Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Έχουν «δικαίωμα στη ζωή» οι δολοφόνοι της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά;


Τρεις αδίστακτοι δολοφόνοι που δεν διέπραξαν ένα ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Διέπραξαν μία ιστορική ύβρι απέναντι σε δύο έννοιες που θεωρούνται ιερές εδώ και χιλιετίες στην πατρίδα μας.

Η μία έννοια, είναι η Εστία. Αυτό το άβατο, το θεοποιημένο μάλιστα από τους προγόνους μας.

Η άλλη έννοια είναι αυτή της Μητρότητας. Η οποία κατέχει την ύψιστη αποθέωση στον λαό μας (Θεοτόκος), ενώ η προστασία της θεωρείται αυθύπαρκτη, υπερχρονική υποχρέωση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής πυραμίδας.
Έχουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τρεις βέβηλους εγκληματίες, που πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να τους απόδοση τον χαρακτηρισμό «άνθρωπος».

Αυτό τεκμηριώνεται και από την τεράστια επικήρυξη που αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Δεν φτάνει όμως αυτό. Είναι δεδομένο ότι οι άνδρες και γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας θεωρούν θέμα τιμής να συλλάβουν τους κακούργους αυτούς. Γνωρίζουν όμως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αναίμακτη, συμβατική επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους.

Αντίθετα, μία συμμορία που βασανίζει και δολοφονεί νεαρή μητέρα δίπλα στο βρέφος της, αφού το έχει απειλήσει μπροστά της, είναι αποφασισμένη να σκοτώσει ξανά και ξανά.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί θα πρέπει το κράτος να τους επιτρέψει να σκοτώσουν.

Η πολιτική ηγεσία λοιπόν θα πρέπει να δώσει την πλήρη κάλυψη στις διωκτικές αρχές για άσκηση θανατηφόρας βίας κατά την επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των δολοφόνων.

Από τις λεπτομέρειες άλλωστε καθίσταται ξεκάθαρο ότι δεν είχαν οποιονδήποτε λόγο να δολοφονήσουν την νεαρή μητέρα. Το ζευγάρι τους υπέδειξε από την πρώτη στιγμή που βρίσκονται τα λεφτά, τα είχαν βρει, είχαν κάνει τη δουλειά τους. Το ότι την δολοφόνησαν τους εξαιρεί αμέσως από την επίκληση οποιουδήποτε «δικαιώματος».

Δικαίωμα στη ζωή έχουν άπαντες σε ένα δημοκρατικό κράτος. Εκτός από αυτούς που το έχουν απεμπολήσει με τόσο ξεκάθαρο, απεχθή και βέβηλο τρόπο.

olympia.gr/

Θα μετονομάσουν κεντρική οδό της Αστόρια στη μνήμη Λάκωνα ελληνοαμερικανού Αστυνομικού

 


Αίτημα για μετονομασία οδού στη μνήμη του ομογενή αστυνομικού Αναστασίου Τσάκου έχουν υποβάλει οι ελληνοαμερικανοί ως φόρο τιμής

Τη μετονομασία της συμβολής της 42ης Οδού με την 23η Λεωφόρο στην Αστόρια σε Οδό Αναστασίου Τσάκου (Anastasios Tsakos Way) προτείνει μια ομάδα ομογενών με επικεφαλής τον γνωστό Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, Κωνσταντίνο Πρέντζα, και την υποστήριξη φορέων και επιχειρήσεων της κοινότητας.

Οπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Πρέντζας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.»), πρόκειται για μια συμβολική κίνηση προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του Ελληνοαμερικανού αστυνομικού του NYPD, ο οποίος έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου, στην άσφαλτο του LIE, όταν παρασύρθηκε από την τρελή πορεία του οχήματος μιας μεθυσμένης οδηγού.

«Σκέφτηκα τη συγκεκριμένη γωνία διότι εκεί βρισκόταν το πατρικό του σπίτι, εκεί έζησε και μεγάλωσε ο Τάσος. Τον γνώριζα από παλιά, από τότε που ήταν στην Αστόρια. Ηταν ένα παιδί με χρυσή καρδιά, πάντα με το χαμόγελο, το γέλιο και το καλαμπούρι, πάντα με την προθυμία να βοηθάει τους άλλους», τόνισε ο κ. Πρέντζας.

