Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Εβδομάδα παιδικού βιβλίου από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μολάων

afisa
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Ρουμάνειος Βιβλιοθήκη Μολάων διοργανώνει Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου, με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Από τις 4 έως τις 8 Απριλίου η βιβλιοθήκη θα υποδεχθεί μαθητές από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής. Στόχος των προγραμμάτων είναι να προσφέρουν στα παιδιά μία διαφορετική εκπαιδευτική εμπειρία, να τονιστεί η αξία της παιδικής λογοτεχνίας και να καλλιεργηθούν η φιλαναγνωσία, η εφευρετικότητα και η δημιουργική φαντασία.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 27320 23080 (Μ. Γιανναράκη) και στο emailvivlmol@sch.gr.

35χρονος Αλβανός πίσω από την κλοπή στις Κροκεές

Κλοπή που είχε γίνει την 25η Μαρτίου σε σπίτι στις Κροκεές εξιχνιάστηκε από την αστυνομία. Δράστης φέρεται να είναι ένας 35χρονος αλβανός, σε βάρος του οποίου και σχηματίστηκε δικογραφί
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Ποδοσφαιρικός αγώνας περιβαλλοντικής ομάδας λυκείου


Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στα Κύθηρα - ετήσια επαναληπτική τακτική Γεν. Συνέλευση


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Στις 25 Μαρτίου  η Πρόεδρος κα Ελένη Κονοφάου και μέλη του Δ.Σ. μετά την ευτυχή εξέλιξη με την άρση του απαγορευτικού στο λιμάνι των Κυθήρων, παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κυθήρων για την εθνική επέτειο της επανάστασης του 1821. Συγκεκριμένα, στο έθιμο της λαμπαδηφορίας το οποίο αναβίωσε μετά από τέσσερις δεκαετίεςστα στενά σοκάκια της Χώρας, ύστερα από την πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής με την παρουσία του Δημάρχου και των συνεργατών του, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρου.

Μετά την Ακολουθία της Β΄  Στάσης των Χαιρετισμών που τέλεσε ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου όπου από την Κυριακή της Ορθοδοξίας ευρίσκεται η Ιερά Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας, οι κάτοικοι της Χώρας κρατώντας αναμμένες δάδες στα χέρια ακολούθησαν την πορεία της λαμπαδηφορίας τραγουδώντας πατριωτικά τραγούδια.
Η πομπή κατέληξε στην Πλατεία Στάη όπου η Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κα Ελένη Κονοφάου κατέθεσε το χειροποίητο στεφάνι το οποίο επιμελήθηκε το μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος Κυθήρων κα Ελένη Χάρου ενώ οι συμμετέχοντες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Δοκιμαστική Άντληση από νέα γεώτρηση στη τοποθεσία Σκουλαντριάνικα Μυλοποτάμου Κυθήρων.

Με πολύ ενθαρυντικά αποτελέσματα ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου η άντληση από την γεώτρηση στην τοποθεσία Σκουλαντριάνικα Μυλοποτάμου. 

Προς το παρόν η ένδειξη της άντλησης είναι περίπου 40 κυβικά νερού ωριαίως, που κρίνεται άκρως ικανοποιητικό.

Να σημειωθεί ότι παρά την υστέρηση νερού στο νησί μόνο 3 βυτία προσήλθαν στην δοκιμαστική άντληση για να προμηθευτούν δωρεάν νερό. Το υπόλοιπο νερό θα πάει χαμένο καθότι η άντληση θα εξακολουθήσει για 24 ώρες.

Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά καθώς υπάρχει ακόμα αρκετό διάστημα για όσους ήλπιζαν ότι θα υπάρξουν κάποια "μαγικά βυτιοφόρα" που θα γεμίσουν και θα τους μεταφέρουν το νερό στην πόρτα και επί πλέον θα τους το αδειάσουν στην δεξαμενή τους, χωρίς να τους ενοχλήσουν η να τους διακόψουν από την συζητήση τους για το σύνηθες κουτσομπολιό και την απόλαυση του καφέ τους.....

Κρίμα βέβαια το νεράκι αλλά βλέπεις τα φέρνει έτσι η τύχη που ευνοεί ...όλους τους αδιάφορους....

Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 28-3-2016


Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: Οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας πίσω από την λαθρομετανάστευση

Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: Οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας πίσω από την λαθρομετανάστευση - ΒΙΝΤΕΟ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ.Ευστάθιος μιλώντας στον γνωστό δημοσιογράφο Ηλία Μπόνο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, σημειώνει πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε συνδέοντας την αμνησία σε θρησκευτικά και εθνικά θέματα με την πτώση και την απώλεια. Τονίζει μάλιστα ιδιαίτερα ότι οι Ήρωες του 1821 είχαν διττή προσωπικότητα, εθνική και θρησκευτική και ως τέτοιους πρέπει να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε.
Ο κ.Ευστάθιος μιλά και για την οικονομική κρίση εκτιμώντας πως δεν θα αργήσει κάτι που ο ίδιος φοβάται από χρόνια: μια κοινωνική αναστάτωση με ρίζα στην δολερή διχόνοια που γεννά η τεράστια ανεργία κυρίως των νέων ανθρώπων. Θεωρώντας περίπου βέβαιη αυτήν την εξέλιξη καθηλώνει όταν εύχεται «τουλάχιστον ας είναι αναίμακτη».
Τέλος, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης αναφέρεται και στο προσφυγικό παρουσιάζοντας τη δική του εκτίμηση για το θέμα. Δεν πρόκειται, λέει, τόσο για θύματα πολέμου που φτάνουν εδώ διωκόμενοι και φοβούμενοι μην πεθάνουν στην πατρίδα τους αλλά για όργανα ενός σχεδίου αλλοίωσης του Ευρωπαϊκού πληθυσμού αρχής γενομένης από τον Ελληνικό.
«Οι Ευρωπαίοι δεν μας αγαπούν», συνεχίζει. Η Ελλάδα είναι από το Θεό φτιαγμένη να δίνει τα φώτα γι’ αυτό θέλουν να τη σβήσουν, καταλήγει.
Περισσότερα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί...

Πηγή
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ  https://www.facebook.com/
https://www.youtube.com