Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.Συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι ηλικίας 32 και 35 ετών, στη Σπάρτη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι ηλικίας 32 και 35 ετών, στη Σπάρτη
Κατηγορούνται κατά περίπτωση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ληστείες, κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση
Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας
Συνελήφθησαν χθες, 4 Αυγούστου 2016, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας , δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ . της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, κάνοντας αναστροφή και αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί πέτυχαν να ακινητοποιήσουν τους δύ ο επιβαίνοντες και να τους προσάγουν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Όπως προέκυψε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη κατοχή όπλων και απλή προπαρασκευαστική πλαστογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης βίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ μέχρι στιγμής τους έχουν αποδοθεί επιπλέον κατηγορίες για κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 15-06-2016 από περιοχή της Αττικής, ενώ βρέ θ η καν και κατασχ έ θ η καν δυο κινητά τηλέφωνα και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ενώ το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).
ΠΗΓΗ  http://www.astynomia.gr/

ΒΑΤΙΚΑ.Νεκρή καρέτα-καρέτα στην Πούντα Νέαπολης

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα – καρέττα ξεβράστηκε από τα κύματα στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Παυλοπέτρι – Πούντα. Η χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
φωτο αρχείου
- See more at: http://www.lakonikos.gr

Η Αντιτρομοκρατική «σαρώνει» Ελαφόνησο και Μάνη!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας στην περιοχή της Ελαφονήσου και της Μέσα Μάνης, σύμφωνα με το newsit.gr
Μετά την επεισοδιακή σύλληψη του Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά χθες στη Σπάρτη, οι αστυνομικοί αναζητούν το κρησφύγετό τους, αλλά και το πιθανό δίκτυο υποστήριξής τους.
«Κλειδί» σε αυτό ίσως αποδειχθεί ένα κινητό τηλέφωνο που φέρεται να βρέθηκε στην κατοχή των καταζητούμενων, κατά την ώρα της σύλληψής τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κινητό εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι επαφές τους με άλλα πρόσωπα.
Διαβάστε πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στη σύλληψη των δύο καταζητούμενων πατώντας εδώ
- See more at: http://www.lakonikos.gr

Δελτίο Τύπου - 4/8/2016 - Δημοτικά Έργα

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το απόγευμα της Πέμπτης 4/8 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. 

Το Συμβούλιο αποδέχθηκε σημαντικές μελέτες για μεγάλα έργα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του τρέχοντος προϋπολογισμού του Δήμου.

 Συγκεκριμένα αποδέχθηκε τη μελέτη για την Επισκευή και Ανακαίνιση του Δημοτικού Μεγάρου στον Ποταμό, προϋπολογισμού 200.000€ που χρηματοδοτείται από ίδια έσοδα του Δήμου και θα δημοπρατηθεί εντός του Σεπτεμβρίου. 

Επίσης αποδέχθηκε τις μελέτες για την Ανάπλαση των Φρατσίων (292.000€) και τον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό για την Ανέγερση Μνημείου Σφουγγαράδων στα Αντικύθηρα (150.000€) τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.  

Η συνεχής ροή μελετών και δημοπρασιών, έχει κατατάξει το Δήμο μας στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους Δήμους της Περιφέρειας με τα υψηλότερα ποσοστά υλοποίησης του προϋπολογισμού, αποδεικνύοντας και στους πλέον δύσπιστους ότι τα δημοτικά έργα στα Κύθηρα και Αντικύθηρα είναι συνεχή και οι δημοτικοί πόροι αξιοποιούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Τέλος το Δ.Σ. ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, μέσα από το οποίο ο Δήμος μας θα έχει σημαντικά οφέλη στον τομέα της πρόληψης υγείας και της εφαρμογής πολιτικών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. 
--------------------------
Πηγή:  kythira.gr
--------------------------

ΤΟ «ΑΦΡΑΛΑΤΣΟ» ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


Κάθε χρόνο αυτή την εποχή οι αλατσάδες των Κυθήρων έχουν την τιμητική τους. 
Ξεχύνονται στις αλαταρές που είναι γύρω γύρω στις ακτές και στις βραχονησίδες των Κυθήρων και μαζεύουν το εκλεκτό αυτόπηκτο Κυθηραϊκό αλάτι. 

Οι φυσικές γούρνες νοικιάζονται στους ενδιαφερόμενους από την Εγχώριο Περιουσία των Κυθήρων και Αντικυθήρων, ένα θεσμό που διατηρείται από την Αγγλοκρατία. 





Κατά τη συγκομιδή του αλατιού, το πάνω πάνω, ο αφρός, το λέμε αφράλατσο. 


Αξίζει να θυμηθούμε ένα από τα αινίγματα που έλεγαν παλιά στις Τσιριγώτικες βεγγέρες και στα προβέγγερα, σε κείνα τα αξέχαστα σχολεία της Κυθηραϊκής παράδοσης.