Προκειμένου να τηρηθούν τα διαδικαστικά, ο Κωνσταντίνος Πρέντζας ήρθε σε επαφή με την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, που συνέβαλε στη συλλογή του απαραίτητου αριθμού υπογραφών, με κάλεσα που έγινε τόσο στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου όσο και στον -υπαγόμενο στην Κοινότητα- Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου. Οπως ήταν αναμενόμενο, το κοινό ανταποκρίθηκε, το αίτημα κατατέθηκε και θα τεθεί πλέον προς συζήτηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο, προκειμένου στη συνέχεια να αποσταλεί ως ειλημμένη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Υόρκης.

«Θεωρώ ότι το θέμα είναι τυπικό και δεν θα το αρνηθούν. Εχουν μαζευτεί οι υπογραφές που χρειάζονται και η αίτηση είναι έτοιμη. Η επόμενη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι τη δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου. Τότε θα ψηφιστεί», διευκρίνισε ο ομογενής επιχειρηματίας.

Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια ούτως ώστε η μνήμη του ομογενούς αστυνομικού να τιμηθεί ευρύτερα, καθώς αναμένεται να κατατεθεί σύντομα πρόταση, μέσω ψηφίσματος, στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Υόρκης, προκειμένου η 27η Απριλίου να καθιερωθεί ως η «Ημέρα Αναστάσιου Τσάκου», προκειμένου να μην ξεχαστεί η προσήλωσή του στο καθήκον, μέχρι και την τελευταία στιγμή.

«Είμαι σε επαφή και ενημερώνω τον αδελφό του Τάσου, τον Λευτέρη. Εντός της εβδομάδας θα επισκεφθώ και την σύζυγό του, την Ειρήνη, μαζί με τον π. Γεώργιο Αναστασίου, που είναι αστυνομικός ιερέας, προκειμένου να ενημερώσω επίσημα και την ίδια», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Πρέντζας.

Τέλος, ο ομογενής επιχειρηματίας ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις «Crescent Apothecary», «Tru», «Hercules Shipping & Moving» και «Souvlaki Lady», που συνεισέφεραν με τις δικές τους δυνάμεις στην προώθηση του αιτήματος.


ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ:ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 2021


Αγαπητοί Δημότες,

Φέτος, όπως και κάθε 10 χρόνια, η Ελληνική Στατιστική Αρχή πραγματοποιεί πανελλαδική απογραφή των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, συλλέγοντας χρήσιμα στοιχεία για τη χάραξη αγροτικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Τα στοιχεία που θα υποβάλετε στην ΕΛΣΤΑΤ είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για στατιστικούς λόγους. Με το ερωτηματολόγιο της Απογραφής συλλέγονται βασικές πληροφορίες για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, τα εκτρεφόμενα ζώα, τις τεχνικές καλλιέργειας, τον τρόπο σταβλισμού των ζώων, καθώς και τα στοιχεία για την αγροτική απασχόληση. Αν είστε κάτοχος αγροτικής ή κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, θα ενημερωθείτε από την ΕΛΣΤΑΤ μέσω email, ή τηλεφωνικά, ενώ η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου σας μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

α) με Αυτοαπογραφή ηλεκτρονικά μέσω της Ψηφιακής Πύλης www.gov.gr,

β) με τη βοήθεια Απογραφέα, μέσω προσωπικής συνέντευξης είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης στο Δημοτικό Κατάστημα κατόπιν ραντεβού,

γ)σε ειδικές περιπτώσεις, με επίσκεψη του Απογραφέα στο χώρο σας, λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (covid-19).

Η απογραφή θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την 22η Ιουνίου 2021.

Απογραφέας για το Δήμο Ελαφονήσου έχει ορισθεί η Θερμολιά Αιμιλία του Παντελή, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 3001515 – εσωτερικό 8460, καθώς και στο email aimilia.thermoliagmail.com.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΛΙΑΡΟΥ

Επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου στο Δημαρχείο Κυθήρων.

Από τη σημερινή επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου στο Δημαρχείο Κυθήρων.

Η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ

Ευχαριστούμε πολύ την Παναγιώτα Λαγού για το φωτογραφικό υλικό.Φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας και από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα. 






 

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΕΞΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ Δ.Ε.ΒΙΟΩΝ




 

Κατάργηση sms, ελεύθερη η μετακίνηση από νομό σε νομό και μέχρι τις 12:30 η νυχτερινή κυκλοφορία

Συνολικά έως σήμερα έχουν διατεθεί περισσότερα από 8 εκατ. δωρεάν self tests, σε περισσότερους από 2,9 εκατ. πολίτες, δήλωσε για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, 'Ακης Σκέρτσος.

