Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Συναντήσεις Δημάρχου με μέλη της Κυβέρνησης


Με τους Υφυπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης που ευρίσκεται σε προγραμματισμένο υπηρεσιακό ταξίδι στην Αθήνα. Συγκεκριμένα:

  1. Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Κυθήρων, ενώ επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του κ. Υφυπουργού στην επετειακή εκδήλωση που θα γίνει το Σεπτέμβριο με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών παραγωγικής λειτουργίας του Δικτύου Νήσων Αττικής. Ο κ. Κατσαφάδος ανακοίνωσε στο Δήμαρχο ότι εντός των επομένων ημερών ξεκινάει το δεύτερο επιδοτούμενο δρομολόγιο Γύθειο – Κύθηρα, το οποίο η τοπική κοινωνία αξίωνε επί σειρά ετών. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου και των τοπικών φορέων που υποστηρίχθηκε ένθερμα και από την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ, ενέκρινε την επιπλέον προσέγγιση (άνευ επιδότησης) στα Αντικύθηρα και κάθε Πέμπτη, προκειμένου οι Αντικυθήριοι που επιθυμούν τα ταξιδεύσουν προς τον Πειραιά να μην αναγκάζονται να παραμένουν στα Κύθηρα επί δεκάωρο, καθώς στο δρομολόγιο της Κυριακής θα προστεθεί εμβόλιμα η 2η προσέγγιση στο Γύθειο. Έτσι, με τα 2 πλοία που εξυπηρετούν τα νησιά μας, η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της περιοχής μας βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών.
  2. Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των αναρτήσεων των δασικών χαρτών καθώς και το ακανθώδες ζήτημα της νομιμοποίησης των λιμανιών, που έχει καταστεί δισεπίλυτο λόγω της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και της άρνησης των αρμοδίων υπηρεσιών να αναλάβουν τις επί δεκαετίες τεράστιες ευθύνες τους. Εκ μέρους του Δημάρχου προτάθηκε συγκεκριμένη νομοθετική λύση που ο κ. Υφυπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει άμεσα. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η διαχρονική πρόταση του Δήμου μας για να καταστεί εκ του Νόμου υποχρεωτική η κατασκευή δεξαμενής αποθήκευσης ύδατος σε κάθε νέα οικοδομή στα νησιά, προκειμένου να αμβλυνθεί σημαντικά το πρόβλημα εξοικονόμησης υδατικών πόρων.
  3. Στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου τέθηκε το ζήτημα της καθυστέρησης των πληρωμών για το πρόγραμμα CLLD/LEADER καθώς και το αίτημα του Δικτύου Νήσων Αττικής για την έγκριση υπερδέσμευσης ύψους 1.500.000€ περίπου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις για τους 8 Δήμους της Π.Ε. Νήσων Αττικής.



Σε αργία ο βλάσφημος ιερέας που χρησιμοποιούσε κουτάλια μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία



Σε αργία τέθηκε από Μητροπολίτη της Ηπείρου βλάσφημος ιερέας που λειτουργούσε σε χωριό του νομού και χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία.


Πρόκειται επιτέλους για την πρώτη τιμωρία βλάσφημου κληρικού που έγινε βασιλικότερος του βασιλέως (Κούλη), σε θέματα κορονοφοβίας.

Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικούς μήνες, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό.

Με την κίνησή του αυτή ο βλάσφημος ρασοφόρος έδειξε στο ποίμνιο ότι η μετάδοση του κορωνοϊού πραγματοποιείται και μέσω της Θείας Μετάληψης κάτι το οποίο αποτελεί αίρεση και βλασφημία.

Ο Ορθόδοξος λαός της Ηπείρου και όχι μόνο, στήριξαν και στηρίζουν τον Μητροπολίτη τους για την παλικαρίσια απόφασή του κάτι που δεν ισχύει για τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους πολιτικούς και τα σκοτεινά κέντρα που αλωνίζουν στην πατρίδα μας και οι οποίοι αφηνίασαν με την απόφαση του Μητροπολίτη.
Ιερείς της Μητρόπολης Ιωαννίνων σχολιάζουν ότι η βλάσφημη κίνηση του ρασοφόρου μπορεί να είχε επιφέρει μέχρι και την καθαίρεση σε εποχή που το τιμόνι της Εκκλησίας θα το κράταγε ο Μακαριστός Χριστόδουλος ή ακόμα και ο Σεραφείμ Τίκκας.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

