Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

O ΛΑΚΩΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ανασχηματισμός

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Σταύρος Αραχωβίτης
Υφυπουργός : Βασίλης Κόκκαλης
Υφυπουργός: Ολυμπία Τελιγιορίδου

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. « Πλατφόρμα υποβολής βιογραφικών για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής »


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ Σπάρτη, 28 Αυγούστου 2018
ΣΠΑΡΤΗ
Πληρ. : Νίκος Ι. Κουφός
ΤΗΛ : 6932370777

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ
Τα Τοπικά ΜΜΕ

Θέμα : « Πλατφόρμα υποβολής βιογραφικών για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής »
Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μεγάλο κεκτημένο για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού χώρου της Ελλάδας. Προχωράμε μπροστά ενωμένοι με την δύναμη των προοδευτικών πολιτών. Επιλέγουμε τη στρατηγική του διακριτού ρόλου και του αυτόνομου λόγου.
Στόχος μας είναι η Πολιτική Αλλαγή με αλλαγή πολιτικής και η ανάδειξη του Κινήματος Αλλαγής, ως Πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας. Πρωταγωνιστή που θα εγγυηθεί την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας, απέναντι στην συντηρητική επιλογή του Σύριζα και της Ν.Δ. Απέναντι στο διχαστικό λόγο απαντάμε με ένα ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο, που θα δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των Ελλήνων.
Με όπλο μας τη διεύρυνση, την πολιτική ανανέωση και την ενότητα!
Γίνε και εσύ μέρος της προσπάθειας!
Γίνε και εσύ μέρος της Αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην Ελλάδα!
Μπορείς να υποβάλλεις και εσύ το βιογραφικό σου για τη συμμετοχή σου στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, στις επόμενες Εθνικές Εκλογές. Οι αυτοπροτάσεις δε θα δημοσιοποιηθούν και θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Η ανοιχτή πλατφόρμα για την υποβολή βιογραφικών για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής έχει ανοίξει και παρατίθεται στο σύνδεσμο: https://psifodeltia.kinimaallagis.gr

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ


ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2018


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Προμήθεια ορθοπεδικών μηχανημάτων και υλικών για τη διενέργεια, για πρώτη φορά στα Κύθηρα,

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
Προμήθεια ορθοπεδικών μηχανημάτων και υλικών για τη διενέργεια, για πρώτη φορά στα Κύθηρα,
1.αρθροσκοπικών επεμβάσεων (αποκατάσταση γόνατος κυρίως) 
2.αποκατάσταση μορφών καταγμάτων, με αναίμακτες χειρουργικές επεμβάσεις (λάμες, βίδες κτλ)

Ευχαριστώ θερμότατα
--αρχικά, τον ορθοπεδικό μας κ Νίκο Δεδούκο για τις προτάσεις του προς την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας, τις οποίες στηρίζουμε και εγκρίναμε άμεσα ως ΔΣ, και
--- τις αρμόδιες υπαλλήλους του τμήματος προμηθειών του Νοσοκομείου μας Maria Sourgiadaki και Φρόσω Κασιμάτη (Frosso Kasimati)για τις ενέργειές τους προς τη γρήγορη υλοποίηση του έργου.

Τραγωδία! Ένας νεκρός από τη συντριβή αεροσκάφους βόρεια της Σπάρτης


Στο πένθος βυθίζονται για μία ακόμα φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ειδικότερα η Πολεμική Αεροπορία. Δυστυχώς, πριν από λίγη ώρα εντοπίστηκε νεκρός ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη στις 8:50΄ το πρωί της Τρίτης 28/8 σε δύσβατη δασική περιοχή, επτά μίλια βόρεια της Σπάρτης στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Κολλίνες Αρκαδίας. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξαν νεκρό τον χειριστή του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, περίπου μιάμιση ώρα μετά την πτώση του Τ-2.
Οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χρησιμοποίησαν το μηχανισμό αυτόματης εκτίναξης και εγκατέλειψαν το Τ-2 προτού αυτό συντριβεί μέσα σε χαράδρα σε ορεινή περιοχή ανάμεσα σε Σπάρτη και Τρίπολη. Ο επισμηναγός συγκυβερνήτης προσγειώθηκε σώος στο έδαφος και ειδοποίησε τις αρχές Πολεμικής Αεροπορίας για το σημείο που βρισκόταν μέσω επικοινωνίας με το κινητό του τηλέφωνο, όμως ο άτυχος κυβερνήτης φέρεται να εκτοξεύτηκε προς άλλη κατεύθυνση και να έχασε τη ζωή του, πέφτοντας σε βραχώδη περιοχή.
Ο διασωθείς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα όπου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.
Στην επιχείρηση έρευνας συμμετείχαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma κι ακόμη ένα ελικόπτερο Agusta Bell, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και  εξειδικευμένα μέλη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το αεροσκάφος τύπου Τ-2 είχε απογειωθεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα στις 8:15΄ το πρωί της Τρίτης. Και οι δύο πιλότοι, τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης, ήταν εκπαιδευτές που εκτελούσαν πτήση επαναδιάθεσης. Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος περίπου 800 μέτρων, όταν λόγω άγνωστου προβλήματος, άρχισε να αποκλίνει της πορείας του και τελικά να προσκρούει στο έδαφος.
Δεύτερη πτώση Τ-2 
από την αρχή του έτους
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό δυστύχημα με τη συντριβή του Τ-2 είναι το δεύτερο ατύχημα με τον συγκεκριμένο τύπο εκπαιδευτικού αεροσκάφους από τις αρχές του 2018. Είχε προηγηθεί η πτώση ακόμη ενός αεροσκάφους του ίδιου τύπου στις 3 Ιανουαρίου 2018. Τότε, το Τ-2 είχε συντριβεί λίγο μετά την  απογείωσή του από την αεροπορική βάση της Καλαμάτας, ωστόσο οι δύο χειριστές του είχαν διασωθεί.
Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα
http://www.lakonikos.gr

Αυτός είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο έμπειρος επισμηναγός, Νικόλαος Βασιλείου, ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας Τ-2 Buckeye, το οποίο συνετρίβη στις 8:50΄ το πρωί της Τρίτης 28/8, εφτά ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, κοντά στο χωριό Κολλίνες Αρκαδίας.
Για μία ακόμα φορά η Πολεμική Αεροπορία βυθίζεται σε βαρύ πένθος, με ένα στέλεχός της να πέφτει στο καθήκον. Ο άτυχος κυβερνήτης -αλλά και ο συγκυβερνήτης που διεσώθη-  θεωρείτο έμπειρος, καθώς είχε στο ενεργητικό του πολλές ώρες πτήσης.
Η ανακοίνωση του ΓΕΑ
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για το δυστύχημα έχει ως εξής: «Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50, στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.
Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος».
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr/

ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί τη Λακωνία την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
Την Τετάρτη 29 Αυγούστου
  • 6.30 μ.μ.: Θα παρευρεθεί σε εκδήλωση της ΤΕ Λακωνίας, στη θέση Γκαγκανιά Μολάων, προς τιμήν του Μανώλη Σταθάκη, διοικητή του λόχου του ΕΛΑΣ.
  • 8.30 μ.μ.: Σύσκεψη με φορείς της Νότιας Λακωνίας, στη Νεάπολη.
Την Πέμπτη 30 Αυγούστου 
  • 7.00 μ.μ.: Συνάντηση με τον δήμαρχο Σπάρτης στο Δημαρχείο και συζήτηση με φορείς της Λακωνίας.
  • 9.00 μ.μ.: Ομιλία στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.
  • https://www.902.gr/