Και πρόσθεσε: 11.532 συμπολίτες μας επιβεβαίωσαν, έως σήμερα, ότι είναι φορείς του ιού χάρη στα self tests. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι, αν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα και εφόσον ήταν ασυμπτωματικοί θα κυκλοφορούσαν και θα μετέδιδαν τον ιό, παρατήρησε επίσης.

Τέσσερις λόγοι γιατί ανοίγουμε τώρα με τόσα κρούσματα

Τετραπλή απάντηση στο ερώτημα, «πέρυσι ανοίξαμε όταν είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, φέτος γιατί ανοίγουμε με τα κρούσματα τόσο ψηλά;», έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος: Πρώτον, πέρυσι δεν είχαμε εμβόλια ενώ φέτος έχουμε. Δεύτερον, με το ζόρι πέρυσι κάναμε 800 τεστ την ημέρα στην αρχή της πανδημίας ενώ φέτος υπερβαίνουμε τα 80.000 και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια self tests σε εβδομαδιαία βάση.Τρίτον, πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά. Τέταρτον, πέρυσι το εθνικό σύστημα υγείας ήταν πιο αδύναμο, ενώ φέτος έχουν προστεθεί 100άδες κλίνες απλές και ΜΕΘ.

Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες λοιπόν, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αφήνουμε πίσω μας τα lockdown και ανοίγουμε με ασφάλεια, συμπέρανε ο Α. Σκέρτσος.

Τι αλλάζει από 14 Μαΐου

Από τις 14 Μαΐου, η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια και στον τουρισμό, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Επιπλέον από την ίδια ημερομηνία η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 00.30 το βράδυ. Καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032 όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Επίσης: το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.

Για λίγο αργότερα μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17/5), των θερινών κινηματογράφων (21/5), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28/5). Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Όλο το Μάιο, τέλος, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Προϋποθέσεις μετακίνησης

Ταυτοχρόνως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διευκρίνισε και τις προϋποθέσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων: συγκεκριμένα όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

M.ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ:Οι αρμόδιοι οφείλουν να ενημερώσουν τη τοπική κοινωνία!!!

Η φημολογούμενη εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές των Βατίκων και όχι μόνο, δημιουργεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους συμπατριώτες μας! Οι αρμόδιοι οφείλουν να ενημερώσουν τη τοπική κοινωνία!!! Καμμία ενέργεια δεν μπορεί να γίνει ερήμην των συμπατριωτών!!!

Γενικό Λύκειο Κυθήρων:Αναρτήθηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021 στο site του Υπουργείου Παιδείας:


Αναρτήθηκε πριν από λίγο το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021 στο site του Υπουργείου Παιδείας:

https://www.minedu.gov.gr/.../48598-12-05-21-programma..

Τό Ἅγιο Φῶς καί τά νέα σύμβολα μιᾶς ἀντεστραμμένης «θρησκείας»…

 

τοῦ Νεκτάριου Δαπέργολα

Διδάκτορος Ἱστορίας

Διάβαζα πρό ἡμερῶν κάποια σχόλια ἐκνευρισμένων φίλων γιά τήν καθεστωτική ἀλητεία νά παραπεταχτεῖ λάθρα τό Ἅγιο Φῶς χωρίς καμία τιμητική ἐκδήλωση ὑποδοχῆς, τοῦ αἴσχους ἐνδεδυμένου μάλιστα καί μέ ἀνεκδιήγητης γελοιότητας σοφίσματα περί…προσηκούσης ταπεινότητος (στό γνωστό πάντοτε πλαίσιο τῆς διαστροφῆς τῶν ἐννοιῶν καί τῶν λέξεων, ἀκριβῶς ὅπως τό ἔγραφε κάποτε καί ὁ μέγας Θουκυδίδης). Καί φυσικά δέν ἀντιλέγω ὅτι εἶναι ὄντως ἐκνευριστικά (ἤ μᾶλλον ἐξοργιστικά) ὅλα αὐτά: καί ἡ πράξη καθ’ αὐτήν καί ἡ γελοία «αἰτιολόγηση». Πουθενά ὅμως πλέον τό περίεργο, μετά ἀπό ὅσα μάλιστα ἔχουμε ζήσει ἐδῶ καί ἕνα χρόνο. Ἄλλωστε οἱ ἄνθρωποι μέσα σέ αὐτόν τόν χρόνο ὑπονόμευσαν καί δίωξαν χυδαία ὅλη τήν πίστη καί τή λατρεία μας, ἔκλεισαν καί βεβήλωσαν τίς ἐκκλησιές μας, πρόσφατα τίναξαν στόν αέρα τήν ἴδια τήν Ἀνάσταση (ἐνῶ, ἄν τούς ἔπαιρνε, θά τήν ἀπαγόρευαν καί ἐντελῶς) καί καραδοκοῦν πάντοτε μέχρι νά βροῦν τήν εὐκαιρία γιά τόν μεγάλο τους στόχο: τή Θεία Κοινωνία. Στήν ὑποδοχή τοῦ Ἁγίου Φωτός δηλαδή θά κολλοῦσαν;

