Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ:AΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)


¨AQUA JEWEL¨ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 05/03 ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ


Η τελευταία ενημέρωση της εταιρίας Seajets είναι πως το έκτακτο δρομολόγιο της 5/3/20 από Πειραιά προς Κύθηρα, Αντικύθηρα & αντίστροφα δεν θα εκτελεστεί λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων. Θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση μας για το δρομολόγιο της Παρασκευής

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ:Ένα αποτυχημένο παγκοσμίως «υβριδικό» μοντέλο επιχειρεί να εισάγει ο νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς»


Ένα αποτυχημένο παγκοσμίως «υβριδικό» μοντέλο επιχειρεί να εισάγει ο νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς»
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις», αναφέρθηκα στην εποχή που οι συνεταιρισμοί στην Ευρώπη έχουν ουσιαστικό και παρεμβατικό ρόλο, αλλά στη χώρα μας, το εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μειώνεται δραματικά, η τιμή πώλησης πολλών αγροτικών προϊόντων βρίσκεται κάτω από το κόστος και συνεχώς καταρρέει, όπως το ελαιόλαδο, και που οι μεμονωμένοι παραγωγοί είναι περισσότερο ευάλωτοι στις πιέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων που ελέγχουν το λιανεμπόριο και τη διανομή.
Σε αυτήν την εποχή στη χώρα μας, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα βασικά προβλήματα εισάγοντας σε έναν νόμο για τους συνεταιρισμούς διατάξεις περί κεφαλαιουχικών εταιρειών σε ένα υβριδικό μοντέλο, που όπου και αν εφαρμόστηκε παγκοσμίως απέτυχε. Αυτό το είπαν όλοι οι συνεταιριστές, όλοι οι φορείς, επιστημονικοί και διεθνείς, που συμμετείχαν!
Δεν ακούμε τα πετυχημένα παραδείγματα των συνεταιρισμών που έχουν να μας πουν πώς βρέθηκαν στην ηγετική θέση που βρέθηκαν εδώ στην Ελλάδα, μέσα στα δεδομένα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας.

Η αναγκαιότητα αυτού του νόμου ήταν για τη σύνδεση της αγοράς με τους συνεταιρισμούς, η πρόσβαση των συνεταιρισμών στην αγορά, αυτό έχει ήδη λυθεί.
Μεικτές εταιρίες μεταξύ συνεταιρισμών και ανωνύμων εταιρειών προβλέπονται δημιουργώντας ένα άλλο σχήμα έξω από τον συνεταιρισμό ακριβώς για να γίνει αυτή η σύνδεση την οποία θα επιθυμούσαν οι συνεταιρισμοί.
Αν η αναγκαιότητα είναι η ρευστότητα και μόνο, ο προηγούμενος νόμος, ο ν. 4384 λειτούργησε με τις προαιρετικές μερίδες. Το ακούσατε από τους φορείς και μάλιστα από τον Πρόεδρο της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων ότι εκεί, περίπου όσα είναι τα μέλη άλλα τόσα είναι οι επενδυτές με προαιρετικές μερίδες που συμβάλουν στη στήριξη του κεφαλαίου του συνεταιρισμού.

Υπάρχει μια σειρά από άλλες λύσεις ρευστότητας, ιδιαίτερα μετά τη κρίση και το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, οι οποίες δεν επηρεάζουν τις βασικές αρχές των συνεταιρισμών και δεν εδράζονται σε ένα αποτυχημένο μοντέλο.

Αλλάζει ο τρόπος καταγραφής ατόμων που ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία


Σύμφωνα με το Π.Δ. 102/2019 (Α΄ 182) τροποποιούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 23/1999 «Καταγραφή των ατόμων που ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς ή από Ελληνικούς λιμένες σύμφωνα με την Οδηγία 98/41/EK/1998».
Για να είναι δυνατή η καταγραφή των επιβαινόντων, τα εισιτήρια εκδίδονται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και συγκεκριμένα πρέπει να αναγράφονται:

- ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ
- ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ (ολογράφως)
- ΤΟ ΦΥΛΟ: ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ

  Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (π.χ GR)
- Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ (Ημέρα/Μήνας/Έτος)

