Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων:οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων παραμένουν στο υπάρχον καθεστώς και συγκεκριμένα στο κίτρινο επίπεδο συναγερμού .

Μετά από Επικοινωνία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων (Αιγινα,Αγκίστρι, Πόρος, Σαλαμίνα, Σπετσες, Τροιζηνία-Μέθανα, Υδρα,Κυθηρα-Αντικύθηρα) παραμένουν στο υπάρχον καθεστώς και συγκεκριμένα στο κίτρινο επίπεδο συναγερμού .

Αντέχουμε ,Προστατευόσαστε,Συντονιζόμαστε.

Μόνη αξιοπρεπής λύση για τον κ. Μαγουλά η παραίτηση!


Σε δύο αδιανόητες για Δημοτικό Σύμβουλο τοποθετήσεις προέβη ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Μαγουλάς κατά την τακτική διά ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 4/2/21 στην αίθουσα  του Δ.Σ., παρουσία των υπολοίπων μελών της, του Δημάρχου κ. Στράτου Χαρχαλάκη, των κ.κ. Γ. Κομηνού, Π. Ζαντιώτη και Δ. Καλλίγερου αλλά και τριών υπαλλήλων του Δήμου που ευρίσκονταν σε παρακείμενο γραφείο.

Ο κ. Μαγουλάς απευθυνόμενος στο Δήμαρχο του είπε τα εξής: «εσείς κ. Δήμαρχε δεν είστε εκλεγμένος. Είστε απλά επικεφαλής ενός συνδυασμού αλλά δεν είστε εκλεγμένος»!!! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τί είδους και τι μεγέθους σύγχυση επικρατεί στο μυαλό και τη σκέψη του κ. Μαγουλά, αλλά το να θεωρεί ότι ο Δήμαρχος δεν είναι εκλεγμένος (!!!), είναι μάλλον  αστείο, αν όχι κάτι χειρότερο. Ακόμα και αν αγνοεί μία από τις βασικότερες διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας που προβλέπει ότι δήμαρχος εκλέγεται ο επικεφαλής του επιτυχόντος συνδυασμού [άρθρο 31 παρ,2 και άρθρο 33 Ν. 3852/2010], είναι αστείο να αναφέρει ότι ένας Δήμαρχος «δεν είναι εκλεγμένος»! Αν οι Δήμαρχοι δεν είναι εκλεγμένοι, τότε τί είναι; Μήπως είναι διορισμένοι; Μήπως τους επιλέγει με το έτσι θέλω η Κυβέρνηση ή Ιερά Σύνοδος ή κάποια αόρατη αρχή; Πρόκειται για απαράδεκτη τοποθέτηση, παντελώς αντιδημοκρατική, αφού αμφισβητεί επί της ουσίας βασικές αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, όπως ο τρόπος ΕΚΛΟΓΗΣ των Δημάρχων.

Στη συνέχεια και με αφορμή τη συζήτηση για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης προς το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση του Ποταμού Αντικυθήρων, ο κ. Μαγουλάς προέβη σε ακόμα μια απίστευτη τοποθέτηση, που έχει καταγραφεί και στο κείμενο της σχετικής απόφασης μετά από αίτημά του και έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια (απόφ. 12/2021 – ΑΔΑ: Ψ6ΠΖΩΛΨ-Ο1Ω). Καταψηφίζοντας πανηγυρικά το θέμα, δήλωσε ότι τα έργα που γίνονται στα Αντικύθηρα είναι πάρα πολλά «για ένα νησί 20 κατοίκων που στην πλειοψηφία τους είναι υπερήλικες». Και προσπαθώντας να επηρεάσει τη γνώμη των παρισταμένων μελών της δημοτικής πλειοψηφίας (τους κ.κ. Κομηνό, Ζαντιώτη και Καλλίγερο) ανέφερε τα εξής: «εσείς που είστε Τσιριγώτες μιλήστε, συμφωνείτε να πέφτουν τόσα λεφτά στα Αντικύθηρα;», αναγκάζοντας τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής να του αφαιρέσει το λόγο.