Τίς τιμές ἀρχηγοῦ κράτους ἐξάλλου ἅπαντες θυμόμαστε καλά ὅτι τίς εἶχαν ἤδη ἀποδώσει πρό ὁλίγων μηνῶν. Διοργανώνοντας μετά βαΐων καί κλάδων μεσσιανικές παράτες, κατά τήν ὑποδοχή μερικῶν…κιβωτίων μέ ἐμβόλια. Τώρα ἀπλῶς τό συνέχισαν, μέ ὅσα ἀπίστευτα ζήσαμε αὐτό τό Πάσχα. Ἵνα πληρωθῇ διά μίαν εἰσέτι φοράν τό ρηθέν ὅσων τό λέγαμε ἤδη ἀπό τό περασμένο ἀκόμη καλοκαίρι ὅτι ἐδῶ μιλᾶμε πλέον γιά ἕνα εἶδος μιᾶς νέας, ἰδιόμορφης θρησκείας. Μέ τά δικά της καινούργια δόγματα (δηλαδή ὅλο τό ἀφήγημα, ὅπως διαμορφώνεται μέσα ἀπό συνεχεῖς βέβαια τροποποιήσεις, προσθαφαιρέσεις, παλινωδίες καί ἀντιφάσεις, ἀπό τόν περσινό Φεβρουάριο ἕως καί σήμερα), τους δικούς της Ἱερούς Κανόνες (ἤτοι τά μέτρα ὑγειονομικῆς ὑστερίας), τόν δικό της Σωτήρα (δηλαδή τήν ἀποθεωμένη «Ἐπιστήμη» – μέ τόν ὅρο φυσικά ἐντός πολλῶν εἰσαγωγικῶν), τά δικά της ἱερά ἀντικείμενα (μάσκες, κόβιντ τεστ, ἀπολυμαντικά), τό δικό της Ἅγιο Δισκοπότηρο (προφανέστατα τό ἐμβόλιο), τό δικό της τελετουργικό μέ τήν πολύωρη καθημερινή της τηλεοπτική (τρομο)λατρεία, τό δικό της ἱερατεῖο (ὅλους δηλαδή τούς φερομένους ὡς «εἰδικούς») καί φυσικά τούς δικούς της πιστούς (οἱ ὁποῖοι ξεκινοῦν ἀπό τή φάση τοῦ πανικοῦ καί τοῦ τρόμου καί – μέσω διαδοχικῶν σταδίων ἐσωτερικής…ἐξέλιξης – φτάνουν ἕως τό σημεῖο νά ὑπολείπονται ἐλάχιστα σέ φανατισμό ἀπό βασιβουζούκους τζιχαντιστές). Μέ τήν τεράστια συνεισφορά φυσικά σέ ὅλα αὐτά καί ἕνός πλήθους ἀπό ἀποστάτες ἱερεῖς καί ἀρχιερεῖς, πού κάνουν ἐδῶ καί 14 μῆνες κυριολεκτικά ὅ,τι μποροῦν γιά νά παράσχουν στήν καινούργια «θρησκεία» ὄχι μόνο πρόθυμα στελέχη καί πανικόβλητους πιστούς (πού σύντομα μεταλλάσσονται ἐπίσης σέ φανατικά στίφη), ἀλλά καί τήν ἀπαιτούμενη «θεολογική» κάλυψη (μέσω τῆς τερατώδους ψευτοθεολογίας τῶν ἀπολυμασμένων ναῶν, τῆς «εὐλογημένης» μασκοφορίας, τῶν ἐμβολίων ὡς λυτρωτικῶν «δώρων τοῦ Θεοῦ», ἐσχάτως δέ καί τῆς…διημέρου Ἀναστάσεως).