 


Συνελήφθη στη Ρόδο ημεδαπός για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης

Κατασχέθηκαν -236- γρ. κάνναβης, -17- δενδρύλλια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και 5.000€

Συνελήφθη χθες (7 Ιουνίου 2021) σε χωριό της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου 

Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, χθες το πρωί έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  236 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη
  •  17 δενδρύλλια τα οποία καλλιεργούσε σε αύλειο χώρο
  •  Ζυγαριά ακριβείας -
  •  Το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ
  •  Κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατείται και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα κατά περίπτωση

 


Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα κατά περίπτωση

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 16 φυτά κάνναβης, 762,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, περίπου μισό κιλό λαθραίου καπνού, σπόροι κάνναβης και 1 αεροβόλο πιστόλι

Συνελήφθησαν χθες (7-6-2021) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου - Ορμενίου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος καθώς και την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σύριγγες με μικροποσότητα ηρωίνης και ποσότητα καπνού, βάρους 41 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη συνέχεια σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες των δραστών με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “ Jack ” εντόπισαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων:

  •  16 φυτά κάνναβης, ύψους 40 έως 80 εκατοστών
  •  1 γυάλινο βάζο, 1 πλαστικό φιαλίδιο και 4 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 762,6 γραμμαρίων
  •  σπόροι κάνναβης
  •  18 πλαστικά γλαστράκια με χώμα και σπόρους κάνναβης
  •  3 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 450 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  •  1 αεροβόλο πιστόλι
  •  600 μεταλλικά σφαιρίδια
  •  2 φυσίγγια κρότου
  •  2 αμπούλες αερίου
  •  2 σπρέι πιπεριού
  •  1 μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων
  •  2 τρίφτες
  •  1 μεταλλική πίπα καπνίσματος
  •  ναρκωτικά δισκία

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Η τελευταία επίθεση της «17Ν» έγινε με παπάκι πάνω στην Λ.Κηφισίας

Σαν σήμερα το 2000, τα δύο μέλη της 17 Νοέμβρη, οδηγούσαν ένα παπάκι και κουβαλούσαν ένα μεγάλο τουφέκι στην Λ. Κηφισίας για να χτυπήσουν τον Στίβεν Σόντερς.

Ήταν 8 Ιουνίου του 2000 όταν η λίστα με τα θύματα της “17Ν” αυξήθηκε στα 23! Ο Βρετανός στρατιωτικός αξιωματικός Στίβεν Σόντερς ήταν το τελευταίο θύμα της οργάνωσης λίγο μετά την εξάρθρωση της.

Ύστερα από ένα χρόνο απουσίας, η “17Ν” κτυπάει στην περιοχή του Ψυχικού πυροβολώντας εξ αποστάσεως τον Βρετανό μέσα στο όχημά του. Με μηχανάκι “παπάκι”, τα δύο μέλη της “17Ν” ανεβαίνουν την Κηφισίας, η οποία είναι γεμάτη αυτοκίνητα, κρατώντας ένα… G3!! Όπως και να το κάνεις, ιδέα κι αν μην έχεις από όπλα, το G3 είναι τύπου τουφέκιου και… φαίνεται από και από μακριά. Κρατάνε επίσης και ένα 45άρι.

Από κοντινή απόσταση πυροβολούν τον Σόντερς ο οποίος βρισκόταν μέσα στο λευκό Rover, πλήττοντάς τον στην κοιλιακή χώρα και στα άνω άκρα. Ο Βρετανός αξιωματικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου και χειρουργήθηκε, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο ρόλος του στο Κόσοβο και την επέμβαση του ΝΑΤΟ

222

Λίγο μετά η “17Ν” ανέλαβε την ευθύνη της οργάνωσης εξηγώντας μάλιστα και τους λόγους που θα αποτέλεσε στόχο του. Αυτός ήταν λόγω του ρόλου που είχε ο Βρετανός στρατιωτικός στο Κόσοβο, καθώς και λόγω της αγγλικής πολιτικής κατά την «επέμβαση» του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999.

