Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίας Τζανετέα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά. Σήμερα ένας νέος κύκλος μάθησης ξεκινά που θα αποτελέσει μια αφετηρία γεμάτη προσδοκίες και όνειρα στο δρόμο των νέων προς την κατάκτηση της γνώσης.
         Θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς  ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους, που εκτός από την μετάδοση γνώσεων αφορά και στην παροχή προτύπων που θα εμπνεύσουν τους μαθητές ώστε να εξελιχθούν σε συγκροτημένες προσωπικότητες. Θέλω, επίσης, να ευχηθώ καλή δύναμη και υπομονή στους γονείς, γιατί αυτοί είναι οι συνοδοιπόροι στον δύσκολο δρόμο των παιδιών για την επίτευξη των στόχων τους.
         Απευθυνόμενη στους μαθητές εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από επιτυχίες, πρόοδο και δημιουργία. Να είστε σίγουροι ότι και αυτή η σχολική χρονιά θα είναι για εσάς ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι κατά την διάρκεια του οποίου θα συλλέξετε γνώσεις και εμπειρίες και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά στους στόχους και στα όνειρά σας.
       Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα έχει υλοποιήσει σημαντικό έργο στον τομέα των σχολικών υποδομών με ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτιρίων σε όλο το νομό. Θα συνεχίσουμε και φέτος σταθερά την προσπάθεια αναβάθμισης των παροχών εκπαίδευσης στους μαθητές της Λακωνίας.
Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!»
                                   
                                                             Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, τη Δευτέρα! Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά, το σχολεία θα γεμίσουν με παιδικές φωνές και χαμόγελα! Εύχομαι στους «μικρούς μας οδοιπόρους» ένα ωφέλιμο και όμορφο ταξίδι στο δρόμο της αναζήτησης της γνώσης, με ζήλο και ευσυνειδησία…φυσικά, πάντα, υπό την άγρυπνη υποστήριξη και καθοδήγηση των εξαίρετων δασκάλων τους, οι οποίοι με δύναμη, υπομονή και επιμονή προσπαθούν ακούραστα κάθε σχολική χρονιά να τους μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, εμπειρίες, ευαισθησίες, ιδανικά και αξίες. Τις θερμότερες ευχές μου, όμως, και στους αφανείς ήρωες –τους γονείς– οι οποίοι μέσα από την απέραντη αγάπη, την αστείρευτη δύναμή και τις αμέτρητες θυσίες τους προσπαθούν να δημιουργήσουν αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία ασκώντας τον πιο δύσκολο αλλά συνάμα και πιο σημαντικό ρόλο της ζωής τους –αυτόν του γονέα!
Καλή, εποικοδομητική, σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες!

Τάκης Χατζηπέρος

Μήνυμα Δημάρχου Μονεμβασίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μία δημιουργική σχολική χρονιά.
Η καλοκαιρινή περίοδος πέρασε και ξεκινάει μια καινούργια χρονιά πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.
Ο Δήμος Μονεμβασίας συμπορεύεται μαζί σας σ’ αυτό το δύσκολο δρόμο, καθώς προτεραιότητά μας είναι να  εξασφαλίζουμε τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας, να προάγουμε τις δράσεις στον  πολιτισμό, τον  αθλητισμό και την ψυχαγωγία.
Στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς εύχομαι καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία.
                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ  ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

1/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ-Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


1/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα γίνει στο Νηπιαγωγείο μας, στην Αγία Πελαγία, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 11.30.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ -Μεταστέγαση Νηπιαγωγείου Μολάων

Μεταστέγαση Νηπιαγωγείου Μολάων
Με την ολοκλήρωση της προσθήκης αιθουσών στο 1ο Νηπιαγωγείο Μολάων ξεκίνησε η μεταστέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Μολάων από το νοικιασμένο κτίριο που στεγαζόταν εδώ και πολλά χρόνια στις νέες αίθουσες που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος .
Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί και στα δυο σχολεία 63 μαθητες , ενώ το Νηπιαγωγείο είναι το μοναδικό στην περιφέρεια μας που φιλοξενεί τμήμα ένταξης .
Η μεταστέγαση γίνεται με την επίβλεψη των διευθυντριών των σχολείων Παναγιώτας Σταμαδιάνου και Αγγελικής Αναγνώστου , με την βοήθεια των συλλόγων γονέων και με κάλυψη δαπανών από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μονεμβασίας .
Σταύρος Χριστάκος

ΛΑΚΩΝΙΑ .ΜΑΡΙΝΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
Όπως είναι γνωστό έχει δεσμευθεί πίστωση 1.500.000 ευρώ από την περιφέρεια Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση της μαρίνας Μονεμβασιας . Για την υλοποίηση του έργου υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μονεμβασιας .
Στόχος είναι να κατασκευαστούν οι δυο κάθετοι προβολοι που προβλέπονται στη μελέτη του έργου εκατερωθεν του υπάρχοντος προβόλου , να κατασκευαστεί το κρηπίδωμα στην χερσαία ζώνη της μαρίνας και να ολοκληρωθούν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις , ο φωτισμός και η τοποθέτηση πυλαρ για παροχή νερού και ρεύματος με κάρτα .
Παράλληλα πρόθεση της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να ολοκληρωθεί η θωράκιση του λιμανιού στην ΠΛΑΚΑ .
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει συνάντηση στα γραφεία της Αντιπεριφερειάρχη με θέμα την υλοποίηση του έργου της Μαρίνας
Σταύρος Χριστάκος 

Κ.Κ.Ε. «Οι μεγάλες καταστροφές στα Κύθηρα αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο τις ευθύνες των κυβερνήσεων»

Ανακοίνωση για την καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, με την οποία τονίζει ότι «οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής» για την καταστροφή, είναι τεράστιες. Παράλληλα, τονίζει ότι «κάθε κομμάτι καμένου δάσους να κηρυχθεί αναδασωτέο».
«Οι μεγάλες καταστροφές στα Κύθηρα, ειδικά στις δασικές εκτάσεις και τις αγροτικές καλλιέργειες, αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, που διατηρούν τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών και αφήνουν παντελώς απροστάτευτα τα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.
Το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές Αρχές να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα και πολύ περισσότερο για την αποτροπή εκδήλωσης νέων το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα» προσθέτει η Ανακοίνωση του κόμματος, καταλήγοντας: «Κάθε κομμάτι καμένου δάσους να κηρυχθεί αναδασωτέο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αλλαγές στη χρήση γης. Να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν στο 100%, σε εισόδημα και υποδομές, οι πληγέντες από το κράτος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Περισσόυ.