Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα



Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Τήλου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα δυτικά της Τήλου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ιδιώτες τώρα και στα νεκροταφεία!

Αλλη μια δημόσια-δημοτική υπηρεσία διευκολύνεται να περάσει στα χέρια ιδιωτών με κυβερνητική τροπολογία της τελευταίας στιγμής.

Μετά τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, και η υπηρεσία ταφής και ανακομιδής νεκρών μπορεί να ανατίθεται -με διαδικασίες του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων- σε ιδιωτικά συμφέροντα με αποφάσεις των οικονομικών επιτροπών των δήμων, δηλαδή των συλλογικών οργάνων όπου οι δήμαρχοι έχουν πλασματικές πλειοψηφίες ελέω παλαιότερων κυβερνητικών διατάξεων.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη περιλαμβάνεται στην τροπολογία (άρθρο 4) που κατατέθηκε προς ενσωμάτωση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο».

Η προωθούμενη διάταξη επεκτείνει τις προβλέψεις του άρθρου 61 του νόμου 3979/2011, την κατάργηση του οποίου διεκδικεί επί μια δεκαετία η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στην αρχική του μορφή, το άρθρο άφηνε στους δημάρχους περιθώριο να ιδιωτικοποιήσουν μια υπηρεσία εφόσον υπήρχε αιτιολογημένη απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Με προ μηνών κυβερνητικές τροπολογίες, η ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών αφήνεται «στην κρίση» της οικονομικής επιτροπής.

 

Θα «πλημμύριζαν» την αγορά με αναβολικά - Τι τους πρόδωσε


 Έτοιμος να «πλημμυρίσει» την αγορά με επικίνδυνα σκευάσματα, απαγορευμένα σε όλο τον κόσμο, ήταν o 44χρονος και η παρέα του που συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία.

Στελέχη του ΕΟΦ που είδαν τις χιλιάδες αμπούλες τρόμαξαν από τις ουσίες που υπόσχονταν σούπερ θαυματουργά αποτελέσματα κυρίως όσον αφορά στο αδυνάτισμα γυναικών. Όμως και οι άντρες ήταν έτοιμοι να πληρώσουν μέχρι και 600 ευρώ για τις αυξητικές ορμόνες που διακινούσε το κύκλωμα.  

Ο 44χρονος, λάτρης των ταξιδιών, με την πανέμορφη σύζυγο του και πρώην μοντέλο, ήταν παλιός «γνώριμος» καθώς είχε απασχολήσει και πάλι για υπόθεση παράνομων σκευασμάτων και αναβολικών. Στη νέα του… «δραστηριότητα» κατηγορείται ότι έφερνε τις παράνομες ουσίες από τη γειτονική Βουλγαρία αφού η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει καθυστερήσεις στις παραδόσεις αγαθών από την Κίνα.

Ο ίδιος δηλώνει «ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στο Λονδίνο», αλλά οι «128.048 αμπούλες και δισκία αναβολικών σκευασμάτων και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων» που βρέθηκαν στην κατοχή του και σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στη Μεταμόρφωση μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με… οικοδομικά υλικά.

«Από τον έλεγχο που κάναμε κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας διαπιστώσαμε και μεγάλη κίνηση χρηματικών ποσών μέσω των τραπεζικών λογαριασμών. Μένει να δούμε από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα και αν δικαιολογούνται από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας» λέει με νόημα αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Ωστόσο ο 44χρονος ήταν και πολύ… τυχερός, καθώς σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν «46 κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων». 

Ο συνεργός του και συνομήλικος του «τράβηξε» την προσοχή των αστυνομικών. Όχι λόγω της εντυπωσιακής σωματοδομής του, αλλά εξαιτίας του μικρού οπλοστασίου που βρέθηκε στην κατοχή του. «Τρεις χειροβομβίδες και χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, υποπολυβόλο και γεμιστήρα με 20 φυσίγγια, πιστόλι, 480 φυσίγγια και 3 γεμιστήρες, σιδερογροθιά, 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο». Η δικαιολογία που φέρεται να είπε περί «συλλέκτη όπλων» δεν έπεισε τους αστυνομικούς που τον παρέπεμψαν με την κατηγορία παράβασης του νόμου περί όπλων. Το 2012 είχε κατηγορηθεί για όπλα, ναρκωτικά και κατοχή αναβολικών.  

