Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Θρίλερ στην Κρήτη: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά και κρανίο στις Γούβες

 

Τα οστά περισυνελέγησαν προκειμένου να αποσταλούν για εξετάσεις ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο ιατροδικαστής

Ένας ανθρώπινος σκελετός αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν στο σημείο οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το μακάβριο εύρημα αποτελούμενο από κρανίο και οστά, εντοπίστηκε στις Άνω Γούβες.

Στο σημείο που εντοπίστηκαν τα ευρήματα έσπευσαν αστυνομικοί προκειμένου να περισυλλέξουν τα οστά τα οποία θα αποσταλούν για εξετάσεις ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο ιατροδικαστής.

Πάντως από την αστυνομία δεν υπάρχει ανησυχία με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα δεν έγινε κάποια καταγγελία για εξαφάνιση στην περιοχή, ωστόσο η υπόθεση διερευνάται.

https://www.cretalive.gr/


Aqua Jewel:ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΑΠΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ


Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι το πλοίο Aqua Jewel  θα αναχωρήσει από τον Πειραιά για τα Κύθηρα αύριο Δευτέρα 25/01 στις 16:30’ (αντί για την Τρίτη 26/01 στις 10:00’), λόγω των 🌊 δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπονται.

ΠΡΟΣΛΗΨEIΣ ΣΤΗ ΔΕΗ: Δείτε αναλυτικά τις προκηρύξεις (I) ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

 


Νέο “κύμα” προσλήψεων έρχεται στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ). Το νέο προσωπικό θα υπογράψει 8μηνες συμβάσεις εργασίας και αναμένεται να προσληφθεί άμεσα μέσω ΑΣΕΠ. Απώτερος σκοπός της διοίκησης της ΔΕΗ, είναι η ενίσχυση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, με δυναμικό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών, σε θέσεις που όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ στο Dimosio.gr “Έχουμε να κάνουμε με προσλήψεις προκειμένου να ενισχυθούν κρίσιμες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα”. Σχετικά με τις προκηρύξεις, οι προσλήψεις θα αφορούν υποψηφίους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και οι θέσεις εργασίας θα είναι σε 5 περιοχές. Συγκεκριμένα θα καλυφθούν θέσεις εργασίας σε: Αθήνα Κάλυμνο Αρκοί Κάρπαθο Σύμη Μεγίστη Κω Πάτμο Αστυπάλαια Αντικύθηρα Λέσβο Λήμνο Αγ. Ευστράριο Χίο Σάμο Αγαθονήσι Ικαρία Σκύρο Μήλο Σέριφο Κύθνο Αμοργό Δονούσα Θήρα Κρήτη   Δείτε τις προκηρύξεις: 

https://dimosio.gr/wp-content/uploads/2021/01/DIMOSIO-1.pdf

https://dimosio.gr/wp-content/uploads/2021/01/DIMOSIO-2.pdf

https://dimosio.gr/wp-content/uploads/2021/01/DIMOSIO-3.pdf

https://dimosio.gr/wp-content/uploads/2021/01/DIMOSIO-4.pdf

https://dimosio.gr/wp-content/uploads/2021/01/DIMOSIO-5.pdf





Πηγή: dimosio.gr

ΧΑΛΚΙΔΑ:Σύλληψη 14χρονου με το επικίνδυνο ναρκωτικό skunk

Έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της ΟΠΚΕ στη Χαλκίδα…

 Ένα 14χρονο αγόρι, συνελήφθη το Σάββατο (23-01-2021) το απόγευμα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για κατοχή ναρκωτικών.

Δεν πρόκειται για οποιοδήποτε όμως ναρκωτικό, αλλά για το γνωστό skunk που είναι μιας μορφής κάνναβης και έχει γίνει πλέον μάστιγα για τη νεολαία και ειδικά στην ηλικία των μαθητών. Επάνω του συγκεκριμένα βρέθηκε αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, μεικτού βάρους 2,85 γραμμαρίων.

Η Ελλάδα δυστυχώς είναι ψηλά στη λίστα παραγωγής skunk με αλβανικά καρτέλ, να κρύβονται συνήθως από πίσω και να θησαυρίζουν στις πλάτες και στην υγεία μικρών παιδιών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟΨΕ:ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ & ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, ΙΔ' ΛΟΥΚΑ,  Ὥρα 5 μ.μ.

Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ μετά τῆς Ἱερᾶς Παρακλήσεως εἰς τήν Παναγίαν Μυρτιδιώτισσαν ἐν τῷ Ἱερῷ Ναῷ Ἐσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων Σεραφείμ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ:ΜΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΓΙΑ COVIT ΤΕΣΤ

Αναγνώστης της Σελίδας μας από τα Κύθηρα μας έστειλε προς δημοσίευση το παρακάτω mail:

¨Έστειλα στην πλατφόρμα για να κάνω το τεστ για covid και με στέλνουνε στη Νεάπολη. 

Από την στιγμή που υπάρχει εδώ στο νησί και Κ. Υ και νοσοκομείο. 

Αυτό ξεπερνάει αυτό που λέμε δουλειές του ποδαριού. Ή ακόμα καλύτερα βλέποντας και κάνοντας.¨

O KΩΔIKOΣ EΠAΛHΘEYΣHΣ ΣTO testing.gov.gr EINAI 453---. AN EΠIΛEΓEITE ΘA ΛABETE SMS ME TO ΣHMEIO EΞETAΣHΣ, THN ΩPA KAI TH MEPA ΠOY ΘA ΓINEI H ΔEIΓMATOΛHΨIA

 

MONAΔIKOΣ KΩΔIKOΣ ΠPOΣKΛHΣHΣ: 0587522---. EXEIΣ EΠIΛEΓEI ΓIA TEΣT COVID-19 ΣTH ΔIEYΘYNΣH KENTPO YΓEIAΣ NEAΠOΛHΣ AΓ. NIKOΛAOY 6 ΣTIΣ 25/01/2021. ΩPA: 01:00MM-01:30MM. APIΘMOΣ EΠIKOINΩNIAΣ EΞETAZOMENOY 69--------.

 

Eπιτροπή εμπειρογνωμόνων: Υπό ποιες προϋποθέσεις, σε ποιους και πότε θα χορηγείται η Κολχικίνη


Στην απόφαση της έγκρισης της Κολχικίνης συνετέλεσαν τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης για τη χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19, η οποία ανακοινώθηκε χθες

H Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αφού αξιολόγησε λεπτομερώς και επισταμένα τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν, αποφάσισε ομόφωνα να εντάξει την κολχικίνη στο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19.

Η Επιτροπή ενέκρινε το Σάββατο την Κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, για να ενταχθεί στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος σε ασθενείς με covid - 19 μετά από αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης. 

Πρόκειται για ένα ασφαλές και δοκιμασμένο σε αρκετές παθήσεις φάρμακο, το οποίο μειώνει τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού, όπως αναφέρει σε σημείωμα του το υπουργείο Υγείας.

Στην απόφαση της έγκρισης της Κολχικίνης συνετέλεσαν τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης για τη χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19, η οποία ανακοινώθηκε χθες Σάββατο, και υποδεικνύει σημαντικό όφελος, καθώς παρατηρήθηκε μείωση κατά 44% της θνητότητας, 25% της νοσηλείας και 50% της ανάγκης διασωλήνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, με τη μελέτη GRECO-19, ήταν πρωτοπόρα στη μελέτη της δράσης της κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19.

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα χορηγείται:

 - Η κολχικίνη θα χορηγείται υπό τη μορφή χαπιού, μετά από ιατρική εκτίμηση και συνταγογράφηση και, φυσικά, έπειτα από θετικό μοριακό τεστ.

 - Θεραπεία με κολχικίνη θα λαμβάνουν ασθενείς ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα, και ασθενείς ηλικίας 18-60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό μεγαλύτερο από 38οC.

- Η κολχικίνη θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή και παρακολούθηση και απαγορεύεται η ταυτόχρονη χρήση ερυθρομυκίνης, κλαριθρομυκίνης, αζιθρομυκίνης, κυκλοσπορίνης και βεραπαμίλης.

Η κολχικίνη μειώνει τη θνητότητα, αλλά δεν είναι πανάκεια, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής της Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Πηγή: skai.gr






Αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών σε ΙΧ και ταξί

Μέχρι δύο επιβάτες, εκτός από τον οδηγό, θα μπορούν να επιβαίνουν από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:α) ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή

β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Επιπλέον, από την ίδια ημέρα και ώρα θα επιτρέπονται μέχρι τρία άτομα, τα οποία θα επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Υπενθυμίζεται πως εξακολουθεί να ισχύει ότι μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΡΑΒΑΣ:ΤΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΚΕΡΑΜΑΡΙ (ΦΩΤΟΣ)

 