Ο Κουφοντίνας έγραψε για τον Σόντερς

Στο βιβλίο του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρεται στη δολοφονία Σόντερς γράφοντας…

(…) Ένα χρόνο αργότερα, στις 8 Ιουνίου του 2000, στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Φιλοθέης, θα εκτελεστεί ένα από τα πιο σηµαντικά στελέχη της στρατιωτικής µηχανής της Αγγλίας, ο ταξίαρχος Σόντερς.

3

Με πλούσια προϋπηρεσία σε όλες τις στρατιωτικές επεµβάσεις των τελευταίων χρόνων: Έδρασε στην Ιρλανδία, τις Μαλβίνες (Φόκλαντ), το Ιράκ και το Κουβέιτ. Είχε υπηρετήσει στην Κύπρο, στις µεγάλες αγγλικές βάσεις ηλεκτρονικής κατασκοπίας. Προώθησε και εκεί το εµπόριο όπλων. Τελευταίος σταθµός του η Σιέρα Λεόνε, στη Βορειοδυτική Αφρική, τότε που γίνονταν οι σφαγές των Άγγλων εκεί, από όπου επέστρεψε, ύστερα από µια σύντοµη επίσκεψη-επιθεώρηση λίγες µέρες πριν από τις 8 Ιουνίου 2000.

Τέλος, ο Σόντερς συµµετείχε ενεργά στο σχεδιασµό της στρατιωτικής επέµβασης στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Επίσης, προωθούσε το εµπόριο αγγλικών όπλων. Εκείνες ακριβώς τις µέρες θα υπογραφόταν συµφωνία για την αγορά οπλικών συστηµάτων από την ελληνική πλευρά. Τη συγκεκριµένη συµφωνία είχε κλείσει ο Σόντερς.

Οι Άγγλοι στην αρχή, τις πρώτες ώρες µετά την ενέργεια, τότε που ακούγονται κάποιες αλήθειες, πριν ξεκινήσει η οργανωµένη παραπληροφόρηση, ξεφεύγουν και επιβεβαιώνουν τον πραγµατικό ρόλο του ταξίαρχου Σόντερς. Αργότερα, θα παρουσίαζαν ως «άνθρωπο της ειρήνης» το στρατιωτικό τους ακόλουθο.

4

Μάλιστα, ένας Άγγλος κυβερνητικός αξιωµατούχος, µε την ιστορική αίσθηση της µακρόχρονης αγγλοκρατίας στη χώρα µας (από το 1828 µέχρι το 1947) έκανε εκείνη τη βαρυσήµαντη δήλωση ότι ήταν η πρώτη απώλεια Άγγλου στρατιωτικού από το 1945.

Στη συνέχεια, για ένα διάστηµα, η χώρα θα ξαναζούσε τις παλιές µέρες του αγγλικού προτεκτοράτου. Τις έρευνες ανέλαβαν οι αστυνοµικές υπηρεσίες της Αγγλίας. Κατώτεροι βαθµοφόροι της Σκότλαντ Γιαρντ διέταζαν υπεροπτικά στρατηγούς της ελληνικής αστυνοµίας και υπουργούς. Οι ανακοινώσεις για την πορεία των ερευνών έβγαιναν στο Λονδίνο, όχι στην Αθήνα. Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης µεταφέρονταν µε κοντέινερ στην Αγγλία.

5

Βέβαια, δεν ήταν και πολλά. Οι πολυδιαφηµισµένοι Σέρλοκ Χολµς των αγγλικών µυστικών υπηρεσιών που ανέλαβαν να ερευνήσουν την ευρύτερη περιοχή της ενέργειας δεν τα κατάφεραν. ∆εν βρήκαν καν όλα τα οχήµατα που χρησιµοποιήσαµε. Εκεί που διέπρεψαν, όµως, ήταν στην παραπληροφόρηση. Ο ταξίαρχος Σόντερς, ο επιτελικός στρατιωτικός των ένοπλων επεµβάσεων σε όλο τον κόσµο, ο έµπορος των αγγλικών όπλων, µετατράπηκε σε απλό διπλωµατικό υπάλληλο. Οι εκτελεστές του ήταν ξένοι επαγγελµατίες, πληρωµένοι, Άραβες, πρώην πράκτορες του ανατολικού µπλοκ, Ιταλοί µαφιόζοι…

Εγώ τα διάβαζα αυτά και σκεφτόµουν τη µηχανή της ενέργειας, το µικρό «παπάκι» µε τους δύο της 17Ν, που ελισσόταν ανάµεσα στα µποτιλιαρισµένα αυτοκίνητα, µε το τεράστιο τουφέκι G3 ανάµεσά τους. Εκείνο το πρωινό, η Κηφισίας ήταν γεµάτη αυτοκίνητα µε όλων των ειδών τους ισχυρούς και µεγαλόσχηµους” (…).