Το τρίτο μέλος της σπείρας δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό των αρχών περί «εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα» καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δέματα με αναβολικά που ήταν έτοιμα να ταχυδρομηθούν σε Νέα Υόρκη και Γερμανία. Οι δουλείες πήγαιναν καλά, με «τη συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων να εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 170.000 ευρώ». 

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

https://www.zougla.gr


ΕΠΑΜ - Ανακοίνωση για τα υποχρεωτικά self test μαθητών



 

ΚΥΘΗΡΑ ΛΙΒΑΔΙ:O ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ¨ΕΛΑΜΨΕ¨ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ! (ΦΩΤΟ)


Ο χώρος του παλιού γηπέδου στο Λιβάδι που φαίνεται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες καθαρίστηκε από πάρα πολλά κλαδιά που είχαν πεταχτεί εκτός των σκαφών του δήμου και είχαν χαλάσει όλη την αισθητική της περιοχής. 

Με βοήθεια των αντιδημάρχων Ι. Κατζανεβάκη και Γ. Κομηνού και του προσωπικού του Δήμου και τους οποίους το τοπικό Συμβούλιο Λιβαδίου ευχαριστεί ό χώρος είναι απόλυτα καθαρός.


εκ μέρους του Δήμου ο πρόεδρος τοπικής Κοινότητας
Κασιμάτης Κώστας
_________________________________________________
Σχόλιο Σελίδας ADELIN:
Θερμά συγχαρητήρια Πρόεδρε σε εσάς και σε όλους τους εμπλεκόμενους !!! 
Να επισημάνουμε ότι τα σκουπίδια, τα ογκώδη αντικείμενα και οτιδήποτε άλλο τα αποθέτουμε ΜΟΝΟ  στις μεγάλες ¨σκάφες¨ και ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού για να μην ξαναδούμε το ίδιο θέαμα...







ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ: Συμμετείχα σήμερα 13/4 σε 2 σημαντικές τηλεδιασκέψεις.



Συμμετείχα σήμερα 13/4 σε 2 σημαντικές τηλεδιασκέψεις.

Η πρώτη αφορούσε τα τεράστια προβλήματα των δασικών χαρτών και συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκουδήμου, Προέδρου της Επιτροπής Χωροταξίας της ΚΕΔΕ, με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων) κ. Κωνσταντίνου Αραβώση. Έθεσα με επίταση όλα τα ανακύψαντα προβλήματα και ανακοινώνω ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γιώργος Αμυράς αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου και θα επισκεφθεί τα Κύθηρα μετά το Πάσχα προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, το οποίο η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να επιλύσει.
Συμμετείχα επίσης σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και όλους τους Δημάρχους της Αττικής, με θέμα το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Τα Κύθηρα έχουν επιλύσει το σημαντικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ετοιμάζουμε την Β΄ Φάση των έργων που θα στοχεύει στη διαλογή στην πηγή, στη διαχείριση των ειδικών μορφών απορριμμάτων (ΑΕΚΚ, κατσίγαρος, έλαια κ.λπ.) και σε ακόμα πιο καινοτόμες λύσεις στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Από την Περιφέρεια αναμένεται η δωρεά εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων, ενώ ο Δήμος μας ξεκινάει το Πάσχα το πρόγραμμα συλλογής γυαλιού σε ειδικούς κάδους, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

ΠΑΠΑΔΑΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ΣΤΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ¨ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ¨


Θα θελες να έχεις ένα και δύο και τρία και τέσσερα κλειδιά !!!

Θα θελες να τα έχεις όλα σε ένα??? 

Ότι και αν επιλέξεις ΕΝΑΣ έχει τις λύσεις ΠΑΠΑΔΑΣ !


Κλειδιά ασφαλείας σπιτιού και αυτοκινήτου,immobilizer, αντιγραφή τηλεχειριστηρίων,για ρολά,γκαραζόπορτες,και τηλεχειριστήρια συναγερμών αυτοκινήτων.



Σέρβις κλειδιών αυτοκινήτου,αλλαγή κλειδαριών σε θωρακισμένες πόρτες και εκσυγχρονισμός τους από παλαιού τύπου σε νέες κλειδαριές αφαλού με προστατευτικό ντιφεντερ,κατασκευή χαμένων κλειδιών απλών και immobilizers σε αυτοκίνητα,μηχανές και φορτηγά.


