Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Κατασκευή 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου ΔΚ Μολάων


Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας προκηρύσσει  ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου ΔΚ Μολάων», προϋπολογισμού  900.000,00 ευρώ με το Φ.Π.Α.
  1. Αναθέτουσα Αρχή – Στοιχεία επικοινωνίας:
Αναθέτουσα αρχή: Δήμος Μονεμβασίας
Είδος αναθέτουσας αρχής: Ο.Τ.Α.
Οδός:Μολάοι
Ταχ.Κωδ.:23052
Τηλ.:2732360581
Telefax:2732360590
E-mail: sofia@molaoi.gr
Ιστοσελίδα:www.monemvasia.gov.gr
  1. Πρόσβαση στα έγγραφα: Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο ΄΄ηλεκτονικοί διαγωνισμοί΄΄ της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης και της μελέτης από το γραφείο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.
  1. Δικαιούμενοι συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης σύμβασης:
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:
Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.Ε.Π, που καλύπτουν τις  ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ  και  Η/Μ  Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.
Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά τη τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.
  1. Προθεσμία εκτέλεσης έργου: είναι 12 μήνες
  1. Κριτήριο ανάθεσης: η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή)
  1. Παραλαβή προσφορών: Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.
Η ημέρα λήξης παραλαβής προσφορών είναι η 27-3- 2018 ημέρα Τρίτη και η ώρα λήξης 15:00.
Η ημέρα  ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών είναι η 29-3-2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00π.μ .
  1. Χρόνος ισχύος προσφορών: Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό για διάστημα έξι μηνών.
  1. Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική
  1. Χρηματοδότηση: Το έργο χρηματοδοτείται από Ε.Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020 στον άξονα «Υποδομές Ανθρώπινου Δυναμικού» η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ (80% από ενωσιακούς πόρους και 20% από Εθνικούς πόρους
  2. Εγγυητική συμμετοχής: Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής 2% επί των δημοπρατούμενων εργασιών της μελέτης, δηλαδή το ποσό των 14.516.13€

BATIKA.Ανέγερση νέας πτέρυγας στο χώρο Λυκείου Νεάπολη

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας προκηρύσσει  ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Ανέγερση νέας πτέρυγας στο χώρο Λυκείου Νεάπολης», προϋπολογισμού  2.600.000,00 ευρώ με το Φ.Π.Α.
  1. Αναθέτουσα Αρχή – Στοιχεία επικοινωνίας:
Αναθέτουσα αρχή: Δήμος Μονεμβασίας
Είδος αναθέτουσας αρχής: Ο.Τ.Α.
Οδός:Μολάοι
Ταχ.Κωδ.:23052
Τηλ.:2732360582
Telefax:2732360590
E-mail: pstathakis@monemvasia.gr
Ιστοσελίδα:www.monemvasia.gov.gr
  1. Πρόσβαση στα έγγραφα: Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο ΄΄ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί΄΄ της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης και της μελέτης από το γραφείο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.
  1. Δικαιούμενοι συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης σύμβασης:
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:
Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.Ε.Π, που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, δηλαδή  κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ    και στην κατηγορία Η/Μ. Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.
Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά τη τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.
  1. Προθεσμία εκτέλεσης έργου: είναι 12 μήνες
  1. Κριτήριο ανάθεσης: η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή)
  1. Παραλαβή προσφορών: Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.
Η ημέρα λήξης παραλαβής προσφορών είναι η 30-3-02018 ημέρα Παρασκευή και η ώρα λήξης 15:00.
Η ημέρα  ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών είναι η 3-4-2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00π.μ .
  1. Χρόνος ισχύος προσφορών: Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμέυει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό για διάστημα έξι μηνών.
  1. Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική
  1. Χρηματοδότηση: Το έργο χρηματοδοτείται από Ε.Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020 – ΕΤΠΑ στο άξονα «Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού, η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) (80% από ενωσιακούς πόρους και 20% από Εθνικούς πόρους)
  2. Εγγυητική συμμετοχής: Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής 2% επί των δημοπρατούμενων εργασιών της μελέτης, δηλαδή το ποσό των 41.935,48€

Με εθελοντική εργασία μαθητών του σχολείου βάφεται τελικά η καγκελόπορτα της κεντρικής πύλης του Λυκείου Κυθήρων

Με εθελοντική εργασία μαθητών του σχολείου βάφεται τελικά η καγκελόπορτα της κεντρικής πύλης του Λυκείου Κυθήρων, που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, όπως και τα υπόλοιπα κάγκελα αλλά και τόσα άλλα στο κτίριό μας.
Γενικό Λύκειο Κυθήρων

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 7/3/2018 - Συντήρηση Σχολείου Ποταμού

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου "Συντήρηση Κτιρίων Σχολικών Μονάδων" υπέγραψε ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 100.000,00€ και μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (31,84%) το τελικό ποσό συμβάσεως ανέρχεται σε 68.264,63€ με το Φ.Π.Α.



Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών στο Δ.Σ. Ποταμού (κατασκευή καινούργιου στεγανού βόθρου, καινούργιας εξωτερικής περίφραξης), στο Δ.Σ. της Χώρας (νέος συνθετικός τάπητας ταρτάν και περιφράξεις), στο Γυμνάσιο - Λύκειο (αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων, βαψίματα, λοιπές επισκευές) και στο Νηπιαγωγείο Αγ. Πελαγίας (ελαιοχρωματισμοί περιφράξεων).



Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία "ΑΙΓΕΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ" και η προθεσμία περάτωσης είναι 4 μήνες.
------------------------------------
Πηγή: kythira.gr
------------------------------------ 

ΑΒΛΕΜΟΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Δ/Τ


Ο Ιωάννης Σπηλιόπουλος στο εργαστήριό του στα Κύθηρα 1949

Ο Ιωάννης Σπηλιόπουλος στο εργαστήριό του στα Κύθηρα με την σύζυγό του Ελευθερία τον κουνιάδο του Αριστείδη Λαδουκακη και την κόρη του Ελένη το1949.
Μίνα Σπηλιοπούλου Μπούτση

ΛΑΚΩΝΙΑ..ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΣΚΑΛΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ '' ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ (VIDEO)



Η Δημοτική Κοινότητα Σκάλας πραγματοποίησε μια εξαιρετική ημερίδα με θέμα '' ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ'' .
Η Πρόεδρος κ. Γιάννα Κούρλα κάλεσε για να είναι ομιλήτρια μια εξαιρετική επιστήμονας  η κ. Ευαγγελία Μαραγκουδάκη Μαιευτήρας - Χειρούργος Γυναικολόγος  και  η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο την ημέρας της γυναίκας.
Στην  κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ευρώτα παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα , ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος , η πολιτευτής της ΝΔ κ. Φεβρωνία Πατριανάκου , Δημοτικοί Σύμβουλοι  και Πρόεδροι Συλλόγων .
Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις  των παρευρισκομένων λέγοντας μάλιστα η κ. Μαραγκουδάκη ότι ήταν ελάχιστες οι φορές που σε ομιλίες της δέχτηκε τόσες ερωτήσεις και βέβαια με χαρά απάντησε σε όλους.
Στο τέλος η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας  κ. Γιάννα Κούρλα τίμησε την καλεσμένη προσφέροντάς της Λακωνικά προϊόντα.
ΠΗΓΗ http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Διαγωνισμός για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές δημόσιας υπηρεσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων

Σήμερα 7-3-18 διενεργείται ο διαγωνισμός για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές δημόσιας υπηρεσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Παρά τις απέλπιδες προσδοκίες αρκετών συμπατριωτών μας περί συμμετοχής του Queen Mary και άλλων μεγάλων διεθνών διεκδικητών, ως μοναδικός διεκδικητής της γραμμής προυσιάσθηκε μόνο η εταιρεία AVLEMON Ν.Ε. του πλοίου ΙΟΝΙΣ και η ανάθεση-σύμβαση αφορά την ανανέωση της ισχύουσας έως τώρα σύμβασης και μέχρι τις 31-10-18, με δικαίωμα επέκτασης έως 4 μήνες από την ημερομηνία λήξεως.



Ας ευχηθούμε στον Πλοίαρχο και το πλήρωμα να έχουν "Καλά Ταξίδια" και να μεταφέρουν με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα και ας αποθηκεύσουν κάποιοι τις προσδοκίες τους, όταν πια τα Κϋθηρα θα αρχίσουν να πλησιάζουν την επισκεψιμότητα άλλων ελληνικών νησιών και οι γηγενείς να αποκτήσουν περισσότερο κοινό νού.
-----------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης

-----------------------------------------