Οι ανωτέρω απόψεις του κ. Μαγουλά είναι επικίνδυνες και προσβάλουν το  δημοκρατικό μας πολίτευμα αφού η άποψη ότι ένας Δήμαρχος δεν είναι εκλεγμένος (!!!) είναι πρωτοφανής και απαράδεκτηΠροσβάλουν επίσης το σύνολο των Αντικυθηρίων, δηλαδή μερίδα των δημοτών του Δήμου στο Δ.Σ. του οποίου ο κ. Μαγουλάς έχει εκλεγεί, καθώς το νησί των Αντικυθήρων έχει τεράστιες ανάγκες και ορθώς η Δημοτική μας Αρχή πραγματοποιεί σε αυτό σημαντικά έργα, σε μια προσπάθεια αναβάθμισής του και προσέλκυσης νέων κατοίκων προκειμένου αυτό να μην ερημώσει και συνεχίσει να το διεκδικεί η Τουρκία! Εξάλλου, μεγάλες παρεμβάσεις στα Αντικύθηρα, πραγματοποιούν και άλλοι φορείς, όπως π.χ. το Εθνικό Αστεροσκοπείο και ο εφοπλιστής κ. Αθ. Μαρτίνος με την εμβληματικού χαρακτήρα ανακαίνιση της παλαιάς Μονής του Αγίου Μύρωνος. Όλες αυτές οι δραστηριότητες δίνουν νέα πνοή στο νησί και είναι αξιέπαινες και όχι κατακριτέες όπως ευθέως πιστεύει και διακηρύσσει ο κ. Μαγουλάς. Τα έργα των Δήμων δεν εκτελούνται μόνο με βάση πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και κοινωνικά. Αν τα κριτήρια για τη χρηματοδότηση έργων ήταν μόνο πληθυσμιακά, ο Δήμος μας επί Δημαρχίας του κ. Χαρχαλάκη, δεν θα είχε επωφεληθεί από χρηματοδοτήσεις άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ (μέχρι σήμερα). Και αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στον κ. Μαγουλά. Είναι μια πραγματικότητα που αποτελεί μάλλον την πηγή όλων αυτών των απαράδεκτων αντιδράσεων και τοποθετήσεών του.

Η υποκρισία βέβαια του κ. Μαγουλά δεν έχει προηγούμενο. Προεκλογικά, τον Μάιο του 2019, η παράταξη «Πρώτα ο Άνθρωπος» μεμφόταν τη Δημοτική μας Αρχή ότι τάχα είχε εγκαταλείψει το νησί των Αντικυθήρων, χαρακτηρίζοντας τους Αντικυθήριους ως «αδελφούς» (Δελτία Τύπου της παράταξης «Πρώτα ο Άνθρωπος» στις 8 και 9/5/2019). Έγραφαν μάλιστα επί λέξει τα εξής: «Εμείς δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι με την πολιτική που θα ασκήσουμε στα Αντικύθηρα δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τα ενισχύσουμε πληθυσμιακά βελτιώνοντας πραγματικά τις συνθήκες διαβίωσής τους»Δηλαδή προεκλογικά υπόσχονταν έργα για τα Αντικύθηρα με μοναδικό στόχο να τύχουν της ψήφου των Αντικυθηρίων και μετεκλογικά καταψηφίζουν με στόμφο τις προτάσεις σημαντικών έργων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο νησί! Αν αυτό δεν είναι κορυφαία πολιτική υποκρισία, τότε τί είναι; Τότε οι Αντικυθήριοι ήταν για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «αδελφοί». Τώρα είναι «20 ηλικιωμένοι» και παραπαίδια!

Τώρα, που οι εκλογές πέρασαν και το σύνολο των Αντικυθηρίων επικροτεί τα έργα και τις δράσεις στο νησί, ο κ. Παναγόπουλος και τα στελέχη του παρουσιάζουν το αληθινό τους πρόσωπο, αυτό που με περισσή επιμέλεια προσπάθησαν να κρύψουν προεκλογικά. Λένε δημόσια ότι ΚΑΚΩΣ ο Δήμος κάνει έργα στα Αντικύθηρα γιατί οι κάτοικοι είναι λίγοι και ηλικιωμένοι!