Πλακέτες και τηλεχειριστήρια για γκαραζόπορτες,συρόμενες και ανοιγόμενες πόρτες μπάρας,κατασκευή συστημάτων Master key για να ανοίγετε όλες τις πόρτες σας με ένα κλειδί.

Προγραμματισμός κλειδιών Mercedes,Bmw,Audi,και άλλων εταιριών !!!


Σέρβις και προγραμματισμός σε κλειδιά κάρτας αυτοκινήτων Renauit.

ΠΑΠΑΔΑΣ στο Βλαχιώτη Λακωνίας 

Τηλέφωνα:27350 41520-6947 607881

24ΩΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ !!!

Θα μας βρείτε και στο facebook:

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100054367908096

https://www.facebook.com/stelios.papadas/photos

ΠΑΠΑΔΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ 









Οι “αλεξιπτωτιστές” παίρνουν… δρόμο – Κατέβασαν την εκδήλωση “τιμής” για τους φασίστες

 


Λίγες ώρες πέρασαν από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης με την οργάνωση που ήθελε να τιμήσει τους κατακτητές της Κρήτης στις ημέρες μνήμης της Μάχης της Κρήτης και οι αντιδράσεις φαίνεται ότι άλλαξαν τα σχέδια των φιλοναζί “αλεξιπτωτιστών”.

Έτσι, από την ιστοσελίδα τους αφαιρέθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση. Στο καλεντάρι των εκδηλώσεων μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης υπήρχε η σχετική αναφορά, αλλά το link οδηγούσε σε σελίδα με μήνυμα ότι η εκδήλωση αφαιρέθηκε ή έχει γίνει κρυφή, ενώ ούτε και στη λίστα των εκδηλώσεών τους εμφανίζεται πια:

Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει σάλος σε όλη την Κρήτη, με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον δήμαρχο Πλατανιά να δηλώνουν ότι δεν είχαν καμιά πληροφόρηση για τις προθέσεις αυτές και τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη, να εκδίδει ανακοίνωση ότι αυτή η εκδήλωση… απλά δεν πρόκειται να γίνει.

O δήμαρχος Πλατανιά μάλιστα απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση:

“Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ Ιωάννης Μαλανδράκης, μετά από δημοσιεύματα στο ηλεκτρονικό
τύπο με τίτλο “ Φιέστα” για την ´´γενναιότητά´´ των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, απέστειλε
επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής
Άμυνας, με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων
όπου μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι ”……Κύριοι, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από
δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, την ύπαρξη ενημερωτικού-προπαγανδιστικού υλικού, από
οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές», με το οποίο
προαναγγέλλουν δράσεις «μνήμης» για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές-κατακτητές, με
πτώσεις αλεξιπτωτιστών, ενόψει και της επετείου των 80 ετών από την Μάχη της Κρήτης.
Με δεδομένο ότι, η παραπάνω προαναγγελλόμενη δράση, αποτελεί ύβρη για τους
Κρητικούς και για τους Έλληνες γενικότερα, παρακαλούμε να διερευνηθεί εάν υπάρχει
οποιαδήποτε έγκριση, για την διενέργεια δράσεων της προαναφερόμενης οργάνωσης….”
Τελειώνοντας ο κος Μαλανδράκης, ανέφερε ότι ´´ … σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντίθετοι
σε κάθε τέτοιου είδους δράση, η οποία αποτελεί προσβολή στην μνήμη όλων αυτών που
θυσιάστηκαν για την ελευθερία…”

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι “αλεξιπτωτιστές” αυτοί άλλαξαν γνώμη τελικά, καταλαβαίνοντας ότι μόνο ευπρόσδεκτοι δεν θα ήταν στην Κρήτη.

