Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 4-10-2019 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ&ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ(ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑ).

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 4-10-2019 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ&ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ(ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑ). 


Μετά από μια εβδομάδα κινητοποίησης και δράσεων σε σχέση με την μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία συνεκλήθη στις 4-10-2019 Γενική Συνέλευση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού και του Νηπιαγωγείου Ποταμού (Αγ.Πελαγία). Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα εξής: 1. ΟΜΟΦΩΝΑ, ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ενοποίηση των δύο δρομολογίων σε ένα καθότι αυτή είναι παράνομη και διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την καθημερινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους. 2. Να υπάρξει πίεση προς τους αρμόδιους φορείς ώστε να παρθεί κάθε απαιτούμενο μέτρο με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών για ανάδειξη νέου αναδόχου. 3. Συνέχιση της ΑΠΟΧΗΣ από τις σχολικές αίθουσες για αόριστο χρονικό διάστημα έως ότου δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών. 4. Συνέχιση της γνωστοποίσης του προβλήματος οπουδήποτε κρίνεται αναγκαίο και εφικτό, σε τοπικά και εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά. 5. Κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών. 

 ΚΥΘΗΡΑ 4-10-2019 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

ΚΥΘΗΡΑ.Παράταση Λήξης Υποβολής Δηλώσεων (κάτοικοι Εσωτερικού): 22/11/2019


Παράταση Λήξης Υποβολής Δηλώσεων (κάτοικοι Εσωτερικού): 22/11/2019

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.6η Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου»


Σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας και εντός του σχολικού ωραρίου, αθλητικές δράσεις στα πλαίσια της υλοποίησης της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» και κεντρικό στόχο την ενεργοποίηση των μαθητών και μαθητριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός και εκτός του σχολείου, και για τα τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.
Παρά τρίχα γλυτώσαμε την βροχή...

Γενικό Λύκειο Κυθήρων

Ξεκινούν οι έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων


Δύο χρόνια μετά την τελευταία έρευνα που διεξήχθη στο πολυσυζητημένο Ναυάγιο των Αντικυθήρων και αφορά το εμπορικό πλοίο που ναυάγησε στα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ., οι αρχαιολόγοι ξεκινούν εκ νέου τις εργασίες για την ανέλκυση μοναδικών αρχαιολογικών εκθεμάτων.
Πολύτιμος συνεργάτης θα είναι το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, το οποίο θα παραχωρήσει για τις ανάγκες της ανέλκυσης το πλοίο «Typhoon» το οποίο προσδίδει μια άλλη διάσταση στην όλη ερευνητική προσπάθεια καθώς, πέραν του μεγέθους του, έχει τη δυνατότητα να διατηρείται ακίνητο πάνω από οποιοδήποτε σημείο του βυθού. Αυτό επιτρέπει στους καταδυόμενους αρχαιολόγους να χρησιμοποιούν σταθερή βάση εξόρμησης ακριβώς επάνω από το αρχαίο ναυάγιο.


Η επί χρόνια Διευθύντρια της έρευνας Δρ. Αγγελική Σίμωσι, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, αναλαμβάνει δράση πλαισιωμένη από μια εξαιρετική διεπιστημονική ομάδα Ελλήνων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται καταδυόμενοι αρχαιολόγοι, τεχνικοί δύτες, κινηματογραφιστές, καθώς και τεραμελής ομάδα βαθυκαταδυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι η σπουδαιότερη ανακάλυψη από το ναυάγιο είναι ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο οποίος αποτελεί τον αρχαιότερο γνωστό πολύπλοκο μηχανισμό και αποκαλείται ως ο πρώτος γνωστός αναλογικός υπολογιστής. Από τα χαρακτηριστικά του υπολογίζεται ότι κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της Ελληνιστικής περιόδου.

Ξένοι αρχαιολόγοι έχουν διεκδικήσει μία θέση στην ιστορική αυτή ανακάλυψη αφού τα ευρήματα από το ναυάγιο δεδομένου ότι χρονολογούνται μεταξύ του 4ου και 1ου αιώνα, έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

www.zougla.gr
 

Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κυθήρων.Τοποθετήθηκαν καλάθια συλλογής προϊόντων σε σούπερ μάρκετ των Κυθήρων

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κυθήρων βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης προϊόντων από χορηγίες και δωρεές συμπλιτών μας!
Τοποθετήθηκαν καλάθια συλλογής προϊόντων σε σούπερ μάρκετ των Κυθήρων, όπου μπορεί ο καθένας μας να δωρίσει προϊόντα. Όλοι μαζί θα ενισχύσουμε το έργο της δομής!!!

Τα καλάθια είναι τοποθετημένα στα παρακάτω σουπερ μάρκετ:
1. "ΛΕΟΝΤΣΙΝΗ Ο.Ε." (Καρβουνάδες Κυθήρων )
2. "ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ" (Αρωνιάδικα Κυθήρων )
3. "ΜΑΡΚΕΤ ΤΙΝΑ" (Χώρα Κυθήρων)
4. "ΒΑΡΔΑΣ" (Λιβάδι Κυθήρων)
5. "ΑΦΟΙ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ ΕΠΕ" (Τσικαλαρία Κυθήρων)
6. "Παράρτημα ΑΦΟΙ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ ΕΠΕ" ( Ποταμός Κυθήρων)
7. "ΓΚΙΚΑΣ ΓΚΙΚΑΣ Π." ( Ποταμός Κυθήρων "


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Δράσεις για τη Ψυχική Υγεία (2016-2019).