Πάντως, ἡ νέα «θρησκεία» τῶν ἀφιονισμένων κοβιντάκηδων ἐννοεῖται ὅτι ἦρθε ἐξ ἀρχῆς γιά νά μείνει. Καί νά συνεχίσει νά μᾶς βασανίζει μέ τήν ἐπιστημοφανῆ βλακεία της καί τή βέβηλη λατρεία τῶν ἀνεκδιήγητων εἰδώλων της. Ἀπλῶς θά μεταλλάσσεται καί αὐτή, σύμφωνα μέ τίς μεταλλάξεις τοῦ ἰοῦ (ἤ ἀκριβέστερα, μέ τίς ἐμφανίσεις καινούργιων, πού θά «ἐξαπλώνονται» καί κατά καιρούς ἴσως καί νά «συρρικνώνονται» λίγο, ἀνάλογα μέ τούς στόχους καί τίς ἀνάγκες τοῦ καθεστωτικού διευθυντηρίου). Καί βέβαια, ὡς παραληρηματικό κράμα σεχταριστικοῦ παγανισμοῦ καί μανιχαϊστικοῦ νεοπουριτανισμοῦ πού εἶναι, θά γίνεται ὅλο καί πιό ἀκραία ζηλωτική, ἀσφυκτικά πιεστική καί φασιστικά ἐξουθενωτική ἐναντίον τῶν «ἀντιφρονούντων». Ἀπαραίτητος δηλαδή συνοδοιπόρος τοῦ καθεστωτικού φασισμοῦ, πού δύσκολα μπορεῖ νά λειτουργήσει ἀπό μόνος του (ἄν δέν ἔχει δηλαδή καί τά παραισθησιογόνα ὄπιά του).

Θά παραμείνει λοιπόν αὐτή ἡ ἀκατονόμαστη ψευτοθρησκεία καί θά συνεχίσει νά μᾶς ταλαιπωρεῖ. Γιά κάποιο τουλάχιστον ἀκόμη χρονικό διάστημα. Μέχρι νά τή σκορπίσει δηλαδή ὁ πραγματικός Νικητής καί τοῦ θανάτου καί ὅλων τῶν ψευτοθρησκειών (ἀλλά καί τῶν ψεμάτων γενικότερα).

Χριστός ἀνέστη – καί πεπτώκασι δαίμονες. Εἴθε σύντομα νά τούς ἀκολουθήσουν ἐκεῖ κάτω καί ὅλα τά νοσηρά ἀποκυήματά τους…

triklopodia.gr

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Τ.Κ.ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΙΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΚΟ

 

Παναγιώτης Μάρκος

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες ότι Παρασκευή 14/05/2021 η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται στο χωριό του Αγίου Γεωργίου, στις αίθουσες του σχολείου, του Δήμου Μονεμβασιάς 10:00 π.μ, όπου θα διενεργήσουν δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης rapid test για όλους τους αγρότες γης της περιοχής, άφοβα, του πρώην Δήμου Νεαπόλεως. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους προέδρους της περιοχής μας να έχουμε άριστη συνεργασία μεταξύ μας και με το κέντρο Υγείας.

Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη και το κέντρο υγείας για την άριστη συνεργασία και το ενδιαφέρον για το τόπο μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Τέλος, παραγωγοί που απασχολούν τους εργάτες γης για τα κρεμμύδια, παρακαλώ να τούς φέρουν να κάνουν τον έλεγχο υποχρεωτικά.

Ευχαριστώ πολύ ο πρόεδρος Μάρκος Παναγιώτης του Δήμου Μονεμβασιάς της κοινότητας Αγίου Γεωργίου.

¨Παρακαλώ όλους τους παραγωγούς όπου φορτώνουν εργάτες από τη πλατεία του Αγίου Γεωργίου, όταν πάνε για δουλειά ή σχολάνε να φοράνε πάντα μάσκες, ενώ περιμένουν σε χώρους δημόσιους που συγκεντρώνονται παιδιά για να πάρουν το λεωφορείο. Πρέπει να υπάρχει συνέπεια και συλλογικό ενδιαφέρον, για την υγεία όλων. Αν παρατηρηθεί ξανά τέτοιο φαινόμενο θα υπάρξει ενημέρωση της αστυνομίας , για να ελέγχονται τα μέτρα τήρησης covid-19.¨

Αραχωβίτης στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου για το σ/ν για την φαρμακευτική κάνναβη: “H δεύτερηκυβίστηση της ΝΔ μετά τις Πρέσπες”