Περπατώντας στην καταπράσινη ρεματιά της βρύσης ¨Κεραμάρι¨
Φωτογραφίες adelin fm ΚΥΘΗΡΑ

























ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ :Θεατρική παράσταση "Ένας βλάκας και μισός" Ποταμός Κύθηρα 1992

 

1983 Παιδοκτόνος Λακωνίας: «Σκότωσα τα παιδιά μου γιατί ήταν άρρωστα και βασανίζονταν»


Ένας ιατροδικαστής και τρεις αστυνομικοί φτάνουν στο υπόγειο ενός σπιτιού στη Λακωνία. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού υποδεικνύει ένα σημείο γεμάτο πέτρες. Το σκάψιμο θα αποκαλύψει τα πτώματα δύο παιδιών. «Τα σκότωσα γιατί ήταν άρρωστα και βασανιζόντουσαν», είπε κυνικά στους αστυνομικούς.

Τον Δεκέμβριο του 1983 όλα τα σπίτια στο χωριό ετοιμάζονταν για τις γιορτές, όμως η Χρυσούλα δεν είχε καθόλου κέφι. Έμπαινε στο μήνα της αλλά δεν ήταν αυτό που την στεναχωρούσε… Τελικά, στα μέσα Ιανουαρίου γέννησε το τέταρτο παιδί της. Η μητέρας της έφτασε στο μαιευτήριο γεμάτη χαρά, αλλά βρήκε την κόρη της σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Δεν ήταν η πρώτη φορά, αφού η Χρυσούλα αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα και είχε βρεθεί στο ψυχιατρείο για κάποια χρονικά διαστήματα.

Η μητέρα της Χρυσούλας, σκεφτόταν πάντα πως τα δύο παιδιά που είχε δώσει η κόρη της στο παρελθόν για υιοθεσία, είχαν επηρεάσει τον ψυχισμό της. Η Χρυσούλα από την άλλη πλευρά, είχε «φορτώσει» τόσα πολλά μυστικά μέσα της, που λίγες ώρες μετά τη γέννηση του τέταρτου παιδιού της, δίχως να το πολυσκεφτεί ξέσπασε στη μητέρα της. «Τα δύο προηγούμενα παιδιά μου δεν δόθηκαν για υιοθεσία. Είναι θαμμένα στο κατώι του σπιτιού». Αρχικά, η μητέρα της πίστεψε πως είναι κάποια από τις τρέλες της κόρης της και δεν έδωσε σημασία.

Όμως η επιμονή της Χρυσούλας ότι λέει την αλήθεια, την οδήγησε στο να σκεφτεί πως ίσως αυτή την φορά δεν πρόκειται για κάποιο αποκύημα της φαντασίας της. Λίγες ημέρες αργότερα, η Χρυσούλα θα επιστρέψει με το μωρό της στο σπίτι της οικογένειας. Εκεί την περίμενε ο σύζυγός της, ο 58χρονος Βασίλης, αγρότης στο επάγγελμα. Εκείνη θα του πει όσα εξομολογήθηκε στη μητέρα της και εκείνος έξαλλος από την προδοσία -αφού εκείνος είχε σκοτώσει και θάψει τα παιδιά- θα την χτυπήσει ανελέητα, όπως συνήθιζε από την αρχή του έγγαμου βίου τους.

Η Χρυσούλα θα καλέσει ξανά την μητέρα της και θα της περιγράψει όσα έγιναν, ζητώντας της να την πιστέψει και να πάει στην αστυνομία. Η υπόθεση δεν χωρούσε πια αναβολή. Η μητέρα της Χρυσούλας πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε τη δολοφονία των εγγονιών της από τα χέρια του ίδιου τους του πατέρα. Το όνομα του Βασίλη δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχολούσε τις Αρχές, αφού είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και είχε κάνει ένα “πέρασμα” από την φυλακή.

Όταν οι αστυνομικοί κάλεσαν στο τμήμα τον Βασίλη, εκείνος υποστήριξε πως το κοριτσάκι του ήταν άρρωστο και πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ το αγοράκι το έχει δώσει η γυναίκα του «στους γύφτους για υιοθεσία». Αυτά τα σενάρια έλεγε και σε γνωστούς και γείτονες, ενώ πολλές φορές τα άλλαζε υποστηρίζοντας ότι και τα δύο παιδιά δόθηκαν για υιοθεσία σε εύπορες οικογένειες ή ότι τα είχαν στείλει σε ίδρυμα.

