Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Συνάντηση Δημάρχου με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης το μεσημέρι της Παρασκευής 11/06/2021, συνοδευόμενος από τον Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου μας κ. Δ. Μπογιατζή.

Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση του Υπουργού για όλα τα τρέχοντα έργα και δράσεις του Δήμου Κυθήρων και συζητήθηκαν διεξοδικά οι προτάσεις που υπέβαλλε ο Δήμος μας στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων Ευρώ. Επιπλέον συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης και των νησιωτικών Δήμων, ενώ συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης στα Κύθηρα το Σεπτέμβριο με την παρουσία του κ. Πέτσα αναφορικά με τα Δίκτυα Δήμων και τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, στην ευελιξία των οποίων βασίζονται η Κυβέρνηση και οι Δήμοι για την ωρίμανση μεγάλων και σημαντικών έργων ενόψει των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Πέτσα την προσωπική του παρέμβαση για την ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου μας για την περαιτέρω ενίσχυση του Π.Κ. Κυθήρων με 4 επιπλέον οχήματα (με το αναγκαίο προσωπικό) για όλη τη θερινή περίοδο καθώς και για την αποστολή πυροσβεστικού οχήματος με προσωπικό στα Αντικύθηρα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ:Η τοιχογραφία με το πορτρέτο του Αλ. Καντακουζηνού που παρέλαβε τα κλειδιά του κάστρου στις 23/07/1821.


Η τοιχογραφία με το πορτρέτο του Αλ. Καντακουζηνού που παρέλαβε τα κλειδιά του κάστρου στις 23/07/1821. Το έργο μας παραδόθηκε από την δρα Ερατώ Χατζησάββα (εικονιζόμενη), Πρόεδρο του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών του ΙΓ' Εργαστηρίου της ΑΣΚΤ, η οποία είχε την ευθύνη της ιστορικής τεκμηρίωσης και την εικαστική επιμέλεια της εικονογράφησης. Η δράση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ '21 που ανέπτυξε το ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και έγινε και με την οικονομική στήριξη του Νομικού Προσώπου και του Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας.

Μαρια Ε. Χαραμη




Απεβίωσε ο Παναγιώτης Γλυτσός του Μηνά:Αύριο Σάββατο η κηδεία του στα Δόκανα


Το τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Γλυτσό του Μηνά θα πουν φίλοι και συγγενείς, αύριο Σάββατο 12/06 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Δοκάνων στις 17:00

Η Σελίδα μας εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΕΡΟΥΤΗΣ:Υφαντική τέχνη Γερακίου!

 


Υφαντική τέχνη Γερακίου!

✅ Μέσα από συνεργασίες «υφαίνουμε» την ιστορία του ένδοξου τόπου μας.
✅ Οι αργαλειοί παραλήφθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες για τη λειτουργία του εργαστηρίου υφαντικής τέχνης στο Γεράκι, διευθετηθηκαν.
✅ Αρχές Ιουλίου τα σπουδαία!
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Βερούτης





Τακτική Γενική Συνέλευση Συλλόγου Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου Κυθήρων

 



ΦΡΕΣΚΟ¨ΠΡΑΜΑ¨ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ:ΕΚΡΙΖΩΘΗΚΑΝ (300) ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΔΡΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΟΥ

 


Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 300 δενδρύλλια κάνναβης

Ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά τριακόσια (300) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης οργανώθηκε σήμερα (11.06.2020) το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης σε περιοχή του παραπάνω Δήμου, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τριακόσια (300) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ενός μέτρου στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου της φυτείας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης



ΚΑΛΟ ¨ΧΤΥΠΗΜΑ¨ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ:Κατασχέθηκαν περίπου -10- κιλά ηρωίνης στην Κορινθία

 


Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στην Κορινθία

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν περίπου -10- κιλά ηρωίνης

Συνελήφθη, προχθές (9.6.2021) το βράδυ, στο 73ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 54χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, προχθές (9.6.2021) το βράδυ, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορινθίας, πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα που οδηγούσε ο 54χρονος, όπου εσωτερικά του οχήματος και συγκεκριμένα στο διάκενο μεταξύ των πλαϊνών του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης και της λαμαρίνας του αμαξώματος, βρήκαν επιμελώς κρυμμένες, -20- συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους - 9.987-, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και -2- κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Εύβοιας, για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

 


Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Εύβοιας, για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν φυτά κάνναβης, φυτικά αποσπάσματα και σπόροι κάνναβης, χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης Ευβοίας, συνελήφθη χθες (10-06-2021) το πρωί σε περιοχή της Εύβοιας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών (κάνναβης).