Αραχωβίτης στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου για το σ/ν για την φαρμακευτική κάνναβη: 

H δεύτερηκυβίστηση της ΝΔ μετά τις Πρέσπες”  
 
Η χώρα μας με το νόμο 2018 δημιούργησε ένα πρωτοποριακό θεσμικό πλαίσιο σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα για δημιουργία επενδύσεων στο φαρμακευτικό τομέα, μπροστά απ’ όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στη ΔΕΘ μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2019, ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που πανηγύριζε τις επενδύσεις 470 εκατ. ευρώ στον φαρμακευτικό τομέα στη χώρα μας, μέσα στις οποιες ήταν και οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη. 
 
Τα  βασικά σημεία του σ/ν είναι δύο: 
 
• Το ένα αφορά στην εξαίρεση των επενδύσεων σε γη υψηλής παραγωγικότητας. Πρόκειται για μια θερμοκηπιακή καλλιέργεια η οποία έχει όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις όλων των άλλων καλλιεργειών σε θερμοκήπιο. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη λογική γιατί αυτού του τύπου η επένδυση εξαιρείται από τη γη υψηλής παραγωγικότητας, που εκτός από το έδαφος, έχει τις υποδομές σε άρδευση, σε καθαρό νερό και μια σειρά άλλες υποδομές και δυνατότητες.
 
Περιμένουμε το λόγο για τον οποίο εξαιρείται και πολύ περισσότερο περιμένουμε να άρει η Κυβέρνηση αυτήν την εξαίρεση, τη στιγμή μάλιστα που απελευθέρωσε μέχρι 1 MW την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας και μάλιστα σε επενδύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή.
 
• Το δεύτερο είναι σε σχέση με το πολλαπλασιαστικό υλικό. Προφανώς είναι φυτικό υλικό που παράγεται από μονάδες εξειδικευμένες στην παραγωγή σπόρων και φυτοπολλαπλασιαστικού υλικού. Με τον περιορισμό που δίνει το νομοσχέδιο στην καθετοποίηση, αποκλείει όλες τις άλλες περιφερειακές μονάδες οι οποίες θα μπορούσαν να συνεργαστούν. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται ενδεχομένως εισαγωγή φυτοπολλαπλασιαστικού υλικού για την ανάπτυξη της καλλιέργειας, αποκλείοντας όλη τη δυνατότητα συνεργατισμού που θα μπορούσε να γίνει με άλλες τοπικές επιχειρήσεις αφενός, αφετέρου τη διεύρυνση των ωφελειών που μπορεί να πάρει η εθνική οικονομία.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΗΜΕΔΑΠΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΙΧΕ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΤΙΣ ¨ΦΟΥΝΤΕΣ¨

Συνελήφθη ημεδαπή κατηγορούμενη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκε πάνω από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (11-5-2021) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της δράστιδας με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “Laika”, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.274,5 γραμμαρίων και ένας (1) μεταλλικός τρίφτης που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Κατασχέθηκαν συνολικά 1.276,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ο μεταλλικός τρίφτης.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Δ.Ι.Σ: ΑΠΕΙΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Οι αποφάσεις της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάιο

(12/5/2021).

Συνήλθε χθες και σήμερα, 11 και 12 Μαΐου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την χθεσινή και την σημερινή Συνεδρία της η Δ.Ι.Σ.:
Προέβη σε μία εκτενή θεώρηση των κατά την παρελθούσα Πασχάλιο περίοδο συμπεριφορών και πειθαρχίας των παντός βαθμού Κληρικών προς τις Αποφάσεις Αυτής της Συνεδρίας της 20ής Απριλίου 2021, ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών και εξέφρασε την πικρία και αποδοκιμασία Της για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις από τις ομόφωνες Συνοδικές Αποφάσεις.

