Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΚΑΤΩ ΛΕΙΒΑΔΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1960:ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΛΕΙΒΑΔΙ


ΠΗΓΗ φωτο

Από τη τσιμεντόστρωση του δρόμου πάνω – κάτω Λειβάδι τη δεκαετία του ‘60. Διακρίνεται ο αγαπητός στους λειβαδίτες και σε όλους τους τσιριγώτες, παπά Γιώργης Νοταράς.

Η ηρωοποίηση ενός θρασύδειλου δολοφόνου…

lykavitos.gr

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο σε μια κρίσιμη εποχή

Ο φρενομανής ανθρωποκτόνος της «17Ν», έντεκα φορές ισόβια, απέχει από τροφή. Έχει το θράσος να εκβιάζει την δικαστική εξουσία απαιτώντας την μεταφορά του σε κρησφύγετο όπου συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα του υποκόσμου: επισημασμένοι κακοποιοί, έμποροι ναρκωτικών, λευκής σαρκός, δολοφόνοι αθώων πολιτών και θρασύδειλοι τρομοκράτες.

Σκοπός του μακελάρη της «17Ν» είναι η οργάνωση, διαχείριση του οργανωμένου εγκλήματος και οι επιθέσεις κατά αστυνομικών τμημάτων και τραπεζών.

Του Βασίλειου Γρ. Παπαδάκη*

Με ερεβώδη προσχεδιασμό ο θρασύδειλος φόνευσε συμπολίτες μας οι οποίοι διέθεταν γόητρο, κύρος και επιρροή. Είναι εμφανές ότι ο αμεταμέλητος εγκληματίας, με διπλό-γραμμική συγγένεια, είχε γεννήτορες και συγγενείς οι οποίοι δεν ανήκουν-αν στην αστική τάξη. Στην Ελλάδα ισχύει το διπλό-γραμμικό σύστημα συγγένειας.

Απώτερος σκοπός της τρομοκρατίας είναι η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, και η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής δημοσιότητας. Η εκτόνωση, με εγκληματικές ενέργειες, του φθόνου και μίσους που τρέφουν κατ’ εκείνων οι οποίοι έχουν διαφορετικό πνευματικό πολιτισμό, θρησκεία, παιδεία και ηθικές αξίες.

Πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις σε παγκόσμια κλίμακα έχουν την «σιωπηλή» υποστήριξη κυβερνήσεων, πολιτικών κομμάτων και ισχυρών οικονομικών κέντρων προς όφελος και των δύο πλευρών, σύμφωνα με τον νόμο του αμοιβαίου συμφέροντος.

Όπως διατυπώνει σε πολιτικό πλαίσιο ο Κωνσταντίνος Τσάτσος στο βιβλίο: «Ο σύγχρονος κόσμος», o οικονομικός πόλεμος και η τρομοκρατία είναι αναπόφευκτα γεγονότα όπως και ο πόλεμος πάντων κατά πάντων «bellum omnium contra omnes”, φυσικός νόμος.

Ο τρομοκράτης, μέλος εγκληματικής οργάνωσης η οποία διαθέτει ηγεσία, ασκεί σωματική και ψυχολογική βία, μορφή δύναμης εντονότερη της επιθετικότητας. Τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι απεριόριστα αρκεί να πετύχει τον σκοπό ή να απειλεί ότι θα τον πετύχει. Το έγκλημα, παράβαση του Ποινικού Δικαίου, είναι για τον τρομοκράτη πράξη δικαιοσύνης. Η ανθρωποκτονία αθώων, βίαιη και απρόσμενη, διαπράττεται από άτομα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης (35-49), που δεν πτοούνται από ποινή φυλάκισης ή θανατική καταδίκη.

Τα επανειλημμένα τρομοκρατικά κτυπήματα, εγείρουν το ερώτημα κατά πόσον το Διεθνές Δίκαιο και ο Αντιτρομοκρατικός Νόμος είναι σε θέση να εκριζώσουν την τρομοκρατία. Η αποτυχία της Ε.Ε. να την περιορίσει αποτελεί πρόβλημα τεράστιας πολιτικό-οικονομικής και στρατηγικής σημασίας.

Στο βιβλίο «International Law» ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Michigan, U.S.A., William Bishop, αναφέρει: «Το Δ.Δ. αδυνατεί να επιβάλει τους νόμους που έχουν συμφωνηθεί και έχουν γίνει αποδεκτοί από τα κράτη, με την προσχώρηση στους διεθνείς οργανισμούς. Κάθε κράτος μπορεί να πράττει ή να διαπράττει κατά το δοκούν. Το Δ.Δ. δεν έχει την δύναμη να επιβάλει την τήρηση των κανόνων δικαίου και κατά συνέπεια είναι ανίσχυρο να πατάξει την τρομοκρατία».

Κατακλείς:

Άτομα τα οποία πάσχουν από βλακεντία και παραφρενία, θεωρούν τον θρασύδειλο εγκληματία ακριμάτιστο. Οι ιοί Covid-19 και μωρίας μόλυναν όχι μόνο τους απαίδευτους αλλά και τους πολύξερους.