Εκτός από τα παραπάνω, πρέπει να δηλώνονται στο πρακτορείο έκδοσης τα άτομα που χρειάζονται ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.
Η έκδοση εισιτηρίου πάνω στο πλοίο απαγορεύεται και συνεπώς, για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας, οι επιβάτες πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων.
Παιδιά μέχρι 5 ετών: είναι υποχρεωτική η έκδοση εισιτηρίου με μηδενικό ναύλο.
Συνιστούμε στους επιβάτες κατά την έκδοση των εισιτηρίων να ενημερώνουν το πρακτορείο έκδοσης για τον αριθμό του τηλεφώνου τους (κατά προτίμηση κινητού), ούτως ώστε να ειδοποιούνται σε περίπτωση ανάγκης, π.χ. απαγόρευσης απόπλου λόγω καιρού κ.λ.π.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι κατά το ταξίδι σας πρέπει να φέρετε μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), τα οποία θα πιστοποιούν την ταυτότητά σας, διότι θα διενεργούνται έλεγχοι κατά την επιβίβασή σας.
ΠΗΓΗ  parianostypos.gr/

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ :Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή επιχειρήσεων στο «2ο Bio Festival 2020»



Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο «2ο Bio Festival 2020» που θα πραγματοποιηθεί  από 8-10 Μαΐου 2020 στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, στο κέντρο της Αθήνας, με επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας. Το συγκεκριμένο εκθεσιακό γεγονός διοργανώνεται από την εταιρεία « Forum Α.Ε.».
Η Περιφέρεια Αττικής θα επιδοτήσει το κόστος συμμετοχής κατά 60% για την ενοικίαση περιπτέρων, ενώ το υπόλοιπο 40% θα το επιβαρυνθούν οι ίδιοι οι εκθέτες. Τα περίπτερα θα έχουν διαστάσεις 5 τ.μ. (2×2,5)/ έκαστο και θα βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ. Η τιμή ανά τ.μ. ανέρχεται στο ποσό των 200€ (πλέον Φ.Π.Α).
Το συνολικό κόστος που θα βαρύνει το κάθε εκθέτη ανέρχεται στο ποσό των 400 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.)
Διευκρινίζεται ότι για την επιλογή της θέσης της κάθε επιχείρησης εντός του ενιαίου περιπτέρου της Περιφέρειας θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων εκθετών. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία των υποψηφίων εκθετών. Ο τόπος και ο χρόνος διεξαγωγής της θα γνωστοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης –ειδοποίησης.
Προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής (εξαιρούνται οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και εταιρείες logistics). Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί μόνο η έδρα ή η αποθήκη μιας επιχείρησης να βρίσκεται εντός της Αττικής.
Θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εκθετών οι οποίοι είναι αμιγώς παραγωγοί ή μεταποιητές και δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας. Τέλος, θα ληφθεί μέριμνα στο περίπτερο της Περιφέρειας να υπάρχουν εκθέτες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής από τις διαθέσιμες θέσεις, θα γίνει επιλογή των εκθετών βάσει μοριοδότησης με κριτήρια που θα ορίσει η Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.
Ως εκ τούτου όσες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι  τις 18/03/2020 με υποβολή σχετικής αίτησης καθώς και υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης με το γνήσιο της υπογραφής (ακολουθούν συνημμένα) στην Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agrotiki1@patt.gov.gr ή στο Fax: 2132065020 (Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις χωρίς υπογραφή ή τη σφραγίδα της επιχείρησης).
Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από:

  • παραστατικά που αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση είτε παράγει είτε τυποποιεί-μεταποιεί  το προϊόν της εντός της Αττικής (π.χ. άδεια λειτουργίας σε ισχύ, τιμολόγια ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο συνάγεται ότι η παραγωγή ή η μεταποίηση ή τυποποίηση γίνεται στην Αττική)
  • την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο και σφραγισμένη με την σφραγίδα της επιχείρησης.
To Bio Festival αποτελεί το μοναδικό event για τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα στο οποίο λαμβάνουν μέρος παραγωγοί και εταιρείες με βιολογικά και φυσικά προϊόντα, μη βιομηχανοποιημένα και μη μεταλλαγμένα. Συγκεκριμένα στο Bio Festival μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί και επιχειρήσεις με:
Φρούτα, λαχανικά, Αρτοσκευάσματα, Τυροκομικά- γαλακτοκομικά, δημητριακά,  ζυμαρικά, μέλι μαρμελάδες, κομπόστες, βότανα, αφεψήματα, σάλτσες αλοιφές, ελαιόλαδο, ελιές, αναψυκτικά, χυμοί, κρασιά, ξηροί καρποί, γλυκά κουταλιού, φυσικά καλλυντικά ,σαπούνια , προϊόντα καθημερινής περιποίησης , φορείς πιστοποίησης, προϊόντα κρέατος, super foods οικολογικές συσκευασίες και απορρυπαντικά.

