Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Δ.Τ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ευχές για τον ερχομό του νέου χρόνου αντάλλαξε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος με το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό  προσωπικό του  Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά».
Ο κ. Κατσαφάδος, επισκέφτηκε και το Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά όπου ευχήθηκε στους εργαζομένους μία καλή και ελπιδοφόρα χρονιά, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς και τους συγγενείς τους, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν που βρίσκεται πάντα κοντά τους.
Λίγο αργότερα, ο Βουλευτής επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και την Τροχαία Πειραιά, όπου αντάλλαξε ευχές με τους εργαζομένους. 
«Ακόμα και τις άγιες αυτές μέρες, γιατροί, νοσηλευτές, αστυνομικοί και πυροσβέστες, μακριά από τις οικογένειές τους, πιστοί στο καθήκον τους δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βρίσκονται δίπλα σε όλους όσους τους έχουν ανάγκη. Τους ευχαριστούμε γι αυτό», δήλωσε ο κ. Κατσαφάδος.

Τα πόθεν έσχες των Λακώνων βουλευτών

Στην δημοσιότητα δόθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 28/12/2016, όλα τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών για το 2013 και το 2014.
 Δείτε παρακάτω τα πόθεν έσχες των Λακώνων βουλευτών
Το πόθεν έσχες 
του Στ. ΑραχωβίτηΣύμφωνα με τη δήλωση πόθεν έσχες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης παρουσιάζει εισόδημα ύψους 38.267,73 ευρώ για το οικονομικό έτος 2014, ενώ στην κοινή δήλωση η σύζυγος του βουλευτή έχει εισοδήματα 28.195,04 ευρώ.
Ο βουλευτής και η σύζυγός του δηλώνουν ιδιοκτήτες δώδεκα ακινήτων που απέκτησαν στο διάστημα από το 1998 έως το 2014. Οι ίδιοι έχουν μετοχές με συνολική αξία κτήσης 2.232,12 ευρώ. Ο κ. Αραχωβίτης και η σύζυγός του έχουν συνολικές καταθέσεις ύψους 19.298,75 ευρώ. Ακόμη, ο βουλευτής είναι κάτοχος τριών οχημάτων (1.590, 1.389 και 400 κυβικών). Το όχημα 1.389 κυβικών κατέχει ο κ. Αραχωβίτης κατά συνιδιοκτησία (50%-50%) με τη σύζυγό του.
Τέλος, στο πόθεν έσχες, ο βουλευτής εμφανίζεται να έχει συμμετοχή σε δύο επιχειρήσεις, με κεφάλαια εισφοράς 7.000 και 1.174 ευρώ, αντίστοιχα.
Δείτε εδώ την αναλυτική δήλωση πόθεν έσχες του Στ. Αραχωβίτη

Το πόθεν έσχες 
του Θ. Δαβάκη
Συνολικό εισόδημα 83.002,27 ευρώ, προερχόμενο από τη βουλευτική του αποζημίωση και ακόμη 14.444,67 ευρώ από λοιπά έσοδα της συζύγου του, εμφανίζει ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, στη δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλλε από κοινού με τη σύζυγό του για το οικονομικό έτος 2015.
Από τη βουλευτική αποζημίωση του κ. Δαβάκη, τα 29.540,29 ευρώ είναι φορολογητέα, ενώ τα υπόλοιπα 53.461,98 είναι αφορολόγητα.
Παράλληλα, ο κ. Δαβάκης και η σύζυγός του δηλώνουν ιδιοκτήτες 16 ακινήτων, τα οποία απέκτησαν  στο διάστημα από το 1990 έως το 2014.
Ο βουλευτής και η σύζυγός τους, επίσης, έχουν έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, με καταθέσεις ύψους 5.550,59 ευρώ.
Τέλος, η σύζυγος του κ. Δαβάκη έχει στην κατοχή της ένα ΙΧ όχημα 1.242 κυβικών εκατοστών, το οποίο απέκτησε το 2011.
Δείτε εδώ την αναλυτική δήλωση πόθεν έσχες του Θ. Δαβάκη