*Επίτιμο μέλος Ενώσεων Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ

Έχοντας συμμετάσχει κι εγώ στο παρελθόν στο παζάρι του Ποταμού ("πουλούσα" την μουσική μου) ξέρω πολύ καλά ότι ναι μεν δεν υπήρχε οργάνωση, οι περισσότεροι όμως πουλούσαν δικά τους προϊοντα είτε αυτά ήταν βρώσιμα είτε τεχνουργήματα. Θα ήταν πολύ κρίμα αυτά τα τελευταία να αποκλειστούν γιατί είναι μοναδικά στο είδος τους, δεν πωλούνται στα μαγαζιά δίνουν χαρακτήρα και ποικιλία στο παζάρι και το κυριότερο έλκουν τον κόσμο κάτι που ωφελεί τους πάντες.. Ένας ικανός άνθρωπος που θέλει να "σκύψει" πάνω απ' το παζάρι χρειάζεται μόνο λίγη ώρα για να ξεχωρίσει τους κατασκευαστές αυτών των ευφάνταστων τεχνουργημάτων από τους "γιουσουρούμ" που είναι ελάχιστοι. Και καλό είναι οι κανόνες που θα μπουν να αφήνουν περιθώριο ελευθερίας γιατί αλλιώς θα γίνει λαϊκή αγορά... Οι ομοιόμορφοι πάγκοι ας πούμε δεν ξέρω αν θα είναι για καλό. Παράδειγμα από το παρελθόν, όταν οι τσαρδάκες γίνανε ομοιόμορφες στην Αγία Πελαγία η περατζάδα έχασε την μαγεία της....

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ:Στο φουλ οι εργασίες για το μεγάλο οδικό άξονα Αγίας Αναστασίας - Αγίας Πελαγίας!

Στο φουλ οι εργασίες για το μεγάλο οδικό άξονα Αγίας Αναστασίας - Αγίας Πελαγίας! Έργο που μελέτησε, ωρίμασε, αδειοδότησε, δημοπράτησε και εκτελεί ο Δήμος μας με χρηματοδότηση του ΠΔΕ της Περιφέρειας Αττικής και με την επίβλεψη του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων. Ακολουθεί (από την ίδια σύμβαση) ο δρόμος Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγ. Ιωάννης Γερακαρίου. Περιοχές που για δεκαετίες ορισμένοι τις θυμούνταν μόνο στις εκλογές (ίσως ούτε και τότε!) πλέον βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας!





ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ των μινωιτών ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ των μινωιτών ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δελτίο Τύπου
Της Κίνησης Πολιτών Κυθήρων-Dynamo Kythira
Στις 10-2-2021, η εταιρεία ΑΙΓAIOΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε ΑΙΤΗΘΗΚΕ βεβαίωση παραγωγού 3.5 μεγκαβάτ από την Ρ.Α.Ε στη περιοχή ΣΩΠΑΤΑ (κάτω από τον Άγιο Γέωργιο το βουνό στον Αβλέμονα) του Δήμου Κυθήρων. Αίτηση για μια, αλλά τεράστια ανεμογεννήτρια τύπου NORDEX N117 συνολικού ύψους 200.3 μέτρα ή ENERCON E-138 συνολικού ύψους 180 μέτρα.
Για να καταλάβουμε την σχέση με την Κυθηραική κλίμακα ύψους το καμπαναριό των Μυρτιδίων έχει ύψος 20 μέτρα ενώ το ψηλότερο κτίριο της Ελλάδας, ο πύργος των Αθηνών στους Αμπελόκηπους είναι 103 μέτρα
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία το επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης νησιωτικών δήμων από ανεμογεννήτριες είναι 0.53 τυπικές ανεμογεννήτριες ανά 1000 στρέμματά.
Στα 278 τετραγωνικά χιλιόμετρα των Κυθήρων χωρούν
0.53 Χ 278 = 147 ανεμογεννήτριες.
ΔΗΛΑΔΗ
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Μέχρι σήμερα έχουν άδεια παραγωγής 60 τυπικές ανεμογεννήτριες, ¨έρχονται¨ άλλες 50 συμφερόντων της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε που είναι εδώ και καιρό στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας,και
Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ.
Με τον τελευταίο νόμο Χατζηδάκη Ν.4685/2020 σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προβλέπεται να δοθεί βεβαίωση παραγωγού που αποτελεί το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης.
Στον νόμο επιταχύνονται ΠΑΡΑΛΟΓΑ οι διαδικασίες ενεργειακών έργων.Παράλληλα το 38% των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης, κατευθύνεται κυρίως στις εταιρείες που εμπορεύονται ‘’ΠΡΑΣΙΝΗ’’ ενέργεια.
ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ που επικρατεί σε όλη την χώρα.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΑΡΑΓΕ;






Jonathan Galindo: Ποιος είναι ο «Γκούφι» που παρασέρνει τα παιδιά στο θάνατο μέσω Ίντερνετ

newsbomb.gΔημήτρης Δρίζος

Το όνομά του προκαλεί ανατριχίλα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, καθώς μέσω διάφορων «παιχνιδιών» παγιδεύει ανυποψίαστα ανήλικα παιδιά.

Η είδηση της αυτοκτονίας ενός 15χρονου παιδιού στο Κερατσίνι πριν λίγες ημέρες προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Μια αυτοκτονία που κρύβει τα «σκοτεινά μονοπάτια» του διαδικτύου, στα οποία σε κάθε ένα, κοινός παρονομαστής είναι ένα όνομα: Αυτό του Jonathan Galindo

Ο Galindo εμφανίζεται στο διαδίκτυο με την χαρακτηριστική μεταμφίεση του «Γκούφι», του γνωστού καρτούν. Πίσω όμως από αυτή τη φωτογραφία κρύβεται ένας αρρωστημένος νους που προσπαθεί να παρασύρει ανήλικα παιδιά σε διεστραμμένα παιχνίδια με τελικό προορισμό το θάνατο.