ΠΗΓΗ gazzetta.gr


Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων:Συνεχίζονται οι εργασίες της Στερέωσης και Αποκατάστασης του ΙΝ Αγίου Ανδρέα στο Λιβάδι Κυθήρων.



Συνεχίζονται οι εργασίες της Στερέωσης και Αποκατάστασης του ΙΝ Αγίου Ανδρέα στο Λιβάδι Κυθήρων. Το έργο προϋπολογισμού 445.000 ευρώ γίνεται με χρηματοδότηση του «Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική» 2014-2020 με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο ιερός ναός Αγίου Ανδρέα είναι από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία των Κυθήρων ηλικίας 1000 ετών και η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του θα είναι πόλος έλξης τουριστών στο τομέα του θρησκευτικού τουρισμού. Ο θεματικός Τουρισμός παραμένει προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και κύριο μέλημα μας.
Τα νησιά της περιφερειακής μας ενότητας είναι ο ωραιότερες πόλος έλξης της χώρας μας.#περιφέρεια Αττικής



Με την βοήθεια της ΕΥΠ έπιασαν τον Σαμποτέρ που έβαλε πυρκαγιά στην Ρόδο

 


Σκοτεινό παραμένει ακόμη το κίνητρο του 33χρονου Έλληνα από τον Έμπωνα ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης του μπαράζ εμπρησμών και κλοπών που εξαπολύθηκε μεταξύ 3 και 12 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και εταιρειών τηλεφωνίας στον Ατάβυρο της Ρόδου και προκάλεσε ζημιές ύψους 1.000.000 ευρώ στον ηλεκτρονικό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη του δράστη από τα πλάνα που είχε καταγράψει η κάμερα του ραντάρ, στα οποία απεικονιζόταν να παραβιάζει την κεντρική είσοδο. Παράλληλα, είχε καταγραφεί και από κάμερες της ευρύτερης περιοχής να κινείται με το Ι.Χ. φορτηγό του τις ώρες των εμπρησμών από και προς το χωριό. Ο 33χρονος είχε ανακριθεί το τελευταίο διάστημα τρεις φορές για να εξηγήσει τα περίεργα πήγαιν’- έλα του, ωστόσο είχε αρνηθεί κάθε σχέση με τους εμπρησμούς.

Ωστόσο, από την έρευνα και την ανάλυση δεδομένων στην οποία συμμετείχαν η ΕΥΠ και το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, σκιαγραφήθηκε το προφίλ του, εξακριβώθηκε η μέθοδος δράσης του και στο σπίτι του βρέθηκαν ρούχα που έμοιαζαν με αυτά του εμπρηστή, ενώ κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος, το κινητό του και το φορτηγάκι του.

Έτσι, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένη κλοπή και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία αεροσκαφών που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου. Ωστόσο, παραμένει άγνωστος ο λόγος που προχώρησε στις δολιοφθορές και ίσως αποκαλυφθεί από την κύρια ανάκριση.

Το χρονικό του σαμποτάζ

Όλα ξεκίνησαν στις 3 Μαρτίου, όταν άγνωστος παραβίασε την πόρτα του ραντάρ στον Ατάβυρο και λεηλατούσε την εγκατάσταση επί μια ώρα, από τις 5 ως τις 6 τα ξημερώματα. Αφού διέκοψε την ηλεκτροδότηση, άρπαξε τον εξοπλισμό και την κεντρική ηλεκτρονική πλακέτα της Cosmote και εξαφανίστηκε.

