτυχία!
Μέ ἐγκάρδιες Ἀναστάσιμες εὐχές καί ἀγάπη
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ             † Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ               
     
 
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Ἄνω Λιβαδίου.
Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας.
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Κάστρου - Χώρας.
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἰωάννου Θεολόγου Χώρας – Κυθήρων (πλησίον τοῦ Ἐπισκοπείου).

Τρίτη, 4 Ἰουνίου 2019 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας.
Τρίτη πρός Τετάρτη (ὥρα 9 μ.μ. ἕως 1.00 μετά μεσονύκτιον) 4-5 Ἰουνίου 2019 (πρωΐ). Ἱερά Ἀγρυπνία διά τήν Ἀπόδοσιν τῆς ἑορτῆς τοῦ Πάσχα εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.
Πέμπτη, 6 Ἰουνίου 2019, (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἐλεούσης Χώρας.
Παρασκευή, 7 Ἰουνίου 2019, (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἐλεούσης Φρατσίων (ἔναρξις τῶν Πανελλαδικῶν ἐξετάσεων).
Δευτέρα, 10 Ἰουνίου 2019, (πρωΐ).Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Καρβουνάδων.
Τρίτη, 11 Ἰουνίου 2019, (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σπυρίδωνος Καλοκαιρινῶν.
Τετάρτη, 12 Ἰουνίου 2019, (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Πιτσινιανίκων.
Παρασκευή, 14 Ἰουνίου 2019, (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἱλαριωτίσσης Ποταμοῦ.
Τρίτη, 18 Ἰουνίου 2019, (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Πελαγίας Ἁγίας Πελαγίας.
 

Μάνης: Πολιτιστικό ολίσθημα η κατάργηση των άρθρων του Π.Κ. για την θρησκευτική ειρήνη


Του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ'
Ως Ιεράρχης μιας ιστορικής Μητροπόλεως θλίβομαι βαθύτατα για το νομικό, ηθικό και κατ’ επέκτασιν πολιτιστικό ολίσθημα, το οποίο υφίσταται η χώρα μας με την ψήφιση της κατάργησης των άρθρων 198, 199 και 201 του Ποινικού Κώδικα στο Ζ’ κεφάλαιο «Επιβουλή της θρησκευτικής ειρήνης».
Πρόκειται για την αποποινικοποίηση της κακόβουλης βλασφημίας, της καθύβρισης θρησκευμάτων και της περιύβρισης νεκρών.
Δεν είναι λογικό και δίκαιο, η απεμπόλιση του έννομου αγαθού της θρησκευτικής ειρήνης, καθ’ ότι η σπουδαία νομοθεσία υπάρχει ακριβώς για την ανάσχεση ενός μελλοντικού κακού.
Ιδιαίτερα, η κατάργηση του άρθρου 201 Π.Κ. για την περιύβριση νεκρών τυγχάνει βαρύτατο σφάλμα γιατί αντιβαίνει προς τις πατροπαράδοτες αρχές περί αιδούς, ευπρέπειας, τιμής και σεβασμού αναφορικά με τους νεκρούς μας.
Εύλογος είναι ο προβληματισμός μας. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας αντί να στερεώνουμε το οικοδόμημα της κοινωνίας φθάσαμε εκεί, όπου οι νόμοι διασείουν τα θεμέλιά του;
Ωστόσο αξίζει να σκεφθούμε τα σοφά λόγια: «Κρείσσων σοφός ισχυρού» (Παροιμ. Σολ. 24,5) και «ευσέβεια προς πάντα ωφέλιμός εστιν» (Α’ Τιμ. 4,8).

Τα Αποτελέσματα συνδυασμών ανά εκλογικό τμήμα Β΄ Κυριακής


Δήμος Κυθήρων
Κοινότητες Δήμου Κυθήρων

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΒΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΒΑΔΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΤΑΤΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΡΑΤΣΙΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.«Ψηφίστηκε θετική ρύθμιση για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής»


«Ψηφίστηκε θετική ρύθμιση για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής»

            Ψηφίστηκε, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, η τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους δασωμένους αγρούς. Η ρύθμιση επιτρέπει την χρήση έως 30 στρεμμάτων σε αγρούς που έχουν μετατραπεί σε δάση για γεωργική ή δενδροκομική καλλιέργεια.

            Η εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου έχει προκαλέσει την ανάπτυξη δασικής βλάστησης εκτάσεων που καλλιεργούνταν σε προηγούμενες δεκαετίες. Η δασική νομοθεσία προστατεύει αυτές τις εκτάσεις ως δάση, με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να μην μπορούν να τις αξιοποιήσουν για αγροτική καλλιέργεια στο πλαίσιο και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
            Με την ρύθμιση που ψηφίστηκε, ενισχύεται η αγροτική οικονομία προσφέροντας αναπτυξιακές δυνατότητες στις τοπικές κοινωνίες. Δίνεται η δυνατότητα σε νέους και νέες αγρότες, ανέργους, επιστήμονες να επιστρέψουν και να αξιοποιήσουν την γη με σύγχρονα μέσα, συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, όμως, συμβάλλει και στην προστασία των ίδιων των δασών, με την ήπια ανθρώπινη δραστηριότητα, την αφαίρεση καύσιμης ύλης, τη δημιουργία φυσικών ζωνών δασοπροστασίας και δράσεις για την ισορροπία του οικοσυστήματος.
            Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη έχοντας ενημερωθεί για το πρόβλημα σε συναντήσεις με αγροτικούς φορείς και συνεταιρισμούς στην εκλογική της περιφέρεια και είχε στηρίξει την ανάγκη νομοθετικής διευθέτησής και λύσης του. Αυτή η εξέλιξη θα είναι ένα κίνητρο για την αναζωογόνηση της αγροτικής παραγωγής.

Η αιτιολογική έκθεση εδώ
Η τροπολογία εδώ