Είναι... πολλοί!

Πίσω από το όνομα Jonathan Galindo, δεν βρίσκεται μόνο ένας άνθρωπος αλλά πολλοί.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως "Jonathan Galindo" είναι συνήθως καταθλιπτικοί δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ τόνισε πως έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms.

Μάλιστα, η αυτοκτονία 15χρονου στο Κερατσίνι πριν από λίγες μέρες υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε κάποιου τέτοιου είδους συνομιλία.

Οι προκλήσεις που οδηγούν στο θάνατο

Οι λογαριασμοί με το όνομα Jonathan Galindo και με φωτογραφία προφίλ τη συγκεκριμένη φιγούρα προσθέτουν παιδιά στα κοινωνικά μέσα και τους ζητούν να παίξουν το παιχνίδι τρόμου.

Οι προκλήσεις με τις οποίες ξεκινούν είναι αρκετά αβλαβείς, όπως ζητούν στα παιδιά να «ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας» ή «να παρακολουθήσουν μια τρομακτική ταινία».

Αλλά καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, οι προκλήσεις γίνονται πιο επικίνδυνες, όπως η αναθέτουν στους παίκτες να αυτοτραυματιστούν ή να σταθούν στην άκρη ενός ψηλού κτηρίου.

Το τελικό έργο διατάζει τους παίκτες να τερματίσουν τη ζωή τους.

Η μάσκα δημιουργήθηκε από τον παραγωγό κινηματογραφικών ειδικών εφέ, Samuel Canini, το 2012, αλλά έκτοτε οι εικόνες του χαρακτήρα έχουν ληφθεί για τη δημιουργία του Jonathan Galindo.

Ο κ. Canini επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ενοχλητικό τρόπο που χρησιμοποιείται τώρα η μάσκα.

Το Facebook απέκλεισε το hashtag #JonathanGalindo για να προσπαθήσει να κρατήσει το φαινόμενο υπό έλεγχο και να προσπαθήσει να προστατεύσει τους νεότερους χρήστες.

Ένας γονέας αναφέρει ότι ο Jonathan Galindo προσεγγίζει τους νέους πολύ εύκολα: το πρώτο βήμα είναι το αίτημα φιλίας.

Στη συνέχεια, όταν το αίτημα φιλίας γίνει αποδεκτό, αποστέλλεται ένας σύνδεσμος που προτείνει να συμμετάσχετε σε ένα παιχνίδι προκλήσεων, θάρρους, έως αυτοτραυματισμού (όπως σκάλισμα με λεπίδα στο δέρμα της κοιλιάς αρχικά γράμματα του ονόματος κάποιου ή «Ο αριθμός του διαβόλου», 666).

Η πρόκληση αυτή στοχεύει κυρίως παιδιά και εφήβους, των οποίων το συναισθηματικό και κέντρο δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί και ολοκληρωθεί πλήρως για να παίρνει σωστές αποφάσεις.

Επομένως, ο κίνδυνος είναι υψηλός για τους νεότερους χρήστες, αλλά και για πιο ευάλωτους ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να πέσουν σε αυτές τις «παγίδες».

Ειδικά εν μέσω πανδημίας είναι ιδιαίτερο επικίνδυνο να καταλήξουμε σε έναν φαύλο κύκλο κατάθλιψης, εθισμού, αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας.

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο

  • Να μη δίνει σε κανέναν, ακόμα και στον καλύτερό του φίλο, τον κωδικό πρόσβασής του στο Διαδίκτυο. Τα μόνα άτομα που θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό είναι οι γονείς του.
  • Να μην απαντά σε ηλεκτρονικά μηνύματα με ύποπτο περιεχόμενο ή άγνωστο αποστολέα.
  • Να μην απαντά σε ηλεκτρονικά μηνύματα που το κάνουν να αισθανθεί «άβολα». Σε περίπτωση που λάβει ένα τέτοιο μήνυμα, να μη διστάζει να το αναφέρει στους γονείς του ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο που εμπιστεύεται.
  • Αν αισθανθεί άβολα την ώρα που συνομιλεί μέσω chatroom, να διακόψει αμέσως τη συνομιλία.
  • Να αποφεύγει να στέλνει τη φωτογραφία του και άλλα προσωπικά του στοιχεία μέσω διαδικτύου σε άγνωστα άτομα.
  • Να σκεφθεί πολύ καλά ενδεχόμενη συνάντηση με διαδικτυακό φίλο και να ζητήσει την άποψη των γονέων σχετικά με αυτό το θέμα.
  • Σε περίπτωση που αποφασίσει να συναντηθεί με το «διαδικτυακό του φίλο», να ενημερώσει οπωσδήποτε τους γονείς του ή κάποιο άτομο που εμπιστεύεται και να φροντίσει ώστε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί σε δημόσιο χώρο.
  • Να αναπτύξει κριτική διάθεση σε ό,τι διαβάζει στο Διαδίκτυο και να μην εμπιστεύεται αμέσως ό,τι δει σε αυτό.
  • Να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ παιδιών και γονέων, ούτως ώστε το παιδί να συζητά με τους γονείς του και να τους αναφέρει οτιδήποτε βλέπει και ζει όταν σερφάρει στο internet . Είναι επίσης απαραίτητο οι ίδιοι οι γονείς να αποκτήσετε βασικές γνώσεις για το διαδίκτυο και να ενημερωθείτε σωστά ώστε να μπορέσετε να προσφέρετε στο παιδί σας την καθοδήγηση που είναι απαραίτητη κατά την πλοήγησή του στον κόσμο του διαδικτύου. Επίσης, η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων με τα παιδιά σας και η αφιέρωση χρόνου σε αυτά είναι πολύ σημαντική.

