Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Και νέα διάκριση για την μικρού μήκους ταινία της κινηματογραφικής μας ομάδας «Χελιδόνια».

Και νέα διάκριση για την μικρού μήκους ταινία της κινηματογραφικής μας ομάδας «Χελιδόνια». 
Πήρε τελικά το 1ο Βραβείο στις ταινίες μυθοπλασίας στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Σινεμά Διάβασες», ενταγμένο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας καθώς και 2ο Βραβείο Αφίσας. Στην τελετή βράβευσης που έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης . Την (και από πριν την βράβευση) κεφάτη ομάδα που παραβρέθηκε στην απονομή αποτελούσανε μαθητές και μαθήτριες από την κινηματογραφική μας ομάδα (πρώην και νυν), η αγαπημένη μας εκπαιδευτικός Νατάσα Γιαννακάκη που είχε αναλάβει και το project συγκεκριμένης ταινίας, ο διευθυντής μας Σάκης Τριφύλλης η «ψυχή» της ομάδας Γιώργος Διδυμιώτης και ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Λεβέντης. Τα βραβεία παρέλαβαν οι μαθητές και μαθήτριες της ομάδας οι οποίοι παραχώρησαν και συνέντευξη στην ΕΡΤ

Γενικό Λύκειο Κυθήρων

Απο 1η Μαΐου 2018 η νέα αντιπυρική περίοδος.ΠΡΟΣΟΧΗ !

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Απο 1η Μαΐου 2018 η νέα αντιπυρική περίοδος, με γενική απαγόρευση καύσης κλάδων ή άλλων αγροτικών υπολειμμάτων, για την πρόληψη πυρκαγιών.

 Σύμφωνα με τη πυροσβεστική διάταξη:
Απαγορεύεται από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου, το άναμμα φωτιάς σε δάση και δασικές εκτάσεις, σε χορτολιβαδικές ή βραχώδεις πεδινές εκτάσεις και σε αγροτικές εκτάσεις.

 Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο
  •  
  •  Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε στην ύπαιθρο τα αναμμένα υπολείμματα καύσης
  •  
  •  Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
  •  
  •  Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά
  •  
  •  Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή όταν βρισκόμαστε στο δάσος
  •  
  •  Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης
  •  
  •  Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών –πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις
  •  
  •  
  •  Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς
 Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά
  • Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος σε περιόδους υψηλού κινδύνου
 Επιτρέπεται Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με άδεια της Πυροσβεστικής, για την διευκόλυνση των αγροτικών εργασιών, να γίνει καύση σε αγροτικές εκτάσεις, εφόσον πρώτα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα με την παρουσία πυροσβεστικού οχήματος

BATIKA.Η ταυτότητα του κλέφτη αποκαλύφτηκε άμεσα στη Νεάπολη Λακωνίας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, μία περίπτωση κλοπής στο σπίτι ενός άνδρα, που διεπράχθη την Κυριακή 29/4/2018 στη Νεάπολη Λακωνίας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε  βάρος ενός 40χρονου Έλληνα, για κλοπή.
http://www.lakonikos.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Ολοκληρώθηκε η 21η έκθεση «Ταξίδι 2018»

Δελτίο Τύπου - 30/4/2018

Ολοκληρώθηκε η 21η έκθεση «Ταξίδι 2018» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, η οποία διήρκεσε από την Παρασκευή 20 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.
Φέτος στην έκθεση αυτή, η οποία σημείωσε κατά κοινή ομολογία εξαιρετική επιτυχία, παρατηρήθηκε μαζική και πρωτόγνωρη κινητικότητα.
Ο Δήμος Κυθήρων συμμετείχε με αυτόνομο περίπτερο, το οποίο στελεχώθηκε από τον Δήμαρχο του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου, κ. Νικόλαο Χατζηστεφάνου, στελέχη του Δημοτικού του συμβουλίου, καθώς και από αντιπροσωπεία της δραστήριας νεολαίας του Δήμου Καραβά που προσέφερε την «φρεσκάδα» που χρειάζεται μια τέτοια τουριστική προβολή, δίνοντας πληροφορίες και υλικό για το νησί μας.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων με επιστολή του ευχαρίστησε τα στελέχη του Δήμου Καραβά για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στο Δήμο μας.
Η Κυπριακή τουριστική αγορά αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο καθώς οι αναχωρήσεις υπερβαίνουν τον συνολικό αριθμό του πληθυσμού της χώρας, ενώ ο πρώτος σε προτίμηση προορισμός των Κυπρίων, που αναζητούν διαρκώς νέους προορισμούς, είναι η Ελλάδα με 40.000 αναχωρήσεις ετησίως.
Από τα αποτελέσματα της παρουσίας του Δήμου Κυθήρων στην έκθεση εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα Κύθηρα είναι αναγνωρίσιμα πλέον σαν προορισμός στην Μεγαλόνησο, καθώς Κυπριακά τουριστικά γραφεία έχουν ήδη εντάξει στο πρόγραμμα διακοπών τους τα Κύθηρα και είναι πλέον ορατή η δυνατότητα πραγματοποίησης το επόμενο καλοκαίρι απ’ ευθείας πτήσης από την Κύπρο στα Κύθηρα.
Το περίπτερο των Κυθήρων επισκέφθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) κ. Βασίλης Σταματάρης.