Μάλλον μας απάλλαξαν από την ζοφερή παρουσία τους.

zarpanews.gr

Στις 4 Μαΐου μεταφέρεται ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς

Σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγίας μεταφέρεται στις 4 Μαΐου, όπου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη Πανελλαδική Απεργίας για τον εορτασμό της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 4 Μαΐου, ώστε η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και αν απαιτηθεί η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
Τιμούμε τους νεκρούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης!!
Δεν είναι αργία, είναι Απεργία!

zougla.gr

Στ. Αραχωβίτης: «Η κα. Μενδώνη αποτελεί απειλή και για τους Προστατευόμενους Οικισμούς της Μάνης»

Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε στις 2/4/2021 η κα. Μενδώνη φρόντισε να καταργήσει τον περιοριστικό όρο περί μη ορατότητας των ανεμογεννητριών, στη Μάνη που είχε υιοθετηθεί από την  Υπουργό Πολιτισμού της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Λυδία Κονιόρδου. Έτσι, η κα Μενδώνη έδωσε το πράσινο φως άμεση εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών, ύψους 120 μέτρων, σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Μάνης οι οποίες θα είναι πλέον και ορατές από τους προστατευόμενους οικισμούς Ειδικής Κρατικής Προστασίας και χαρακτηρισμένους ως νεώτερα μνημεία από το υπουργείο Πολιτισμού.

Με ερώτηση που καταθέσαμε σήμερα οι  Τομεάρχες Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης  και υπογράφεται από 29 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.-Π.Σ. ζητούμε να απαντήσεις για το σκεπτικό και την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης που οδηγεί σε υποβάθμιση της Μάνης.

Δεν έχουμε βέβαια αυταπάτες. Η κα. Μενδώνη φροντίζει απαρέγκλιτα και καθημερινά με τις αποφάσεις της να επιβεβαιώνει ότι αποτελεί πρωτόγνωρη απειλή για την  προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτού του τόπου. Το ότι ανοσιουργεί ξανά, αυτή τη φορά  στην Μάνη,  γίνεται με ένα και μόνο σκοπό: Για την εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως χορηγών και οικονομικών συμφερόντων που αποτελεί κεντρική πολιτική  επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ και προσωπικά του κου. Μητσοτάκη.

Η ύβρις όμως που αποτελεί την πεμπτουσία των αποφάσεών της κας Μενδώνη πληγώνει και δεν αφήνει αδιάφορο όπως νομίζουν τον ελληνικό λαό και τους κατοίκους της Μάνης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

                                 Αθήνα, 13 Απριλίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: “HΥπουργός Πολιτισμού καταργεί τον περιοριστικό όρο περί μη ορατότητας των ανεμογεννητριών στους προστατευόμενους οικισμούς της περιοχής της Μάνης’’

Με μια σειρά καταστροφικών ενεργειών και αποφάσεων η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού αποδομεί συστηματικά το πολιτισμικό κεφάλαιο αυτής της χώρας. Το αποδεικνύουν οι εγκληματικές παρεμβάσεις και οι εκτεταμένες διαστρώσεις με τσιμέντο στον Βράχο της Ακρόπολης . Το αποδεικνύει η δρομολόγηση  της αποκοπής από τη φυσική του θέση, ενός σημαντικού  κομματιού της αρχαίας πόλης της Θεσσαλονίκης στον υπό κατασκευή Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό,  παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ,της εγχώριας και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Το αποδεικνύει η μη προστασία του χερσαίου και ενάλιου αρχαιολογικού χώρου Αμπελακίων και Κυνόσουρας Σαλαμίνας. Αποδεικνύεται εν τέλει από τη συνολική πολιτική της κ. Μενδώνη για τον Πολιτισμό.  Δυστυχώς όμως η  Υπουργός με τη γνώριμη εμμονική και ανελαστική της στάση προχώρησε πρόσφατα και  στην επόμενη (Α)πολιτισμική της ενέργεια-παρέμβαση, με την οποία απειλείται εκ νέου η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτού του τόπου.