Ειδικότερα:

  • Μην απαγορεύετε στα παιδιά σας την πλοήγηση στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή σας. Μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό από υπολογιστές φίλων, Ίντερνετ καφέ, ακόμη και από το σχολείο τους.
  • Ενημερωθείτε για τη χρήση του διαδικτύου, τα οφέλη και τους κινδύνους του. Δώστε έμφαση στην ανακάλυψη ιστοσελίδων με ενημερωτικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό περιεχόμενο και δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.
  • Να τοποθετήσετε τον Η/Υ σε κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού (πχ. σαλόνι) και όχι σε υπνοδωμάτια.
  • Να κάνετε την πλοήγηση στο διαδίκτυο μια οικογενειακή δραστηριότητα. Δεν είναι κακό να ζητήσετε από τα παιδιά σας να σας εξηγήσουν μερικά πράγματα.
  • Να συζητήσετε με τα παιδιά σας:
  • Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα chatrooms .
  • Για θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
  • Να συμβουλέψετε τα παιδιά σας:
  • Να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και λοιπές προσωπικές πληροφορίες σε άγνωστα άτομα.
  • Να αρνούνται συναντήσεις με άτομα που γνώρισαν μέσω διαδικτύου. Να τους εξηγήσετε ότι οι άγνωστοι με τους οποίους θέλουν να συναντηθούν μπορεί να είναι επικίνδυνα άτομα.
  • Να μην απαντούν σε δυσάρεστα ή επικίνδυνα μηνύματα που λαμβάνουν από το διαδίκτυο και να σας αναφέρουν αμέσως το περιστατικό.
  • Να αφήσετε τα παιδιά να σας δείξουν τι μπορούν να κάνουν στο διαδίκτυο και να επισκεφτούν τις αγαπημένες σελίδες τους.
  • Οι λογαριασμοί σύνδεσης με το διαδίκτυο πρέπει να είναι στο όνομά σας και να ελέγχετε οι ίδιοι τους κωδικούς πρόσβασης (username, password).
  • Να συζητήστε με τα παιδιά σας, που κάνουν χρήση του διαδικτύου εάν βλέπουν κάτι που τους προκαλεί αίσθηση, φόβο, ανησυχία ή σύγχυση.
  • Δείξτε τους πώς να κλείσουν την σύνδεση και τον υπολογιστή και ενημερώστε τα ότι δεν είναι δικό τους λάθος. Υπενθυμίστε στα παιδιά να ενημερώνουν πάντα έναν ενήλικα που εμπιστεύονται εάν δουν κάτι που τους ενοχλεί στο διαδίκτυο.
  • Να χρησιμοποιείτε προγράμματα-φίλτρα γονικής προστασίας, που διατίθενται στο ελεύθερο εμπόριο και τα οποία απαγορεύουν τη σύνδεση σε ιστοσελίδες με κακόβουλο περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, ενώ παράλληλα καταγράφουν τη διαδικτυακή κίνηση του υπολογιστή.
  • Να ελέγχετε το οπτικοακουστικό υλικό ( cds κλπ.) που κατέχουν τα παιδιά σας.
  • Να απευθύνεστε στα Τμήματα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης για την παροχή συμβουλών, καθώς και για την καταγγελία ύποπτων περιστατικών.

ΚΚΕ:Για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.

Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει.

ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ:ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ


 

Νεοκλής Κρητικός:Ενίσχυση Δήμου Ελαφονήσου Αίτημα χρηματοδότησης Ναυαγοσωστικής Κάλυψης



Μετά την κοινοποίηση της επιστολής της Δημάρχου Ελαφονήσου κας Ευσταθίας Λιάρου προς τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κώστα Κατσαφάδο, με αίτημα τη χρηματοδότηση του συνόλου της ναυαγοσωστικής κάλυψης όλων των παραλιών του Δήμου προχώρησα σε Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Γιάννη Πλακιωτάκη με σκοπό να εξετάσει το θέμα.

Γνωστοποίησα στη Δήμαρχο την ενέργειά μου, όπως επίσης την πρόθεσή μου για παράσταση στον Υφυπουργό κ.Κώστα Κατσαφάδο για την εξέταση του αιτήματος.
Είναι ένα δίκαιο αίτημα δεδομένου των πεπερασμένων οικονομικών των μικρών νησιωτικών Δήμων, του συνόλου των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία για τη ναυαγοσωστική κάλυψη και της συρρίκνωσης των εσόδων των ΟΤΑ, όπως αναφέρει στην επιστολή της η κα Δήμαρχος.
Πρέπει να στηριχθεί.
Προχωράμε.