Στις 12 Μαρτίου στις 5.30΄τα ξημερώματα, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα για την δολιοφθορά, ακολούθησε και δεύτερη στις εγκαταστάσεις του ραντάρ της ΥΠΑ, όπου ο εισβολέας προκάλεσε εμπρησμό με αποτέλεσμα να επιφέρει εκτεταμένες ζημιές στο ίδιο το ραντάρ και στα συστήματα τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ που εξυπηρετούν τις ανάγκες της ΥΠΑ. Ευτυχώς, η φθορά δεν προκάλεσε πρόβλημα στην κίνηση των αεροσκαφών στον αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου και στο FIR Αθηνών.

Την ίδια ημέρα, στις 6.15΄ τα ξημερώματα, ξέσπασε πυρκαγιά στον οικίσκο της γεννήτριας και στον ιστό της κεραίας της εταιρείας WIND στον Έμπωνα, αλλά και στο αστικό κέντρο σταθερής ΟΤΕ το οποίο βρίσκεται στο χωριό, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές. Ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει πετρέλαιο για να βάλει φωτιά.

Στις 6:59΄τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, ο εμπρηστής χτύπησε και τον οικίσκο και τον ιστό της κεραίας στον σταθμό της εταιρείας VODAFONE στην περιοχή Άγιος Ιωάννης του Έμπωνα, ενώ στις 7.15΄προκάλεσε μια ακόμη πυρκαγιά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας της Cosmote στην Κρητηνία.
Stoxos.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ



ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Με το προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου Μονεμβασίας και την συνεργασία με τον εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου Βασίλη Παντιώρα υλοποιήθηκε σήμερα η κατεδάφιση και απομάκρυνση του κτιρίου που βρισκόταν στην ζώνη παραλίας δίπλα στην παιδική χαρά και αποτελούσε μια πολύ άσχημη αισθητικά εικόνα στον κέντρο της Μονεμβασίας . ¨
Το κτίριο είχε κατασκευαστεί περίπου το 1990 και στέγασε το Λιμενικό Ταμείο και γενικά υπηρεσίες του Λιμενικού σταθμού . Την τελευταία περίοδο είχε την χρήση αποθηκευτικού χώρου του Λιμενικού Σταθμού .
Σε συνεργασία με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και την διοικήτρια του Σταθμού Ελένη Σωτηροπούλου , μεταφέραμε τα αποθηκευμένα υλικά σε δημοτικό κτίριο ώστε να γίνει δυνατή η υλοποίηση της κατεδάφισης .
Η κατεδάφιση αυτή σε συνέχεια των προηγούμενων δυο κατεδαφίσεων που αφορούσαν το κτίριο του ψαράδικους που βρισκόταν στον ίδιο χώρο ( πατήστε εδώ https://www.facebook.com/stavros.xristakos/posts/10222899695142319 ) και της κατασκευής συγκέντρωσης απορριμμάτων που υπήρχε στην περιοχή της Μαρίνας ( πατήστε εδώ https://www.facebook.com/stavros.xristakos/posts/10223057980699359 ) ήταν διαπιστωμένη ανάγκη και κοινή επιθυμία των δημοτών μας και είμαστε που ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες ώστε να γίνει δυνατή η κατεδάφιση τους .
Οφείλω να ευχαριστήσω το προσωπικό και την Διοικήτρια του Λιμενικού σταθμού , Ελένη Σωτηροπούλου καθώς και το προσωπικό και τους συνεργάτες του Δήμου μας για την συμβολή τους .
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ





Εκπόνηση Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για τα νησιά της Αττικής από το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής

 