Συγκεκριμένα, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε στις 2/4/2021, καταργεί τον περιοριστικό όρο περί μη ορατότητας των ανεμογεννητριών, όσον αφορά τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία του έργου, κυρίως επί των οικισμών Αρεόπολις, Κοίτα, Μίνα και Βάθεια στη Μάνη , που είχε υιοθετήσει η από 3.2.2017 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου και η υπ’ αριθμ. οικ.37467/6.9.2017 τροποποιητική πράξη του  Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, η οποία υιοθέτησε ειδική για το έργο Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Φεβρουαρίου του 2016 και συγκεκριμένα τον σχετικό υπ’ αριθμ. 38.3 όρο της Ενότητας Β΄ «Φάση Κατασκευής» αυτής και που ενέκρινε με την από 15.12.2016 γνωμοδότησή του το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Μετά την «αίτηση θεραπείας» που είχαν καταθέσει  οι ενδιαφερόμενες εταιρείες για την άρση του όρου της ορατότητας, με την απόφαση της αυτή ενδίδει και δίνει το πράσινο φως για άμεση εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών, ύψους 120 μέτρων, σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Μάνης με αποτέλεσμα να είναι ορατές από τους προστατευόμενους οικισμούς Ειδικής Κρατικής Προστασίας και χαρακτηρισμένους ως νεότερα μνημεία από το υπουργείο Πολιτισμού.Ενδιαφέρον έχει ότι στο αιτιολογικό της απόφασης διευκρινίζεται ότι η άρση  του όρου της ορατότητας των εγκαταστάσεων,  γίνεται υπό το πρίσμα του «ότι και οι ορατές από τους οικισμούς Αρεόπολης και Κοίτας εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών […] δεν προκαλούν οπτική όχληση στους προστατευόμενους από το ΥΠΠΟΑ οικισμούς και μνημεία».

Επειδή η συνεχής προστασία και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ηθική υποχρέωση και η βασική αποστολή του Υπουργείου Πολιτισμού,

Επειδή επί υπουργίας της κ. Λίνας Μενδώνη συντελείται μια εγκληματική απαξίωση του Πολιτισμού, η οποία εκφράζεται, μεταξύ άλλων μέσα από πλήθος αρνητικών παραδειγμάτων πολιτικών επιλογών εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων, που υποβαθμίζουν εν τέλει την πολιτισμική μας κληρονομιά,

Επειδή ο αγοραίος  και καταστροφικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα ιστορικά μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι αλλά και οι προστατευόμενοι οικισμοί Ειδικής Κρατικής Προστασίας από την ηγεσία του ΥΠΠΟ, υποβαθμίζει την αξιοπιστία της χώρας και την καθιστά υπόλογη έναντι της διεθνούς κοινότητας

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Γιατί επέλεξε να ανατρέψει το καθορισμένο πλαίσιο προστασίας του αρχαιολογικού και φυσικού περιβάλλοντος και την αδειοδότηση του έργου και να τροποποιήσει, με απόφασή της, τους όρους του έργου, υποβαθμίζοντας τους προστατευόμενους οικισμούς της Μάνης;

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΑΠΟ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

           


                           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττικής εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 1/2021 Πυροσβεστική Διάταξη η οποία ρυθμίζει τα χρονικά όρια απαγόρευσης χρήσης πυρός στην ύπαιθρο. Επισημαίνεται ότι για τα Κύθηρα, η απαγόρευση καύσης θα έχει ισχύ από τις 15 Απριλίου 2021 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Φουντουλάκης Σπυρίδωνας

Πυραγός

ΒΑΤΙΚΑ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΕΝHΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΗΛΙΑ-ΒΙΓΚΛΑΦΙΩΝ

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μάρκος θα ήθελε να επισημάνει, κυρίως στους κατοίκους των χωριών Αγίου Γεωργίου, Μεγάλη Σπηλιά και Βιγκλαφίων, ύστερα απο ενημέρωση του διοικητή της πυροσβεστικής Λεωνίδα Μαχαίρα, ότι ΑΥΡΙΟ 14/04/2021 είναι η τελευταία μέρα που καίγονται τα κλαδιά. Απο τις 15/04/2021 απαγορεύεται και δεν θα δίνονται ειδικές άδειες. Σαν πρόεδρος σας ενημερώνω ότι εντός οικισμού, καλό είναι να καούν κλαδιά και να κοπούν τα χόρτα, ώστε να αποφευχθεί τυχόν πυρκαϊά. Ακόμα, καλό θα ήταν εντός 20 ημερών να έχουν καθαριστεί όλα τα οικόπεδα και τα χωράφια απο τα ξερά χόρτα , εντός και εκτός των οικισμών για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών αυτών. Τέλος, ζητάω την προσοχή σας , όσα χόρτα ή κλαδιά βγουν από τον καθαρισμό των οικοπέδων σας, να ΜΗΝ ΠΕΤΆΓΟΝΤΑΙ στους ΚΆΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΆΤΩΝ. Όποιος δεν έχει αγροτικά μηχανήματα για να τα μεταφέρει και χρειαστεί βοήθεια να με ενημερώσει προσωπικά. Να επισημάνω οτι οι φωτιές επιτρέπονται έως αύριο, ο καθαρισμός των οικοπέδων μετά, θα πραγματοποιηθεί με αλλα αγροτικά μέσα. Ευχαριστώ πολύ για τη προσοχή σας.