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ:Απάντηση στην από 6-3-2021 ανάρτηση του κ. Νικολινάκου (ιατρού)

Απάντηση στην από 6-3-2021 ανάρτηση του κ. Νικολινάκου (ιατρού)

Ο κος Νικολινάκος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
​Κάθε μέρα διαβάζει ανακοινώσεις για νέα έργα της δημοτικής αρχής. Η προσευχή του για διασπορά του κορωνοϊού στο Δήμο δεν του βγαίνει, για να κατηγορήσει τη Δημοτική Αρχή.
Έτσι δεν άντεξε το μαρτύριο και πλημμυρισμένος από εμπάθεια και κακία, επιδίδεται σε ένα νέο κρεσέντο αναληθειών και διαστρέβλωσης της αλήθειας, τυφλωμένος από το πάθος του να γίνει Δήμαρχος.
Αυτά που με κατηγορεί στην ανάρτηση του έχουν απαντηθεί πολλές φορές, οι καταγγελίες και οι προσφυγές του έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και απορρίπτονται η μία μετά την άλλη.
Θα αναφερθώ μόνο για τις απευθείας αναθέσεις, μιας και είναι μια καραμέλα που αναμασάει συνέχεια και θα έπρεπε να την έχει ήδη καταπιεί.
1ον. Είναι απολύτως νόμιμες με αυστηρά θεσμοθετημένο διαδικαστικό πλαίσιο για τις διαδικασίες και τους όρους που πρέπει να πληρούνται.
2ον. Για να εξοφληθεί οποιοδήποτε ένταλμα, ελέγχεται ενδελεχώς από τις ελεγκτικές αρχές για τη νομιμότητά του.
3ον. Είναι συμφέρουσες για το Δήμο, αφού μπορείς να επιλέξεις τον πιο κατάλληλο για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα το έργο.
4ον. Δίνουμε δουλειά σε ντόπιους εργολήπτες, προμηθευτές υλικών, καταστήματα κατόχους σκαπτικών μηχανημάτων και εργάτες δηλαδή, τα λεφτά μένουν στην αγορά του Δήμου μας.
5ον. Με το νέο νόμο που ψηφίσθηκε στις 4 Μαρτίου 2021, όχι μόνο αίρονται οι δυσκολίες ανάθεσης που υπήρχαν (μητρώο εργοληπτών και κλήρωση), και απλοποιείται η διαδικασία αλλά ανέβηκε και το όριο των απευθείας αναθέσεων στις 30.000 € προ ΦΠΑ.
Στις δυσκολίες αυτές οφειλόταν και η μείωση στις απευθείας αναθέσεις μικρών έργων και όχι στην αντιπολίτευση, μόνο το θολό μυαλό τους το αποδίδει εκεί.
6ον. Για να αντιληφθείτε την εξαπάτηση που επιχειρεί και τι σημαίνει να έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ο κος Μαστορόπουλος στον πρώην Δήμο Μονεμβασίας μόνο το 2010 έκανε 169 απευθείας αναθέσεις περίπου 1.200.000 €, πριν συνενωθούν οι Δήμοι. Άραγε αυτός ο τεράστιος αριθμός σύμφωνα με τη λογική τους έγινε παράνομα; Τα ίδια έκανε και ο πρώην Δήμος Μολάων από το 2003 έως το 2006, όταν σύμβουλος της πλειοψηφίας δίπλα στο Δήμαρχο ήταν ο κος Νικολινάκος, ήταν άραγε και αυτές παράνομες;
Η αντιπολίτευση που ασκεί είναι άθλια, αναφέρεται συνέχεια σε σκάνδαλα τα οποία έχουν αποδειχθεί ανύπαρκτα. Αυτό σε συνδυασμό με την άγνοιά του με τη λειτουργία του Δήμου, τον καθιστά εντελώς αναξιόπιστο.
Ολόκληρη η ανάρτηση του είναι μία συρραφή ανακριβειών, συκοφαντιών, παραλήρημα ενός ανθρώπου άσχετου με το αντικείμενο και τις διαδικασίες του Δήμου, τον οποίο δεν ενδιαφέρει η αλήθεια και η πραγματικότητα αλλά μόνο η άγρα ψήφων.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ
__________________________________________________________________
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΥ
---------------------------------------------------------------------
ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
Η δημοτική αρχή ή καλύτερα ο ίδιος ο δήμαρχος, είχε επιδοθεί εδώ και χρόνια σε μια ιδιότυπη τακτική με διάφορους εργολάβους, αφού φρόντισε να τους τροφοδοτεί με έργα εκατομμυρίων, με διαδικασίες μάλιστα απευθείας αναθέσεων (με πρόφαση το «έκτακτο», το «κατεπείγον» και το «απρόβλεπτο» γεγονός) παρά τις προβλέψεις του νόμου και παρά το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο δεν προέκυπτε καμία έκπτωση για το Δήμο, πράγμα που θα συνέβαινε, εάν όλα αυτά τα έργα που δίνονταν τόσα χρόνια στους ίδιους και τους ίδιους, έβγαιναν σε δημοπρασία.
Ο δήμαρχος είχε αποθρασυνθεί και λογικό είναι, αφού πριν δεν υπήρχε ουσιαστική αντιπολίτευση και έλεγχος.
Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος ήταν αυτός που είχε επιβάλει την απευθείας ανάθεση ως κανόνα στο Δήμο εντελώς καταχρηστικά, εντούτοις φρόντισε να φυλαχτεί ο ίδιος και έτσι δεν υπέγραφε πουθενά, αλλά έβαζε τους άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.
Δεν έβαζε προφανώς την υπογραφή του, διότι «ο φόβος φυλάει τα έρημα» όπως λέει και η παροιμία και βέβαια όταν κάποια στιγμή έλθει «η ώρα της κρίσεως» είναι βέβαιο ότι θα πει πως «εγώ δεν ξέρω τίποτα» και δεν θα αναλάβει την ευθύνη για ότι συνέβαινε, αλλά θα αφήσει τους άλλους «να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.»
Ότι και να κάνει όμως, να είστε βέβαιοι ότι θα λογοδοτήσει και αυτός κατά το μέτρο των ευθυνών του, αφού είναι γνωστό ότι τίποτα δεν γίνεται στο Δήμο χωρίς να δώσει εκείνος εντολή.