Γι’ αυτό και μετά πολλής θλίψεως απεφάσισε να ζητήσει από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων τον σχηματισμό φακέλλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επομένων ενεργειών Αυτής σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με τις οποίες οι εν λόγω Αρχιερείς εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Μετά λύπης ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου διεπίστωσε, και συναπεδέχθησαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς, ότι ιδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, και μέσω νεωτέρου κειμένου του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, καταφέρεται εναντίον των Αποφάσεων Αυτής, επιμένει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των δυσκόλων και εκτάκτων αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αυτοαπομονώνεται και θέτει εαυτόν μακράν της συλλογικής προσπάθειας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία στο σύνολό Της πασχίζει και εργάζεται τόσο για την την ακώλυτη επιτέλεση της Θείας Λατρείας, όσο και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Επίσης αποφάσισε την αποστολή Εγκυκλίου Σημειώματος προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος περί των παρατηρηθεισών περιπτώσεων μη τηρήσεως των Αποφάσεων Αυτής σε ελαχίστους ανά την Ελληνική Επικράτεια Ιερούς Ναούς, παραγγέλλουσα την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων από πλευράς των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, ενώ αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα και προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την περίπτωση Ιερού Παρεκκλησίου Αυτής, όπου παρατηρούνται και κατά κόρον προβάλλονται άτοπες λειτουργικές συνήθειες και πρωτόγνωρες τελετουργικές αυθαιρεσίες.

Εν συνεχεία Αποφάσεως της Συνεδρίας Αυτής της 20ής Απριλίου 2021, περί της λειτουργίας των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, όρισε Τριμελή εξ Αρχιερέων Επιτροπή, αποτελουμένη εκ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Συνοδικού Συνδέσμου της Σ.Ε. επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Διευθυντού της Α.Ε.Α. Θεσσαλονίκης, και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Καθηγητού της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων, με σκοπό την άμεση επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο, Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και τους Προέδρους των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών) προκειμένου να ευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ως προς την αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, καθώς και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων αποφοίτων αυτών, αφού και τα δύο παραπάνω ζητήματα αποτελούν πάγια αιτήματα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικών Μνημείων περί των κατά το παρελθόν έτος 2020 στοιχείων επί αξιοποίνων συμβάντων εις βάρος μνημείων και χώρων θρησκευτικού χαρακτήρος στην Ελληνική Επικράτεια και αποφάσισε να αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στην Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων για την κατάρτιση του ετησίου σχετικού Τόμου.

Ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος για την διεξαγωγή της «Β’ Εθνοσυνελεύσεως Νέων» την 17η Απριλίου 2021 και για την μέχρι σήμερα διεξαγωγή, ανά την Ελληνική Επικράτεια, Συνεδρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως και αποφάσισε να εκφράσει εγγράφως τις συγχαρητήριες ευχές Της στους διοργανωτές των Συνεδρίων.

Αποφάσισε να απευθυνθεί εκ νέου στο Υπουργείο Εσωτερικών για ζητήματα που προέκυψαν μετά την εφαρμογή του νέου Νόμου περί Κοιμητηρίων, ιδίως ως προς τους υπαλλήλους των Ιερών Ναών των Κοιμητηρίων και άλλα συναφή ζητήματα.
Όρισε κατόπιν εισηγήσεως της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30 Μαΐου 2021, ως ημερομηνία λήξεως των Κατηχητικών Σχολείων.

Όρισε το Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου των εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως εξής:
α) Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 στις 7.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ως εκπρόσωπος της Δ.Ι.Σ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
β) Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 στις 7.00 μ.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ως εκπρόσωπος της Δ.Ι.Σ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει κατ’ έτος η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου, υπό τον τίτλο «ΙΕ’ Κορίνθου Παύλεια 2021».
γ) Το πρωί της εορτής, Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, ο οποίος και θα ομιλήσει.

Ενέκρινε την τοποθέτηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Μιχαήλ Λιούμα στην θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κατόπιν εισηγήσεως του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου κ. Νικολάου.

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων, εύχεται σε όλους τους Νοσηλευτές , Χρόνια Πολλά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων, εύχεται σε όλους τους Νοσηλευτές , Χρόνια Πολλά ,με υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στο Νοσοκομείο και στην κοινωνία, το πολύτιμο έργο τους , ειδικότερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Γλυκά Νερά: «Στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των δραστών – Συγκροτήθηκε ομάδα 20 αστυνομικών

Ειδική ομάδα που αποτελείται από 20 έμπειρους αστυνομικούς έχει σχηματιστεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών για τη σύλληψη των κακοποιών που δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολίνα μπροστά στα μάτια του μωρού της στα Γλυκά Νερά.