Σαν σήμερα το 2003 η φοβερή τραγωδία στα Τέμπη με τους 21 νεκρούς μαθητές

 


13 Απριλίου 2003: 21 μαθητές από το Λύκειο Μακροχωρίου Ημαθίας χάνουν τη ζωή τους όταν νταλίκα διεμβολίζει το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επιβαίνουν.

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στα Τέμπη, με το τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές.

Απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003, ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.

Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές κόπηκε στην μέση.

Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν φανταζόταν πως από τα χαμογελαστά πρόσωπα των μαθητών θα κατέληγε σε τραγωδία στα Τέμπη.

Από τη σύγκρουση 21 μαθητές βρίσκουν τραγικό θάνατο ενώ άλλοι 9 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος το έκαναν ακόμη πιο αποτρόπαιο, καθώς τα νοβοπάν έκοψαν στα δύο το πούλμαν.

Ποιες ήταν οι αιτίες της σύγκρουσης στην τραγωδία των Τεμπών;

Οι αιτίες της σύγκρουσης αναλύθηκαν λεπτομερώς αλλά δεν έγιναν ποτέ 100% σαφείς. Ο οδηγός οδηγούσε έξι ώρες χωρίς διάλειμμα και τα ελαστικά του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Από την άλλη, το λεωφορείο είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω παλαιότητας και έπρεπε να είχε αποσυρθεί τουλάχιστον 3 μήνες πριν.

Η δίκη έγινε πέντε χρόνια αργότερα τον Οκτώβριο του 2008, με τον οδηγό του λεωφορείου να αθωώνεται, αλλά ο οδηγός της νταλίκας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών. Οι ιδιοκτήτες της νταλίκας αλλά και του εργοστασίου νοβοπάν, καταδικάστηκαν από 4 μέχρι 14 χρόνια. Η εταιρεία κατέβαλλε επίσης το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Βέροιας το 2012, «Παρά τις τιμωρίες, παρά τις αποζημιώσεις, τα παιδιά του Μακροχωρίου δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω».

rpn.gr

ΔΥΟ 20ΛΕΠΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Γενική διακοπή ρεύματος λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών συντήρησης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Απριλίου από τις 6:30 έως 6:50 πμ και 3:00 έως 3:20 μμ στις περιοχές: Νεάπολη, Κάμπος, Μεσοχώρι, Άνω και Κάτω Καστανέα, Λάχι, Βελανιδιά, Άγιος Νικόλαος, Μονεμβασιά, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Ιωάννης, Αγγελώνα, Βελιές, Κυπαρίσσι, Μεταμόρφωση, Δαιμονιά, Ελίκα, Παντάνασα, Ελληνικό, Άγιοι Απόστολοι, Άγιος Γεώργιος, Λύρα και Γλυκόβρυση.  

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναγραφόμενη ώρα, γι’ αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

Ρόδος: Η «Σειρήνα» βρήκε κάνναβη και ξεσκέπασε πλαστογραφίες

Η συσκευασία με τη μικρή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους δύο γραμμαρίων που μύρισε η σκυλίτσα ανίχνευσης ναρκωτικών ”Σειρήνα” πάνω σε έναν 26χρονο αλλοδαπό στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, έγινε η άκρη του νήματος για το «ξεδόντιασμα» κυκλώματος νομιμοποίησης μεταναστών!