Τα «ήρεμα νερά» όμως όπου «έπλεε» ανέμελη τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή, ταράχτηκαν από το 2019 και μετά, διότι η παράταξή μας αποφάσισε να ασκήσει επί τοις ουσίας τα καθήκοντά της και μεταξύ των πολλών άλλων «λαβρακίων» που ανακάλυψε από το «μεγάλο έργο» του δημάρχου και των «κατορθωμάτων» του, βρήκε πως επί τρία και πλέον χρόνια ανατέθηκαν με παράνομο τρόπο από τα αρμόδια όργανα του Δήμου, εκατοντάδες έργα και εργασίες αξίας εκατομμυρίων ευρώ, όλα με απευθείας ανάθεση, παρά τις προβλέψεις του νόμου 4412/2016, χωρίς έστω μία επιπλέον προσφορά και φυσικά χωρίς καμία έκπτωση για το Δήμο, πράγμα που πέρα από όλα τα άλλα, του προκάλεσε ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Βέβαια αυτή τη «χασούρα» φρόντισε ο δήμαρχος να την καλύψει και μάλιστα με το παραπάνω, αφού ταυτόχρονα επιβάρυνε παράνομα τους δημότες μας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (φωτισμός, καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση) επιπλέον των πραγματικών αναγκών του Δήμου, με ποσό που με το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2020, έφτασε στα 2.659.065,24 ευρώ, το οποίο αποτελεί αυτή τη στιγμή το ταμειακό υπόλοιπο ή πλεόνασμα των εν λόγω υπηρεσιών, πράγμα που έχουμε καταγγείλει πολλές φορές ως παράνομο και καταχρηστικό, αφού η ταμειακή αυτή τακτική υποκρύπτει φορολογία και τα έσοδα δεν είναι ανταποδοτικά, δηλαδή δεν γυρίζουν στους πολίτες για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες αλλά τοκίζονται στην τράπεζα και χρόνο με το χρόνο διογκώνονται.
Η παράταξή μας αντέδρασε σε όλα αυτά και παρά τις ύβρεις που ακούγαμε τόσο καιρό, τελικά φέραμε αποτέλεσμα, διότι κάποιοι που εμπλέκονται σε όλες αυτές τις αναθέσεις και τις πληρωμές φαίνεται φοβήθηκαν και έτσι από το 2020 και μετά σταμάτησαν με βαριά καρδιά αυτό το βιολί των απευθείας αναθέσεων και άρχισαν να κάνουν διαγωνισμούς από τους οποίους μάλιστα προέκυψαν και σημαντικές εκπτώσεις για το Δήμο.
Ενώ λοιπόν από το 2016 ισχύει ο ίδιος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις, οι δημοτικοί μας άρχοντες έκαναν πως δεν τον ήξεραν και εφάρμοζαν τους δικούς τους νόμους και μόνο ύστερα από τη δική μας πίεση άλλαξαν τακτική το 2020.
Πάντως αν ισχυριστεί η δημοτική αρχή ότι όλες αυτές οι πρακτικές που ακολουθούσαν ήταν νόμιμες, δεν έχετε παρά να τους ρωτήσετε: τότε γιατί δεν τις συνεχίσατε και το 2020, παρά επιλέξατε πλέον να κάνετε διαγωνισμούς για όλα αυτά τα έργα και τις εργασίες που δίνατε επί σειρά ετών με απευθείας ανάθεση;
Όμως οι κακές συνήθειες φαίνεται ότι δεν κόβονται εύκολα και έτσι τελευταία προσπάθησαν, πάλι με παράνομο τρόπο κατά τη γνώμη μας, να βγάλουν από το παιχνίδι κάποιους εργολάβους (οι οποίοι μάλιστα είχαν δώσει και τη μεγαλύτερη έκπτωση).
Επίσης φρόντιζαν πάντα και κάτι άλλο: να ενημερώνουν ορισμένους από τους εργολάβους κατά γράμμα για το τι λέει κάθε δημοτικός σύμβουλος στις διάφορες συνεδριάσεις και να τους στρέψουν έτσι εναντίον μας με το σκεπτικό ότι εμείς τους «χαλάσαμε τη σούπα» διότι με την τακτική μας και τις φωνές μας, επιβάλαμε να γίνονται διαγωνισμοί με αποτέλεσμα να χάσουν πολλές από τις δουλειές που έπαιρναν τόσα χρόνια.
Ήταν τόσος ο εκτροχιασμός τους, τόση η αποθράσυνσή τους, τόση η σιγουριά τους που έφτασαν στο σημείο να δίνουν με απευθείας ανάθεση έργα αξίας ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Ο δήμαρχος με τον αέρα και την έπαρση που του δίνει η εξουσία, στρέφεται κάθε φορά εναντίον μας με απίστευτη προκλητικότητα και μίσος, οι δε συγκεκριμένοι εργολάβοι τα έχουν βάλει και εκείνοι ανοιχτά μαζί μας, χωρίς εμείς να έχουμε αναφέρει ποτέ το όνομά τους ή να τους έχουμε εκθέσει προσωπικά.
Βέβαια αν κάποιος εργολάβος είχε μάθει κάθε χρόνο να παίρνει τη μερίδα του λέοντος σε αναθέσεις, είναι λογικό, από τη μία να βλέπει σαν ευεργέτη του το δήμαρχο και από την άλλη να αισθάνεται να του παίρνουν «τη μπουκιά από το στόμα» και έτσι να ξεσπάει σε εμάς για τη χασούρα.
Τέλος νομίζουμε, εφόσον μάλιστα ο δήμαρχος δεν είχε την ευθύτητα να αναλάβει έστω την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά, αλλά αντιθέτως συνεχίζει να μας υβρίζει, ότι θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και σε αυτό το ζήτημα.
Όπως και να έχει, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί εις βάθος για το σοβαρό αυτό θέμα, τον πληροφορούμε ότι έχουμε στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία από το σχετικό φάκελο της υπόθεσης.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ

Συνελήφθη ο «Ινδιάνος» που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό

Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον άνδρα που έριξε τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ από τη μηχανή του, πριν ξυλοκοπηθεί από δεκάδες άτομα στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για νεαρό άνδρα με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος μένει σε περιοχή της Δυτικής Αττικής. Ο νεαρός Αλβανός είναι οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας και ανήκει σε ομάδα χούλιγκαν. Μάλιστα είναι γνωστός στον κύκλο του με το παρατσούκλι «Ινδιάνος» και έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, με συμμετοχή του σε οπαδικές επιθέσεις. Tην είδηση για την σύλληψή του έκανε γνωστή ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

Υπενθυμίζεται ότι  κατά τη διάρκεια των χτεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη συνελήφθησαν 17 άτομα, εκ των οποίων ένας κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΓΑΔΑ.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στην συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα. Ο 22χρονος οργανωμένος οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας , ήταν ένα από τα άτομα που βρίσκονταν στον όχλο που πέταγε πέτρες την ώρα που ο αστυνομικός βρισκόταν αναίσθητος στο οδόστρωμα.

.newsbreak.gr

ΕΛ.ΆΣ:Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σχεδόν -800- γραμμάρια κοκαΐνης, πιστόλια και χρήματα

 

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στην Αθήνα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σχεδόν -800- γραμμάρια κοκαΐνης, πιστόλια και χρήματα

Συνελήφθησαν, χθες (8.3.2021) το πρωί, στην Αθήνα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρία (3) άτομα, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 και 45 ετών, αντίστοιχα και 34χρονος αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες (8.3.2021) το πρωί , ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες των ανωτέρω, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -795,1- γραμμαρίων,
  • μικροποσότητα κάνναβης,
  • -30,9- γραμμάρια ουσίας, η χημική σύσταση της οποίας διερευνάται,
  • -3- πιστόλια, μετά των γεμιστήρων, εκ των οποίων το ένα ήταν κλεμμένο,
  • -784- φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • -4- ζυγαριές ακριβείας,
  • -9- κινητά,
  • το χρηματικό ποσό των -8.570- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών και
  • αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.



ΕΛ.ΑΣ:Καύση ναρκωτικών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Καύση ναρκωτικών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου

Καταστράφηκαν με καύση περισσότερα από (83) κιλά και (243) δενδρύλλια κάνναβης και άλλες ναρκωτικές ουσίες

Τα ναρκωτικά που κατάσχουμε καίγονται παρουσία προβλεπόμενης επιτροπής

Καταστράφηκαν με καύση, χθες (9-3-2021) το πρωί, σε υψικάμινο, στη Φοινικιά Αιτωλικού, από προβλεπόμενη επιτροπή, ποσότητες κατασχεθέντων ναρκωτικών, τα οποία φυλάσσονταν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν κατασχεθέντα ναρκωτικά από -176- υποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα:

  • (83) κιλά και (765) γραμμάρια κάνναβης,
  • (135) γραμμάρια κοκαΐνης
  • (60) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (243) δενδρύλλια κάνναβης,
  • (9,4) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
  • (40 ) αυτοσχέδια τσιγάρα καπνού – κάνναβης,
  • (275) ναρκωτικά δισκία - χάπια,
  • (33,69) γραμμάρια MDMA ,
  • (56) τεμάχια ζυγαριές και τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης & κοκαΐνης

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες που κατάσχονται από τις Αστυνομικές Αρχές φυλάσσονται σε αποθήκες μέχρι την καταστροφή τους, η οποία πραγματοποιείται με καύση, σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και παρουσία ειδικής επιτροπής.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: 9,3 εκατ. Ευρώ για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και ιματισμού για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος

 


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής η Διακήρυξη υπ’αριθ. 02/2021 για την προμήθεια ιματισμού και εξοπλισμού των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συνολικού προϋπολογισμού 9,3 εκατ. €.

Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται μια πάγια δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη αναφορικά με την ουσιώδη μέριμνα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για τη διαρκή αναβάθμιση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων και της ατομικής προστασίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σχολιάζοντας την εν λόγω προμήθεια ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε τα εξής :

«Μετά από πολλά χρόνια, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προμηθεύει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή με επιχειρησιακό ιματισμό και ειδικό εξοπλισμό ύψους 9,3 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ποσό πρωτοφανές στην ιστορία του Σώματος. Είναι έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος και αναγνώριση του πολύτιμου έργου του Λιμενικού Σώματος στην ελληνική κοινωνία. Η προμήθεια αυτή ακολουθεί μια σειρά έργων και προμηθειών που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε έχουν δρομολογηθεί και αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας του προσωπικού του Σώματος. Με γνώμονα την πραγματική βελτίωση και αναβάθμιση των συνθήκων υπό τις οποίες δραστηριοποιούνται τα στελέχη του Λ.Σ, οι προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό κάθε είδους και μέσων που μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού, θα προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση».