Το πόθεν έσχες 
του Λ. Γρηγοράκου
Στις  106.913,82 ευρώ ανέρχονται τα συνολικά εισοδήματα του ανεξάρτητου βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του έτους 2014. Το παραπάνω ποσό προέρχεται από φορολογητέα εισοδήματα ύψους 30.634,34 ευρώ (μισθοί, ενοίκιο, τόκοι καταθέσεων), αφορολόγητα εισοδήματα ύψους 51.279,48 ευρώ, καθώς και 25.000 ευρώ από πώληση ακινήτου.
Τη δήλωση πόθεν έσχες υπέβαλλε ο κ. Γρηγοράκος από κοινού με τη σύζυγό του, η οποία εμφανίζει συνολικά εισοδήματα ύψους 54.818,82 ευρώ από μισθούς, τόκους, πώληση ακινήτων και έσοδα από ΔΕΗ (φωτοβολταϊκά). Φορολογητέο είναι το ποσό των 27.594,66 ευρώ για τη σύζυγο του κ. Γρηγοράκου.
Επίσης, ο κ. Γρηγοράκος και η σύζυγός του δηλώνουν ιδιοκτήτες συνολικά επτά ακινήτων τα οποία απέκτησαν από το 2001 έως το 2009.
Ο βουλευτής και η σύζυγός του είναι κάτοχοι δώδεκα τραπεζικών λογαριασμών σε Εθνική Τράπεζα, Attica Bank και Alpha Bank, με συνολικές καταθέσεις ύψους 299.523,44 ευρώ.
Τέλος, ο κ. Γρηγοράκος εμφανίζεται ιδιοκτήτης ενός ΙΧ οχήματος 998 κυβικών εκατοστών που απέκτησε το 2012 και ενός οχήματος 1.397 που απέκτησε το 2013, ενώ η σύζυγος του είναι κάτοχος ενός ΙΧ οχήματος 1.597 κυβικών εκατοστών το οποίο απέκτησε το 2009.
Δείτε εδώ την αναλυτική δήλωση πόθεν έσχες του Λ. Γρηγοράκου
- See more at: http://www.lakonikos.gr/epikairothta/item/125691-ta-pothen-esxes-ton-lakonon-voulefton#sthash.H26y9cBN.dpuf

Στα λευκά «ντύθηκαν περιοχές της Λακωνίας! (ΦΩΤΟ)


Ένα κάτασπρο σκηνικό αντίκρισαν, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (29/12), κάτοικοι σε αρκετές -κυρίως- ορεινές περιοχές της Λακωνίας.
Το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα από την Τετάρτη (28/12) έφτασε και στο νομό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά του Πάρνωνα και του Ταϋγέτου, ενώ χιονόνερο έπεσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης και μέσα στην πόλη της Σπάρτης. Πάντως, η επέλαση του κύματος χιονιά έχει κατεύθυνση νοτιοανατολική, οπότε δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα στην πεδιάδα της Λακεδαίμονος.
Στην παλαιά ΕΟ Σπάρτης-Καλαμάτας, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η κίνηση πραγματοποιείται κανονικά στην ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης, όπου το πρωί της Πέμπτης απαιτούνταν αλυσίδες. Χωρίς προβλήματα η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο-Σπάρτη.
Αναλυτικά οι περιοχές που έχει σημειωθεί χιονόπτωση:
 
Δήμος Σπάρτης
Το κύμα χιονιά «χτύπησε» κυρίως τα χωριά του Πάρνωνα, όπως τις Καρυές, τη Βαρβίτσα, τη Βαμβακού, τα Βρέσθενα, το Βασσαρά τα Τζίντζινα, τους Αγριάνους, τη Σελλασία, το Θεολόγο κλπ. Από την άλλη πλευρά, στον Ταΰγετο, το «έστρωσε» στα χωριά των βόρειων δήμων όπως η Πελλάνα, ο Λογκανίκος, η Αγόριανη κλπ.
Πάντως, σύμφωνα με το δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη, η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο και ο μηχανισμός του Δήμου Σπάρτης βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.
Δήμος Ευρώτα
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε ορεινές περιοχές του Δήμου Ευρώτα, όπως στην Κρεμαστή, στην Καρίτσα και στην Καλλιθέα (Ζαραφώνα), σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ευρώτα κ. Ηλία Παναγιωτακάκο.
Δήμος Μονεμβασίας
Χιόνια έπεσαν και στις ορεινές περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας και κυρίως στη ΔΕ Ζάρακα και σε χωριά όπως ο Λαμπόκαμπος, η Ρειχιά, και ο Χάρακας, όπως ανέφερε στο «Λακωνικό Τύπο» ο αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας του δήμου κ. Γεώργιος Λάκης.
Φωτο: Παναγιωτης Παντος, Ηρα Πελλανα, Σπύρος Κ. Σωτηρόπουλος (FB)

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την εικόνα του οδικού δικτύου εδώ