Ο νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας του Λιμενικού και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στο νησί, καθώς είχε παραβιάσει τους όρους διαμονής του. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, η ”Σειρήνα” ξετρύπωσε άλλη μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους δύο γραμμαρίων, όμως η έρευνα έφερε στο φως και άλλα ευρήματα.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν ένα πλαστό μισθωτήριο σπιτιού με τα στοιχεία του 26χρονου, οκτώ πλαστές ταυτότητες άλλων προσώπων και τρία πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα του αστυνομικού τμήματος Σύμης στα ονόματα άλλων προσώπων. Η προανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση της παράνομης δραστηριότητας του 26χρονου βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου με κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών, κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Μάνος Τσαγκαράκης

Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει

Ανάρτηση του Ηλία Μαμαλάκη, γνωστού από τις εκπομπές μαγειρικής και πρώην μέλους του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ: Υπήρξα για μια 6 ετία μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ

Εκλεγμένος από την ολομέλεια της γενικής συνέλευσης

Μας παραιτήσαν ομαδικά αντικαθιστώντας μας με διορισμένο συμβούλιο από το υπουργειο υγείας

Το εκλεγμένο πρώην διοικητικό συμβούλιο αποτελείτο από διαπρεπείς επιστήμονες τόσο της ιατρικής της νομικής και ανθρώπους δραστήριους γύρω από την θεραπεία της εξάρτησης από ουσίες

Επίσης η έννοια της απεξάρτησης είναι απολυτα συνυφασμένη με το αυτοδιοίκητο

Με κυρίαρχη την γενική συνέλευση

Που αποτελείται από τους εργαζόμενους τους συλλόγους γονέων και φίλων του Κεθεα

Τα απεξαρτημένα μέλη που είναι στην φάση της επανένταξης , τα παλαιά μέλη των διοικητικών συμβουλίων

Δηλαδή μια πολυφωνική συνέλευση

Τώρα έρχεται η δεύτερη φάση αποδυνάμωσης του οργανισμού που σιγά σιγά θα το αποδυνάμωση εντελώς μέχρι την απορρόφηση του πιθανόν από τον ΟΚΑΝΑ

Η βασική αρχή του Κεθεα στην απεξάρτηση είναι η στεγνή θεραπεία

Κανένα υποκατάστατο κανένα ψυχοφάρμακα

Αντίθετα από τον οκανα που απλά δίνει υποκατάστατο της βασικής ναρκωτικής ουσίας

Πιθανώς ο κύριος υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός να είχαν κάποια λάθος πληροφόρηση και κάποιοι να πολιτικοποιήσαν το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο

Ίσως θα έπρεπε να έχουν μια ποιο αντικειμενική γνώμη πιθανόν προσωπική για να καταλάβουν ότι οποία και αν είναι η πολιτική θέση ενός ανθρώπου δεν επηρεάζει την δουλειά του στην απεξάρτηση

Πιθανόν τούτη η ανάρτηση να μου κοστίσει ίσως να μου έχει κοστίσει ήδη

Αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου

Ότι με καίει το λέω δημοσίως

Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει καταδίωξη πολεμικών πλοίων από UFO

To Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που φέρεται να απεικονίζουν UFO να καταδιώκουν πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στα ανοιχτά της Καλιφόρνια το 2019 είναι αληθινά και μάλιστα το υλικό τραβήχτηκε από το προσωπικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το σύνολο των εικόνων που δείχνουν… έξι Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) να εμφανίζονται πάνω από τα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια «τραβήχτηκαν» από το προσωπικό του το 2019, όπως υποστηρίζει το Πεντάγωνο.

Μία από τις επίμαχες φωτογραφίες δείχνει ένα αντικείμενο σε σχήμα πυραμίδας, ενώ οι πλέον δύσπιστοι εξακολουθούν να θεωρούν ότι πρόκειται για drones ή μπαλόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό παρ΄όλα αυτά έχει καταγράψει τα αντικείμενα ως άγνωστα.

Στο φωτογραφικό υλικό του Αμερικανού σκηνοθέτη Τζέρεμι Κόρμπελ απεικονίζονται άγνωστα αντικείμενα να ίπτανται πάνω από τέσσερα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και το «USS Kidd Navy», το 2019.

Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποστήριξε στον ιστότοπο «Mystery Wire»: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι σχετικές φωτογραφίες και τα βίντεο τραβήχτηκαν από το προσωπικό του Ναυτικού. Η αρμόδια υπηρεσία συμπεριέλαβε αυτά τα περιστατικά στη συνεχιζόμενη έρευνα».

Πάντως, όσοι δεν πιστεύουν στα UFO επιμένουν ότι το μόνο που βλέπουμε είναι… απλά και μόνο ένα μπαλόνι.

 

ΠΗΓΗ protothema