Τι προβλέπει η προμήθεια

Ειδικότερα, ο εν λόγω διαγωνισμός περιλαμβάνει την προμήθεια :

α) επιχειρησιακού ιματισμού καθώς και εξειδικευμένου καταδυτικού εξοπλισμού και υλικών έρευνας και διάσωσης για τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, συνολικού προϋπολογισμού 1.207.390,00 €.

β) πλήρους επιχειρησιακού ιματισμού και εξειδικευμένου εξοπλισμού για το σύνολο των στελεχών των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών σε όλη τη χώρα, καθώς και της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά (ΕΟΕΠ), συνολικού προϋπολογισμού 2.052.070,00 €.

γ) επιχειρησιακού ιματισμού και εξειδικευμένου εξοπλισμού για τα στελέχη της Υπηρεσίας Συνδέσμων – Διασωστών, συνολικού προϋπολογισμού 312.110,00 €.

δ) επιχειρησιακού ιματισμού για όλα τα πληρώματα πλοίων/σκαφών και για το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνολικού προϋπολογισμού 2.458.570,00 €.

ε) σύγχρονων αλεξίσφαιρων γιλέκων μετά παρελκομένων για τα πληρώματα των σκαφών και τα στελέχη που περιπολούν και επιχειρούν στις περιοχές ευθύνης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνολικού προϋπολογισμού 3.285.000,00 €.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανωτέρω προμήθεια συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά 25% από εθνικούς πόρους και αποτελεί μέρος του «Ειδικού Ολοκληρωμένου Εξοπλιστικού Προγράμματος αναβάθμισης του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ 2020-2022».

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Δηλώσεις ζημιάς ΕΛ.Γ.Α. από τον παγετό της 17ης Φεβρουαρίου 2021

Από τους ανταποκριτές ΕΛ.Γ.Α. του Δήμου ανακοινώνεται ότι από Πέμπτη 11-03-2021 θα αρχίσει η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τον ΠΑΓΕΤΟ της 17ης-02-2021, η οποία αφορά ζημιές στην παραγωγή εσπεριδοειδών (πορτοκάλια ποικ. Βαλέντσια, NAVELATE, LANELATE, μανταρίνια ποικ. Ενκόρ, Ορτανίκ, Νόβα κλπ, λεμόνια και γκρέιπ – φρουτ).

Οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές σε ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ  ΤΟΥ  20%  της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  που περίμεναν να συγκομίσουν, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ μόνο κατόπιν ραντεβού, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Τηλέφωνα για ραντεβού:

  • Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Κοινότητα Μολάων, στο Δημαρχείο (Μολάοι), τηλ. 2732360525, Ανταποκριτής: Μαντζαβράκος Χριστόδουλος.
  • Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Κοινότητα Συκέας, στο Δημαρχείο (Μολάοι), τηλ. 2732360531, Ανταποκριτής: Πριφτάκης Αναστάσιος.
  • Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Κοινότητα Μεταμόρφωσης, στο Δημαρχείο (Μολάοι), τηλ. 2732360511, Ανταποκριτής: Λάγγης Ιωάννης.
  • Για αγροκτήματα που βρίσκονται στις Κοινότητες: Πακίων και Ελαίας στο Δημαρχείο (Μολάοι), τηλ. 2732360525 & 2722360531.
  • Για αγροκτήματα που βρίσκονται στις Κοινότητες: Παπαδιανίκων και Φοινικίου στο Δημοτικό κατάστημα Παπαδιανίκων, τηλ. 2732360320, Ανταποκριτής: Ευαγγελάκου Μαρία.
  • Για αγροκτήματα που βρίσκονται στις Κοινότητες: Ασωπού και Δαιμονιάς στο Κ.Ε.Π. Ασωπού, τηλ. 2732360710, Ανταποκριτής: Γεωργακάκου Χρυσάνθη.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Α) Φωτοαντίγραφο της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2020, 

Β)  ταυτότητα (σε περίπτωση πρόσφατης αλλαγής), και

Γ) αριθμός λογαριασμού τραπέζης και ΙΒΑΝ (σε περίπτωση αλλαγής)

Τα τέλη εκτίμησης  για τις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι 10 λεπτά (0,10 €) ανά δένδρο.

 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ:

Οι δηλώσεις ζημιάς μπορούν να υποβληθούν:  μέχρι και την Δευτέρα 22-03-2021.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Εάν ο ενδιαφερόμενος συγκομίσει το δηλωθέν αγροτεμάχιο πριν πραγματοποιηθεί η εκτίμηση από  γεωπόνο του ΕΛΓΑ, για να γίνει η εκτίμηση οφείλει να αφήσει ασυγκόμιστα δέντρα «μάρτυρες» κατανεμημένα σε όλο το αγροτεμάχιο (ικανός αριθμός δένδρων) και να προσκομίσει κατά την εκτίμηση τα παραστατικά (ζυγολόγια – τιμολόγια) που θα ζητηθούν από τον γεωπόνο – εκτιμητή.