Ἀποκοιμισμένοι εἰς τὴν βίγλαν



 Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση

Ὅσοι πιστεύουν ὅτι ἡ Ἐκκλησία εἶναι ἐλεύθερη νὰ ἐπιτελέσει τὸ πνευματικό της ἔργο, κάνουν μεγάλο λάθος. Ἡ Ἐκκλησία πολεμεῖται, γιατί εἶναι ἐναντίον τοῦ κακοῦ, τῆς ἀδικίας καὶ τῆς ἁμαρτίας. Μπορεῖ οἱ ἀρχιερεῖς νὰ διατηροῦν καλὲς σχέσεις μὲ τοὺς κοσμικούς ἄρχοντες, ἀλλὰ αὐτὸ εἶναι μία ἐπικίνδυνη σχοινοβασία, ἀφοῦ οἱ σχέσεις μὲ τοῦ πολιτικούς, γιὰ νά ἔχουν θετικὰ ἀποτελέσματα γιὰ τὴν Ἐκκλησία, προϋποθέτουν συνέχεια ὑποχωρήσεις σὲ θέματα ἀρχῶν καὶ ἠθικῆς ἐκ μέρους της, προκειμένου νὰ ψηφίζονται χωρὶς ἀντιδράσεις ἀντιχριστιανικοὶ νόμοι! Πουλοῦν δηλαδὴ οἱ ἀρχιερεῖς τὰ ἱερὰ καὶ τὰ ὅσια χάριν ἐφήμερων διευκολύνσεων καὶ παροχῶν! Ἐνῷ θὰ ἔπρεπε νὰ εἶναι ἕτοιμοι γιὰ ἀντίδραση καὶ κυρίως γιὰ ἐνημέρωση τοῦ θρησκεύοντος λαοῦ, ἐπικρίνοντας καθετὶ ποὺ ἔρχεται σὲ ἀντίθεση μὲ τὸ Εὐαγγέλιο καὶ τὴν ὀρθόδοξη παράδοση. Δυστυχῶς, διαμορφώνουν ἕνα κλῖμα συναίνεσης καὶ συμβιβασμοῦ, κάτι ποὺ εἶναι ἀπαράδεκτο, ὅταν πρόκειται γιὰ θέματα πίστεως.

Τὴ δυσάρεστη αὐτὴ πραγματικότητα ἐλάχιστοι χριστιανοὶ συνειδητοποιοῦν, γι’ αὐτὸ καὶ δὲν ὑπάρχουν διαμαρτυρίες. Θεωροῦν ὀρθὲς τὶς κινήσεις αὐτὲς τῶν ἀρχιερέων καὶ ἀδιαφοροῦν γιὰ τὶς ἐπιπτώσεις ποὺ ἔχουν στὴν Ἐκκλησία. Μερικοὶ ποὺ ἔχουν κάποιο αὐξημένο πνευματικὸ ἐνδιαφέρον, ἀκολουθοῦν τὴ νοοτροπία τῶν ἀρχιερέων καὶ καθησυχάζουν τὴ συνείδησή τους. Πρόκειται γιὰ μεγάλη πλάνη, ἡ ὁποία πρέπει νὰ καταπολεμηθεῖ. Πρέπει νὰ ἀνασυνταχθοῦν οἱ δυνάμεις τῶν χριστιανῶν καὶ νὰ ἀποτελοῦν ἀπόρθητο φρούριο.

Ὁ ἀείμνηστος ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος Καντιώτης συχνὰ ἀναφερόταν στὸ σοβαρὸ αὐτὸ θέμα καὶ πάντα ἐνοχλοῦνταν ἀπὸ τὴν ἄτονη παρουσία τῶν συγχρόνων χριστιανῶν, τῶν συμβιβασμένων μὲ τὸν κόσμο. Ἔλεγε: «Ἡ Ἐκκλησία μας σήμερα πολεμεῖται. Πολεμεῖται περισσότερο ἀπὸ κάθε ἄλλη φορά. Καὶ οἱ χριστιανοὶ κοιμοῦνται. Ἐγώ, λέει ὁ ψευτοχριστιανός, πάω στὴν Ἐκκλησία, κάνω τὸ σταυρό μου, προσκυνῶ τὶς εἰκόνες, ἀνάβω τὸ κερί μου, ἀκούω, κοινωνῶ καὶ τίποτα παραπάνω· μέχρι ἐκεῖ σταματοῦν. Ἐνῷ τώρα οἱ δύσκολοι καιροὶ μᾶς ἐπιβάλλουν ὁ χριστιανὸς νὰ εἶναι μαχητικὸς καὶ νὰ ἀγωνίζεται γιὰ τὴν πίστη του».