Σε κήπο δε φυτεύεται, σε περιβόλι όχι,
κι ο βασιλιάς το γεύεται κι όλος ο κόσμος το ‘χει. 



Τι είναι; (το αλάτι)




------------------------------------------------------------------------------------
Ελένη Χάρου-Κορωναίου-Φωτογραφίες: Νίκος Ι. Μαγουλάς
------------------------------------------------------------------------------------

ADELIN WEB TV.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΑΖΙΕΝΤΗΣ 2/08/16


Συνέλαβαν στη Σπάρτη τους καταζητούμενους Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη

 πρώτος κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» – Τα ίχνη του είχαν χαθεί από τον Φεβρουάριο του 2014 – Ο δεύτερος ήταν καταζητούμενος εδώ και 10 χρόνια – Είχε επικηρυχθεί το 2009 για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα» – Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψή τους

Στη σύλληψη δύο εκ των πλέον καταζητούμενων ανδρών προχώρησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής στη Σπάρτη.

Μετά από επιχειρήση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον Κώστα Σακκά και τον Μάριο Σεϊσίδη.

Ο Σακκάς και ο Σεϊσιδής ήταν για την αντιτρομοκρατική ήταν τα δύο κομβικά πρόσωπα στον αντεξουσιαστικό χώρο ότι είχαν τη δυνατότητα να αναδιοργανώσουν και ανασυνθέσουν το αντάρτικο πόλης. Έτσι η σύλληψή τους μαζί με αυτής της ακόμα καταζητούμενης Πόλας Ρούπα πρώτη προτεραιότητα χωρίς μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες να έχουν κάποιο στοιχείο για τις κινήσεις τους. Μια πληροφορία που έφτασε στις αρχές Ιουλίου, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έλεγε ότι Σακκάς και Σεϊσίδης κυκλοφορούν μαζί στην περιοχή της Πελοποννήσου χωρίς, όμως, περισσότερα στοιχεια. Τελικά κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής κατάφερε να εντοπίσει πριν από λίγες ημέρες τις κινήσεις τους στη Σπάρτη και τελικά το βράδυ της Πέμπτης μετά από γιγαντιαία επιχείρηση και οδήγηθηκαν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επισημη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, η οποία απλώς επιβεβαιώνει το συμβάν.

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» και οι «ληστές με τα μαύρα»

Ο Σακκάς είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς και ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα».

Τα ίχνη του Σακκά είχαν χαθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2014 καθώς δεν είχε δώσει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν τότε επιβληθεί.

Ο Κώστας Σακκάς είχε απολογηθεί τον Ιανουάριο ενώπιον του ανακριτή, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία είχαν ταυτοποιηθεί αποτυπώματά στη γιάφκα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, στο Χαλάνδρι.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ αναφορικά με τα δαχτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος, φέρεται να υποστηρίζει ότι αυτά εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον.

Αντίθετα ο Σεϊσίδης δεν είχε ποτέ συλληφθεί από τις αρχές και ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2009, μάλιστα, είχε επικηρυχθεί για 600.000 ευρώ από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μαζί με τους άλλους δύο υπόπτους ως «ληστές με τα μαύρα», τον 33χρονο τότε αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον 31χρονο τότε Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και καιρό στα χέρια των αρχών.

Οι «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 – επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσήγγιζε τις 700.000 ευρώ.

Πηγή http://www.report24.gr/

Πυροβολισμοί και αστυνομική παρουσία αναστατώνουν τη Σπάρτη

Πυροβολισμοί στη Σπάρτη και επιχείρηση της Αστυνομίας που διενεργείται υπό άκρα μυστικότητα, έχει αναστατώσει την κοινωνία της Σπάρτης τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ», σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Ωραίας Ελένης, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας.
Οι φήμες κάνουν λόγο για ανθρωποκυνηγητό με ρίψη πυροβολισμών σε πιλοτή οικίας όπου βρήκαν κρησφύγετο άγνωστοι κακοποιοί, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Στην ίδια περιοχή, λίγο αργότερα, κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε από γερανοφόρο όχημα της Αστυνομίας, ΙΧ ασημί χρώματος, στο οποίο φέρονται να επέβαιναν οι δράστες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το περιστατικό συνδέεται με περίπτωση εντοπισμού όπλων.
Από εκείνη την ώρα και μέχρι αργά το βράδυ, οι δρόμοι γύρω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας είναι αποκλεισμένοι, η κινητικότητα αστυνομικών δυνάμεων είναι έντονη, ενώ προς ενίσχυση έφτασε στη Σπάρτη ομάδα αστυνομικών τουλάχιστον 12 ατόμων.
Σημειώνεται ότι όλες οι ενέργειες της Ασφάλειας Σπάρτης γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και οι πληροφορίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν το πρωί με επίσημη ανακοίνωση.
- See more at: http://lakonikos.gr