Προεκλογικά τάχα ενδιαφέρονταν για τα Αντικύθηρα. Μάλιστα ο κ. Παναγόπουλος με τον εξαναγκασθέντα σε παραίτηση συνεργάτη του κ. Αλεβιζόπουλο, είχαν επισκεφθεί το νησί  υποσχόμενοι «λαγούς με πετραχήλια» και κατηγορώντας τον κ. Δήμαρχο για έλλειψη έργων στον τόπο του. Ο κ. Αλεβιζόπουλος ψηφίστηκε ως Δημοτικός Σύμβουλος Αντικυθήρων και «αντάμειψε» άψογα τους ψηφοφόρους του αφού δεν παρέστη ούτε σε μία συνεδρίαση του Δ.Σ. για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του νησιού με αποτέλεσμα να παραιτηθεί άρον άρον προτού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση του επιβάλει την ποινή της αργίας!

Στο Δελτίο Τύπου του συνδυασμού τους στις 8/5/2019 αναφέρουν επί λέξει τα εξής για τα έργα στα Αντικύθηρα: «Οι τόσο αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο Αντικυθήριοι δεν έπρεπε να τύχουν ειδικής μέριμνας από τον συμπατριώτη τους Δήμαρχο χωρίς μάλιστα να τον παρεξηγήσει κανένας;»Τότε έλεγαν αυτά. Σήμερα λένε άλλα. Τότε πίεζαν το Δήμαρχο να κάνει έργα στα Αντικύθηρα. Σήμερα τα καταψηφίζουν με απαράδεκτες αιτιολογήσεις. Πολιτική υποκρισία και αθλιότητα τεραστίων διαστάσεων!

Το να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τον κ. Μαγουλά στην εκλογίκευση θα ήταν μάταιος κόπος. Εάν έχει και την παραμικρή συναίσθηση της σοβαρότητας των όσων δημόσια ανέφερε οφείλει είτε να ζητήσει δημόσια συγνώμη είτε να παραιτηθεί. Αν δεν το πράξει, ο επικεφαλής του συνδυασμού του κ. Παναγόπουλος, θα φέρει τεράστια πολιτική ευθύνη για τον στενότερο συνεργάτη του.

Κλείνοντας, αφιερώνουμε στον κ. Μαγουλά την παρακάτω μαντινάδα, που στις 17-08-2001 εμπνεύστηκε και διάβασε στην εορτή του Αγ. Μύρωνος ο κ. Γιάννης Πολυχρονάκης, εκλεκτό μέλος της Αντικυθηραϊκής κοινωνίας και τον καλούμε για τελευταία φορά είτε να ζητήσει δημοσίως συγνώμη από τους Αντικυθήριους είτε να παραιτηθεί.

«Στσ΄ αρρώστιας την αναποδιά δεν πας νοσοκομείο,

αφού εκείνη τη στιγμή πού να το βρεις το πλοίο.

Κι΄ αντί στσ΄ ορούς να σ΄ έχουνε απάνω στο κρεβάτι,

ο γείτονας θα ξενυχτά χωρίς να κλείσει μάτι.

Που για να μετακινηθείς να πας σε άλλα μέρη,

πάνω από μήνα εισ΄ έτοιμος, θα φύγεις; Ποιος το ξέρει;

Μόνο ο καιρός απάντηση σ΄ αυτό μπορεί να δώσει,

μα και οι πολιτικοί που αδιαφορία τόση,

δείχναν και δείχνουν πάντοτε γι΄ αυτούς εδώ τους τόπους,

που ψήφους ξέρουν να μετρούν μα όχι τους ανθρώπους.

Κι΄ ενός ανθρώπου η αναπνιά σε βράχο απάνω που ναι,

που τόνε δέρνει η θάλασσα κι΄ ούτε πουλιά πετούνε,

όσοι μπορούνε ας νοιαστούν γι΄ αυτόν να κάνουν κάτι,

γιατί τριγύρω οι γείτονες τον βάλανε στο μάτι.

Ας έχουνε την έγνοια του, κουράγιο να του δίνουν,

και όχι σκαρί χωρίς πανιά, μόνο να τον αφήνουν.

Σ΄ αυτούς τους βράχους η καρδιά τσ΄ Ελλάδας ακουμπάει,

που σαν τον Άτλαντα γερά, πάντα τήνε κρατάει,

αυτή ναι η άλλη Ελλάδα μας η τόσο ξεχασμένη,

με ιδρώτα και με βάσανα όπου ναι ποτισμένη».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ:1960. Μυρτίδια.