Η αλήθεια ήταν όμως πως τον Οκτώβριο του 1979 ο 58χρονος Βασίλης έθαψε το πρώτο παιδί στο υπόγειο του σπιτιού και το 1982 το δεύτερο παιδί τους είχε την ίδια τύχη. «Έλεγα στη γυναίκα μου να το πετάξουμε στα σκαλιά κάποιου σπιτιού στην πόλη. Κι εμείς θα ησυχάζαμε από αυτόν τον μπελά και αυτό θα έβρισκε ζεστασιά σε οικογένεια. Η Χρυσούλα δεν ήθελε επειδή έλεγε ότι δεν θέλει κανένας ένα άρρωστο παιδί στο σπίτι του. Μετά της έκανα άλλη πρόταση. Της είπα να το πετάξουμε στη θάλασσα ή σε κάποια ερημιά. Ούτε και αυτό το ήθελε. Όταν άλλη φορά της είπα να ανοίξουμε λάκκο στο κατώι και να το χώσουμε, εκείνη είπε εντάξει, να το βάλουμε εκεί μέσα. Όταν αποφασίσαμε να θάψουμε και το δεύτερο παιδί, δεν μας πήρε πολύ να συζητάμε. Κάναμε ότι κάναμε και το πρώτο. Το θάψαμε κι αυτό στο κατώι εκεί κοντά στο άλλο να έχει παρέα» είπε όταν πια «έσπασε» στην ανάκριση.

«Τα λυπήθηκε η ψυχή μου και αποφάσισα να δώσω τέλος στη μίζερη ζωή τους. Ήταν άρρωστα. Δεν μπορούσαν να γίνουν καλά. Άμα δεν με έπιαναν θα συνέχιζα και με τα άλλα δύο παιδιά μου. Ναι, θα τα είχα θάψει κι αυτά ζωντανά» περιέγραψε κυνικά στους αστυνομικούς που τον κοίταζαν “παγωμένοι”. Η Χρυσούλα θα κληθεί στο τμήμα και θα παραδεχτεί ότι ήταν παρούσα στο άνοιγμα του λάκκου του πρώτου παιδιού. Αυτό όμως που θα σοκάρει τους αστυνομικούς, ήταν πως ο 58χρονος άνδρας τα έθαψε ζωντανά!

Η τραγική ιστορία επιβεβαιώθηκε την ημέρα που ο Βασίλης υπέδειξε το σημείο που είχε θάψει τα δύο από τα τέσσερα παιδιά του. Η εκταφή αποκάλυψε ότι είχε θάψει το αγοράκι ζωντανό και τα κατάγματα στα πλευρά του υποδείκνυαν ότι το χτυπούσε για να μην κλαίει όσο το κάλυπτε με χώμα. Από το κοριτσάκι βρέθηκαν κάποια οστά, αφού το πτώμα βρισκόταν σε αποσύνθεση. «Ο πατέρας μου μια φορά άρπαξε ένα κλαδευτήρι και με κυνηγούσε να μου κόψει το κεφάλι. Δεν με έπιασε. Έτρεξα και ξέφυγα. Θα μου το έκοβε στ’ αλήθεια» είπε στους αστυνομικούς το 5χρονο αγόρι της οικογένειας, το μόνο που κατάφερε να επιβιώσει από την παράνοια του πατέρα.

Η αποκάλυψη της αλήθειας έφερε τον 58χρονο Βασίλη στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ούτε την ιερή στιγμή της απολογίας του δεν βρήκε το θάρρος να πει την αλήθεια, παρά κατηγορούσε την Χρυσούλα και τα ψυχικά της προβλήματα. «Εκείνη έμπαινε στο ψυχιατρείο, αυτά ήταν φιλάσθενα κι εγώ έπρεπε να τα κάνω όλα μόνος μου», είπε στους δικαστές, που τον καταδίκασαν δις εις θάνατον.

https://www.newsbomb.gr/ 

Σοφία Σπίγγου

Aqua Jewel:ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/01

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι το πλοίο Aqua Jewel  θα αναχωρήσει από τον Πειραιά για τα Κύθηρα αύριο Δευτέρα 25/01 στις 15:00’ (αντί για την Τρίτη 26/01 στις 10:00’), λόγω των 🌊 δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπονται.