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχειών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (8) φυτά κάνναβης, ύψους έως (11) εκατοστών, εμφυτευμένα σε ισάριθμες γλάστρες,
  • (2) συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού καθαρού βάρους (52) γραμμαρίων,
  • (1) συσκευασία με σπόρους κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των (8.670) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται πέντε (5) επιπλέον ημεδαποί, διότι στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι είχαν προβεί στην αγορά ναρκωτικών ουσιών από τον συλληφθέντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης.

(128) ¨ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ¨ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 128 δενδρύλλια κάνναβης, πάνω από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης, σπόροι κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 1 ηλεκτρικός τρίφτης

Συνελήφθη προχθές (9-6-2021) το μεσημέρι, σε οικισμό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης ένας ημεδαπός , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με την καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών από τον δράστη στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συνέδραμε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών “ AS ”.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του δράστη, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν σε ειδικά διαμορφωμένο θερμοκήπιο στον αύλειο χώρο αυτής, 128 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 25 εκατοστά έως 2,2 μέτρων.

Επιπλέον στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 9 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.365,4 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης
  • 2 νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας MDMA
  • 1 ναρκωτικό δισκίο ecstasy
  • 17 εμποτισμένα χαρτάκια με ναρκωτική ουσία
  • 4 νάιλον συσκευασίες με άγνωστη ουσία
  • σπόροι κάνναβης
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 1 ηλεκτρικός τρίφτης
  • 65 κενές νάιλον συσκευασίες

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.



¨Minas Diakofti Beach¨: Στο Διακόφτι Κυθήρων:Ενα με το γαλάζιο !!!

 

Μαζί και το φετινό καλοκαίρι ανανεωμένοι και με ανεβασμένη διάθεση !!!

Στην παραλία που σμίγουν τρία πελάγη πάνω στο κυμοθάλασσο,στο ομορφότερο σημείο βρίσκετε το ¨ΚΑΦΕ ΜΗΝΑΣ¨

Εδώ η χαλάρωση η ψυχαγωγία και το παιχνίδι στα γαλαζοπράσινα νερά παίρνουν άλλη διάσταση !!!
Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ ζήστε ατελείωτες ώρες ξεγνιασιάς.
Συνδυάστε τις πολλαπλές πραγματικές γεύσεις του καφέ,το καλό παγωτό,τα λαχταριστά γλυκά με δροσερές βουτιές,νόστιμα σνακ στις αναπαυτικές ξαπλώστρες και αφεθείτε στη μαγεία του τοπίου.

Το ¨ΚΑΦΕ ΜΗΝΑΣ¨ ετοιμάζει για εσάς ένα πλούσιο γεμάτο ενέργεια πρωινό με φρεσκοψημένες τυρόπιτες,τοστ,και φρέσκους χυμούς.


Παραλία χωρίς ουζάκι και παγωμένη μπύρα δεν γίνετε,συνοδεύονται με ουζομεζέδες,φρέσκιες σαλάτες,διάφορα μεζεδάκια,πίτσα και νοστιμότατες κρέπες ! Το βράδυ το ¨ΚΑΦΕ ΜΗΝΑΣ¨ μεταμορφώνεται και σας διασκεδάζει με καλή χαλαρή μουσική!



Απολαύστε τις καλοκαιρινές βραδιές σας παρέα με ένα ποτήρι ντόπιο καλό κρασί,μοναδικά κοκτέιλς,απίθανα σφηνάκια,δίπλα στο κύμα και αφεθείτε στην θαλασσινή μαγεία .

Στο ¨ΚΑΦΕ ΜΗΝΑΣ¨ για πραγματικές θαλασσινές διακοπές Τηλ.27360 33151 facebook Minas Diakofti Beach

Η καλοκαιρινή πρόταση στο Διακόφτι με άποψη !