ΠΗΓΗ 

 

Συνέχιση εργασιών για το έργο «Ανάπλαση Belvedere» – Ρυθμίσεις κυκλοφορίας οχημάτων

Σας γνωρίζουμε ότι από τη Δευτέρα 8-2-2021 έως και τη Παρασκευή 12-2-2021  θα συνεχιστούν οι εργασίες του έργου «Ανάπλαση Belvedere» στο τμήμα της οδού από την οικία Νικολάου Χάρου έως και το Λύκειο Κυθήρων. Στο τμήμα αυτό του δρόμου, για το χρονικό διάστημα των εργασιών του έργου, απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων, όλες τις ώρες της ημέρας.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Πρόγραμμα μετακίνησης κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Σπάρτης για το μήνα Φεβρουάριο

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάρτης έχει έδρα το Δήμο Σπάρτης και στελεχώνεται από δύο (2) ΠΕ Ψυχολόγους, Δύο (2) ΤΕ Κοινωνικούς Λειτουργούς και ένα (1) ΔΕ Οδηγό.
Διαθέτει και Κινητή Μονάδα για την κάλυψη των αναγκών των λοιπών Δήμων που συμμετέχουν στην Προγραμματική Σύμβαση όπως ο Δήμος Μονεμβασίας.
Η Κινητή Μονάδα στελεχώνεται με ένα (1) από τους δύο Ψυχολόγους και με έναν (1) από τους δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς καθώς και από ένα(1) οδηγό .
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάρτης στην επικράτια του Δήμου Μονεμβασίας λειτουργεί Δήμος στη Νεάπολη στο σε χώρο πλησίον του ΚΕΠ της Δημοτικής Ενότητας Βοιών Τηλ: 2734360148.
Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.
Επίσης παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής καθώς και διοργάνωσης εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
Περισσότερη πληροφόρηση για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάρτης εδώ
Το μηνιαίο πρόγραμμα μετακίνησης της κινητής μονάδας του κέντρου για το μήνα Φεβρουάριο είναι το ακόλουθο ( Ημέρα / Ημερομηνία Προορισμός):
10/2/2021 ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ
11/2/2021 ΝΕΑΠΟΛΗ
17/2/2021 ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ
18/2/2021 ΝΕΑΠΟΛΗ
24/2/2021 ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ
25/2/2021 ΝΕΑΠΟΛΗ

ΕΛ.ΑΣ:ΚΡΗΤΗ Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους στη χώρα μας

Συνελήφθησαν 7 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ηγετικό μέλος της οργάνωσης

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών Ουσιών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 3 κιλά και 660 γραμμάρια κοκαΐνη, σχεδόν 25 κιλά κάνναβη, οχήματα και το χρηματικό ποσό των 31.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις περιοχές της Αττικής και του Ηρακλείου.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, η εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς την προαναφερόμενης Υπηρεσίας είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη συνολικά (7) ατόμων (4 ημεδαπών, ημεδαπής και 2 αλλοδαπών).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εν λόγω οργάνωση προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, τις οποίες στη συνέχεια εισήγαγε από τις πύλες εισόδου της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας προκειμένου να διατεθούν στη χώρα μας.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ), τα μ έλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, μεταφορά διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Πιο αναλυτικά, η γετικό ρόλο είχε ημεδαπός συλληφθείς, ο οποίος επικοινωνούσε με διακινητές άλλων χωρών της Ευρώπης, προκειμένου να προμηθευτεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, βοηθούμενος από ημεδαπό, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του δραστηριότητα, μετέφερε τα ναρκωτικά στη χώρα ενώ μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν ορισμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχή της Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες κατέληγαν στο Ηράκλειο.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, χθες (04.02.2021) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε φορτηγό στην Ηγουμενίτσα, στο οποίο επέβαιναν (2) ημεδαποί και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση, ενώ κατά την άφιξη τους σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε ότι τους ανέμεναν (2) αλλοδαποί και ημεδαπός, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν, ενώ ακολούθησε έρευνα σε δύο οχήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (24) κιλά και (678) γραμμάρια κάνναβης, (3) κιλά και (660) γραμμάρια κοκαΐνης (σε μορφή βράχου), καθώς και το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (200) γραμμάρια κάνναβης,
  • (2,3) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (6) δενδρύλλια κάνναβης,
  • χρηματικό ποσό 24.000 ευρώ,
  • (11) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν, Ι.Χ.Φ. (τράκτορας) μετά επικαθήμενου ψυγείου, Δ.Χ.Ε. (ταξί) ιδιοκτησίας ενός αλλοδαπού συλληφθέντα και Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας ημεδαπού συλληφθέντα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα κατασχεμένα 










ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ¨Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ¨ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ

Γράφει η κυρία Δέσποινα Μπαμπούνη:

Έτοιμα τα 85 σκουφάκια για την ομάδα " Κουβάρια για μικρούς ήρωες" από μέλη και φίλους του Συλλόγου μας "Ο Όμορφος Καραβάς" και στέλνονται για το Ογκολογικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Υγεία και δύναμη σε όλους.







ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Εγκαίνια Αγία Τριάδα Φριλιγκιάνικα Κύθηρα 1992

 

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου Νεάπολης με συνθετικό χλοοτάπητα τρίτης γενιάς και αντικραδασμικό τάπητα.

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου Νεάπολης με συνθετικό χλοοτάπητα τρίτης γενιάς και αντικραδασμικό τάπητα.

Ένα σύντομο ιστορικό του έργου έχει ως εξής:
Η διαδικασία παραγωγής του ξεκίνησε αρκετά ενωρίτερα μετά από αιτήματα του Δήμου προς την Π.Ε. Λακωνίας.
Ο Δήμος απέστειλε τη μελέτη του έργου το 2018. Στις 18/1/2019 υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Π.Ε. Λακωνίας προϋπολογισμού 168.000€ με συμμετοχή του Δήμου κατά 18.000€. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Μονεμβασίας και Φορέας Υλοποίησης η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.
Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 26/8/2019 από την Π.Ε. Λακωνίας, ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης στις 8/10/2020 και η υλοποίηση του έργου περατώθηκε πρόσφατα.
Ευχαριστούμε την Π.Ε. Λακωνίας για την καλή συνεργασία που υπήρξε για την παραγωγή του έργου που θα βοηθήσει τα μέγιστα τις ομάδες της περιοχής.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ:Δ/Τ Με αφορμή την μομφή της δημοτική αρχής προς την παράταξή μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύθηρα, 5 Φεβρουαρίου 2021

Με αφορμή την μομφή της δημοτική αρχής προς την παράταξή μας στο τελευταίο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά με την αρνητική μας ψήφο επι του 4ου θέματος «Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης για το έργο με τίτλο «Ανακατασκευή γέφυρας Μάκρωνα και παράλληλες οδικές εργασίες νήσου Κυθήρων» της ημερήσιας διάταξης του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου του 2021 έχουμε να τονίσουμε τα εξής :

1_ Η κυκλοφοριακή μελέτη είναι λάθος διότι, από την διασταύρωση του κεντρικού δρόμου του αεροδρομίου προς τα Μητάτα, οδηγεί όλα τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση τον Αβλέμωνα και την Παλαιόπολη στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού (Επαρχιακή οδός Χωρας - Ποταμού) και από εκεί στην επαρχιακή οδό Φρατσίων Παλαιόπολης. Η επιφόρτιση της συγκεκριμένης διαδρομής με επιπλέον οχήματα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των οχημάτων και των επιβατών.

2_ Η κυκλοφοριακή μελέτη αγνοεί την πιο κοντινή, εναλλακτική διαδρομή, η οποία παρουσιάζει ευκολότερη πρόσβαση και καλύτερη διαμόρφωση δίχως πολλές και απότομες στροφές, εκείνη από την οδό Μόρμορη.

Οι παραπάνω επισημάνσεις οδήγησαν την παράταξή μας στο σύνολό της να καταψηφίσει την κυκλοφοριακή μελέτη με πλήρη ευθύνη απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας. Καθιστούμε υπεύθυνη την δημοτική αρχή σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος απόρροια των συγκεκριμένων ρυθμίσεων.

Οι Υπογράφοντες

Παναγοπουλος Δημητρης, Μεγαλοκονομος Στυλιανος, Νικόλαος Μαγουλάς,

Καλλιγερος Ιωαννης, Γεωργιλάς Παρασκευάς

MHTATA ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ:H ΜΑΥΡΗ ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