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει καὶ μὲ πολλοὺς κοσμικοὺς ἱερομονάχους, ἀρχιμανδρίτες, οἱ ὁποῖοι ἐργάζονται μὲ τρόπο ποὺ νὰ μὴ προκαλεῖ τοὺς ἀσχέτους μὲ τὴν πίστη ἀνθρώπους, ἀλλὰ νὰ δίνει τὴν ἐντύπωση τοῦ προοδευτικοῦ καὶ ἀνοιχτόμυαλου. Παράλληλα φιλοτεχνοῦν μιὰ εἰκόνα γιὰ τὸ πρόσωπό τους ἀρεστὴ στοὺς προϊσταμένους τους ἀρχιερεῖς, γιὰ νὰ μπορέσουν κάποτε νὰ πετύχουν τὴν ἄνοδό τους στὸν τρίτο βαθμὸ τῆς ἱερωσύνης. Αὐτὴ εἶναι ἡ μεγάλη τους ἀδυναμία, ἀλλὰ καὶ τὸ μεγάλο ἐμπόδιο, γιὰ νὰ ἐκφράζονται ἐλεύθερα, μὲ παρρησία, καὶ νὰ ὑπερασπίζονται τὴν ὀρθόδοξη πίστη, ἐλέγχοντας τοὺς πολιτικούς, τοὺς ἑτερόδοξους καὶ αἱρετικούς, ἀλλὰ καὶ τοὺς οἰκουμενιστὲς ποὺ ἐπιδιώκουν τὴν «ἕνωση τῶν ἐκκλησιῶν», περιφρονώντας τοὺς ἱεροὺς κανόνες καὶ τοὺς ἁγίους Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας. Γνωρίζουν οἱ κληρικοὶ αὐτοὶ νὰ συμπλέουν μὲ ἀπαράδεκτες καταστάσεις καὶ νὰ ὑποτάσσονται σὲ ἀρχιερεῖς ποὺ στὸ μέλλον θὰ τοὺς βοηθήσουν.

Ἔτσι στὴν ἐποχή μας δὲν βλέπουμε ὁμολογιακὰ καὶ ἀντιαιρετικὰ κείμενα, οὔτε ἀκοῦμε ὀρθόδοξα καὶ παραδοσιακὰ κηρύγματα ἀπὸ τοὺς ἱεροκήρυκες καὶ τοὺς θεολόγους. Δὲν θέλουν νὰ δυσ­αρεστήσουν τοὺς αὐριανοὺς ἐκλέκτορες! Εἶναι ὑποκριτὲς καὶ καιροσκόποι. Εἶναι ἄνθρωποι τῆς ἐπιφάνειας καὶ τῆς κοσμικῆς λάμψης καὶ ὄχι τῆς ἐσωτερικῆς καλλιέργειας καὶ τοῦ ἐξαγιασμοῦ.

Ὁ πνευματικὸς ἀγώνας προϋποθέτει ἐλευθερία ἀπὸ ἐπιθυμίες ποὺ καθηλώνουν στὴ γῆ καὶ τρέφουν τὰ φοβερὰ πάθη τῆς φιλοδοξίας, τῆς καλοπέρασης, τῆς κοσμικῆς ἐξουσίας, τῆς πλεονεξίας ἀλλὰ καὶ τὴν ἠθικὴ χαλάρωση. Δίχως αὐτὴ τὴν ἐλευθερία δὲν ἀποκτᾶ κανεὶς τὴν ἀρετὴ τῆς παρρησίας καὶ δὲν συνειδητοποιεῖ τὸ βασικὸ καθῆκον τῆς ὁμολογίας τῆς πίστεως, ποὺ ὁ ἴδιος ὁ Χριστὸς μᾶς τὸ ζητάει.

Πάντως οἱ ἀποκοιμισμένοι στὴ βίγλα χριστιανοί, κληρικοὶ καὶ λαϊκοί, εἶναι ἐπιζήμιοι στὴν Ἐκκλησία καὶ πρέπει κάποια στιγμὴ νὰ ἀφυπνισθοῦν.

Ορθόδοξος Τύπος

aktines

Εξαρθρώθηκε συμμορία που προέβαινε στη διάθεση ναρκωτικών ουσιών κυρίως στην περιοχή του Πειραιά



Εξαρθρώθηκε συμμορία που προέβαινε στη διάθεση ναρκωτικών ουσιών κυρίως στην περιοχή του Πειραιά

Συνελήφθησαν -5- μέλη της

Ταυτοποιήθηκαν πάνω από -125- αγοραπωλησίες κάνναβης και κοκαΐνης

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -631- γραμμ. κάνναβης, -67- γραμμ. κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των -5.445- ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συμμορία που προέβαινε στη διάθεση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως στην περιοχή του Πειραιά.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 3-6-2021, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας και της Ο.Π.Κ.Ε., πέντε (5) άτομα (τέσσερις ημεδαποί και αλλοδαπός), μέλη της συμμορίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με δράση συμμορίας που αποθήκευε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή του Πειραιά και τη Αθήνας, εξακριβώθηκε η ύπαρξη εγκληματικού δικτύου με τον ανωτέρω εγκληματικό τρόπο δράσης.