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη ειδική ομάδα που συγκροτήθηκε για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Μία δεύτερη ομάδα δημιουργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών. Η δεύτερη ομάδα θα ασχοληθεί με το άνοιγμα παλιών φακέλων που αφορούν σε βίαιες ληστείες του παρελθόντος. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία που μπορεί να συνδέουν τους δολοφόνους στα Γλυκά Νερά με παλιότερες επιθέσεις.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί «στοίχημα» για την Ελληνική Αστυνομία. Δεν είναι τυχαίο που με κοινή υπουργική απόφαση οι κακοποιοί επικηρύχθηκαν με ποσό ύψους 300.000 ευρώ. Οι Αρχές ποντάρουν ότι κάποιος που γνωρίζει τη δράση τους μπορεί να μιλήσει στην ΕΛ.ΑΣ. με κίνητρο το χρηματικό ποσό.

Ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης φοιτήτριας και μητέρας του παιδιού του, έδωσε πολύωρη κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών περιγράφοντας όλα όσα έζησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι υπέδειξε στους δράστες που βρίσκονταν περίπου 15.000 ευρώ στο υπόγειο του σπιτιού. Επίσης, περιέγραψε ότι είδε τρία άτομα με κουκούλες. Ο ένας ήταν πιο κοντός από τους άλλους και πιο βίαιος. Ήταν αυτός που βασάνισε και δολοφόνησε την 20χρονη, χρησιμοποιώντας ρούχα για να τη δέσει πισθάγκωνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει κατά πόσο οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Ο 32χρονος πιλότος είχε αγοράσει πρόσφατα ένα οικόπεδο που ήθελε να αξιοποιήσει. Η αγοραπωλησία είχε γίνει και έτσι ο 33χρονος δε θα μπορούσε να έχει στο σπίτι του μετρητά για το σκοπό αυτό. Οι αστυνομικοί, όμως, θα εξετάσουν κατά πόσο μπορεί οι δράστες να είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία, έστω και εάν αυτή ήταν λανθασμένη.

Οι ληστές επέμεναν στις ερωτήσεις τους για το που βρίσκονται μετρητά, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι πίστευαν ότι στο σπίτι βρίσκονται περισσότερα χρήματα από τα περίπου 15.000 ευρώ που αφαίρεσαν. Η Αστυνομία θα εξετάσει κατά πόσο η συμμορία των τουλάχιστον τριών ληστών είχε με κάποιο τρόπο πληροφόρηση για τη ζωή του ζευγαριού.

Ο 32χρονος πιλότος ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία, όταν κατάφερε να λυθεί από τα σχοινιά με τα οποία τον είχαν δέσει οι δράστες πάνω σε μία καρέκλα. Ο 32χρονος κάλεσε την Αστυνομία αφού πρώτα είδε τη γυναίκα του νεκρή και το μωρό του να κλαίει μέσα στην κούνια του στη σοφίτα της μεζονέτας. Ο πιλότος φέρεται να είπε στους αστυνομικός ότι «είδα τρία άτομα με κουκούλες. Απ’ ότι άκουσα μιλούσαν ελληνικά. Έψαχναν για μετρητά και κοσμήματα. Φώναζαν και απειλούσαν. Εμένα με δέσανε και με έβαλαν δίπλα στο κρεβάτι. Και στα χέρια και στα πόδια».

Η αγριότητα που επέδειξαν οι δράστες κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είναι άτομα σεσημασμένα, τα στοιχεία των οποίων ενδεχομένως υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σαρώνουν τον τόπο του εγκλήματος για να εντοπίσουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών.

newsbomb.gr 

Αλέξανδρος Καλαφάτης


ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα 12 Μαίου το πρωί η εορτή του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις.

Τελέστηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.Ιερώνυμου , προσκεκλημένου του Σεπτού Ποιμενάρχη μας κ.κ Σεραφείμ.

Στη συνέχεια όπως κάθε χρόνο ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου στον περίβολο της Ιεράς Μονής μετά του Ιερού Κλήρου και συνοδευόμενης από πλήθος κόσμου. Της εορταστικές εκδηλώσεις χθες κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό και σήμερα ανήμερα της μεγάλης εορτής,τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κώστας Κατσαφάδος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης , ο Δήμαρχος Κυθήρων κ.Ευστράτιος Χαρχαλάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι του Δήμου καθώς και εκπρόσωποι από τα Σώματα Ασφαλείας του νησιού. Ο ηλιόλουστος ανοιξιάτικος καιρός βοήθησε και ο κόσμος συνέρρευσε στο ιερό προσκύνημα από νωρίς το πρωί για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει τον προστάτη του.
Θα ακολουθήσει και το σχετικό video.

ADELIN 107,3 FM
ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