Το Bio Festival απευθύνεται τόσο στους καταναλωτές (B2C) όσο και στους επαγγελματίες του κλάδου (B2B) από τις παρακάτω κατηγορίες: Καταστήματα βιολογικών προϊόντων, εταιρείες χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών, μικρές και μεγάλες  αλυσίδες super market, εστιατόρια, delicatessen, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ξενοδοχεία καθώς επίσης σε φαρμακεία και e-shops βιολογικών προϊόντων.
Είναι σημαντικό  να αναφερθεί ότι οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούν λιανική πώληση των προϊόντων τους  στο  καταναλωτικό  κοινό  που θα επισκεφθεί το Bio Festival.
Με αυτόν τον διπλό προσανατολισμό του φεστιβάλ (Β2Β και Β2C) τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι εκθέτες της Περιφέρειας αναμένονται να είναι πολλαπλά: Προβολή και προώθηση των  προϊόντων τους σε επαγγελματίες επισκέπτες, ανάπτυξη του δικτύου διανομής τους, διεύρυνση τους πελατολογίου τους, ενίσχυση της εταιρικής τους ταυτότητας και καθιέρωση των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά καθώς και οι επιτόπου εμπορικές συναλλαγές με τους καταναλωτές που θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Περιφέρεια Αττικής
Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της

κ. Κωνσταντοπούλου Μαρία τηλ: 2132065745, mkonstantopoulou@patt.gov.gr
κ. Σταυρουλάκη Βασιλική τηλ: 2132065770, vstavroulaki@patt.gov.gr
κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος τηλ: 2132065771, thanos.antonopoulos@patt.gov.gr

Συνημμένα:
1.Kάτοψη
2.Φωτορεαλιστικό σχέδιο Περιφέρειας Αττικής
3.Αίτηση
4.Υπεύθυνη Δήλωση

Περισσότερες πληροφορίες Bio Festival θα βρείτε εδώ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ


Τρόποι πρόσβασης:Στα Κύθηρα μπορεί να έρθει κάποιος με τους παρακάτω τρόπους


Στα Κύθηρα μπορεί να έρθει κάποιος με τους παρακάτω τρόπους:
Ακτοπλοϊκώς:
με το πλοίο AQUA JEWEL* από τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη, (Κίσσαμος).  |  Πρακτορείο Κυθήρων DRAKAKIS TOURS
με το πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ* από την Νεάπολη Βοιών Λακωνίας.  |  Πρακτορείο Κυθήρων KITHIRA TRAVEL)

Αεροπορικώς:
με την Olympic air* και την Sky Express* από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Με λεωφορείο, (μέχρι, και από τη Νεάπολη ή το Γύθειο) :
με το ΚΤΕΛ Λακωνίας

*στα συνδεδεμένα links μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τα δρομολόγια, καθώς και να κάνετε κρατήσεις.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β12 ΚΑΙ ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ


ΛΑΚΩΝΙΑ:Συλλήψεις για κάνναβη και καταδίκη σε περιοχές του Δ. Ευρώτα

Με ένα τσιγαριλίκι και μικροποσότητες κάνναβης συνελήφθησαν –σε διαφορετικές περιπτώσεις– ένας 32χρονος Έλληνας κι ένας 40χρονος αλλοδαπός, το πρωί της Παρασκευής 28/2 στη Σκάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.
Εξάλλου το πρωί της Παρασκευής (28/2) συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Ευρώτα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ένας 42χρονος Έλληνας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου για απόπειρα κλοπής.
 lakonikos.gr