Από τη ενδελεχή έρευνα ταυτοποιήθηκαν πάνω από -125- αγοραπωλησίες κάνναβης και κοκαΐνης. Ακόμη, εξακριβώθηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση και επιμερισμό των ναρκωτικών ουσιών.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -631- γραμμ. κάνναβης,
  • -67- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των -5.445- ευρώ,
  • -11- κινητά τηλέφωνα
  • -2- αυτοκίνητα και
  • μοτοσυκλέτα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ
Θέμα: Γραφείο τραυματιοφορέων
Εν έτη 2021 ο εργασιακός εκφοβισμός από την πλευρά του αναπληρωτή διοικητή απέναντι στους τραυματιοφορείς δεν έχει όρια. Μετά από έγγραφο – καταγγελία των τραυματιοφορέων προς τον αναπληρωτή διοικητή και πειθαρχικές διώξεις από πλευράς διοίκησης προς τους συναδέλφους, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοικήτριας για παύση κάθε διαδικασίας δίωξης, ο Κος Κορωνιός αποφάσισε να αναλάβει δράση ανάπλασης και στο γραφείο τους. Ξήλωσε τις μελαμίνες από το χώρο τους και τις αντικατέστησε με τζάμια
Ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται για τη φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων και ρούχων, καθώς και για φύλαξη τροφίμων και νερού στο ψυγείο που διαθέτουν και έχουν αγοράσει μόνοι τους. Επίσης ο χώρος βρίσκεται δίπλα από την πόρτα των χειρουργείων, όπου περνάνε τα φορεία των ασθενών που πρόκειται να χειρουργηθούν και κάθονται και οι συνοδοί τους.
Ο αναπληρωτής διοικητής αποφάσισε την τοποθέτηση κοινών τζαμιών και όχι ειδικών τζαμιών ασφαλείας (αν σπάσουν δεν γίνονται κρυσταλλάκια αλλά μεγάλα κομμάτια) ούτε φρόντισε στην τοποθέτηση μεμβρανών στα τζάμια για να μην είναι οι συνάδελφοι σε κοινή θέα.
Καταπατείται κάθε ίχνος ιδιωτικότητας και εργασιακών δικαιωμάτων.
Δεν τηρείται κανένας κανόνας ασφαλείας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς και συνοδούς.
Ποιος τεχνικός ασφαλείας έδωσε έγκριση για τέτοια κατασκευή;
Σπατάλη πόρων. Ενώ στο χώρο αυτό το μοναδικό πρόβλημα ήταν ένας σπασμένος μεντεσές στην πόρτα ο Κος Κορωνιός αποφάσισε να δαπανήσει πόρους για εκδίκηση.
Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στους εκφοβισμούς και τους εκβιασμούς του αναπληρωτή διοικητή προς τους εργαζόμενους. Απαιτούμε χρηστή και δίκαιη διοίκηση, με σεβασμό στον κάθε εργαζόμενο και στο έργο που έχει προσφέρει εδώ και χρόνια.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων καταδικάζει κάθε προσπάθεια της διοίκησης να δυσχεράνει την ανάδειξη των προβλημάτων του νοσοκομείου και των εργαζόμενων προς τους προϊστάμενους φορείς: Υπουργείο και 6η ΥΠΕ.
Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Υπεάρχη Κου Καρβέλη στο νοσοκομείο μας για τις οποίες δεν λάβαμε ποτέ γνώση καθώς και για την επίσκεψη του Κου Κοντοζαμάνη στις 4/6/2021.
Στόχος της διοίκησης είναι να φιμώσει τους εργαζόμενους και να αποκρύψει όποια προβλήματα υπάρχουν.
Το ΔΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ-ΚΑΜΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΙΔΟΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στη ΔΕ Φάριδος Δ. Σπάρτης στην ευρύτερη περιοχή Ποταμιάς και Καμινίων. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ η ένταση των ανέμων είναι αυξημένη. ΦΩΤΟ από το σημείο.

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