Τό Μήνυμα τῆς Κυριακῆς (ἠχητικό μήνυμα) ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΡΙΑΚH ΙΔ' ΛΟΥΚΑ (24-01-2021)

 ΓΡΑΠΤΟΝ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑ

Ἡ πιό ἀξιόπιστη ἐλπίδα

     Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος γράφει στόν μαθητή του Τιμόθεο τήν πρώτη του ἐπιστολή. Ἀξίζει νά παραθέσουμε τό κύριο μέρος τῆς ἐπιστολῆς αὐτῆς στά Νεοελληνικά:
     

«Αὐτά τά λόγια πού θά πῶ εἶναι ἀξιόπιστα καί ἀξίζει νά τά δεχθεῖ κανείς καί νά στηριχθεῖ σ’ αὐτά. Ὅτι δηλαδή ὁ Ἰησοῦς Χριστός ἦλθε στόν κόσμο γιά νά σώσει τούς ἁμαρτωλούς καί πρῶτος ἀνάμεσα τους εἶμαι ἐγώ. Ὅμως, γι' αὐτό ἀκριβῶς μέ ἐλέησε, ὥστε νά δείξει ὁ Ἰησοῦς Χριστός σ’ ἐμένα πρῶτον ὅλη Του τή μακροθυμία γιά νά γίνω παράδειγμα σέ ‘κείνους πού θά πιστέψουν σ’ Αὐτόν καί θά ὁδηγηθοῦν ἔτσι στήν ἀληθινή, τήν παντοτινή ζωή…».


     
Ὅλο τό νόημα, Χριστιανοί μου, τῆς ζωῆς μας εἶναι μιά προσδοκία: Ἡ προσδοκία τῆς Ἀναστάσεώς μας καί τῆς ἐλευθερώσεως μας ἀπό τίς ἁλυσίδες τῆς φθορᾶς, τοῦ ψεύδους, τοῦ μίσους καί τοῦ θανάτου. Αὐτό μᾶς τό διαβεβαιώνει ὁ ἴδιος ὁ Κύριός μας. Καί μᾶς τό διαβεβαιώνει ὄχι μέ κάποια λεκτική ὑπόσχεση, ἀλλά μέ τήν καταπάτηση τοῦ δικοῦ Του θανάτου, μέ τήν – πρωτοφανῆ γιά τήν ἀνθρώπινη λογική – Ἀνάστασή Του. Μᾶς τό τονίζει καί σέ ἄλλη του ἐπιστολή ὁ Παῦλος: «Ὁ ἐγείρας τόν Κύριον καί ὑμᾶς ἐγερεῖ». Στό σημερινό, ὅμως Ἀνάγνωσμα ὁ Ἀπόστολος τῶν ἐθνῶν μεριμνᾶ γιά μιά πτυχή τῆς ψυχῆς μας πού μπορεῖ νά ὁδηγήσει σέ φόβο καί σέ ἀπελπισία. Εἶναι τό μελανό σημεῖο τῆς αὐτοκριτικῆς μας καί τοῦ πανικοῦ μπροστά στήν Κρίση τοῦ Χριστοῦ γιά μᾶς.
     Ἐδῶ ὁ Παῦλος φέρνει ὡς παράδειγμα τόν ἑαυτό του. Καί βάζοντας τήν περίπτωση του σάν νά ἦταν ἀνάμεσα στούς ἁμαρτωλούς (ἴσως ὁ ἁμαρτωλότερος ), κατηγορηματικά ἐνθαρρύνει τούς πιστούς: Ὁ σκοπός τῆς ἐνανθρωπήσεως τοῦ Χριστοῦ, τῆς Διδαχῆς Του, τοῦ Πάθους, καί τῆς Ἀναστάσεως Του ἦταν ἡ σωτηρία ὄχι ἀναμαρτήτων ἀνθρώπων – τέτοιοι δέν ὑπάρχουν -, ἀλλά ἁμαρτωλῶν. Ἀρκεῖ νά πιστέψουν σ’Αυτόν καί νά Τόν ἀγαπήσουν. Ἡ πραγμάτωση τῆς ἀγάπης αὐτῆς καί τῆς ἐπακόλουθης μετάνοιας ἔρχεται κατόπιν. Μέ κόπο , μέ ὑπομονή, μέ θλίψεις, ἀλλά καί μέ χαρά. Δέν στενάζει ὁ ἀληθινός Χριστιανός. Δέν στενάζει πνευματικά. Γιατί στό βάθος τῆς ἐπίγειας ζωῆς του βλέπει τό Φῶς τῆς σωτηρίας, ὅπως μᾶς τονίζει σήμερα ὁ Παῦλος…
     Καί ὅπως μᾶς ἐνδυναμώνει ὁ Χριστός μας: «Θαρσεῖτε, ἐγώ νενίκηκα τόν κόσμο»!..

Πρωτ. π.Π.Μαριᾶτος