Μέτρα προστασίας 

από την Πολιτική Προστασία
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες ή θυελλώδεις άνεμοι, οι πολίτες καλούνται:
- να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
- να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
- να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
- να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων
- να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης, να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα
- να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος
- ν’ ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες καλούνται αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
- να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
- να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο
- να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας και σε κεντρικούς δρόμους
- να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
- να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των φαινομένων
- να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.
Αν μετακινούνται πεζή:
- να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
- να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.
Οδηγίες της Αστυνομίας για μετακινήσεις
Οδηγίες της ΕΛΑΣ
Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Ειδικότερα, συστήνει στους πεζούς:
– Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
– Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
– Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
– Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.
Παράλληλα, συστήνει στους οδηγούς:
– Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
– Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
– Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
– Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
– Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
– Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.
– Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
– Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
– Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
– Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.
– Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
– Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
– Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.
Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:
– Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
– Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.
– Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
– Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.
Η ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση οι πεζοί και οι οδηγοί πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν την ψυχραιμία τους.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr, ενώ για γενικές πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Έκθεση εικόνων

- See more at: http://www.lakonikos.gr

Ευχαριστήρια επιστολή

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Φρατσίων, ευχαριστεί θερμά την οικογένεια και τους συγγενείς του ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ για το σεβαστό ποσό που πρόσφεραν στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης εις μνήμη του πατρός τους.




Αικατερίνη Καλοκαιρινού500,00 €
Γαβριήλ και Μαρία Χάρου250,00 €
Παναγιώτη και Ματούλα Αμαράντου250,00 €
Δημήτριο και Διονυσία Ανδρονίκου150,00 €
Πέτρος και Αικατερινή Ανδρονίκου150,00 €
Ανδρέα και Ειρήνη Αμαράντου100,00 €
Μηνά και Ειρήνη Πετροχείλου100,00 €



Το ποσό θα διατεθεί κατάλληλα για τις ανάγκες του ναού. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει την ψυχή του πατρός τους ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ.

Ο Πρόεδρος
Αιδεσιμώτατος π. Ιωάννης ΠαΠανδρόπουλος

Τα Μέλη
Κωνσταντίνος Πετρόχειλος
Βασιλική Γλυτσού Σκοτίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ





















ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Εγχωριου Περιουσιας !

Αγαπητέ κύριε Κυβερνητικέ Εκπρόσωπε ( κ. Λαμπρινίδη ), παρ ότι είναι εμφανές ότι δεν συγγράψατε εσείς αυτό το κείμενο, απαντώ όμως σε εσάς, διότι έχοντας θύσει 5 ερωτήματα προς τον αξιότιμο κ. Δήμαρχο, αυτά κατεβήκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναρτήθηκε το άρθρο αυτό:

 
1. Βεβαίως κ ο κ. Μ. Πρωτοψάλτης είναι φίλος μου.
2. Μιλάτε για «παραπληροφόρηση και εμπαθή σχόλια κατά της Εγχωρίου»
Η πραγματικότητα είναι οτι εσείς και αυτοί τους οποίους εκπροσωπείτε παραπληροφορούν τους Κυθήριους.
Κυθήριοι καταλάβετε επι τέλους ότι η Εγχώριος Περιούσια ειναι η δική σας κοινή περιούσια !
Κυθήριοι καταλάβετε ότι η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας είναι η επιτροπή που διαχειρίζεται την περιουσία σας , και είναι υπόλογη σε εσάς . 
Πολλές δε φορές τα συμφέροντα της επιτροπής είναι εις βάρος της Εγχωρίου Περιουσίας.
3. Δηλώνετε ότι έχετε αντιπαρατεθεί μαζί μου δημοσίως και μάλιστα πολλές φορές. Προσκαλώ σε δημόσιο διάλογο με θέμα την «Εγχώριο Περιουσία», σας καλώ εσάς ή όποιον άλλον εσείς προτείνετε από τα μέλη της επιτροπής Ε.Π. να αντιπαρατεθούμε σε οποιοδήποτε τοπικό ΜΜΕ . 
Όσο δε για την αμάθεια ή την ημιμάθεια μιλάνε τα πτυχία από μόνα τους !
4. Γράφετε «Ως Μηχανικός που ισχυρίζεστε πως είναι ... » , την δυσφημιστική σας αυτή λοιδορία την αντιπαρέρχομαι , κατα πρώτον διότι το κείμενο δεν είναι δικό σας (εκείνος που το έγραψε δεν έχει παρά να το γράψει επωνύμως) και κατά δεύτερον διότι είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός μέλος του ΤΕΕ με αριθ. Μητρώου 38110 από το 1982. 
Όσον δε αφορά τον ΑΤΟΕ δεν έχει καμία σημασία δεδομένου ότι τα δημόσια έργα τα εκτελεί ο μειοδότης .
5. Εκείνος που έγραψε αυτό το άρθρο κατ αρχήν αναγκάστηκε να κάνει Τεχνική Περιγραφή στο πόδι (βλ. 10/10/2016 Ημερομηνία και ο Συντάξας στο χέρι , σε σχέση με την από 15/3/2016 που είναι δακτυλογραφημένα) .
Στην συνέχεια ούτε που είδε ότι η προσφορά της Lafarge στην οποία αναφέρθηκα περιλάμβανε και το ΦΠΑ (61,50 ευρω/Μ3) – και μάλιστα για σκυρόδεμα C20/25 και οχι χαμηλότερης αντοχής που είναι για gross beton.
Οπότε περί διαιρέσεως ας τα αφήσουμε προς το παρόν.
6. «Τόση παραπληροφόρηση πια; » . Η τυπολογία της διατύπωσης αυτής είναι γνωστού παράγοντα , οποτε κ. Λαμπρινίδη σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας.
7. Και βέβαια δεν θέλω να το παίξω δημοσιογράφος – ούτε φερέφωνο ...
Το μόνο που θέλω είναι να καταλάβει ο Τσιριγώτης ότι άλλο είναι η ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και άλλο η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και τα συμφέροντα αυτής. (η Επιτροπή η οποία δεν τηρεί τις προβλεπόμενες εκ του Π.Δ. 272/85 υποχρεώσεις της.)
Όσον αφορά το ότι η Επιτροπή Ε.Π. έχει στραφεί κατά της επενδύσεως μου είναι αληθές. Και βέβαια είναι εχθρός μου η Επιτροπή , αλλά ΟΧΙ όμως η ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .
Και αυτά τα παραπλανητικά τύπου ‘’Rasputin’’ που αναφέρει ο γράφων, παραπλανώντας τους Τσιριγώτες περί ‘’υψηλά στην συνείδηση του κόσμου’’, να τα πουλάει στις μάζες όσο δεν καταλαβαίνουν.
Όταν όμως ξυπνήσουν τότε θα αρχίσουν τα βιολιά ...
8. Ναι το πρόβλημα υπάρχει μόνο στην προμήθεια που έκανε η Επιτροπή Ε.Π. 
Και τούτο γιατί η Επιτροπή Ε.Π. δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει έργα (ούτε το Π.Δ. 272/85 που την διέπει , το επιτρέπει). Αντιθέτως έχει υποχρέωση να καταθέτει απολογισμό παρακρατώντας το 5% και παραδίδοντας το ταμείο στο Δήμο Κυθήρων κάθε Ιανουάριο.
Είναι δε καταπληκτικό ότι πρώτη φορά ακούμε για διάστρωση «ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΟΔΩΝ» ! (βλ. Τεχνική Περιγραφή 10/10/2016)
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις Εθνικές , τις Δημοτικές , τις Κοινοτικές , τις αγροτικές , ακόμα και τις ιδιωτικές οδούς , αλλά Εγχώριες οδούς ποτέ ... συγχαρητήρια στον νονό ! 
9. Όσον δε αφορά το δικαστήριο , ΝΑΙ βεβαίως και υπερασπίστηκα όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τα μέλη των Κοινοτήτων και με την κατάθεση μου ως μάρτυρας υπερασπίσεως αθωώθηκαν όλοι. 
Όμως κανένας πέραν του Μάκρα δεν είχε την ανωτερότητα να με ευχαριστήσει δημόσια , δεδομένου ότι ήμουν ο μόνος μάρτυρας που παρουσιάστηκε και υπερασπίστηκε όλο το Δ.Σ. χωρίς να παρουσιαστεί ούτε ένας άλλος Κυθήριος! 
10. Το ποιος είναι γνώστης της νομοθεσίας που διέπει την λειτουργία της Επιτροπής Ε.Π. να αρχίσετε να μιλάτε όταν αρχίσετε να δίνετε τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου κάθε Ιανουάριο όπως προβλέπει ο Νόμος.
11. Όσο δε για το «ψεύτης και παραπλανητής» , οι συνέπειες της ύβρεως και της συκοφαντικής δυσφημίσεως θα εξεταστούν.
12. Τέλος για τον κόσμο που βεβαίως καταλαβαίνει , εδώ ο σχετικός Πινάκας. 
ΕΡΓΟ
ΚΟΣΤΟΣ
Κυβικα Μετρα ( Μ3 )
ΕΥΡΩ /Μ3
ΚΥΘΗΡΑ
10.587 ΕΥΡΩ
108
98
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
12.030 ΕΥΡΩ
99
121
ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑ 
18.798 ΕΥΡΩ
144
130

Και βέβαια να μην στρώσει και δύο βαρέλες ο μπάρπα Γιάννης ; 
------------------------------
Πάνος Χατζηγιάννης 
------------------------------